icon

Triple test a podozrenie na Downov syndróm

kejty13
16. máj 2020

Ahojte. Moja sestra bola v cca 14 tt na ultrazvuku u 2 lekárov ktorí jej potvrdili že všetko je v poriadku a však Triple test jej vyšiel pozitívny na Downov syndróm 1:180.si Triple testy spoľahlivé? Znamená to ze bábätko bude choré?

horarenka
•
16. máj 2020

@kejty13

Nie, je to štatisticky údaj, možno nesedí velkost jednotlivých parametrov dieťatka podľa tabuľky, alebo ma trosku vyšší vek - nech sa nebojí, ultrazvuk je objektivnejsi. Ak si chce byt istá, môže si zaplatiť genetické testy.

denden77
•
16. máj 2020

@kejty13 tiez hlasujem za platene krvne testy, nech to ma na istotu 😉🍀

zuzu1994
•
16. máj 2020

@kejty13 ahoj tie testy nezarucuju nic ale ak jej lekari povedal ze je to ok tak asi je ja som mala 1:18 000 a preto sa robi screning keby sa mu nieco nezdalo isto ju niekam posle este

amelia000
•
16. máj 2020

@kejty13 nie tie tripple testy na downov syndrom vyjdu falosne v 80% cca. Niekedy mi to pride ako dohadzovanie klientov na geneticke testy 🤔

slecnabe
•
16. máj 2020

tripple test nemoze vyjst ,,pozitivny" na Downov syndrom, to moze len amniocenteza. Tripple test urcuje pravdepodobnost, ta moze byt zvysena na zaklade hodnot jednotlivych hormonov. 1:180 je pravdepodobnost okolo 0,5%. Ale aj ked niekomu vyjde 1:15 stale je to len pravdepodobnost s akou sa moze Downov syndrom vyskytnut. Moze sa ale na zaklade toho uvazovat o dalsich testoch

mirabela13
•
16. máj 2020

Ja som mala výsledky na Dawnov syndróm 1:90. Bola som 8.1.2020 na amniocenteze výsledky som mala na druhý deň bábo bolo zdravé. No 10.1.ma začalo pobolievat brucho nechali si ma v nemocnici mala som zvýšené CRP a 12.1. sa mi začala oddeľovať placenta museli mi robiť akútny cisársky v 19tyž 😥 Už by som na amnio nešla aj keby boli zlé výsledky.

alojzova
•
16. máj 2020

@kejty13 ahoj ja som mala 1:90 bola som zúfalá nevedela som čo mám robiť strašne som sa o malíčku bála. Výsledok zdravá dcérka .

mirabela13
•
16. máj 2020

@alojzova Gratulujem😊

frederika75
•
16. máj 2020

Ahoj. Mne vyšiel test 2 z 3 na dawnov syndrom. Okrem toho este na dalsie dve testovane ochorenia, jedno 1 z 25 a druhé 1 zo 100. Môj gynekológ povedal, že také výsledky ešte nevidel. Preplakala som asi mesiac až po výsledky z odberu plodovej vody. Vysledky boli negatívné. Dcéra má 7 rokov, je pváčka a je veľmi šikovná. Jediné čo má je trochu problém s pozornosťou v škole. Ale to dávam za vinu, tomu preplakanému mesiacu v tehotenstve.

lili3210
•
16. máj 2020

Triple testy su podľa mňa úplne na nič. Zbytocne ta len vystresuju. Mne vysiel downov syndrom na 1:170 a kedze mam 38 rokov zaplatili sme si trisomy testy a tie ukazali, ze cakame zdraveho chlapceka. 🙂

lentilkaxxx
•
17. máj 2020

@kejty13 znamená to, že zo 180 žien s Tvojim výsledkami bude 1 tehotenstvo je s DS, 179 sú v poriadku.

alojzova
•
21. máj 2020

@mirabela13 dakujem

veron_11
•
26. máj 2020

Ja som mala riziko 1:12, malý je absolútne v poriadku ☺️ tiež som zástanca názoru, že je to celé obchodovanie so strachom tehotných žien. Držím palce nech je všetko ok! 🍀

sandrika1986
•
26. máj 2020

Ahoj, my sme mali tiez nieco podobne.
Tiez tam bolo podozrenie na Downov syndrom...mala som obavy, ale ked sme boli na dalsom vysetreni nastastie sa to nepotvrdilo a dcerka je uplne zdrava 🙂