icon

Dá sa v 16 týždni urobiť potrat?

marionelka
19. feb 2012

moju sestru jej priatel uniesol ,drzal ju unho doma na silu .Konecne sa jej p 6 mes.podarilo od neho utiect,bil ju on a aj jeho mama ,znasilnoval ju a chcel ju zbavit svojprávnosti .lenze je tehotná 16.t a dieta za ziadnu cenu nechce !!! da sa to ? za odpoved dakujem

Strana
z2
terina25
19. feb 2012

fuha,tak to je strašné.podľa mňa sa potrat už nedá urobiť tak neskoro.jedine porodiť a potom dať na adopciu.a možno si to sestra potom rozmyslí,keď bude cítiť ako v nej to bábätko rastie,ako sa hýbe.veď to dieťatko za nič nemože.sestra držím palce,aby sa s tým čím skor vyrovnala a hlavne ,aby sa správne rozhodla.

pancake
19. feb 2012

nech ho udá v prvom rade 😔 a mala by ísť ku gynekológovi lebo to potrebuje tiež na polícii sa preukázať že bola u gynekológa. a pri tej príležitosti sa spýta tam. veľa šťastia

lucula73
19. feb 2012

moja,nedá.....zo zdravotných dovodov sa može umelo vyvolať do 24tt.
Má možnosť dať dieťatko na adopciu 😒

rybka77
19. feb 2012

Urcite sa to neda. Interupciu robia do konca 12 tyzdna.

janinah
19. feb 2012

a vy rodina ste kde boli? to ste o nej nevedeli?...ak je tento príspevok pravdivý,tak to riešte cez gynekologa a políciu,dieťa sa predsa dá dať na adopciu okamžite po pôrode,nemusí ho matka zabiť preto,že jeho otec je debil 😒

stardust
19. feb 2012

Skus sa poinformovat napr. tu: www.profamilia.sk ake su pravne moznosti...

mj30
20. feb 2012

interupcia sa da urobit do 24 tyzdna len v pripade genetickych poruch dietatko vstreknutim slanej vody otravia a potom sa zacnu porodne bolesti ale myslim si ze nech bol ten dotycny aky kolvek hajzel toto by tvoja sestra urobit nemala ved zabije maleho cloviecika ktory vlastne za nic nemoze ja viem ze je to strasne co sa stalo ale verim tomu ze by to zvladla a svoje dieta milovala je to aj kusek nej nech si to poriadne rozmysli ☹

lussy211
20. feb 2012

To sná´d ani nie je pravda toto...ak si nerobíš srandu tak...:(Okamžite na políciu, a čo sa bábätka týka..tu je ťažko radiť pretože ona je zrejme vo veľmi zlom psychickom rozpoložení, ja z môjho hľadiska sama neviem ako by som to riešila ale tiež si myslím že to malinké si nezaslúži aby ho zabili kvôli nejakému kreténovi, dá sa dať predsa na adopciu ako tu niekto spomenul, a veĺa žien by ho milovalo.
Ale tiež mi nedá neopýtať sa ako to že s tým nikto nič nerobil?!!Vedeli ste o tom?

stanislavao
20. feb 2012

do konca 12 tt sa robi interupcia. uz je neskoro. zo zdravotnych dovodov robia aj neskor.

ritusuk
20. feb 2012

Interrupcia je u nas legalna do 12.tt, z vaznych zdravotnych dovodov (ked je ohrozeny zivot matky) alebo ked sa preukaze, ze babo ma vaznu geneticku poruchu, do 24tt. To, ze bola (aj ked sa mi to zda pritiahnute za vlasy, ale na tomto svete je mozne vsetko) unesena a otehotnela, nie je dovodom na potrat, je uz vo vyssom stadiu tehotenstva a kym by ste na policii podali trestne oznamenie atd atd, je celkom mozne, ze by prekrocila aj 24.tt.

anjelicek26
20. feb 2012

Nie zdrave dietatko nikto po 12.tyzdni nezabije vdaka bohu, jediny dovod, ze je nechcene - no to neni vina toho babatka :( Ma moznost anonymneho porodu ci adopcie, to dietatko sa dostane do rodiny, kde ho budu milovat, na adopciu cakaju desiatky ludi.

Sestre musi pomoct v prvej rade dobry psycholog dat sa do poriadku, to, ze by zabila vlastne dieta by ju mohlo vtiahnut do este väcsej depky, v akej je teraz. Je to skor obranna reakcia tela, ze "nieco" od takeho nasilnika rozhodne nechce, ale to babo je aj jej, predovsetkym jej, koluje v nom jej krv, rastie v jej tele, ale k tomuto treba dospiet a chce to cas a treba na to skutocne odbornu pomoc.

nela82
20. feb 2012

a to je skutocnost? 😨 😨 😨 😨 😨 Nieco take tu je zbytocne riesit... 😔 Ak sa to naozaj stalo....tak v prvom pripade utekatna policiu-zajstna gynekologiu-a riadit sa tym co povedia oni.. 😕

dusika11
20. feb 2012

no...to snad nie.myslim tato tema...snad si niekto robi srandu...a prv nez uvazuje sestra nad interupciou odporucam pozriet nejake videa na you tube o potrate.najlepsie nemy vykrik...ci tvoja sestra chce toto urobit malemu nevinnemu stvoreniu..budem sprosta ale chce trhat telicko na kusy a nechat rozbit lebku??? no lebo to sa vola potrat...a..chce to robit vlastnemu dietatku kvoli debilovi???odp adopciu..anonymny porod..tolko parov sa babetku potesi....bola som tvrda kvoli zivotu ktory sa rodi.

