Nedala sa odmerať nosová kostička

deniska321
7. nov 2021

Ahojte. Mám 21 rokov, som momentálne v 11t+6 dní. 28.10., čiže pred vyše týždňom som bola na druhom vyšetrení u mojej gynekologičky. Zatiaľ som mala všetky výsledky dobré, jedine ma zneistila lekárka jednou vecou, že sa jej nedá odmerať nosová kostička na ultrazvuku, ale nejako viac to neriešila len mi odporučila ísť na morfologické vyšetrenie do 14. týždňa a potom aj v 20. týždni, ale toto odporúčanie som dostala už na úplnom začiatku tehotenstva, keď som bola pri nej prvýkrát. Na morfologické vyšetrenie plánujem ísť. Len sa chcem spýtať či má niektorá z vás podobnú alebo rovnakú skúsenosť ako ja a či bolo všetko nakoniec v poriadku? Ďakujem za reakcie.

snehulak77
7. nov 2021

@deniska321 na tieto speci veci sú tu morfo ultrazvuky. Robia ich iba špecifikovani lekári. Ona zrejme nie je a mohla mať aj staršie sono. Neriešila by som to a počkala na ten morfo. Držím palce ❤️❤️❤️

slovakboy
7. nov 2021

@deniska321 myslím že len to nevedela odmerať. Chcela ale nedalo sa. Buď bola maličká v zlej polohe alebo jej nestačili zobrazovacie prostriedky. Netráp sa domnienkami. To lekári tak povedia a neuvedomujú si ako vystrašia. Uvidíš neskôr.

luci_ba
7. nov 2021

@deniska321 tak ako píšu vyššie, na meranie nosovej kostičky su specialni certifikovani lekari, čiže ona sa pokúsila odmerať ale možno nemá taký dobrý pristroj a skúsenosti. Na tie ultrazvuky kam ta poslala sa chodí bežne. Takže bola by som kľudna 💟

sally001
7. nov 2021

Neboj odmeria nabuduce... ona si to poznaci

barbor8888
9. nov 2021

ahoj 🙂 urcite sa neboj, mne tiez pri tomto tehotenstve tu kosticku neodmerala. ale nie kvoli tomu, ze by tam nebola, ale preto ze babo bolo tak otocene, ze to proste neslo. a trapila sa tam hodnu chvilu, stlacala mi brucho, skusala aj zospodu aj cez brucho a nic…plod je v tomto tyzdni tak malinky a nepresne meranie tej kosticky nema ziaden zmysel, su to milimetriky. a ako ti baby pisu, je len par lekarov na Slovensku, ktori su certifikovani na tieto merania (musia mat aj pristroje).

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre