Nadmerné priberanie v tehotenstve
Ahojte ... neviem či je tu takato diskusia lebo som nic nenaslaalebo či niektorá z vás mala takýto problem... ale prosim vás co mam robit ak nadmerne priberam? som v 24 tt a už som pribrala 28 kg a stále priberam... nie je to normalne pretoze sa prechádzam neprejedam sa nemam chute a uz citim aj zátaz na chrbát a začínaju mi opuchať nohy.... je mi to luto pretoze doktorka sa somnou vadi ze moje babo bude male a ja budem rozkysnuta.... co mozem robit? mam drzat nejakku specialnu dietu ? alebo dá sa to priberanie nejako zastavit? asi 3 mesiace pre tým ako som zistila ze som tehu som uzivala tabletky na chudnutie ALLI myslite si ze to moze byt aj tzv jojo efekt? už som fakt zufala.... uz si to vsima aj okolie a nie je mi prijemne ked za mnou chodia ženy a hovoria ako som užriadne pribrala nič už neoblečiem a nechce sa mi chodiť v leginacha okrem toho sa bojim toho že to už neschudnem ..... :( dakujem za prispevky
@mahulenka87 no ved.to nieje spravodlive 😠 niekto zere 😀 a vaha mu stoji a niekto priberie aj stoho mala co zje.moje sestri sa po 3pôrodoch dostali na meter a stale sa im to nepodarilo zhodit.ja som im tvrdila ,ze ja sa tak daleko urcite nedostanem . teraz !ako vidim t 😠 tak sa ktomu metru uz aj blizim ☹ .manzel mi dnes povedal ze ma bude lubit aj tak a to je jedno kolko kil budem mat navyse,ale tam nejde o tie kila ale o ten zly pocit.rozhodla som sa, ze do konca pôrodu vahu zahodim a budem sa vazit len v poradni.zbytocne mam stoho len depku 😖 .zacnem si konecne uzivat tehu a papat ako doteraz a uvidim kde sa az vysplham .
Ja som do takého cca 25 tt priberala vždy len po 1 kg za mesiac, potom sa mi to trošku rozbehlo. Teraz som v 35 tt a čo týždeň, to + 1 - 1, 5 kg navrch .. je to normálne ??? Vraj optimálne je tie posledné týždne priberať tak 0,5 kg za týždeń, viac nie :((( A to som sa vytešovala, že do pôrodu nedám + 20 kg, ale asi ich dám ☹ evidentne cítim, že tá váha je pre mňa už dosť zaťažujúca, hlavne na nohy a keď sa v noci zobudím ležať na chrbte, tak mám čo robiť, aby som sa pri pretáčaní nepocikala od bolesti, ktorá mi vystreľuje do krížov :(
ahoj no ja som tiez taka debilna kategoria mae to proste v rodine
1 babo + 31kg
2-dcerka + 16kg
3. + 23 kg
- pri chlapcoch mi to proste slapalo
a teraz som len 12 tt + 6kg zase to bude zaujimave...vzdy som to dala dole stravou a cvicenim ale neviem to proste zastavit ☹ ☹ tie kila mi letia same hore co uz..budem dret opat 😀 😕
hm, pri prvych dvoch +35 a posledny +40, vaha sa mi pohybovala pred otehu okolo 52-55kg, ani som sa neprejedala, pracovala som....nedalo sa to ustrazit 😀
ahojte baby tak som tu opät.tretie babo sme v buducnosti chceli ale necakala som ,ze pride tak skoro.momentalne mam 81kg a som v 7tyzdni.k tomu metru sa teraz uz urcite dopracujem a dufam ze tento krat sa nam zadaril chlapcek
Ja som v 20 tt a pribrala som 15 kg. Pri synovi som za cele tehu pribrala 12. A to mi ani tak zle nebolo, mozno dohromady 4 tyzdne, teraz mi je zle skoro vkuse, prve tri mesiace som stale zvracala a napriek tomu som pribrala 10 kg, za posledny mesiac 5 kg. Tiež ma to veľmi neteší, lebo sa veľmi potím a ťažko sa mi dýcha, teraz mám 79 kg a ešte mám pred sebou 4,5 mesiaca. Ale kašlem na to, povedala som si, že hlavne aby babo bolo zdravé, kilá navyše poriešim potom, dúfam, že aspoň 10 zo mňa spadne do pol roka samo a zvyšok vycvičím, ako po synovi. Šatičky č. 36 a 38 som poctivo odložila do zadnej časti skrine, aby mi neklali oči a kúpila som si zopár chutných šatočiek č. 42.🙂)). Na hromadu vyrážok, ktoré som pri synovi tiež nemala, si pľacnem trochu mejkapu a ide sa. Hlavné je sebavedomie a vedomie, že sa to raz skončí, a budem opäť pracovať na svojej fajn postavičke. Hlavu hore, baby, ak je zdravie v poriadku a drobci v brušku tiež, všetko je v poriadku, keci škodoradostníkov okolo si netreba všímať, iba vydržať až do konca a potom šup do pohybu.🙂
