icon

Čakáme druhé bábo a bojíme sa, že ho nevychováme

saskaaninka
20. mar 2015

Ahojte maminky ! Mame s priatelom taky problem. Cakame spolu uz druhe babo som v 19tyzdni tehu. Mame 2 rocnu dcerku ktora ma ale zdrav.problemy. Priatel nema stalu robotu ale snazi sa ako vie. Rozmyslali sme nad adopciou že ho dame do DD. Ale velmi niesme obaja tym nadseny ale predsa nechceme aby to male hladovalo :( ... prosim poradte nam ako sa spravne rozhodnut . Dakujeme pekne.

charlie1980
20. mar 2015

@vlockasnehu Mozno mi nieco uniklo, no pochopila som to tak, ze ho planuju dat do domova, aby druhe dieta nehladovalo. A teda to nebolo s umyslom mat zdrave dietatko, pretoze zrejme nebola planovana. Lebo keby bola planovana, tak to tu vobec neriesi. Ale aj "to" sa stava. No ze proti tomu doteraz nic nepodnikli...??? A Co s tym ma spolocne to, kedy sa dozvedela, ze jej prve dieta ma zdrav.problemy. Obidve su rovnako jej. Alebo zeby si neprecitala Ty uvodny prispevok od uakladatelky...?

filipal
20. mar 2015

podla mna klame, ved ani nevysvetlila, ze ako je mozne, ze ma uz skolu dokoncenu..jedine, ze by vdaka mimoriadnemu nadaniu robila za jeden rok dva rocniky... 😨 😨

atomica87
20. mar 2015

Mat v 18 tich skoncenu strednu skolu a este s chorym dietatom? Podla mna nereálne, a ak realita tak maximalne tak vyucny list, co pochybujem ze je vobec mozne v odbore propagacna grafika. Apropo grafik mozekludne makat z domu, ked priatel nepracuje ma ti kto dieta bavit....

filipal
20. mar 2015

@atomica87 pise, ze je to priemyselna skola a tie koncia maturitou...

kristinuska1504
Autor odpoveď zmazal
mamulienka30
20. mar 2015

@saskaaninka necitala som vsetko, ale peniaze sa vyriesia. Proste vyriesia, aj keby manzel este po nociach vykladal s tebou na striedacku regale v tescu. On pojde na matersku a ty do prace... Ked sa chce - ide to. Malicka podla fotiek nema len trosku zdravotne problemy, ale dost, nechcem to hodnotit, nie som lekar, ale je to velka robota a obeta do buducna. Urcite nie bezna skolka a podobne. Ak sa na to citis, ze zvladnes dve malicke deticky, s toho teda jedno potrebuje extra starostlivost, tak si ho nechajte. Ak nie, aj adopcia je riesenie. Je to rozhodnutie ustupit a obetovat svoje tuzby pre dobro toho dietata v buducnosti... toto my na konikovi za teba nerozluskneme... nezijeme u vas doma, nebudeme den po dni s vami zit.

bonaqa2013
20. mar 2015

@saskaaninka prečo si potom nevolila interupciu? Ale s mojimi dcérami chodia dievčatá, ktoré sú adoptované. Jedna je dokonca rómka a rodičia ju každý deň vozia do školy. myslím, že sú šťastní ako dieťa tak aj rodičia že ju majú. Takže urobiš niekoho šťastného. Veľmi šťastného.

tajka1986
20. mar 2015

Ja som tiez skoncila obchodnu s maturitou a mala som 18r. Neni to az taka blbost 🙂

extunc
20. mar 2015

@tajka1986 ale Ty si končila vtedy, keď nebola povinná školská dochádzka na základnej škole 9 rokov, ale 8

zeriempizzu
20. mar 2015

@saskaaninka prepac ale to ze spoluobcania dostavaju a ty nie je co za blud? Ako si ty ina od nich? Este si nepracovala (sudim podla veku) a uz mas druhe dieta na ceste. Co by si chcela, uvytovanie zadarmo a k tomu 3 roky materskej s prijmom tisic eur?!
Prepac ale v zivote plati ako si ustelies tak budes spat. Nemala si nehodu ci nedostala si vazni chorobu ze si invalidna, len si mala nezodpovedne sex - tak sa teraz staraj.

