icon

Čakáme druhé bábo a bojíme sa, že ho nevychováme

saskaaninka
20. mar 2015

Ahojte maminky ! Mame s priatelom taky problem. Cakame spolu uz druhe babo som v 19tyzdni tehu. Mame 2 rocnu dcerku ktora ma ale zdrav.problemy. Priatel nema stalu robotu ale snazi sa ako vie. Rozmyslali sme nad adopciou že ho dame do DD. Ale velmi niesme obaja tym nadseny ale predsa nechceme aby to male hladovalo :( ... prosim poradte nam ako sa spravne rozhodnut . Dakujeme pekne.

saskaaninka
autor
20. mar 2015

@kristinuska1504 to ano poniektore su tu riadne mudrlantky ... :P 🙂 .. a dakujem rovnako aj tebe a hadam sa rozhodnem tak aby som bola stastna aj ja aj to male 🙂 dakujem este raz ! 🙂

alenah31
20. mar 2015

@saskaaninka ale ja netvrdím, že nemáš školu alebo že do nej nechodíš...ale treba počítať, môj brat mal teraz vo februári 19 rokov a ešte len teraz je v maturitnom ročníku - tento týždeň mali písomné maturity. Ak máš 18 rokov tak si potom v treťom ročníku, pokiaľ ti zle dochádzajú roky dokonca v druhom. Veď zo ZŠ vychádzaš ako 15-ročná. Akoby si UŽ stihla vyštudovať keď máš 18 rokov?? To mi nejde do hlavy hlavne ak ide o tento typ školy - priemyslovka je štvorročák. Mne je to v podstate jedno, ale sama sa nad tým zamysli.

jojake
20. mar 2015

Ak dcera nebude mat pri narodeni mladsieho surodenca este 3 roky, mate narok na Prispevok na starostlivost o dieta - skus prezistit na UPSVR. 😉

martina888
20. mar 2015

@saskaaninka ja tiez cakam teraz o chvilku druhe babatko nemam taku situaciu ako ty ale neviem si predstavit ze sa ho mam vzdat je to predsa len vase dietatko a ako sa vravi daako bolo daako bude ale bude s vami a clovek keby mal sebe od ust odtrhnut tak da radsej dietatku a daako ho vyhova a ked sa najde daaka praca lepsia tak aj vy sa budete mat lepsie tak nech vam to dobre dopadne drzim palce

saskaaninka
autor
20. mar 2015

@martina888 Presne tak ! 🙂 a dakujem za podporu ! 🙂 samozrejme ze sebe by som odprela a radsej dala malemu dietatku 🙂 .. nenecham ho hladne . Moja svokra mi povedala Sasi ja som vychovala 5 deti sice v biede ale vychovala a rozhodne by svoje dieta nedala prec takze si ho mam nechat ! 🙂 poznam vela zien s chorymi detickami ktore to tiez nemaju lahke ako ja a maju druhe alebo uz tretie dietatko a staraju sa o ne ako vedia a su stastny aj muz aj ona aj deti ! 🙂

blondy13
20. mar 2015

@saskaaninka vobec si nevšímaj všetky tie negatívne ohlasy....a uz vobec sa nerozhoduj nejakymi radami tu s modreho konika tymi negativnymi vobec nie a tymi co ti fandia tiez nie kazdopadne sa musite rozhodnut iba vy dvaja.....co bude lepsie pre vase babatko.....polozit si vsetky otazky....naozaj to nezvladneme ked ciganov je aj 10 a ziju si???nasa dcerka by mohla mat surodenca a dvom uz by im bolo lepsie......naozaj sa vsetko moze casom zmenit zo zaciatku to bude tazke ale casom uz len lepsie ved aj oblecenie ti po dcerke ostane......drzim palce a najviac dufam ze budete stastna stvorclenna rodina😉

martina888
20. mar 2015

@saskaaninka no vidis tak aj u svokry mas podporu tak spoločnými silami to zvladnete neboj nic....tak vsetko dobre prajem aj zdravie dcerke a aj druhemu babatku aby bolo zdravučke

barborazilina
20. mar 2015

@saskaaninka Mudrlantky vedia co je zivot a co kolko stoji a ze sice dvojrocne dieta mozno nevnima materialne rozdiely rodiny ale v skole to uz pociti a nie je prijemne byt najchudobnejsi v triede (a nehovor ze si v skole nic taketo nevnimala to klames samu seba) ... Nehovorim ze to bude jednoduche ale hladaj si pracu (akukolvek) aby si zarobila aj ty a ako sa k tomu stavia tvoja cast rodiny asi tiez nie su nadseni ... a uvedom si ze tretie dieta asi naozaj nezvladnete ... takze nejaka antikoncepcia alebo kondomy do buducnosti by neboli na skodu ...

