Slabé pohyby bábätká v 20tt

joysi
8. aug 2019

Ahojte žienky,
Včera som bola na poradni... Veľmi som sa tešila, lebo všade čítam, že ženy "viacrodičky" cítia pohyby bábätká skôr a intenzívnejšie ako prvorodicky...ja čakám tretie mimino, ale pohyby cítim len raz za čas a také slabulinke...väčšinou ibe nadránom, alebo večer keď si ľahnem spať....k tej poradni bábätku srdiečko bilo, ale nechcelo sa mu veľmi hýbať...lekár do neho trosku "stuchal" ultrazvukom, ale aj tak sa mu nechcelo...predtym mi robil Trisomy test a aj ALPHA test a všetko je okí...lenze dnes som cítila iba slabé pohyby...mozno dvakrát tak som z toho celkom nervózna chcem sa spýtať ci ste zažili niečo podobne...dakujem vopred za odpoveď 🙂

blondina_1
8. aug 2019

Ahoj, síce som prvorodička no sestra čaká tretie. Mne na začiatku vždy len 3x do dňa sa ozval. Do cca 25tt. Väčšinou ráno obed a večer. Sestra, 21tt je na tom podobne že slabé pohyby cíti a málokedy. Ono sa isto rozbehne ☺️. Drzim palce

nika3136
8. aug 2019

@joysi
Moja mama spomínala, že prostredný brat bol taký lenivý až do pôrodu. Musela sa až sústrediť na to, či sa hýbe alebo ho štúchať.
Zostalo mu to aj po narodení, ospalý, pomalý 😄

candii
8. aug 2019

Áno. V druhom tehotenstve som pohyby začala cítiť až okolo 20tt a celé tehotenstvo sa veľmi málo hýbal, iba ráno tak intenzívnejšie ináč skoro nič.

joysi
autor
8. aug 2019

@blondina_1 ďakujem za odpoveď 🙂 chcela by som, aby sa bobúľko hybalo a kopkalo častejšie, ale tak som rada, že je zdravúčke a dúfam, že to tak bude až do pôrodu 🙂 tebe aj sestre držím prsteky, aby boli vaši drobci zdravúčky 🙂

lula313
8. aug 2019

@joysi moja dcéra bola lenivá, pohyby som citila asi až od 25tt a to vzdy len chvíľku v noci, keď som si ľahla. U nás sa ani nepucila, nevystrkovala končatiny von z brucha. Teraz má 16 mesiacov a v porovnani s inými detmi je celkom kludna(nevymýšľa, nebije iné deti a pod). Z termínovej skupiny sa stretávame asi 14 mamin, takze to viem porovnať, že je z nich najkludnejsia. Od narodenia v porovnani aj s jej vrstovníkom veľmi dobre spava, nemame problem ani so samotným uspavanim, samozrejme je zdravá, aj krv má dobrú.

joysi
autor
8. aug 2019

@nika3136 ja sa tiež niekedy sústredím a stále si hladkam bruško a rozprávam s nim 🙂

joysi
autor
8. aug 2019

@lula313 tak v tomto smere je to super, keď je taka kludnucka a zlatunka 🙂

ildiko36
8. aug 2019

@joysi ja som pri dcere citila len 3xriadne pohyby co asi sa otocila pred porodom. cele tehotentsvo len kus bublinky v buchu..pri synovy som mala neskutocne kopance co sa dalo ledva vydrzat

joysi
autor
9. aug 2019

@ildiko36 ja tiež cítim len také jemnúcke bublinky... 🙂 keď sa tvoja dcéra narodila bola tiež taka pokojná ako v brušku?

ildiko36
9. aug 2019

@joysi ano bola dobra😊inak ja som jej pustala klsicku hudbu cez velke sluchadka..a mala aj taku plisovu hracku co muziku hrala..stale som to prikladala na brucho..ked sa narodila a bola nekludna stacilo zapnut hudbu alebo ked sme boli na ceste dala som ku nej ten plisak a ukludnila sa..
Syn bol v brusku neskutocny futbalista a teraz je tiez hyperaktivny😐

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre