Rýchle priberanie XL ženy v tehotenstve
Ženy mne je do plaču uz. Hľadám radu ako spomaliť to hrozné priberanie.v prvom tehotenstve som musela ležať 9mesiacov a rodiť som šla s plus 43kg (skoro všetko zišlo dole po pôrode, istalo mi 8kg oproti spred tehotenstva) Tetaz v druhom som otehotnela ako 93kg, jem zdravo, žiadne pečivo,cestoviny,nic sladké, vyprážané, fast fod, žiadne sladené vody a džúsy, strážim si kalórie, hýbem sa , cvičím hovorím si ze uz som tlusta az dosť že to pojde pomaly no a dnes ráno idem ku gyn tak som sa odvážila a mam 98,8, som 16+5. Mne je uz do revu. Zdravotné problémy nemám žiadne, nic so štítnou ani cukrovku, ani nič. Mam pomalý metabolizmus vseobecne, ale aj tak. Včera som stretla kamošku co o mesiac rodí tak ma dokoncamensie brucho ako ka teraz. A ja viem ze nech je len bábätko zdravé atď atď, ale mne už z toho mojho tela hrabe. Pred 3 rokmi som bola krasna 65kg šťuka, potom pottat, hormonálne zmeny, tehotenstvo. Okolie ma nechápe ze co riesim, ze ved som
tehotná :( Nemali ste niektorá podobný problém? Ako zastaviť resp spomaliť to šialené priberanie.
Ahoj, ja som zacinala na 83kg. Vaha isla prudko hore, ale v 20tt sa to zastavilo. Uz som 30tt a odvtedy som nepribrala ani kilo. Mam 94 🙈 uprimne, ja som bola aj na amnio, vysledky dopadli dobre, takze si hovorim, ze nic nie je dolezitejsie, ziadne kila, len zdrave dieta. Kila sa raz schudnu, skor alebo neskor. Ak si ty s cistym svedomim mozes povedat, ze sa neprejedas, tak sa netrap, kazde telo je ine.
A preco ta okolie nechape? Chapat by ta mali,lebo tehotna neznamena,ze ma ozaj vyzerat ako gulka,ved aj pre porod to nie je dobre,ak ma zena vela kg na vyse…osobne nemam rada tie hlasky,ze “jedz,ved ste teraz dvaja” a pod….podstatne je,aby si sa aj ty citila dobre a aj babo bolo zdrave. No ak naozaj robis vsetko to,co si pisala,ze strava+pohyb,tak niekde chyba musi byt…a na stitnej si bola v tehotenstve?mam vela kamosiek,ktore mali stitnu stale ok a v tehu uplne zhorsena a na liekoch…pre nieco takto narazovo priberas a treba najst pricinu…a gynda co na to?lebo moja na napr taka,ze ked naaahodou priberiem do niektorej poradne viac,tak uz “krici”,ze mam davat pozor a to mam zatial +7kg a som v 26tt…
Ahoj tak ja som na tom velmi podobne. V I. trimestri som do seba ledva cosi dostala, na nezdrave som ani nemala vobec chut, ziadne sladke nic... A predsa som kopec pribrala hned na zaciatku. Teraz po 20tt sa to trosku spomalilo ale kedze ide o 4tehu viem ze za posledne 2 mesiace to zas nabehne. Ja to priberanie na zaciatku pripisujem traveniu lebo sa mi totalne na zaciatku zastavilo a vsetko co som do seba dala sa proste nalepilo a pri 3 detoch je pohybu stale dost 😊Na konci sa zase stale nalejem vodou....nic s tym neurobim lebo ozaj 4 tehu a stale je to rovnake bez ohladu na pohyb a stravu. Brusko mam tiez stale mega velke, ale tak je to dost vody a tiez deticky maju stale min 4 kilo. Uz som sa s tym zmierila aj ked jedno mi to nie je, ale ozaj s tym teraz nic nenarobim a ak jes dobre a hybes sa tak to je max co mozes pre seba a svoje babo urobit🌻
Hmmm ono je to tazko. Ako verim tomu, ze si z toho nestastna, no niekedy aj keby si sa ako kolvek snazila, niektorym zienkam proste pribudaju kila aj zo vzduchu
Podla mna niekde v stravovani robis chybu. Nie je mozne priberat z nicoho. Nepijes sladene vody, kaloricke jedla,mas dostatok pohybu? Sice to vyssie pises,ale je to cudne.
Ono moze byt problem aj v tom, ze prijimas malo kalorii na tvoju vahu a pohyb, telo je v deficite a kedze vytvara novy zivot a potrebuje pre neho tuk na tvorbu mlieka po porode, uklada si ho nadmerne aj napriek deficitu, lebo sa boji, ze nedostane viac.
Druha vec, pribrala si len 5 a pol kila. Nieco je voda, plus sa zvacsi objem krvi, plodova voda, dieta. Nie je to take strasne.
najdi si nutricnu poradkynu / dietologicku. pomoze ti nastavit jedalnicek, kolko mozes jest, aby si aj napriek tehotenstvu mala normalnu vahu a nemala vycitky pri jedle. (vlastná skusenosť)

Ahoj. Ja ťa plne chápem.
Pred rokom a pol cca som mala 58 kg. Potom potrat v 23tt. Po pol roku znova tehotná so startovacou váhou 66 kg. Som v 10 tt a uz mam 68. Citim sa tiež hrozne. Poradiť ti neviem, lebo aj ja sa stravujem viac menej zdravo. Tie hormóny robia svoje 😪 ja som však bola zvyknutá na nizkosacharidovu stravu, ktorú teraz vôbec nechcem aplikovať. Už sa s tým zmierujem, že to vydržím a po pôrode proste na sebe zamakam. Len sa neprejedaj a snaž sa jesť zdravo.