icon

Pozitívny tripple test 1:2

mims
3. okt 2017

Ahojte, ma prosim niekto realnu skusenost? Triple test mi vysiel pozitivny 1:2 na down syndrom. Prvy screening v prvom trimestri bol 1:90, ale ultrazvukove vysetrenie dopadlo v poriadku a dr. hodnotu prepocital. Mam ist na amniocentezu, ale nechcem absolvovat uz dalsi zakrok, kedze v 11 tyzdni ma operovali (cysty) a nechcem uz dalsi stres. Vie 3D ultrazvuk alebo nejake ine vysetrenie potvrdit Down? Pripadne viete odporucit dobreho odbornika na ultrazvuk, vychod SR? dakujem

Strana
z2
barboracom
29. okt 2021

@jankaga dobrý deň. Mne vyšlo teraz 1:16 na razstep. Ak to nieje veľmi osobná otázka, mate zdravé babo ?

monitamoni
26. júl 2022

Ahoj žienky. Pridám svoju čerstvú skúsenosť, aby dom vás povzbudila. Prvý screening v 13 tt som mala výborný, šanca na downa 1 ku skoro 10 000. Triple testy v 16 TT ale vyšli vysoko pozitívne a šanca 1 v 2 !!!! na downa (nie je to preklep). Dva týždne strachu, návšteva genetiky kde mi samozrejme odporúčali odber plodovej vody, čo som odmietla. Zvažovala som trisomy testy ale čakala ešte na morfologický 3D ultrazvuk v Košiciach. Práve idem z ultrazvuku a náš synček je krásne a zdravé dieťatko bez jediného znaku na downov syndróm. Tie testy by skutočne mali zakázať.

kamienkova33
Autor odpoveď zmazal
sisi550
21. mar 2025

@monitamoni prosím vás a syn sa narodil teda zdravý? Ja som dnes bola po výsledky triple testu a vyšlo mi 1:170 pričom prví morfologicky bol negatívny a všetko bolo vylúčené aj dawnov. Idem na druhotrimesttalny ale až 28.marcq. som neskutočne vystrašená.

monitamoni
5. máj 2025
@sisi550

@monitamoni prosím vás a syn sa narodil teda zdravý? Ja som dnes bola po výsledky triple testu a vyšlo mi 1:170 pričom prví morfologicky bol negatívny a všetko bolo vylúčené aj dawnov. Idem na druhotrimesttalny ale až 28.marcq. som neskutočne vystrašená.

@sisi550 ospravedlňujem sa dlho som tu nebola. Synček je úplne zdravý a veľké šidlo ☺️. Ja som mala výsledok 1:2, takže to bolo 50na50.

sisi550
5. máj 2025
@monitamoni

@sisi550 ospravedlňujem sa dlho som tu nebola. Synček je úplne zdravý a veľké šidlo ☺️. Ja som mala výsledok 1:2, takže to bolo 50na50.

@monitamoni mne to teraz cez druhy ultrazvuk vylúčili. Respektíve mi povedali ze nieje náznaku na žiadnu chorobu ale aj tak ma posielali na testy tir nifty ale ta cena to si nedovolím. A na ultrazvuku mi to dali pomer je 1: 1175 nejako tak stále mqm strach.

Strana
z2