icon

Nespavosť v tehotenstve

lexilaracroft
11. jan 2016

Nie je to po prvy krat co v noci strasim. Uz neviem co zo sebou. Poradte...

tomasko27
13. jan 2016

@katuliena82 Ahoj ja jem magnezium dve tabletky denne a este aj magneziovy prasok aj tak nespim 🙂.
@luciarobotova Ja som zaspala po 11 v noci som bola na wc a hned som aj zaspala a pred 6 som bola zobudena ale sa mi nechcelo vstavat.

lexilaracroft
autor
13. jan 2016

@anakristina take zive sny sa stavaju ked ides spat mooc fizicky unavena.

miku1
13. jan 2016

@lexilaracroft Pri prvom tehotenstve som okolo 2 ráno väčšinou nakupovala 🙂 Internetové obchody mali zo mňa veľkú radosť 🙂 Môj manžel ráno vstával s otázkou, čo som v noci zas kúpila 🙂

lexilaracroft
autor
13. jan 2016

@miku1 no aj mne sa podarilo o tretej rano objednavat hehe

katuliena82
13. jan 2016

Tak spanok je nafigu, ale ja som nikdy dobre nespala. Ja spim naozaj lepsie s magnezkom, ale ak mam srdcove palpitacie ( teraz ich mavam moc), tak som vela hore. Ale s mojou nespavostou je to po tom magnezku lepsie. ALE kazda sme ine

lexilaracroft
autor
14. jan 2016

Uz sa mi spanok zlepsil vzdy ked si lahnem zapnem zen music a to ma tak ukludni ze zaspin do pol hodky. Vcera sme si pustili piano relaxing a moj drahy zaspal este skor ako ja a to jemne melodie nemusi hehe. Hadam mi to vydrzi

mirkaaa80
14. jan 2016

@lexilaracroft no tazko radit, v tehu toho nie je moc na vyber. Ja som isla spat o 23, o 2 som uz bola vyspata a potom to utrpenie do rana cakat. Manzel mi "nadaval" nech spim, ze ani dieta potom nebude spavat 😉

cervikpepik
14. jan 2016

@mirkaaa80 A nespava 🙂 🙂 🙂
Takze tu je problem 😉

mirkaaa80
14. jan 2016

@cervikpepik praveze spava 🙂

mirkaaa80
14. jan 2016

@cervikpepik ten prvy nespaval, a tk som ja spala jak sipkova ruzenka 🙂

sramotka
17. jan 2016

@katuliena82 ja ho beriem 4krat a spanok nikde

katuliena82
17. jan 2016

No a ja som bola vcera nadopovanaaaaa kvoli tvrdnutiu, zobudila som sa v noci o pol 1 a bola hore do 3 🙂 takze mgn mozno niekedy pomaha, ale potvrdzujem, ze na silnu nespavost nema vplyv 🙂 ale vecer zaspavam rychlo, ale to bude dosledok len unavy..

anakristina
17. jan 2016

@katuliena82 mozem sa spytat ake su caste tie tvrdnutia?ja mam tak 2 za den ale aj v klude a magne b6 mi uz vysadili davno.to tvrdnutie okrem neprijemneho pocitu nesposobuje nic ci?

yanni
17. jan 2016

@lexilaracroft ahoj. Doverne poznam. Nic sa neda s tym robit. ale prezijes, neboj. Ja som to mala uplne od zaciatku tehu. Na nervy. A ku koncu tehotenstva ma este strasne palila zaha. Cize to uz vobec nebolo ani pomyslenie na spanie. Ani lezat poriadne som nemohla. Prvy krat som sa dobre vyspala, ked mala mala 2 mesiace a uz mala po jej revacej faze. Odvtedy spime super. Mala spi od 4 mesiacov vo vlastnej izbe, budi sa raz za noc, cucne si (este plne kojim) a spi dalej. Teraz ma mala presne 6 mesiacov a spim ako keby ani nijake 11 mesacne nespave obdobie nebolo. Normalne sa mi ani verit nechce, ze som 11 mesiaciv takme vobec poriadne nespala. 😕

katuliena82
18. jan 2016

@anakristina 2x za den je uplna pohoda, kriticke to je, ked sa intervaly skracuju, tvrdnutie je pravidelne a silnie. Do 20 slabych kontrakcii za 24 h je vraj este v poriadku. Maternica je sval, nemoze uplne spat az do porodu. Ja mam dni, ked je to 2x a dni ako teraz vikend, ked som cely den hostila navstevy a brucho mi tvrdlo v podstate cely den a noc, niekedy po hodine, niekedy po pol. Uzivam magnezko uz od 16 tyzdna, lebo pri dvoch teho predtym som bola kvoli tvrdnutiu vkuse v nemocnici. Ale vtedy som mala neustale nejake infekcie a vtedy zvykne brusko velmi tvrdnut a ma to vplyv aj na krcok. Tak teraz sa snazim setrit a nastastie nemam zapaly. Ale uz viem, ze az do 9.mesiaca nechcem navstevy ani vidiet a dam si na to pozor. Pri dvoch detoch je aj bez spec.prilezitosti dost co robit 🙂Ale kazda sme ina, niektore zienky zvladaju aj namahu v pohode.

modryponik
18. jan 2016

Baby a o com sa vam sniva? Ja odkedy som tehotna tak sa v noci budim casto a pamatam si vacsinu snov, pretoze nespim hlboko. Ale je to strasne, same krvaky. A ked nieco o babetku, tak ze sa o neho neviem postarat, lebo je uplne malicke, ako ked sa vyvija v brusku, a preto ho nemozem nakrmit, alebo ze nie je v poriadku, proste otras. Nikdy som predtym take sny nemala ☹

katuliena82
18. jan 2016

@modryponik mne sa snivaju hady, pavuky, zaby, deti, voda a vacsinou su to nepokojne sny...

anakristina
18. jan 2016

@katuliena82 no vies kto by tu takto behal okolo navstev 🙂 toto musi kazdy chapat ja tu tiez nechcem mat nikoho az do porodu lebo ani k psychickej pohode mi neprospievaju rozne strasenia a rady 🙂 krcok mam vraj v poriadku ale tiez mam lepsie a horsie dni.blbe je ze neviem co je normalne a co nie.18tt som mala vkuse pichanie ze som chodit nevedela a teraz pohodicka az na tvrdnutie.rano som mala 2 za sebou a teraz v pohode.najhorsie krce a tvrdnutia som mala po orgazme tak som sa toho uplne vzdala a teraz je to lepsie.

anakristina
18. jan 2016

@modryponik ja mam pocit ze mi dusa opusta telo.mam akokeby vidiny nadranom.som pritom paralyzovana a chcem vydat hlas aby ma priatel zobudil ale nedokazem.mam obavy ze pritom nedycham a zobudim sa az ked sa dusim s rozbusenym srdcom.minule sa mi snivalo ze sa hupem v plodovej vode zo strany do strany...a je to taky iny sen.bdely....psychiater by mal zo mna radost.

masterton
18. jan 2016

@anakristina Tak je to normalne,ze po orgazme je tvrde brusko 🙂 Ved cela maternica je v krcy 🙂 Ale pokial nemas ziadne problemy v tehu a doktor vravi,ze vsetko je ok....tak si len uzivaj.Ja cakam trete a uzivali sme si az pokial som nesla do porodnice 🙂 🙂

anakristina
18. jan 2016

@masterton bojim sa moc :( niekedy prichadza krc aj pri vzruseni.je to mierne bolestive.po 36.tyzdni sa do toho ale pustime zas 🙂

masterton
18. jan 2016

@anakristina Tak je to ine pre kazdu tehulku 🙂 Ved sama vies najlepsie ako sa cytis 🙂 Asi si prvorodicka tak aj preto mas viac obav ale neboj nic....potom to uz bude len lepsie 🙂

katuliena82
18. jan 2016

Ja po orgazme tiez moc zle, tvrdlo mi brucho velmi. Uz som povedala, ze ten strach mi za to nestoji. Ziadny sex, az do 9.mesiaca.

katuliena82
18. jan 2016

@anakristina toto sa vola spankova paralyza, mavala som to pred teho casto. Je to moc neprijemne, najcastejsie ked som bola vycerpana

anakristina
18. jan 2016

@katuliena82 je to blbe normalne viem kedy to na mna prichadza.ja som to mavala pred 11rokmi ked som byvala vycerpana.odvtedy nic a teraz v tehotenstve sa to vratilo.vycerpana nie som.malo upratujem pomaly,nie kazdy den varim a som od zaciatku na pn.ani psychicky to nie je zle.ja len nechcem aby sa vtedy k malej dostalo menej kyslika.a k tym orgazmom.aj ked nic nerobim obcas ich mavam samovolne v noci.vtedy sa zobudzam na krce.robi sa mi to od zaciatku tehu.hlavne na zaciatku to boli dlhe krce

katuliena82
19. jan 2016

@anakristina ja to iste, tiez sa na to v noci zobudim, myslim na tvrdnutie. Tu spankovu paralyzu teraz nemavam. Ale ak ta to potesi, v predchadzajucich teho mi brucho tvrdlo aj 30x za den, deti boli cule, kopali a narodili sa uplne zdrave. Ale spytaj sa doktora na to. Ono, to magnezko ti neublizi, daj si rano vecer 1x. Mozno pomoze a ty budes kludnejsia

anakristina
19. jan 2016

@katuliena82 lekarka mi to vysadila.je taka teoria ze ak to beries do konca tak pri porode sa tazsie otvoris

katuliena82
19. jan 2016

@anakristina , do konca nie. Ja sa chystam vysadit v 36.tyzdni. Tak som to urobila aj predtym po konzultacii s lekarom a rodila som ok. Ale mne tvrdlo brucho moc casto...teraz som len na magnezku, ale v predchadzajucom tehu som brala Salbutamol, Isoptin, Guajcuran a mgn cele 4 mesiace. Teraz som rada ze ,,len,, to magnezium.

anakristina
19. jan 2016

@katuliena82 fuha tak si to mala tazsie.nech je uz 39.tyzden a nech som uz po porode a nech je vsetko v poriadku.ide to tak pomaly

katuliena82
19. jan 2016

@anakristina ja sa v noci budim a preratavam tyzdne 😀 ale tak je to pochopitelne, v cloveku zostane taky zvlastny nepokoj. Ale sme stastne, ze mozeme byt matkami a citit zivot vo vnutri nas. To je zazrak 🙂 drzime si palce!