icon

Nárazové priberanie

barca2107
9. sep 2023

Ahojte spolu maminky, prosim vas aj vam sa stava ze pri totalne rovnakom stravovani, pitnom rezime, mnozstve pohybu atd nepriberate napr dva tri tyzdne nic a potom z vecera na rano aj 1-1.5 kg? 😁 Ja som prve twhotenstvo v podstate priberala celkom rovnomerne , nikdy mi to takto neskakalo po jednom dni , ale mam pocit toto tehotenstvo Ze kazdy krat v tyzdni pred poradnou, takto “za noc” priberiem z nicoho nic 🤷🏼‍♀️Koncim 21tt a napr vcera rano som mala este 58.5 kg a dnes rano 59.5 a to som sa nijak neprejedla ani zapcha ani nic (nie to uz viem Ze to dolu nepojde 😁) … Len ostava dufat Ze takto priberat z vecera na rano budem raz za mesiac a nie kazdy tyzden ci castejsie 🤦🏼‍♀️

dzulli1980
9. sep 2023

A kvôli čomu sa každý deň vážiš? ... ja som bola celé tehotenstvo aktívna, neprejedala som sa, v podstate som jedla stále to isté v rovnakých množstvách, napriek tomu som pribrala 30 kg ... proste možno Tvoj organizmus zadržiava vodu atď., je kopa premenných, ktoré to ovplyvňujú ... sústreď sa na dieťa, keď sa narodí, potom rieš.
@barca2107

anavixy
9. sep 2023

A nie je to len voda? Ta vaha potom uz len stupa ci kolisa? Ale inak ma tiez zaujima ci sa kazdy den vazis 😃

selena_luna
10. sep 2023

Neviem ci je to tvoj pripad, ale niekedy aj babatko ma rastovy spurt, moja mala okolo 20 tt, akokeby poskocila o 2 tyzdne vahovo aj cm. Dr sa vtedy smiala na uvz ze mala aka buchtoska. Ze aj to sa stava, ani babo nemusi priberat roznomerne a ked to je v medziach, je to ok.
Z vecera na rano som este nepribrala, ale nestresuj sa,moze to byt aj zadrzana voda. A ozaj sa nemusis kazdy den x krat vazit, uplne to staci sledovat na poradni. ( To uz moze byt signal problematickeho vztahu k jedlu, nehovorim ze to je tvoj pripad, ale sama som si tym presla a pre vnutorny zen a pokojnu mysel je dobre odlozit vahu a nechat to sledovat dr. )

barca2107
autor
10. sep 2023

@anavixy zostava takato teda zatial, Ja som pred tehotenstvom aj v podstate sa snazim Aj cez tehu cvicila, aj pod dohladom trenera dlhy cas, takze Ano vazenie kazdy den rano je pre mna asi taka sucast kazdodennej rutiny ako umyvanie zubov 😁 kedysi (mozno tak do 25) som mohla zjest aj slona a nepriberala som , to som sa nevazila vobec tak tri razy do roka ked ma to napadlo , ale neskor bolo s mojim super metabolizmom koniec, a uz som musela zacat cvicit alebo obmedzit nieco v strave aby som mala stale Dobru postavu, takze Ano vahu si strazim aj takto a aj v tehotenstve 😁

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
barca2107
autor
10. sep 2023

@kittykat22 moze to byt zavodnenie , uz to tu spominali viacere mamicky 🙂 … pre mna to nieje nijako stresujuce, neviem aj moja sestra, svagrina sa takto raz za den vazia, asi som to obkukala ako súčasť tehulkovania😁 pre mna to skôr je take smerodajné, že napr 1.trimester som prezvracala a prehnackovala alw keď som videla zw chudnem, tak som sa o to viac donútila aspoň niečo zjesť častejšie za deň hoci som vedela že to pravdepodobne vo mne nevydrží a že to môjmu žalúdku akurat vystupňuje nepohodlie, a naopak keď vidím že priberám tak si poviem , Ok, tak nejdem s dcérkou staršou poobede spat Áe vezmem ju spat do kočíka a prejdem sa, alebo si namiesto čokoládového nanuku kúpim/ urobím doma mrazenu drt z ovocia , určite v tehotenstve nedietujem a necvicim silovo.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
rebrambora
10. sep 2023

Je to normalne aj pocas netehotenstva. Najlepsie je vahu priemerovat, podla mna sa nevazir vobec.