rubinka
20. feb 2012

Zase sa nejaká žabka nudí? Len je smutné že si stále vyberajú takéto témy, žartovať o niečom takom, no nemám slov, žalúdok sa mi z toho obracia 🤐

marecek1
20. feb 2012

V 16. tt sestre už potrat neurobia - iba preto, že bábätko nechce. Je to naozaj hrozné, čo sa jej stalo, tiež by som jej odporučila bábätko donosiť a potom ho dať na adopciu, ak si to však dovtedy nerozmyslí. Možno začne uvažovať inak, keď začne cítiť pohyby bábätka, keď ho porodí... je to ťažká situácia, ale to malinké dieťatko nemôže za to, čo sa stalo. Platiť za to svojím životom by rozhodne nemalo.

amouramour
20. feb 2012

ja nie som zastanca potratov a tiez mi pride tento prispevok pritiahnuty za vlasy, len nechapem preco tu tolko zien odsudzuje jej tuzbu ist na potrat, ja ju absolutne chapem, pocat dieta za takychto okolnosti, s nasilnym partnerom, nedobrovolne, radost isto nie je a je to pamiatka na cely zivot a rozhodne nie pozehnanie ani pre to dieta...asi ziadna by touto cestou dieta nechcela

bambi2
20. feb 2012

to nemyslis vazne?!!! 😕 to co je za ZVER?!!!!!!!! rychlo na policiu aj ked si myslim, ze to nie je na sk, neviem, nejako mi to nejde do hlavy... taketo scenare sa stavaju bezne ale v inych krajinach... 😖
nech dieta donosi a da na adopciu... to je najlepsia moznost aka existuje!

lencita
20. feb 2012

takze zase dalsia ktora si nedala pokoj s nejakym arabom predpokladam..smutne,kedy tie baby dostanu rozum 😔 este je moznost anonymneho porodu,ked pojde do nemocky na porod, neda ani kartu poistenca ani ziadne udaje o sebe, porodi, babatko sa bude volat napr. XY a pojde hned na adopciu, je to najrychlejsia cesta, ovela rychlejsia ako ked babo putuje do detskeho domova atd. drzim palce..

lenkax7
20. feb 2012

no ak je tento pribeh pravdivy,tak je to strasne! Ale preco to neriesite na policii? A odkial vie sestra,ze je v 16.tt? Z testu? Ak jej to potvrdil gynekolog,tak preco sa neopytala jeho?

cukor
20. feb 2012

....tomuto ani neverím...

katty27
20. feb 2012

dieťa zato nemôže,,,kde to žijeme,,ked chceme zabiť vlastné dieťa!!! Ja som oň prišla v 16 tt,,ale to mi zomrelo. Nevyjadrujem sa viac,,lebo táto téma ani nemala existovať! Zbaviť sa dieťaťa! Hrúza! Ako to je, niekto nemôže otehotnieť a niekto si ho chce vziať.

salma22
20. feb 2012

rieste to policiou urcite a nechce ho vynosit a dat na adpociu? potom v buducnosti ak by chcela babo tak ho mat nemusi ☹

lucka1987
20. feb 2012

nie neda.. aj keby sestra strasne chcela... iba z lekarskeho dovodu...

andreah25
20. feb 2012

Zasa si tu ktosi zo všetkých robí dobrý deň 😠 , pretože inteligentný človek takúto vec nerieši cez fórum, ale cez políciu. Takže dievča, ak sa dobre bavíš, tak gratulujem, ale upozorňujem - božie mlyny síce melú pomaly, ale isto . . . .

katka1981
20. feb 2012

Na koniku som sa docitala kadeco, ale toto je ozaj silna kava. Moja rada, policia, gynekolog. Nikto na koniku vam neporadi a naozaj neviem comu mam verit, lebo ak sa toto naozaj stalo, konik by bola asi posledna zastavka kde by som hladala pomoc ohladom potratu zo znasilnenia. Ci sa da v 16.tt urobit potrat, ved na to ti najlepsie odpovie gynekolog. A na ostane otazky policia. Sa ozaj divim, ze si mala cas po tak strasnej udalosti, ak sa stala, zakladat tuto temu. Ja by som nevedela, kde mi hlava stoji.

albireo
20. feb 2012

sorry,podla mna ta story nesedi. Hypoteticky,ak by sestra bola 6 mesiacov proti svojej voli niekde drzana, tak by pravdepodobne po uteku kontaktovala policiu, kedze by asi chcela ,aby sa jej"priatel" zodpovedal napr. za obmedzovanie osobnej slobody,znasilnenie a pod.
K otazke: provokovany potrat je na zaklade lekarskej indikacie( napr.po posudeni stavu postihnutej psychiatrom)mozny do 24tyzdna tehotenstva.

ludka77
20. feb 2012

ja keď zapnem MK a vidím zas takúto tému tak už fakt nechápem. To fakt sa každý deň zobudí nejaký blázon?? čo zakladá takéto témy??? chodré

katkas1
20. feb 2012

to je akoze vtip, alebo??????????????

ewisam
20. feb 2012

No takto je kopu ludi, ktori velmi tuzia po dietatku a nemozu ho mat, tak ak je presvedcena o tom ze ho nechce nech ho da na adopciu..A umozni mu aspon zit, preco to chuda ma trpiet za sprostost inych?? A tiez som toho nazoru, ze cely pribeh je nazvime divny. Vam ako rodine nechybala, ked bola kdesi v pekle tolky cas? Po troch dnoch by som volala policiu a v prvom rade ich poslala k priatelovi, ale to je jedno podstatne je, nech tomu chudatu aspon da sancu ZIT!!!!!

magic08
20. feb 2012

Pri všetkej ucte, to Vam sestra 6 mesiacov nechybala? ci ako to, ze jej za 6 mesiacov nik z rodiny nepomohol?! sa mi to nezda...

Strana
z2