icon

Koľko ste pribrali do šiesteho mesiaca?

tina7729
10. jan 2012

ahojte mamicky a buduce mamicky 🙂 kolko ste pribrali do siesteho mesiaca? ja som na zaciatku siesteho a mam uz 8 kg navyse. chcem len vediet ci je to vela alebo v norme. 🙂 nezda sa mi to ,lebo strasne rychlo priberam a to ani vela zas nejem

Strana
z3
katka_1983
4. feb 2012

som v 19 tt a mám +4kg. 😉

adriana15
4. feb 2012

🙂 je to naozaj individualne, ja som v 28 tt a uz 15 kg na sebe. S prvym som pribrala 20 kg ale po roku to bolo dole 🙂 Mna tie kila tiez frustruju ale radsej pribrat ako nepribrat nic a potom si to dieta odoberie vsetky ziviny z matky a ta je po porode uplne znicena. Poznam zopar v okoli, ktore este v tehotenstve schudli alebo pribrali minimum a zotavuju sa s roznych zapalov, vypadali im vlasy a pokazili sa vsetky zuby.... Ja mam obrovske brucho, kazdy si mysli ze uz idem rodit zajtra 🙂 a to este 3 mesiaceeeee......

anella07
4. feb 2012

Ja som pri prvom pribrala 26kg 🙂 ale pripisujem to nemocnici, lebo mi tam nosili len same dobrotky pre babatko 🙂 a lezala som od 13tt plus staaaale hladná 🙂 a teraz som v 20tt a 3,5kg zatiaľ... Chodím, ale pomenej lebo sok zas rizikova :(

betina1984
4. feb 2012

Ja si už nepamätám. Na začiatku som 2,5 kg schudla a do konca tehu s dvojíčkami som pribrala 10 kg. Donosila som ich do 38+2 tt.

kackacatko
4. feb 2012

Do 6. mesiaca som pribrala asi 1 kg a do konca tehu to bolo 15,5 kg navyše oproti váhe pred otehotnením. A v pôrodnici som potom nechala 14,5 ;). Rodila som v lete a boli veľké horúčavy, tak som bola opuchnutá ako pampúch. Doktorka mi na poslednej poradni povedala, že z pohľadu pôrodníka vyzerám hrôzostrašne 🙂.

tina7729
autor
5. feb 2012

@kackacatko fu,nechcela by som rodit v lete 😒 to muselo byt peklo. ja mam nastastie termin v maji,takze ani zima ani este moc teplo

kackacatko
6. feb 2012

Dalo sa to vydržať, najmä v zatemnenom chladom byte 🙂 . Najhoršie boli tie opuchy, vlastné nohy som uvidela až niekoľko dní po pôrode, nehovoriac o tom, že som si nevedela obuť žiadne topánky.

aadulik2110
19. apr 2012

@iukapiuka ahoj, na akej stránke si našla túto kalkulačku, ďakujem

iukapiuka
19. apr 2012

@aadulik2110 Ahoj, link bol pár príspevkov vyššie 🙂 raz som sa k tomu nejakou náhodou dopracovala, sice je to tabulkové takže to nesedí úplne na každého, ale len tak pre orientáciu je to fajn 🙂

http://www.predporodnapriprava.sk/index.php?loc...

sloto
19. apr 2012

ja som teraz zaciatok 18 tt a cakam dvojicky, pribrala som 6 kil....a brucho mam obrovske 🙂)

zuj
19. apr 2012

teraz som v 19t a mam +4kg, pri prvej dcere som do 23t nemala na sebe ani kilo, ale za posledne 3 mesiace som potom pribrala naraz 17kg 🙂

aadulik2110
19. apr 2012

@iukapiuka super, ďakujem..... ja viem, beriem to s rezervou, ale aspoň tak orientačne je to super ....

mt1986
20. apr 2012

Ahojte žienky no my sme pribrali 8 kg a to sme v polke 6 mesiaca 😉 😉 😉 sestrička hovorila, že je to v poriadku 😎 , že riadne začnem priberať o nejaký ten mesiac neskôr ... 😖 tak uvidíme, či nebudeme prerábať zárubne 😅 😕

jespera
20. apr 2012

21 tt - 7 -8 kg...a pritom nemam pocit zeby som jedla viacej...boli 4 a zrazu ups, aj v prvom tehot. som v piatom mesiaci pribrala 4 kg..

keenfan
25. apr 2012

@zuj toho sa aj ja bojim, teraz som v 20.tt a plus 1 kg asi, tak snad to dako ukorigujem a nenaberiem mrte v tych neskorsich mesiacoch ☹ Pri malom som mala 22kg navyse a to som neni ziadna krehotinka

jerryjanka
25. apr 2012

ako som pisala na prvej stranke - pri dcerke som mala v tom cca 25 tt minus 11 kíl
teraz čakáme druhé som v 21tt a mám zatial mínus 4 kilá, som zvedavá na akej sume skončím 🙂

keenfan
25. apr 2012

@jerryjanka tak ktovie ci budes mat vobec dake plus na sebe, mozno ani nie 🙂

olivia6
25. apr 2012

do siesteho mesiaca som chudla tri kila 🙂
Potom pribrala 15, ale na moju vysku to bolo stale v norme.
Do 4 mes. po porode som bol na vahe spred tehu alebo aj mensej (musim sa odvazit, sudim podla rifli 🙂
Nemam ziadne zapaly, zuby mam v 100% stave, takze nie je to o tom, kto schudne, kto priberie, ale ako sa o seba starame.

jerryjanka
25. apr 2012

@keenfan určite budem - neverim že 4 mesiace budem stagnovať na 4 kilach

keenfan
25. apr 2012

@jerryjanka tak jasne, ale nez sa dostanes do plusu tak to bude uz mozno aj 3.trimester a potom len daco malo 🙂 Ja sa prave toho obavam ze sa sice teraz tesim ale potom sa najviac pribera :/ Bude leto, budeme sa len ovo-zele salatikmi napchavat 😀

dadika663
25. apr 2012

ahojte ja som v 19tt a pribrala som nejake 4kg je to akurat,lebo ono lahko sa pribera ale potom sa tazko zhadzuje 😝 .a myslym ze jem tak ako babinko potrebuje

Strana
z3