Mám strach, či je bábo stále tam
ahoj tehulky... Mavali resp. mavate to aj vy ? Mam stale strach ci je babo stale tam. Nejako extra nepocitujem , ze som tehotna okrem obcasnych nevolnosti (nezvraciam) po jedle a unavy... som v 15 tt a neustále to mám v hlave , ci je vp oriadku ci sa nieco nemohlo stat ci by mi telo dalo nejakym sposobom vediet , ze nieco nieje v poriadku... a hlavne tym , ze doteraz bli castejsie prehliadky u dr. takze som babo stale videla na ultrazvuku a pocula bit srdiecko odnasala si domov fotky.. a teraz musim cakat este 3 tyzdne kym pojdem na dalsie vysetrenie a pre mna je to tak neuveritelne dlhaaaaaaaaaaaaaaaaa doba , ze mimi neuvidim , nebudem pocut az mam strach. nech uz sa zacne hyyyyyyyyyyyyyybaaaaaaaat ach. ☹ 😔
ano ano kamaratka mi to chce poslat .. len neviem ako dlho trva kym mi dojde balik so Slovenska do Nemecka .. a pocut tam aj pohyby ako sa hybe alebo iba srdiecko ? neda sa pomylit si moje srdce so srdieckom babetka ?
@myawilkinson To žial neviem,osobnu skusenosť s nim nemam,ale odporučam tuto temu - https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/monitor-plodu-angelsound-ste-s-nim-spokojne/
🙂
dakujem dakujeeeeeeeem 🙂
Ahoj, si v 15tt, za chvilu ho zacnes pocitova riadne- kopance, stuchance a potom uz budes kludnejsia a budes vediet ze tam naozaj je 😀 Takze zatial relaxuj, nestresuj sa, keby bolo nieco zle, tak by si mala aj komplikacie (krvacanie a pod), ale kedze je vsetko OK, tak este chvilku trpezlivosti to len chce. Drzim palce a vela zdravicka tebe aj babenku 😉
@myawilkinson ja som zacala citit pohyby asi v 22. tt...takze as nestresuj...
(PS: Stresovala som rovnako ako ty🙂
moj bol lenivec cele tehu, ziadne kopance, ziadne stuchance- jedine ked dostal stikutku, tak som vedela, ze je tam ;) stresy z toho nonstop, takze ja som s angelsounds stravila cele tehu a bol k nezaplateniu ;) a neboj, srdiecko spoznas a odlisis od svojho lahko, bije omnoho rychlejsie.
az ? parada :D ... ...ja som strasny stressmanka hlavne v tomto strasne som tuzila po babetku zadarilo sa na prvy sup okamzite.. vsetko slo tak jednoducho az sa bojim , ze njaky zakon schvalnosti pride... ale dr. hovoril ze babo je zdrave vsetko v pohode o tie 3 tyzdne dalsie testy tak budem verit ze vsetko je ok.. len to je take hrozne ked viete , ze tam je a neda o sebe ani vediet ze tam je :D a ci je ok ..ale dakujem za odpovede 🙂
@tahivka a neostal ti nahodov ten angelsound ? ci by si nepredala..ak ano ..nakolko je pre mna teraz aj tych 30eur dost zato vyhodit nemozem si dovolit rozhadzovat... kazd ymi vravi ze vsak to je hovadina vyhodene peniaze ale mna to ukludni a velmi ukludniiiiiiii ked budem pocut bit srdiecko <3
uplne viem ako sa citis, ja tiez stresujem, či je všetko ok... som v 14tt aaaa už by som chcela citit pohyby a vediet ze tam ozaj je a ze je vsetko ok 🙂 uplne viem ako sa citis... ja som si teraz objednala angelsounds a v utorok mi pride neviem sa dockat 🙂
@myawilkinson 🙂 u nas to bolo rovnako,babo na prvykrat a tiež som stresovala,najprv som sa triasla či mu zacne biť v 6tt srdiecko,potom som sa stresovala s krvnymi testami ci je zdrave,absolvovala som kvoli mojmu dobremu pocitu aj dva 3D ultrazvuky.. 🙂 jasne že mi každy hovoril nestresuj sa ,ale to je lahke povedať a ťazsie zrealizovať,hlavne ked ma človek nepriamu skusenost (od znamych,priatelov a pod.) s tym čo sa vsetko moze stat,ale ako prisli prve pohyby bola som aj ja kludnejsia a odvtedy boli kopance intenzivnejsie,stalejsie a hlavne silnejsie,to si uz aj clovek žela,aby to dieta chvilu spalo 🙂
tak isto.. inak len pre info .. pre mna co stoji na slovensku 3D ? tuje dost drahee 150 eur :/.. uz teraz za krvne testy na toxoplazmozu som platila nejakych 20eur za testy na downov syndrom 150eur... ma uplne odstavia s penazi... :/ co take veci stoja na slovensku ?
