icon

Chlapčenské meno Linus alebo Jared

bagerka
30. dec 2017

Viem že tém výber mena je tu veľa, ake všade sa len hádajú. Ja by som chcela počuť názor, pre a proti viacerých ľudí na chlapčenské mená Linus a Jared. Priezvisko je Panschow, zatiaľ žijeme na SVK ale kde budeme o 5-10 rokov to nik nevie (Nemecko, Španielsko, USA) Staršie sestričky sa volajú Fiona a Ella, ich bratček od mami a jej nového partnera je Phillip Alexander a partnerove deti su Natalie a Daniel. Ďakujem

yanni
30. dec 2017

@bagerka Nie, neprepoculi. Jednoducho Jared je v nemecky hovoriacich krajinach take nijake meno. Hlavne medzi domacimi. Nemci, hlavne studovani a vyssia spolocnost preferuju hlavne klasicke mena.
Zijem v De 20 rokov, mam muza Nemca zo slachticneho rodu, sama som nemeckeho povodu zo strany oboch rodicov a v spolocnosti, v ktorej sa pohybujeme my, su typicke mena z anglicky hovoriacich krajin velmi malo, vlastne takmer vobec,zastupene. A ak, tak su to bud zmiesne manzelstva alebo cisto cudzinci.

katka0905
30. dec 2017

mne sa páči Jared, Linus mi evokuje Linux, a takých je nás určite viac, minimálne je veľa ľudí, ktorí ten operačný systém používajú

yanni
30. dec 2017

@katka0905 pouzivame aj my. A vobec mi to s tymto operacnym systemom nespajam. Ani som na to nepomyslela. Mozno preto, ze zijem v krajine, kde to meno je bezne.

yanni
30. dec 2017

@katka0905 a inak, ten chlapik, co, neviem ci presne naprogramoval ale 100% nieco s o vznikom Linux mal, sa vola menom Linus😉

bagerka
autor
30. dec 2017

@yanni ďakujem

sticker
slimstar
30. dec 2017

@lusy1507 mne sa páči, tiež Linus. 😉

ukulela
30. dec 2017

@bagerka mne by sa inac k vasmu priezvisku hodil aj patrik/patrick, erik/eric/ alebo nieco take. aj ten spominany oliver, ale k tomu si uz pisala, ze tam je negativna spomienka 🙂
a nepremyslate nad dvoma menami? ako pri starsom?

noemmka
30. dec 2017

Linus je nádherné meno. Pred rokmi som pracovala v Rakúsku v jednej rodine, kde mali asi 1 ročného živého chlapčeka Linusa. My sme dali deťom tiež netradičné mená. Dcérka sa volá Noemi a syn je Timon. Držím palce vo výbere.

tomiholjubavi
30. dec 2017

@bagerka znamena lan 🙂 (ta rastlina z ktorej sa robia lanove veci). podla mna krasny vyhnam, taky prirodny 🙂

ebi88
30. dec 2017

Chcela som byt ustipacna, co sa vyberu mena tyka, ale potom som precitala hore spravu o slachticnom povode manzela panej nemky a zarty ma rychlo presli.. to este niekto dokaze v roku 2017 sa vystatovat slachtickym povodom? 👍🏻 Uz by vas to aj mohlo prejst, velkomozne panstvo..

mima66
31. dec 2017

@bagerka Linus je velmi pekne meno ;) ak sa vam obom paci,nedajte na inych ;)

mima66
31. dec 2017

@ebi88 Nechapem celkom v com by mal byt problem, aj keby ten slachticky povod manzel @yanni mal a ma. Podla mňa t to bolo napisane ako konstatovanie, nie vystatovanie.

bagerka
autor
31. dec 2017

@ukulela patrika ma spoluziacka a erik mi pripomina jednu byvalu "kamaratku" ...falošnu ☹ ale tiež krasne meno

yennn
31. dec 2017

@bagerka obe mena su velmi pekne! Zavidim vam to priezvisko, my mame slovenske a tak sa nemozem dostatocne "vyřádit" 😀

bagerka
autor
31. dec 2017

@ukulela možno dáme aj dve... uvidíme. 😉

tova
31. dec 2017

omg to je zlozenie modernej rodiny , tie moderne mena su k tomu velmi dolezite - Staršie sestričky sa volajú Fiona a Ella, ich bratček od mami a jej nového partnera je Phillip Alexander a partnerove deti su Natalie a Daniel. Este treba dopasovat mena deti byvaleho manzela s terajsiou partnerkou. 🙂

kiwi3
31. dec 2017

v tych menach a vztahoch som sa stratila ako v mexickej telenovele, ale meno linus sa mi paci, lebo mi pripomina peanuts

slamka555
31. dec 2017

@ukulela jeeminecky som sa pobavila ze lajnus :D . . Akoze bez urazky teba aj zakladatelky ;).. ale..ked si predstavim ze sa moj syn vola Lajnus ,
..a zdrobnenina od toho .. by bola co ? :D.. ani nechcem vediet ;D ... Ale nic v zlom len mi to pride hrozne vtipne ,:D. .

ukulela
31. dec 2017

@slamka555 ja som sa v dobrom pytala - to meno nepoznam a netusila som, ci sa cita anglicky. baby pisali, ze v germanbskych krajinach je to bezne meno a cita sa ako pise.

bagerka
autor
31. dec 2017

@tova napisala som vsetky mena preto, aby kočky tu už mi také neradili a tiež aby sa hodilo meno k sestrám. A myslím, že nie len Nemecku uplne bežné mená, takže nechálem čo znamenala tá poznámka o modernej rodine.

bagerka
autor
31. dec 2017

@ukulela ano jasné že v anglicky hovoriacich krajinách by sa to meno takto čítalo a zároveň @slamka555 by v takých krajinách nemali poňatie o nejakej zdrobnenine 😁

slamka555
31. dec 2017

@bagerka jasne 🙂 ved ja len v dobrom nehnevaj sa ;)

bagerka
autor
31. dec 2017

@slamka555 nehnevam sa 🙂 iba konštatujem 🙂

bagerka
autor
31. dec 2017

Ďakujem všetkým za príspevky, želám krásneho Silvestra a šťastný Nový rok!
Ak to bude chlapec, na 99,99% bude Linus

sticker
sylvia217
Autor odpoveď zmazal
lusy1507
1. jan 2018

@bagerka Lino nie je zla skratka pre meno, ak nestretnes starku zo slovenska... lebo volakedy bolo trendy davat si linoleum miesto podlahy a my sme to volali lino 😂 ale je to naozaj krasne meno a ak sa pren rozhodnete urcite budete/najdete vhodne sposoby ako ho volat.... moj maly sa vola Teodor, volam ho Teo ked nieco od neho chcem. Hajzlik ked je zly, milanek ked sa liska. Teos ked neposlucha a vela dalsieho.... takze neries ako ho budes volat lebo to si casom najdes.... rozhodni sa podla toho co ti je blizsie

gita17
2. jan 2018

@bagerka bezne som nemyslela Janko, Jozko, Petko..ale meno o ktorom ludia budu aspon vediet ze je to MENO a nie preklep, chapes?

meluela
2. jan 2018

.

lanugo
2. jan 2018

Páči, nepáči- to je fuk. Jedno je isté, meno je prvý a najstabilnejší kapitál čo dávaš svojmu dieťaťu do života. Ono s ním bude žiť. Tak zvažuj triezvo, určite sa ti zato raz poďakuju, v horšom pripade nie