mima4
20. mar 2015

@saskaaninka

drzim palce! zvladnes to!

a nezabudaj heslo na najblizsich MINIMALNE 5 rokov: "bezpečný sex" 😉

saskaaninka
autor
20. mar 2015

@blondy13 Dakujem velmi pekne 🙂

@martina888 Dakujem a verim v to ze to uz nejak zvladneme ! 🙂 a aj tebe drzim palce nech ti dopadne porod dobre a babetko bolo zdravucke 🙂

martina888
20. mar 2015

@saskaaninka dakujem pekne ja sa uz var daako dogulam do stastneho konca 🙂 .......

dooomca
20. mar 2015

neboj sa, poznám ľudí, čo žijú oveľa horšie, ale dokážu prežiť a radšej dajú dieťaťu ako sebe, ale zase potom to dieťa môže žiarliť na ostatných a tak... ale tak aha ak máš veci po prvom dieťati, tak dosť ušetríš... a kľudne prijmi pomoc od svokry a čo ?.. ved je stará mama a ked chce, tak pomôže... a ked bude toto druhé bábo staršie, tak ho môžeš dať do jasiel alebo však potom pôjde do škôlky a ty môžeš kľudne pracovať...dieťa hlavne potrebuje lásku a matku 🙂...držím palce a pevné nervy 🙂

domak2
20. mar 2015

Mna na tejto teme nezaraza ani vas vek ani vasa financna situacia. Zaraza ma, ze sa chces rozhodovat o takom zavaznom kroku ako adopcia ci detsky domov podla nejakeho diskusneho fora. Zaujima ta nazor cudzich zien na jednu z najsukromnejsich veci. Myslim, ze na tom vidiet, ze ta este caka daleka cesta.

butterfly333
20. mar 2015

@saskaaninka držím palce aby ste to zvladli no to maličke určite v žiadnom pripade nedavajte do DD to by bola najväčsia chyba to nerobte. Uvidite že to nejak zvladnete ja s mm tiež chceme tretie bábo aj ked sme na tom zle teda je to ine a vážnejšie. No viem verím že ak sa nám zadarí budem sa vediet o neho postarat. Tak vám držím palce.

mima4
20. mar 2015

@saskaaninka

odporucam ti stiahnut si vsetky fotky, vratane profilovky...lebo najdu sa zeny z tvojho okolia, co ta spoznaju podla toho a budu o tebe roznasat "po dedine" reci... a bude sa to s tebou viest...

Slovensko je "konzervativna a krestanska" krajina, tu je prijatelnejsie ist v tajnosti na potrat ako rozhodnut sa darovat zivot dietatu a dat ho na adopciu.

dismonika
20. mar 2015

@saskaaninka - tiez nechapem, preco sa do Vas vsetci navazaju... asi by sa im den neratal. Mate velke stastie, ze mate svokru, co vam chce pomoct... urcite nedavajte dietatko na adopciu... nechajte si ho... po zvysok zivota by ste si to vycitali... dufam, ze sa vam financnu situaciu podari vyriesit... potom by bolo asi lepsie pouvazovat nad nejakym druhom antikoncepcie, ked sa to male narodi 🙂

