Mali ste niektorá zlé pečeňové testy v tehotenstve?
Ahojte baby, som 23tt -dnes som volala o výsledky z krvi a dozvedela som sa, že mám zle pečeňové testy. Takže musím ísť na interne. Máte s tým už niektorá skúsenosť počas tehotenstva ? 😞
Baby pozerám, že je to už staršia téma. Tak ju chcem obnoviť. Mam momentálne ten istý problém. Zvýšené pečeňové tetsy, tie stále mierne stúpajú. A Zvýšené zlcnikove kyseliny na hranicu normy, na USG zvacseny žlčník. 2 krát hospitalizovana v nemocnici pre neskutočne bolesti. Naposledy som ležala týždeň, prepustili ma do ambulantnej liečby, no vraveli neico o tom, že pôrod bude vyvolaný skôr. Som 36tt+3 .. ako vám to nakoniec dopadlo ?
@lenuska9999 táto choroba ohrozuje dieťa, čiže sa vyberá hneď ako je to možné -38+0.
@amelia9293 ženy u mna druhé tehu s cholestazou. Pri prvom nezistena rodila som spontánne 37+6 s ohromným šťastím pretože hodnoty boli šialene. teraz 2. tehu a to iste. Našťastie som sa sledovala a zistili v 33t mierne zvýšené žlčové. Už týždeň beriem ursosan a essentiale a žlčové sú už dobre. No pečeňové zvýšené. Šľak ma trafí. Tej pliagy sa nezbavim asi. Neviem či sa aj tie pečeňové ešte zlepšia, snáď áno, nasadila som si diétu a budem dúfať. No pevne verím, že to aj tak do termínu zvládneme. Alebo aspoň spontánne a už je mi jedno kedy. Chcela by som sa vyhnúť vyvolávačke a rodit prirodzene. Máte niektorá aj takúto veselšie skúsenosť?
@diiidi ahoj, ako ste prosím ta nakoniec dopadli? Ja som v 30tt a začalo mi svrbenie, mala som cholestazu v prvom tehu, takze keď ma začalo svrbiet telo, už som vedela o čo ide… pečeňové mi idu stále hore, dnes som dostala lagosu na užívanie. Žlčové mam hraničné hodnoty, normal je do 10 a ja som dnes mala 9,61… tmavý moč mám stále…
@blontimka Hodnoty som mala velmi vysoke. Zlcove kyseliny boli nad 160, co bolo velmi vela. Ked na to prisli, este v ten den som sla na sekciu (37+3). Nastastie vsetko dopadlo dobre. Ja som to totiz nemala vobec liecene, kedze som nemala ziadne obvykle prejavy, ziadne skrabanie, nic. Len ma obcas neprijemne bolel zaludok (aj to po cca 2 hod. vzdy odznelo, asi len 3x som to mala za posledny mesiac). Pri tretom raze sa mala v bruchu velmi vrtela, tak som sla radsej na pohotovost, kde boli nastastie opatrni a vzali mi krv.
@diiidi ja už mám po skoro 3 týždne, malý sa narodil v 35+3, posledné tri dni som mala kontrakcie opakujúce sa každých 10 minút, nelepsilo sa to, ani nezhoršovalo a opätovné testy ukázali, že za tri dnisa mi žlčové kyseliny zvýšili z 24 na 147. Išla teda okamžitá sekcia, už som mala aj zelenú plodovu vodu. Synček je našťastie úplne zdravý. 🙏🏻

@blontimka mám zle hepatalky a aj zvýšené zlcove kyseliny... 2 týždne som ležala v nemocnici aktuálne som doma ale chodím každý týždeň na kontroly