Nespavosť v tehotenstve
Nie je to po prvy krat co v noci strasim. Uz neviem co zo sebou. Poradte...
@anakristina take zive sny sa stavaju ked ides spat mooc fizicky unavena.
@lexilaracroft Pri prvom tehotenstve som okolo 2 ráno väčšinou nakupovala 🙂 Internetové obchody mali zo mňa veľkú radosť 🙂 Môj manžel ráno vstával s otázkou, čo som v noci zas kúpila 🙂
@miku1 no aj mne sa podarilo o tretej rano objednavat hehe
Tak spanok je nafigu, ale ja som nikdy dobre nespala. Ja spim naozaj lepsie s magnezkom, ale ak mam srdcove palpitacie ( teraz ich mavam moc), tak som vela hore. Ale s mojou nespavostou je to po tom magnezku lepsie. ALE kazda sme ine
Uz sa mi spanok zlepsil vzdy ked si lahnem zapnem zen music a to ma tak ukludni ze zaspin do pol hodky. Vcera sme si pustili piano relaxing a moj drahy zaspal este skor ako ja a to jemne melodie nemusi hehe. Hadam mi to vydrzi
@lexilaracroft no tazko radit, v tehu toho nie je moc na vyber. Ja som isla spat o 23, o 2 som uz bola vyspata a potom to utrpenie do rana cakat. Manzel mi "nadaval" nech spim, ze ani dieta potom nebude spavat 😉
@mirkaaa80 A nespava 🙂 🙂 🙂
Takze tu je problem 😉
@cervikpepik praveze spava 🙂
@cervikpepik ten prvy nespaval, a tk som ja spala jak sipkova ruzenka 🙂
@katuliena82 ja ho beriem 4krat a spanok nikde
No a ja som bola vcera nadopovanaaaaa kvoli tvrdnutiu, zobudila som sa v noci o pol 1 a bola hore do 3 🙂 takze mgn mozno niekedy pomaha, ale potvrdzujem, ze na silnu nespavost nema vplyv 🙂 ale vecer zaspavam rychlo, ale to bude dosledok len unavy..
@katuliena82 mozem sa spytat ake su caste tie tvrdnutia?ja mam tak 2 za den ale aj v klude a magne b6 mi uz vysadili davno.to tvrdnutie okrem neprijemneho pocitu nesposobuje nic ci?
@lexilaracroft ahoj. Doverne poznam. Nic sa neda s tym robit. ale prezijes, neboj. Ja som to mala uplne od zaciatku tehu. Na nervy. A ku koncu tehotenstva ma este strasne palila zaha. Cize to uz vobec nebolo ani pomyslenie na spanie. Ani lezat poriadne som nemohla. Prvy krat som sa dobre vyspala, ked mala mala 2 mesiace a uz mala po jej revacej faze. Odvtedy spime super. Mala spi od 4 mesiacov vo vlastnej izbe, budi sa raz za noc, cucne si (este plne kojim) a spi dalej. Teraz ma mala presne 6 mesiacov a spim ako keby ani nijake 11 mesacne nespave obdobie nebolo. Normalne sa mi ani verit nechce, ze som 11 mesiaciv takme vobec poriadne nespala. 😕
@anakristina 2x za den je uplna pohoda, kriticke to je, ked sa intervaly skracuju, tvrdnutie je pravidelne a silnie. Do 20 slabych kontrakcii za 24 h je vraj este v poriadku. Maternica je sval, nemoze uplne spat az do porodu. Ja mam dni, ked je to 2x a dni ako teraz vikend, ked som cely den hostila navstevy a brucho mi tvrdlo v podstate cely den a noc, niekedy po hodine, niekedy po pol. Uzivam magnezko uz od 16 tyzdna, lebo pri dvoch teho predtym som bola kvoli tvrdnutiu vkuse v nemocnici. Ale vtedy som mala neustale nejake infekcie a vtedy zvykne brusko velmi tvrdnut a ma to vplyv aj na krcok. Tak teraz sa snazim setrit a nastastie nemam zapaly. Ale uz viem, ze az do 9.mesiaca nechcem navstevy ani vidiet a dam si na to pozor. Pri dvoch detoch je aj bez spec.prilezitosti dost co robit 🙂Ale kazda sme ina, niektore zienky zvladaju aj namahu v pohode.
Baby a o com sa vam sniva? Ja odkedy som tehotna tak sa v noci budim casto a pamatam si vacsinu snov, pretoze nespim hlboko. Ale je to strasne, same krvaky. A ked nieco o babetku, tak ze sa o neho neviem postarat, lebo je uplne malicke, ako ked sa vyvija v brusku, a preto ho nemozem nakrmit, alebo ze nie je v poriadku, proste otras. Nikdy som predtym take sny nemala ☹
@modryponik mne sa snivaju hady, pavuky, zaby, deti, voda a vacsinou su to nepokojne sny...