deninka233
20. mar 2015

@saskaaninka my máme podobnú situáciu (môj muž má prácu, ale potrebuje lepšiu, sme starší, obaja dokončené školy...) no za seba Ti poviem jedno.... Hoď starosti za hlavu a psychicky podpor priateľa. Je ľahké napísať, ako sa má snažiť, nájsť si lepšiu robotu, aj dve a fušky do toho .... Ale ak sa Ti chlapec psychicky zloží tak ste obaja v ****.
Ja to mám doma, muž má za sebou kolotoč pohovorov, rozhodovania, rokovaní s terajším zamestnávateľom, chaos stres a neistotu, strach, prílišný pretlak zodpovednosti ... A vyzerá to tak že len šteká, má migrény, každý týždeň hnačku a horúčky okolo 40tky, pohotovosť.... Nehovorím že to tak musí dopadnúť aj u vás, len varujem... Ja som sa tiež mala chovať k mužovi krajšie od začiatku tehu, nie až teraz keď je v podstate neskoro 😒

saskaaninka
autor
20. mar 2015

@deninka233 Vsak prave toto ☹ zhana si aj po blizku robotu zeby nemusel daleko cestovat a byt prec od nas 2-3 mesiace ako to bolo v minulosti... ☹ teraz je opet v Bratislave tam robi uz 2 tyzden snazi sa maka ako najlepsie vie .. lahke je povedat mu hej najdi si 2 roboty to bude lahke ty to zvladnes ale si myslim ze nie ... moj potrebuje jednu a normalnu stalu robotu v ktorej si bude isty ze dostane kazdy mesiac rovnako zaplatene... ☹ nieje to vobec lahke s robotou v dnesnej dobe...

charlie1980
20. mar 2015

Ty si nejaka divna, nemyslis...??? Tak prve dieta ma 2r.a zdrav.problemy, ale druhe uz chcete dat do domova...! Co na tom meni vec...? Tych par plienok navyse poprip.umele mlieko? Tam, kde sa naje jedno, naje sa aj druhe. A vies co, najlepsie urobis, ked Date obidve do domova, mozno budu mat zodpovednejsich rodicov. Ved existuje antikoncepcia, sterilizacia, kondom, ak Vam uz teda "uslo" alebo neviem ako to bolo, nebola som pri tom, tak prerusenie tehotenstva tabletkou (ak zareagujes rychlo), interupcia. A vies Co, daj obidve deti do domova, pomozes tak nestastnym bezdetnym parom. Je mi zle z takychto ludi !!! Ved mozes ist na predlzenu matersku, ked je mala chora a popritom sa budes venovat druhemu. Ale najlepsie by si urobila, keby si vobec nesulozila a miesto toho si hladali obidvaja robotu.

saskaaninka
autor
20. mar 2015

@charlie1980 a ty si nejaka najmudrejsia alebo co 🙂 ... radsej bud ticho a nepis tu nic lebo tie vase mudre reci tu nepotrebujem 🙂 ...pekny den

deninka233
20. mar 2015

@saskaaninka presne toto poznáme, muž si tiež teraz zobral dobrovolne v práci nejaké služobné cesty, nevideli sme to takmer dva týždne vkuse, kvôli nadčasom k normálnej výplate- robil aj do druhej tretej ráno, domov sa vrátila chodiaca mŕtvola....
S robotami je to veru ťažké, dá sa zohnať ale stojí to aj čas aj nervy, držím silno palce aby sa vám podarilo dačo nájsť...
Inak vyživíš jedno, vyživíš aj druhé - niekedy je to aj výhoda mať dve detičky po sebe. My máme (budeme mať) takmer 5ročný rozdiel a celú výbavu musím kupovať nanovo lebo som po synovi všetko rozpredala.
Držím palce - a neboj aj ja som mala myšlienky na adopciu, ale muž to zatrhol 😀 podľa mňa je normálne ak si v problémoch, že Ťa to napadne.... Napadne, opadne a bude fajn 😎

terezka1947
20. mar 2015

@saskaaninka ...urcite to lahke nebude,ale zvladnete to,ked to zvladnut budete chciet 😉

diusik
20. mar 2015

@saskaaninka a podla mna sestricka alebo bratcek by tvojej dcerke pomohol,by ju to tahalo vo vývine,to druhe dietatko,podla mna,no ale vy viete aku mate situaciu,to by si celý zivot banovala

saskaaninka
autor
20. mar 2015

@diusik tak to ano dost by jej pomohol surodenec 🙂 aj v tom vyvine by jej dopomohlo mala by sa hrat s kym nebola by sama 🙂 ja vychovu by som zvladla dvoch deti neni problem 🙂 deti milujem 🙂

charlie1980
20. mar 2015

@saskaaninka Urcite nie najmudrejsia, no dostatocne mudra na to, ze som doteraz neriesila takyto problem. Pravda sa tazko cita, vsak...?

