Let v 12. týždni do USA na 6 dní a späť
Ahojte, som čerstvo tehotná s prvým baby. Mám 42r. U dr som nebola, planujem v 8tyzdni ísť.
V čase keď mám letieť na sluzobku budem v 12stom týždni.
Let a všetko si mozem kúpiť do 8 septembra...len asi ten hotel uz bude vybookovany ale neva.
Ísť či neísť z ohľadu rizika?
Dík
Neísť. Neodporúča sa, hlavne ide o letovu výšku a čas letu co je do USA príliš.
Pýtaš sa, tak zrejme máš na výber. Nechoď.
Uplne v pohode chod, ked sa citis dobre, odporucaju sa kompresne podkolienky do lietadla. Ja som v 12 tt bola nad zachodom a PN. Ale letela v 9tt a vsetko v poriadku.
@katarinaforever ani nie prirodzene, zmenila som stravu na carnivore, len proteíny a tuky a do 3 mesiacov som otehotnela. Murelov hormón mi povedal že mám 0,4. Chcela som si liečiť hormóny prírodným tukom, nič rastlinné.
@simona20201309 áno je nejaký summit a nemusím tam brutalne byť, radšej asi domka v teplúcku.
Určite. Predpokladám, že už máš nalietane a precest9vsne dosť. Máš 42, šetrí sa a užívaj si tehotenstvo. Netreba prehanat, ale určite treba byt opatrna. A gratulujem 🙂
ja nevidim žiadny problem. Pokial nemáš žiadne zdravotné komplikácie a dietatko bude v poriadku a nebude to tvoj uplne prvý let, kludne chod.
Minimalne po telefone sa vies u lekara informovat urcite.
Budes mat pocas dni v USA zdrav. poistenie, a vies co zahrna?
Nešla by som. Úprimne, najmladšia nie si a mala si problém s otehotnenim. Neriskovala by som tento dar. Práce a služobiek si užiješ ešte kopec.
Neist. Zbytocne komplikacie.
Ja ti poviem tak, ako "stara" rodicka, posledne dieta som porodila presne mesiac pre mojimi 41. narodeninami. Ja som lietala prakticky od pocatia. A velaaaaaa. Sice nie USA ale tiez dlhe lety. Ak sa citis ok, tak nie je prekazka. Mne to aj gyn vravel, ale pri letoch nach 10 hod kompresne ponozky atd. Len, ak tam nemusis ist a pravdepodobne sa ti ani velmi neche a nebude to mat nijaky vazny dopad na tvoju pracu, tak nechod. Nie koli tomu letu. Skor zdr. starostlicost pocas pobytu. Aku poistku budes mat? Informovala si sa, ci bude zahrnat aj pripadne tehotenske komplikacie? To je dolezite si v zmluve pozriet.
@vler mám poistenie, pracovné... čiže by som sa musela dopoistiť. Ale rozmýšľam...hm...som na pochybách, preto tu píšem.
AMH hormon mas 0,4 - to je uplne malo vajicok, je zazrak, ze si otehotnela prirodzene… Ja by som to neriskovala. Keby mas 20 a ziadne problemy (AMH vysoke), tak oki riskni. Ale ked to nie je vyslovene nevyhnutne, mala by si si to premysliet, predsalen neletis tu niekde blizko v EU, je to dlhy let a casovy posun… prve tyzdne/mesiace su kriticke. Ak po babatku tuzis, tak jeden let ozelies…
Ja zijem v USA uz 25 rokov. Na Tvojom mieste-42 rocna tehotna- by som necestovala; kvoli tomu ako by sa riesili pripadne zdrav. komplikacie a kolko by to stalo napriek poisteniu
Nesla by som. Ak je to len "nejaky" summit, a nemusis tam nutne byt, tak by som nesla. Ak to nie je karierne zlomova akcia.
Samit bude dalsi, vystupy z neho budu tiez, o nic neprides.
Do US mozes ist aj inokedy, ked o toto ide.
ak to dietatko velmi chces tak by som nesla. znamej praskla cievka ked letela na cyprus. musela tam lezat a ist sanitkou od lietadla bolo to dost dramaticke...
Nesla by som. Kratky let do 1,5 hod. v pohode ale do USA urcite nie. Tam je aj ina vyska lietadla a zbytocne vystavis telo stresu. Ak su s tym v praci OK a nie je nevyhnutne, tak normalne by som povedala aj dovody.
Ahoj. Gratulujem 🙂 Ja som teraz v poslednom tehotenstve letela, síce len do anglicka, v 7.tt. Moje štvrté tehotenstvo, čiže vedela som, že nikdy nezvraciam (len mi býva zle, a to mi bolo aj tam, kus to kazilo môj dojem), ale keď sme sa vrátili, úplne som mala taký pocit že fu, sme doma, v bezpečí... Ty ešte nevieš, ako budeš tehotenstvo prežívať fyzicky (plus mne napríklad aj psychicky býva zle). Ale každopádne čo som ja riešila vopred - že či sa mám ako dostať domov inak ako lietadlom alebo zostať tam, ak by náhodou som začala špiniť či krvácať. Lebo to sa v prvom trimestri dosť bežne stáva, nemusí to byť noc hrozné, ale už keď sa to deje, let a tlaky a zmeny výšky to môžu zhoršiť. Čiže myslela som na to, že pôjdem tam keď som v poriadku, ale čo ak tam sa niečo zvrtne. Ja som tam mala kde zostať akokoľvek dlho ak by bolo treba (u švagra). Pred odletom som šla na sono - ešte nebolo takmer nič vidno, ale chcela som, aby pozreli, či nemám hematóm v maternici - to znamená riziko krvácania - to by som bola cestu zrušila. Ale aj keď som nemala, v Anglicku som jeden deň trošku spinila. Síce to rýchlo prestalo, ale stres riadny. Z Ameriky sa nemáš ako ináč vrátiť, a zostať tam pár mesiacov asi tiež nie. Takže v takom prípade by som ja neletela.
Na druhej strane - možno to vyznie cynicky, ale som realista, aj vzhľadom na moje skúsenosti - šla by som k doktorovi skôr, kým ešte môžeš kúpiť prípadne letenky - aby pozrel, či je akcia srdca, či sa babčo vyvíja - lebo žiaľ môže byť aj opak. Netuším, ako by si to prežívala, ale možno by ti potom bolo ľúto, že ani dieťa a ani cesta, tak aby si ešte mohla ísť .

No ak sa cítiš dobre tak choď. Otehotnela si prirodzene ? Škoda že nestihas toho lekára pred