Môže sa ultrazvuk mýliť v určení týždňa tehotenstva?
Ahojte chcem sa spýtať zistila som neskoro že som tehotná, nemala som žiadne príznaky takže preto moja otázka môže sa sono mýliť keď mi lekár povedal že som v 28+5 ( k dnešnému dátumu) a v nemocnici mi povedali 27tt (čo by viac menej sedelo k dnešnému dátumu ) ale podľa počtu týždňov mi to nevychádza chyba mi tam cca 5-6 dni a kedze predtým som s nikým nespala. a s partnerom sme začali až na konci júna 2023. Termin mám 20.3.24
Po 20tom tyzdni je to uz nepresne,kedze babatka rastu podla predispozicie rodicov.. moj maly zaostava 3-4 dni (27.tt), Ale vsetky deti boli 2.5-2.9kg takze to pasuje, ziadne 4kg babo proste u nas nikdy nebude...do 13.tyzdna sedel na den presne...toho sa drzime co sa tyka terminu...
@pattie_vvv Nevadí nerieš ja som mala termín 22juna a porodila som 10 júna 🙂 gynekolog my to inakšie vypočítal a v nemocnici tiež inakšie
Prepac, ze otazka od veci, ale to si nemala naozaj ziadne priznaky? Necitila si ani pohyby po 20. tyzdni? Ja som aktualne tretikrat tehotna a neviem si to vobec predstavit, ako sa da nevediet o tom. Nemyslim to vobec zle, len ma to zaujima. A drzim palce.
@diewcatqoo nie vôbec 😅 teraz posledné 2-3 tyzdne už sa pohybuje a kope trošku ale doteraz vôbec nič 😅 ešte aj menštruáciu som mala len posledný mesiac mi nedošla už tak preto som zbystrela 😀
@pattie_vvv A to si tú "menštruáciu" mala doteraz v rovnakej dĺžke aj intenzite? Žiadnu zmenu si nepostrehla? Ani ovuláciu si nesleduješ? To by si zistila, že niečo sa deje. A brucho ti vôbec nenarástlo? Lebo v 29.týždni to už neutajíš brucho. Neviem si to predstaviť nevedieť o tehotenstve do takéhoto týždňa.

@pattie_vvv ak sa nemylim, tak to, ako dlho si tehotna ti povedali na zaklade merani plodu. Tam mozu samozrejme byt rozdiely.. a 5-6 dni odvhylku vobec neries. Porodis kedy porodis 😉
Gratulujem