saskaaninka
autor
20. mar 2015

@charlie1980 oh ze pravda :D :D :D skor si ma pobavila :D .. skus byt ty na mojom mieste bola by som zvedava potom co by sa tebe odohravalo v hlave 🙂 nie kazda mozeme mat muza zbohatlika a neviem co este ... 🙂 🙂

charlie1980
20. mar 2015

No na tvojom mieste by som sa az tak nebavila. Nie, nie kazda ma zbohatlika 😀 To je pravda🙂 Ani mne sa ziadny neusiel 🙂 No zmyslanie nam Este stale nechyba. Plus nejaka ta matematika a ovladanie svojich pudov 🙂

rebekamarcusko
20. mar 2015

adpocia niee. to je fakt posledna mozbost. vzdy sa to da nejako vyriesiit,ja som mala dieta v 19. dva t9dni po porode som mala pisomne maturity. a financie v podstate ziadne,byvaly bol v base takze na vsetko sama. beskor som si nasla partnera(teraz uz manzela) tiez cakame druhe babatko a financne to bolo tiez tazke.sice teraz sme zobrali hypo a akurat byt prerabame, ale pred 2rokmi by som.nepovedala,ze budem tam kde dnes.vsetko sa noze na dobre obratit. kym mate deti este malicke sa to da. malickemu das kocik po sestre aj nejake to.oblecko a do 6.mes ak sa vude dat budes kojit. dovtedy sa vsetko.moze zmenit.mozes ist aj ty do prace ja som po sestonedeli isla do roboty na nocne a so synom bola moja mama.vsetko sa da zvladnut.ak chces mi napis,rada ti poradim

tanickar
20. mar 2015

neda sa mi do diskusie nepripojit. Nechcem nikoho sudit, ani hovorit co ma kto robit, ale nazor vyjadrit mozem. Ked uz jedno dietatko mate a viete, ze Vasa situacia nie je dobra, preco si sakra nedavate pozor? Vies si predstavit vyrastat v detskom domove? Kedy tie deti mozu rozmyslat preco ich mama s tatom odlozili? Myslis, ze odpoved "vies, boli sme velmi mladi a nemali sme peniazky, aby sme Vas so sestrickou obe vychovavali" bude pre detsku hlavku odpovedou?Nie som v tvojej situacii, ale ver, ze keby som sa do nej dostala, urcite by som dieta nikdy, hovorim nikdy nedala do detskeho domova. Aj keby som mala muza dokopat do dvoch robot a nespaval by ani 3 hodiny denne, nedala by som ho tam. Netvrdim, ze ak vyrasta dieta v rodine kde ho biju, tyraju a prevlada alkohol, nie je takym v domove lepsie. Ale Vasou nezodpovednostou ste prisli k druhemu dietatu, tak sa k tomu skuste aspon teraz zodpovedne postavit a skusit to napravit. Ste dvaja, si predstav, ze by si mala dve chore deti a muz s tebou nie je, aj take zeny su a nikdy by svoje deti nedali prec. Nechcela som sa ta dotknut, aj ja som mala 18, ale musela som to napisat. A pri dietati treba byt zodpovedny, nie ho vediet len spolodit.

vlockasnehu
20. mar 2015

A napadlo tu niekoho, ze napriklad ked otehotnela, este dcera nemusela mat vaznejsie zdravotne problemy? Ze aj ked mladucka, ale ma pravo mat aj dalsie a mozno zdravsie dieta, ktore bude prinosom nielen pre choreho surodenca, ale aj pre nu, lebo jej bude prinasat radost ?
Ak sa rozhodne situaciu riesit adopciou, urcite spravi nejakemu paru cakajucemu na adopciu velku radost a jej dieta bude lubene a mozno mu nebude nic chybat. Ale ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa navari. Minimalne uz nebudes mat pri druhom dietati naklady na vybavicku ako pri prvom, a po narodeni dostanes prispevok z UPSVARU.