@blienka jeej mi sme na tom podobne 😉myslim vahovo teda nevazila som sa uz dlhsie pre istotu nech am to netankuje:D ale ja mam kus pred sebou som len 12 tt a naposledy to bolo + 6 kg takze v 20 tt mozno budem amt aj viac ako ty:/ ale tiez som to pri kazdom jednom oddrela a 10 ostalo v porodnici, sksu driclor super na potenie ja ho pouzivam mozu aj tehulky😉 je to cisty neparfumovany antiprespirant a ziadne kruhy ziadny pot 😉
lucka127, ďakujem za radu, pozriem si ten driclor, ide leto, bude to brutal s tym potenim, no tesim sa, ze uz coskoro zavesim zimnu bundu na klinec, a bude sa mi aspon lahsie chodit, prajem ti krasne tehulkovanie a dotehulkovanie, nech je vsetko v poriadku hlavne. 😉
@blienka jj ja som velmi rada tiez mi to tu abby poradili neznasala som toto na tehulkovani to potenie a kolace pod pazuchou eee a teraz v pohode akykolvek material aj saty a som svieza vôbec nepachnem a cauky kruzky:D:D
inak k tej vahe dnes som sa odvazila na nu a poviem ti teda fuu 13 tt a + 8kg 😅 😕
@lucka127 Luci a kde si ten sprej kupila? Nech nelietam po vsetkych drogerkach, nie všade majú všetko 🙂 Na vahu sa radšej už nestaviam, no je fakt, že ja som aj ten prípad, čo si nedávam príliš pozor na to, čo zje, jem, čo mi chutí a koľko mi chutí, okrem masových výrobkov a veľmi mastných jedál, mäso celkovo veľmi nemusím a z mastného mi je zle, no keď mám čerstvý chlebík s maslom a cibuľkou, tak to padnú aj tri krajce. 🙂 Vždy som rada papala a nezmenilo sa to ani teraz, akurát s tým rozdielom, že mimo tehu mi to dobre spaľuje a nepriberám tak, len teraz sa to všetko na mňa lepí, no keby som sa nenajedla, tak by som bola nervná, tak kašlem na to, ako som písala, budem riešiť po pôrode a hotovo. 🙂
Baby, čítam vaše diskusie spred rokov a keďže dom tretí krát tehotná a tiež sa mi tie kilá akosi naštartovali celkom ma zaujíma ako ste to mali po pôrode 🙂
@gabuchah ja som v 15 tyzdni a uz som pribrala tri kila
Vyhybam sa prezieraniu, sladkosti nevyhladavam, napriek tomu uz tri kila v pluse ☹ ja uz neviem co mam robit...
@victoriasju a veď to máš úplne krásne, čo by si chcela 🙂 záleží aj od toho koľko si vážila pred tehu... Ja teda chudunka nebola, bývalo mi zle aj tak som schudla na začiatku iba pár kg,teda som začínala na 69 a 2tyzdne dozadu som.mala 73,tak si hovorím pohoda, o týždeň na to 75 a teraz že 75,7 a nechápem... Neprejedam sa ani nič, žiadne mastné, sladké obedy... A to končím 19 týždeň
Čiže tri kilá, buď happy 🙂
@gabuchah no ja som to mala celkom v pohode pri prvom som pribrala 10 po porode som mala este menej ako po otehotneni asi o 2-3 kila .. do par tyzdnou ... len veru na bruchu mi ostal tuk ktory skorej bolo treba vycvicit.. vaha sa mi drzala len ako som dostala opet mrchu.. dost neskoro asi rok po porode tak kila isli hore nabrala som asi 6 a to uz mi vseci gratulovali ze budeme mat druhe... (este pol roka predtym ako som otehotnela 😀 ) no a takyto start mi ostal do tohoto tehu.... takze som zacinala na vahe o 3 kila navyse... ako moj priemer cca .. tak teraz som trochu popredu s kilami ale asi tak rovnako ako pri prvom.. len teda o tie kila co som uz mala nazaciatku naviac... a uz aj to citim ze uf.. hlavne to ze ma nohy bolia a ze jednoducho vlacim naklad... neviem si predstavit ze by som mala mat este viac...