tajka1986
20. mar 2015

@extunc bola 9rocna. Maturovala som maj 2005,narodena som az v auguste 86. Ci zle ratam 🙂 ?

alexanotbad
20. mar 2015

@mamulienka30 prepac, ale na zaklade ktorych fotiek sudis, ze ma mala velke zdravotne problemy?

extunc
20. mar 2015

@tajka1986 nehádam sa s Tebou a je mi to jedno. Avšak nech mi nikto netvrdí, že s postihnutým dieťaťom dokáže ukončiť strednú školu a dokonca maturitou.

Sú mamičky, ktorým neostáva čas na nič iné, iba na to dieťa, ale ako pozerám, nájdu sa zázraky. A ak tu niekto bude spomínať to, že sa nemám ozývať, lebo nie som v ich koži, ako to robí autorka správy, tak veru že nie som, lebo ja som stále vedela, čo robím a tak som bola vychovávaná a nie v 15 plodiť deti a potom plakať na diskusných forách, že nemám z čoho žiť a že priateľ nič nerobí. Hold, každý si je strojcom svojho šťastia a osud nikto neodrbe. A keď už sme pritom, že má maturitu a chlap je nezamestnaný, tak nech sa začne starať o dieťa a matka nech si hľadá robotu

alexanotbad
20. mar 2015

@mamulienka30 aha, uz som ich videla 🙂 - albumy autorky

tajka1986
20. mar 2015

@extunc oki to len na margo veku. To uz ci sa da alebo neda popri chorom dietatku dokoncit skola je otazne.

anuskaaprazko
20. mar 2015

@extunc vtedy bola 9 rocna, ja som bola posledny rocnik kedy isla este tretina deti na strednu z 8ky (napr. aj ja) a 2/3 este sli do deviny a po nas uz vsetci isli do 9ky.. Som rocnik 84

1martincanka1
20. mar 2015

Niektore z vas - MATKY a DOSPELE ZENY - fakt nie ste normalne.. urcite sa spoznate a zagagate.. uzas, uchvat a udiv nad vami! @saskaaninka bojuj ako vies, vsetko, co chces dokazes! Drzim palce a verim, ze ked sa budete obaja naozaj snazit, tak to zvladnete.. kazdy "ma nalozene" tolko, kolko unesie.. trust me 🙂

extunc
20. mar 2015

@anuskaaprazko v poriadku, nehádam sa. Je mi jedno, akú má školu, aj keby mala skončenú vysokú rovno už 3 stupňa a bola by profesorka. Pre mňa je nepochopiteľné to, prečo tu niekto rumázga nad tým, že sa nedokáže postarať o dieťa a pritom s prepáčením, rozťahuje nohy min. od 15 roku života. Veď nech ide vykladať tovar do Tesca alebo predávať nota bene, ale nech tu nereve.
Ak je naozaj pravda to, čo tu píše, tak bohužiaľ, mala nad možnými následkami rozmýšľať skôr

anuskaaprazko
20. mar 2015

@extunc celu diskusiu som necitala, len som videla posledne prispevky a vsimla som si ze sa tu riesilo aj toto tak som chcela ozrejmit situaciu 🙂

mima4
20. mar 2015

@extunc Bohuzial, spravila chybu, a nad rozliatym mliekom je uz zbytocne plakat. Musi to mat vsak narocne, kedze ako citam z jej prispevkov vo fotoalbume, dietatko ma urcite obmedzenia. To co sa stalo, stalo sa....podstatne je, nakolko sa clovek dokaze poucit do buducnosti. A ja len dufam, ze ten jej priatel ju v tom nenecha sam.

