Sklamanie z pohlavia dieťaťa
ahojte mamicky.dnes som bola u lekara na poradni a cela som z toho nijaka....v 13tyzdni mi lekar robil foto baby 3D a povedal mi aj pohlavie vyzeralo to jasne na chlapca 90%...manzel aj tuzil po synovi.Dnes som 20tyzden bola som na sone spytala som sa ci to teda bude na 100%chlapcek a on ze to pozre a tam pipinka ako vysita.....tak som sa aj potesila doma mam 6 rocneho synceka a 2rocnu dcerku,mne je to jedno co to je hlavne nech je zdrave.Po oznameny manzelovi som dostala studenu sprchu az mi bolo do placu a to je moj drahy velmi dobry chlap,ze nech si nerobim srandu a syn mi povedal,ze dievcatko nechce.svokor sa tiez tvaril odmerane....citim sa nechcena a nahnevana na nich....mate skusenosti
aj ja som chcela mat druhe diata opat dievca a isla som na istotu na sono a ked lekarka povedala, ze je to na 100% chlapec tak sme ostali prekvapení, necakali sme chlapca, namotali sme sa na druhe dievca 😀 teraz by som ho nedala a nevymenila ani za 100 dievcat. Co sme si urobili to mame 😀 je to uplne ine. Ale naozaj najdolezitejsie je, aby dietatko dolo zdrave 🙂
@barbara088 kludne buď pár dní ofucana,ale nenervac. Nestojí to za to. Určite sa uvedomí a na princeznicku sa bude tešiť celá rodina.sklamanie sa dá pochopiť,ale to že sa k tebe správa,akoby si to spravila naschvál je pri najmenšom detinske. Čo ho nikto nenaucil ako sa plodia deti? 😠 😠 buď ho nechaj vychladnúť a prijmi ospravedlnenie, ktoré verím,že príde alebo si to hned vyrozpravajte. Ale keďže asi utrpelo jeho ego,lepšie by bolo nechať ho vychladnúť. No a možno je to zákerné, keď má mm urazi, ale kvôli egu si to nechce pripustiť, predhodim mu moje ego - akože po tajme plačem. Túto zbraň vytiahnem len v emergency prípadoch,keď potrebujem aby sa rýchlo uvedomil aký je vôl a ako mi ubližuje. Pre neho to funguje ako zrkadlo a hneď sa spamätá. Našťastie som to nemusela použiť už pár rokov. Držím palce,ale verím,že toto rýchlo prehrmi
@barbara088 Juj no ja som trúba, odpisujem na skoro rok starú tému 😀
Necitala som vsetky reakcie, len pisem svoju skusenost a nazor. Ozaj asi najlepsie je nezistovat pohlavie. Aj ked mame uz neviem aku pokrocilu techniku, casto to urcia zle a potom zbytocne dochadza k takymto reakciam. Mne tiez v 10. tyzdni povedal lekar ze to vyzera na chlapca, v 20. ze cakam dievca, tyzden nato nam iny lekar na 3D potvrdil dievca a den pred porodom, ked som uz bola prijata v porodnici, mi zase dalsi lekar povedal ze 100% chlapec- a mal pravdu. Esteze som nemala nakupenu ruzovu vybavicku 😀
iste sklamanie je pochopitelne, hlavne ked si rodic vyslovene zela pohlavie dietata, ale predsa normalny clovek to prijme tak ako to je. Ved aj tak to nemoze zmenit, tak zbytocne sa oduvat. Navyse pohlavie dietata urcuje spermia, tak co si manzel splodil, to ma 🙂
inak ten moj chcel od zaciatku dceru, na chlapcenskom mene sme sa ani dlho nemohli zhodnut a nakoniec mame dvoch chlapov 😀 A manzel ich miluje rovnako ako ja, tesi sa ako sa bracekovia spolu hraju a lubia. Snad to aj ten tvoj spracuje a uvedomi si ako blbo zareagoval.
Musim sa priznat ze pri druhom tehotenstve, ked mi lekar ohlasil chlapca, som bola aj ja trochu sklamana, mala som vysnivane ze budem mat parik, ako som bola ja s bratom. A teraz to uz beriem tak, ze keby bol aj treti chlapec, tak aspon mam uz skusenosti s vychovou chlapcov aj veci a hracky po starsich 🙂
A este k tomu ze syn nechce dievca- treba sa s nim v pokoji, vecne pozhovarat. Moj starsi raz prisiel zo skolky s tym ze chce sestricku Ninku, lebo jednu maju v skolke a jemu sa to meno paci. Drzalo ho to dost dlho, kazdemu kade tade na ulici, v obchode a vsade rozpraval ze budeme mat Ninku, pricom mi hned vsetci cumeli na brucho, ale ja som nebola tehotna. Tak mi to uz islo na nervy az som mu pokojne oznamila, ze ked bude velky a bude mat svoje deti, potom moze rozhodovat ako sa budu volat ale o svojich surodencoch on nerozhoduje. On to prijal a prestal o tom recnit. Je pravda ze v tvojom pripade je to trochu tazsie- syn ani v dospelosti nebude moct rozhodnut o pohlavi svojich deti 🙂 ale snad sa mu bude dat nejako rozumne dohovorit.
Mať chlapca nie je zlé ani vo veľkonočný pondelok. Voľakedy sa otecko so synáčikom ráno vybrali na oblievačku, večer prišli, ja som zamkla, zaľahla a "majte ma radi"...No teraz už musím čakať oblievačov aj so svojou princeznou... 😉
@vivika79 Myslim, ze citime to iste a z tych bab, co nam tu vypisuju, ze aky my uz "problem" riesime si nic nerob. Oni to nepochopia. Aj ja som velmi chcela, aby boli dve sestricky, lepsie by si rozumeli vo vsetkom, take spriaznene duse... ja mam este sancu tak 20%, ale pochybujem, pretoze moj gynekolog je velmi skuseny, ale budem dufat. Sono mi budu robit az zaciatkom juna, tak sa potom ozvem... nechapem, ze som tuto moznost ani nepripustila, vobec som nerozmyslala ani nad chlapcenskym menom.
@monciky ahoj. Aj ja som pri druhom tehu chcela dievca a ked mi povedali, ze to bude chlapec, bola som taka zarazena, nie sklamana,a le nevedla som si po dcerke predstavit chlapca, bolo mi to take divne, nezname, myslela som, ze s nim nebudem mat taky blizky vztah, ako s dcerkou a podobne hluposti. A poviem ti, od momentu, co sa narodil, je to laska najvacsia, neda sa to ani opisat....je mi blizky tak inak, ako dcerka, kedze je to 'chlap', ina energia 😎. A pre mna je vychova chlapca jednoduchsia, on je taky jasny, ma svoje potreby a ked su uspokojene, tak je pohoda...proste typicky chlap 😀, na rozdiel od dcery, ta je zase typicka zenska, stale vymysla, stale nespokojna..... takze sa mozes len tesit, ci chlapec, ci dievca, laska rovnaka 😉. A inak syn je vraj mamickin milacik a mozem to potvrdit 🙂. A v jednom mas pravdu, do tohto sveta je to asi aj lepsie...omnoho menej sa bojim o syna, ako o dceru.
@charaka ja mam zase kamosku, je z kultury, kde dievcata nie su ziadane, ked cakala druhu dceru, cele tehotenstvo sa trapila, neprijala ju, bola sklamana a nestastna a dopadlo to tak, ze 2 dni pred terminom jej v brusku zomrela. nehovorim, ze kvoli tomu, ale predstav si tie obrovske vycitky....sama mi povedala, ze to bol trest za to, ze ju nechcela. Dnes uz maju dalsie dieta a zase dcera 😎 a nedali by ju za nic. Viem, hrozny pripad, chcela som len poukazat, ze clovek by mal robit vzdy tak, aby si nemusel nic vycitat. To dieta za to nemoze, akeho je pohlavia a preto by ho rodic za to nemal 'trestat' neprijatim, sklamanim. Nie je to voci nemu fer....tu nie je co chapat, zial. Toto su veci, s ktorymi sa nezahrava 😒. Ked budes toho chlapceka drzat v naruci, bude ta to sakra mrziet, ze si bola z jeho pohlavia sklamana. To v dobrom 😉. Tiez som druhe cakala chlapca a tiez som bola z toho taka 'divna' a preto ti pisem, ze z toho pripadneho chlapca mozes mat dokonaca vacsiu radost, ako z dcery. Je to len strach z neznameho, ale mozem ta ubezpecit, ze ta laska, co dava syn matke, je neskutocna....