@nikuska88 tak ty si decembrvka potom ako ja 🙂) kedy mas termin ? ja 20decembra <3
@myawilkinson je to uplne normalne, ze sa obavas, je nas takych viac....a uvidis, kolkokrat sa dokial sa nenarodi budes este strachovat - aj ked zacne kopkat, pridu dni, kedy bude kopkat menej a opat budu stresy, potom dalsie....to patri k tomu. A az sa narodi, pridu dalsie obavy. Patri to k tomu. A to, ze sa nemas strachovat je pravda, babo to citi. Je v portiadku,m keby nieco, vedela by si.....coskoro az zacitis prvy kopancek sa ti ulavi....ja som citila uz v 17.tt
ja mam stale pocit ze uz ho citim.... lebo viem kedy su creva ale k veceru take ine zvlastne pohyby v brusku ale fakta si raz dva krat take stuchnutie... a potom nic posledny tyzden to tak citim no baby mi vraveli , ze to je priskoro.. tak si to nahovaram asi ma stuchaju moje creva 😀
@myawilkinson 3D testy niesu povinne, teda 3D ultrazvuk na vlastnu ziadost stoji cca 30 €, vysetrenia na vyvojove chyby su zadara, iba ak chces vysetrenie navyse, ja som platila 25€....
@myawilkinson no skorto....to neviem, kolegynka tvrdila stale, ze citi uz od 16 tt a naozaj to boli pohyby, nie creva,tak nvm, kazda vie, co citi, nie?
ja mám termín na 29.12. a už sa neviem dočkať 🙂
@martinella1 moze byt :D mozno si nahovaram uz aj to ze si to nahovaram :DDDDDDDD .. no tak to tu je potom pekne predrazene ...za prve odbery krvy som neplatila ... za toxoplazmozu ano a aj za vyvojove chyby.. teraz vraj njaky morf cico ma caka ako mi kamoska spominala..tak snad nevypytaju zas 150eur.... aj ked .. co uz jasne , ze by som dala tie peniaze radsej ako sa strachovat , ci babo nieje chore.. a tu robia 3D ale ak chcem video atd stoji to tych 150eur... a to som teda chcela.. lebo viem , ze neskor by som to lutovala , ze som si nedala urobit video drobceka... mne uz dokonca povedali ze to vyzera byt chlapcek..ale ja tomu este nejak moc neverim lebo vraj to je dost nepresne este v takom skorom tyzdni... a bola pripomienka , ze no tak pipik...alebo este to moze byt pupocna snura medzi nozkami :D .. NAJHORSIE JE ,ZE PRE DIEVCA UZ MAM VYMYSLENYCH 100MIEN... a pre chlapca neviem nic vybrattttt..mala som vybrate Sebastian ale fakt tento rok baby boom plno kamaratok mam tehotnych a ked sa ma pytali na meno :D tak si ho uz rovno aj privlasntnili tak uz viem , ze nemam prezradzat
@nikuska88 JA TAK ISTOOOOOO... NEISI na fb nahodov ? zeby sme povymienali njake info ked tak 🙂 aspon sa nazvajom ukludnime :D
@myawilkinson určite to vyhodené peniažky nie sú, toto je jedna z mála investícií, ktoré fakt neľutujem. Síce som aj pri ňom niekedy stresovala, keď som srdiečko nemohla nájsť (drobec stále menil polohu, takže jeden deň som ho našla vľavo, v iný deň vpravo...), ale určite tých stresov bolo menej ako stresy od jednej poradni k druhej (čo sú raz za mesiac). Mám ho ešte doma, ale zatiaľ ho nepredávam, hoci v záruke je stále - zvažujeme ešte jedno mimi, takže zatiaľ si ho nechávam. No neboj, nájdeš ho aj na bazári, určite je plno kočiek, čo ho predávajú.
@myawilkinson tak to poznam s prezradzanim mien.....nechaj si to ako prekvapko pre seba....inak, mne tieaz na prvotrimestralnom povedali, ze chlapec,aj fotu som mala vraj s pipikom, ved mrkni moje albumy, mala by som to tam mat....a nakoniec baba....no ja som tiez mala ma skor pre slecnu ako chalana....ale bolo mi t jedno, len nech to je zdrave, vsak?
@martinella1 tak tak ... 🙂))) pozrem
Ahoj , veľmi dobre Ťa chápem , pre mňa keď som otehotnela to bolo také neuveriteľné ,že som stále riešila rast bruška(to doteraz) na každú poradňu som šla s tým ,že som sa bála aby sa bábätko hýbalo , pohyby som zaznamenávala už niekedy v 15tt až nato ,že to pohyby ešte neboli 😀 reálne ich cítim asi od nejakého 21-22tt 🙂 aj to sú také milučké ,že sem -tam je to "buchnát" ,ale ja sa vytešujem 😀
Stále si chytám bruško keď dlhšíu dobu nekopne ,tak už si nahováram kadečo ..a keď kopne normálne si vydýchnem 😀 Podľa mňa strach je opodstatnená ,pretože koľko žien žiaľbohu potratilo ,a človek kt. bábätko chce sa bojí ..síce "už" som v 26tt ,ale tiež sa bojím,kontrolujem ,či rastie bruško ,a stále sa mi zdá malé na začiatok 7 mesiaca ,ale MUSÍME veriť ,že naše bábätká sú silné ,zdravé a plné odhodlania prísť na tento svet 😉
@janka1989ya nie je dolezite ake velke je brusko,ale ake velke je babo 🙂 ak doktor povie OK, zbytocne si robit starosti. Niektora priberie 10kg a mimi je velke, ina aj 20kg a mimi je male. Treba verit a dufat, ze vsetko bude dobre 🙂 Podvedomy strach bude mat vzdy zena,pokial tuzi po zdravom dietatku.
@myawilkinson nikde nie je zaruka,ze aj ked budes mat daky monitor srdiecka, babo bude zdrave. Treba sa upokojit a verit, ze babatko sa ma dobre a ked by bol problem,tak by sa prejavil. Viem,ake je to mat tie pocity a najma,ked som 3dni babo necitila (bol vikend) a doktor mi na poradni povedal,ze to babo ma aj pravo si pospat,co je vacsina dna. To som bola kolo 15-17tt. Vecer som ho pekne citila a neboli to creva 😀
Tiez si treba uvedomit,ze co sa ma stat,to sa stane a niekedy to neovplyvnime a ani cely tim lekarov. Treba len verit, ze vsetko je a bude dobre 🙂
@gv35 hej hej,máš pravdu -treba pozitívne veriť ,i keď strach tam bude ,ale Naše bábätká rastú a onedlho ich tu máme 😉
tak toto si pamätám... mala som to presne tak isto. polovicu tehotenstva som prežila v strachu a odpočítavala som dni do ďalšej prehliadky. počkaj ešte také 3-4 týždne, potom ti už svoju prítomnosť bude dávať stále najavo kopančekmi 🙂 držím palce, aby bolo všetko OK a aby ti to rýchlo ubehlo 🙂))
@myawilkinson U nas to nie je taka suma,samozrejme poistovna to nepreplaca,ale ani tie sumy nie su take horibilne,v 16tt som platila na sukromnej klinike v BA za 3D ultrazvuk + fotky + CD 40 eur a v 25 tt 60 eur ,išla som na oba,bola som po nich o vela kludnejsia 🙂 nie je to len mily zažitok,že človek vidi svoje dietatko ale lekar nam odmeral aj nosovu kostičku a temeno hlavy na uplne vylucenie Dow.syndromu a pozrel vsetky koncatiny,prstíky,vylučil akykolvek razštep či už chrbtice alebo pery ci podnebia..a ako čerešničku nam povedal že čakame dievčatko 🙂
na to je dobrý angel sounds, kedykolvek si mozes vypocut srdiecko
@myawilkinson ahoj ja som na tom presne ako ty 🙂)... Tiez som v 15 tt a ver mi ze aj keby si citila stale ze si tehotna aj tak by si stresovala 🙂... Mna obcas aj boli podbrusko takze citim ze sa tam nieco deje a odratavam kazdy den do poradne 🙂) ja som mala este aj tu smolu ze prve babatko som potratila takze na ultrazvuku som doslova zavisla!no potešila ma jedna vec...predvcerom sa mi zacala vytvarat na brusku od pupku dole ta tehotenska ciarka linea negra ci jak sa to vola tak si myslim ze napredujeme teda dufam 🙂... Drzim palce aj vam!

@myawilkinson Ahoj,odporučam monitor srdca dietatka,urcite ta to ukludni 🙂 vola sa Angelsound a da sa kupit v roznych obchodoch aj eshopoch,novy stoji okolo 30 eur ale urcite by si zohnala aj na bazare,su to vlastne jednoduche sluchadla a monitor v tvare pocitačovej myšky ktory si polozis na brusko a mozes pocuvat tlkot srdca babatka,dokaze monitorovat srdiecko uz od 12tt.