@gabuchah ale moc sa nevaz nemala si nejaky dovod pribrat..?.. ja som bola pri prvom na dovolenke (aj teraz pri druhom ale tak dovolenka s dietatom to uz je skorej posilovanie a nie prejedanie sa a veget :D) tam som pojedla co mi prislo pod ruku bol cas... aj chut tak preco nie... po dovolene som mala cca 5 kilo viac dalsi tyzden som mala mat poradnu zhrozena ze ma dokina zastreli... a za ten tyzden to vsetko slo dole...ostal len standardny prirastok...
@oskvarka Juuj, tak to máš zlaté, to by som bola šťastná 🙂 mať po pôrode ešte menej.. A tých pár kilečiek naviac to nie je žiadna katastrofa, stále si aj budeš pekná mamina 🙂
Ja to mala pri prvom teda pernejsie, to je 8-9 rokov dozadu.. Otehotnela som tiež na nejakých 69kg (to je moja vydrena váha a pod ňu to ide ťažko) a rodiť som šla s 93 kg...masaker, posledný mesiac rizikový, pleeklampsia, pamätám z každý deň som mala snáď o kilo viac, hotová som bola a v pôrodnici zostalo 6...
Potom som asi behom pol roka schudla na 80, a keď som šla k doktorovi oznámil mi ze som v 16tom týždni, čiže do roka sa mi narodili 2chlapi -pôrodná váha 93kg..Zasa...
No a teraz by som.nerada, u mňa je veľký problém schudnúť, ani kojenie nepomáhalo.. Za normálneho stavu jem malo, možno aj preto sa teraz obalujem ☹ dneska končím 19tyzden a mám už i 6 viac, aj to 3 za tento mesiac...
Inak je sila, že čo si pribrala to si behom týždňa schudla aj v tehu 🙂
Ja mala pred nedávnom nízku tvorbu hormónov štítnej žľazy, vraj už ti je v norme, štítna síce zväčšená s uzlinkou, ale žiadne lieky ani nič...
No ja pri 1 tehu som pribrala cca 7kg syn mal 3350g a 49 no pri 2 tehu 33 kg dcerka mala 3666g a 52cm 🙂 no teras pri 3 tehu neviem este je len par tiznou neprezieram sa vobec mysli ze je to dane genmi alebo nieco co to asi neak ovplivnuje🙂
@gabuchah no ja som na tej dovolenke vyslovene prejedala potom nastup do prace a uz nebolo zase nastastie kedy... ale v prvom tehu som mala aj "stastie" ze som mala chute .. sladke mi nechutilo moc mala som vela palenie zahy a problemi s travenim az krce takze som sa kontrolovala uz len koli bolestiam... teraz nemam s jedenim ziadny problem chute nemam.. teda skorej mi viac chuti sladke :D.. a ani krce nemam.... a este pri malom ktory vzdy chce jest co ja tak s nim musim obed a veceru aby som ho motivovala.. no hruza :D este ze chodim do prac e inak by som uz bola 100 kilova na mna sa tiez dost lepi ale nejem pecivo iba take to z celych zrn s kauflandu jeden platok na ranajky a niekedy jeden polkrajcek obyc. chleba k veceri ked nieco je take ze si dame s malim s chlebikom... a sladkosti tak to je kapitola.. nekupujem vobec ani ochuteny jogurt.. skratka nic co obsahuje cukor... ale tak zase v praci kadejake oslavi teraz sezona jablk susedia furt vypekaju kolace.. aj ja som uz 3 krat piekla ku prilezitosti.. ale som zobrala do prace porozdavala a aj doma do mrazaku dala.. minule som tak piekla tiez sladke mi nechutilo tak to bolo super som piekla a pchala mrazak a potom na krstiny som sa nemusela trapit 🙂
Pred tehotenstvom som nevedela pribrať 2 kila som pribrala potom schudla a stále takto. Teraz som v 25 TT a teraz začínam len priberať zatiaľ sú to len 4 kila, tak uvidím koľko priberiem celkovo

@lucymk je to ťažké... myslím, že genetika má v tom najväčší podiel. 😒 čo narobíme. ☹