Ja som 3x cakala na dievca a 3x som dostala chlapca.poviem uprimne pri kazdom sone som revala,ze zase nie je dievca,ale to bola len taka nahla emocia a teraz mi uz vobec nechyba ine pohlavie.fakt len nech su zdravi.nic ine si uz od zivota neprajem!
Nuž... aj ja ked som čakala prvé, tak som chcela dievča (asi ako väčšina žien), chlapčenské meno sme ani nemali vybraté, v 18tt mi moja gynekologička povedala, že dievčatko... A potom prišiel v 20tt "šok", keď synátor predviedol v plnej kráse výbavu na 3D... Bol som zarazená (áno, zarazená, nie sklamaná) kým som nevyšla z ambulancie, potom som HO už "len" milovala, môjho chlapčeka...
Pri druhom sme si všetci priali, snáď bude dievčatko, párik.... Na sone v 19tt sa synátor opäť predviedol v plnej kráse, až tak, že nebolo potrebné ani do3D prepnúť, bolo to vidno aj na 2D.... Od tej chvíle mi stúpal tlak na 300, keď mi niekto povedal: "jej, ZASE chlapček? ŠKODA... tretia bude baba..." ako keby to dievča bolo niečo viac, ak máte dvoch chlapcov.... Potom som v 21tt skoro potratila a začal sa boj o to malé stvorenie až do pôrodu.... Milujem ho viac ako čokoľvek na svete a keď mi chodil primár každú hodinu oznamovať na izbu, že ak nezastavia krvácanie, budú musieť tehotenstvo ukončiť, nemala som pred očami nič iné, len tú krásnu tváričku, ktorú som v 20tt videla na 3D... a bolo mi v tej chvíli tak jedno, či to bude chlapec alebo dievča... dôležité v tej chvíli bolo len to, aby BOL...
Neodsudzujem, chápem, že niektorá ostane viac, niektorá menej zaskočená pohlavím, hlavne ak vo svojej hlave očakáva niečo iné.... Napriek tomu si myslím, že niektoré ženy by si zaslúžili žiť v dome našich mám, keď sa pohlavie oznamovalo pri pôrode....
Prajem zdravé a šikovné deti....
@vivika79 nieje pravda, že surodenci rovnakeho pohlavia maju lepší vzťah. Môj manžel so segrou su jak siamske dvojčata. TEda aspon po telefone, ked už nežiju v jednom štáte 😉 A ja mam troch bratov a rozumieme si tiež super.
Myslím, že zrejme sa máte niečo vo svojom živote naučiť, preto, čakáte chlapčekov. Aby ste narástli... Nemyslím fyzicky 😉
@charaka ahoj, plne s tebou suhlasim. Ano, je to pre mna problemaj ked tu ine pisu no mat ich problemy a mozno prezidentov plat by bolo.fajn 😉. Mam dost velku rodinu plno sesternic, bratrancov.nepoznam pripad kde by si rozumeli. Ani v detstve ani v pospelosti. Dievcata tahaju vacsinou za jeden pozraz ako aj podla mna dvaja chlapci.ja meno pre chlapca nemam ☹... ja idem 12.5.na sono.... pekny den ti
Blbost obrovska ze súrodenci opacneho pohlavia si nemozu rozumiet. Ja mam brata a mame a vzdy sme mali krasny vztah, nedame na seba dopustit a nemenila by som ho za ziadnu sestru. Moj naj kamos a bracho v jednom.