@katuliena82 no vies kto by tu takto behal okolo navstev 🙂 toto musi kazdy chapat ja tu tiez nechcem mat nikoho az do porodu lebo ani k psychickej pohode mi neprospievaju rozne strasenia a rady 🙂 krcok mam vraj v poriadku ale tiez mam lepsie a horsie dni.blbe je ze neviem co je normalne a co nie.18tt som mala vkuse pichanie ze som chodit nevedela a teraz pohodicka az na tvrdnutie.rano som mala 2 za sebou a teraz v pohode.najhorsie krce a tvrdnutia som mala po orgazme tak som sa toho uplne vzdala a teraz je to lepsie.
@modryponik ja mam pocit ze mi dusa opusta telo.mam akokeby vidiny nadranom.som pritom paralyzovana a chcem vydat hlas aby ma priatel zobudil ale nedokazem.mam obavy ze pritom nedycham a zobudim sa az ked sa dusim s rozbusenym srdcom.minule sa mi snivalo ze sa hupem v plodovej vode zo strany do strany...a je to taky iny sen.bdely....psychiater by mal zo mna radost.
@anakristina Tak je to normalne,ze po orgazme je tvrde brusko 🙂 Ved cela maternica je v krcy 🙂 Ale pokial nemas ziadne problemy v tehu a doktor vravi,ze vsetko je ok....tak si len uzivaj.Ja cakam trete a uzivali sme si az pokial som nesla do porodnice 🙂 🙂
@masterton bojim sa moc :( niekedy prichadza krc aj pri vzruseni.je to mierne bolestive.po 36.tyzdni sa do toho ale pustime zas 🙂
@anakristina Tak je to ine pre kazdu tehulku 🙂 Ved sama vies najlepsie ako sa cytis 🙂 Asi si prvorodicka tak aj preto mas viac obav ale neboj nic....potom to uz bude len lepsie 🙂
Ja po orgazme tiez moc zle, tvrdlo mi brucho velmi. Uz som povedala, ze ten strach mi za to nestoji. Ziadny sex, az do 9.mesiaca.
@anakristina toto sa vola spankova paralyza, mavala som to pred teho casto. Je to moc neprijemne, najcastejsie ked som bola vycerpana
@katuliena82 je to blbe normalne viem kedy to na mna prichadza.ja som to mavala pred 11rokmi ked som byvala vycerpana.odvtedy nic a teraz v tehotenstve sa to vratilo.vycerpana nie som.malo upratujem pomaly,nie kazdy den varim a som od zaciatku na pn.ani psychicky to nie je zle.ja len nechcem aby sa vtedy k malej dostalo menej kyslika.a k tym orgazmom.aj ked nic nerobim obcas ich mavam samovolne v noci.vtedy sa zobudzam na krce.robi sa mi to od zaciatku tehu.hlavne na zaciatku to boli dlhe krce
@anakristina ja to iste, tiez sa na to v noci zobudim, myslim na tvrdnutie. Tu spankovu paralyzu teraz nemavam. Ale ak ta to potesi, v predchadzajucich teho mi brucho tvrdlo aj 30x za den, deti boli cule, kopali a narodili sa uplne zdrave. Ale spytaj sa doktora na to. Ono, to magnezko ti neublizi, daj si rano vecer 1x. Mozno pomoze a ty budes kludnejsia
@katuliena82 lekarka mi to vysadila.je taka teoria ze ak to beries do konca tak pri porode sa tazsie otvoris
@anakristina , do konca nie. Ja sa chystam vysadit v 36.tyzdni. Tak som to urobila aj predtym po konzultacii s lekarom a rodila som ok. Ale mne tvrdlo brucho moc casto...teraz som len na magnezku, ale v predchadzajucom tehu som brala Salbutamol, Isoptin, Guajcuran a mgn cele 4 mesiace. Teraz som rada ze ,,len,, to magnezium.
@katuliena82 fuha tak si to mala tazsie.nech je uz 39.tyzden a nech som uz po porode a nech je vsetko v poriadku.ide to tak pomaly
@anakristina ja sa v noci budim a preratavam tyzdne 😀 ale tak je to pochopitelne, v cloveku zostane taky zvlastny nepokoj. Ale sme stastne, ze mozeme byt matkami a citit zivot vo vnutri nas. To je zazrak 🙂 drzime si palce!

@katuliena82 Ahoj ja jem magnezium dve tabletky denne a este aj magneziovy prasok aj tak nespim 🙂.
@luciarobotova Ja som zaspala po 11 v noci som bola na wc a hned som aj zaspala a pred 6 som bola zobudena ale sa mi nechcelo vstavat.