atomica87
21. mar 2015

@kristinuska1504 osemrocne predpokladam, takze si rok usetrila co sa na priemyselnej neda. Ja som narodena v juni, tiez som zmaturovala v 18tich....ale o takmer rok som nemala stale 18.
@tajka1986 ale v auguste si mala 19, teraz je marec, autorka by mala mat podla tvrdeni maturitu. Maturovat by musela pred rokom, v 17tich ked ma stale 18.
Jasne ze sa skola s dietatom skoncit da, ja som tak skoncila posledny rok vysky, ale kedze mala v druhaku predpokladam, v 16tich prve dieta, tak aby to stihla ukoncit musela by urobit dva roky za jeden s chorym dietatom....a toto veru urcite nerealne je.

vlockasnehu
21. mar 2015

@charlie1980 citala citala, dokonca aj prispevky predo mnou, ktore sa pohorsovali nad tym, ako si to naplanovala/nenaplanovala a predstav si, ze ziadna antikoncepcia nie je 100%. Ja tu zakladatelku temu nesudim, na splodeni oboch deti sa podielala ona, postarat sa o ne bude musiet ona, ak sa rozhdne dat dieta do DD alebo na adopciu, bude tiez za to niest celozivotnu zodpovednost ona. Takze vsetky sa tu mozu ukludnit a blahozelat si, ako dobre, ze sa to nestalo im (vratane tazko choreho dietata)

peneloppe
21. mar 2015

Moj nazor a rada su take ze si to male nechaj. Tam kde sa najedia 3, naje sa aj stvrty! A vecicky a hracky po prvom dietati vies tiez pekne vyuzit. Mozes kupovat obnosene vecicky trebars aj tu na MK.
Vzdat sa vlastneho dietata je velke rozhodnutie a myslim ze ty na to nemas dovod. Mas predsa partnera, nie si v tom sama. Mozno teraz nemate najlepsie obdobie ale o par rokov sa to moze uplne otocit. Do konca svojho zivota by si si to vycitala a myslela na to male ako sa mu dari, ako sa ma.

anatalia77
21. mar 2015

Ak ma pamat neklame,tak ja si ju pamatam z davnejsia(autorku). Diskutovali sme v teme o mladistvych tehotnych,a samozrejme tam prebiehali ovacie ako :dieta je dar,neboj sa,stary rodicia sa roztopia blahom,bude dobre..
Volaco sa mi mari,ze tam prispela aj ona a bola utvrdena v tom ako na veku nezalezi..a teraz je vsetko ine.
Boha ja dopijem kavu a idem hladat tu diskusiu.

mima4
21. mar 2015

@anatalia77 no daj 😉

mima4
21. mar 2015

@anatalia77

no to bolo strasne lahke hladanie 😀

ale zakladatelka temy @saskaaninka bud si vymysla,alebo toto je uz jej tretie tehotenstvo - https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/manzel-chce-aby-som-sla-na-interupciu-co-mam-robit/
Prispevok zo 16 maja 2014: "... som tehotna a mam uz jedno dietatko ... som teraz v 10 tyzdnitehotenstva"

cize teraz je asi uz tretikrat tehotna.

maznacik007
21. mar 2015

@mima4
@anatalia77

toto myslite kocky?
odtialto sa to zacina len je to divne lebo zakladatelka prispela v maji 2014 s tym ze je v 10 tt a matka ju kvôli tomu vyhadzuje z domu ...

https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/manzel-chce-aby-som-sla-na-interupciu-co-mam-robit/

peneloppe
21. mar 2015

Zeby nuda??!!

Mne bolo divne ze sa jedna zdrava zena ktora ma partnera po boku rozhoduje o adopcii, dokonca spomina detsky domov.

anatalia77
21. mar 2015

@mima4
@maznacik007 baby vdaka,ja som to narychlo nenasla.
ALE!pamatate @malatehu ? 15 rocna baba,bola tehotna,adoptovana,rodicia pijani a drogaci?tak v profile ma syna ktory ma 2 mesiace. To vypada,ze bola skutocna.

extunc
21. mar 2015

@mima4 ona je superman. Dokaze splodiť a vynosit 2 deti v priebehu 12 mesiacov. veď to je zázrak prírody ☺
hneď som vedela, že to je blud, len sa mi rozum zastavuje, že ako sa do mňa začali obuvat ženy, maminy, ze som si niečo také dovolila napísať, že sa mi to nezda