@vivika79 ahojky, ja mam 7 rocnu slecnu a rocneho chlapceka vobec som si nevedela predstavit babo chlapca vzdy som chcela este jedno dievcatko aj mala chcela sestricku.ked mi dr. oznamil, ze to bude na 90% chlapec zostala som v soku a myslela som si, ze ho nedokazem tak lubit ako dceru, ale ked sa narodil bola to laska na prvy pohlad je uzasny a sestricka svojho braceka neskutocne miluje aj on ju dakedy ma uplne prekvapuju svojou laskou.
ja mam brata starsieho o 4 roky a sestru o 5 no s bratom si dokazeme povedat uplne vsetko co sa o sestre povedat neda. s nim som chodila vsade, na nakupy, na vecere a stale sa mame o com rozpravat. ja jedina mu mozem povedat co chcem, vynadat od nikoho ineho by to neprijal tak ako odo mna.
@vivika79 @charaka a ešte jednu vec. Čitala som tu jeden príspevok od ženy, ktorej umrela dcerka. Znovu otehotnela a velmi tužila po divečatku, čo je pochopitelne. KEd na sone doktor povedal, že je to chlapec, citila obrovske sklamanie. Vtdy doktor povedal: Ale ale, čo to, akasi arytmia srdiečka, akoby mu prestalo na chvílku byť... Nakoniec so srdiečkom bolo všetko v poriadku, ale táto žena si je istá, že to srdiečko mu prestalo na chvílku byť, lebo pocítilo to jej sklamanie a neprijatie v tom okamihu... Takže zamyslite sa nad tým, to dieťatko už teraz cíti ako ho neviete prijať
Ste sklamane z dietata uz teraz ked nie je na svete???.....co ste vy za matere?
Po takejto reakcii by som sa aj svokra aj manzela opytala ci su normalny?!keby ste uz nemali syna chapala by som ze trosku smutku moze byt.ale ocividne by sa mali obaja uvedomit a byt stastni ze cakate zdrave dieta.v pidlednej dobe mam okolo seba relativne dost velmi vazne chorych novonarodenych deti,dokonca aj umrtie tak by mali byt vdacni za zdrave dieta a nespravat sa sami ako deti!
Preboha ženske čitajte datum založenia tém...pišete niektore aj konkretne maminke,ktora už tehotenstvo vobec neriesi,ma 3 mesačnu dcerku a predpokladam že manžel ju miluje viac ako čokolvek na svete
@sarinka2012 my nereagujeme na zakladatelku ale na aktualny príspevok
@ all snad mam pravo sa vyjadrit, svoje pocity a to ze sme velmi cakali dalsie dievcatko aj z dovodu ze mam segru s ktorou si supis rozumiem a priala by som to aj dcerke! Nic viac a nic menej. Samozrejme ze je najdolezitejsie nech je to dieta zdrave! A ked bude chlapec tak sa s tym zmierim, su to prve emocie a pocity, kedze sme to vobec necakali...
Budeme ho milovat a nenecham ho v nemocnici, zato ze to bude chlapcek... tolko.
@vivika79 Toto si velmi pekne napisala. Nase deti budu milovane najviac na svete, ale teraz su v nas take pocity, ake su a mame na to svoje dovody. Su to obavy, nevieme si teraz predstavit, ako to bude fungovat. Ja sa tiez bojim hlavne toho, ako budu vychadzat so sestrickou. Neverim, ze to moze byt take pekne, ako keby boli dve sestricky... Tehotenstvo je velka fyzicka a psychicka zataz a ja vsetko prezivam velmi citlivo a neprimerane.
Mozeme byt v kontakte a pisat si IP, aj budes chciet.
@charaka ja ked som sa dozvedela ze cakam dvojicky skorro ma slak trafil a ked som sa dozvedela ze to budu dvaja chalani, tak som preplakala celu cestu domov a aj viac🙂🙂 jedno dievcatko sme uz mali a tuzila som este po jednom. No a teraz budu mat chalani cochvilab2 roky a milujem nadovsetko🙂, rovnako ako nasu bambulku.
@vejula To bolo adresovane tym ktore reagalovali na spravy zakladatelky (vid.vyššie) tie ktore to su vedia a ktorych sa to netyka a zaoberaju sa novou temou ,tie to vedia tiež ,takže zbytočna reakcia na moju poznamku,ale nevadi...

@romanco
no co uz, tak budem zla svokra, aj to mam uz vymyslene, kedze viem co sa mne nepacilo, nebudem robit synovi a neveste🙂🙂