icon

Sklamanie z pohlavia dieťaťa

barbara088
7. aug 2013

ahojte mamicky.dnes som bola u lekara na poradni a cela som z toho nijaka....v 13tyzdni mi lekar robil foto baby 3D a povedal mi aj pohlavie vyzeralo to jasne na chlapca 90%...manzel aj tuzil po synovi.Dnes som 20tyzden bola som na sone spytala som sa ci to teda bude na 100%chlapcek a on ze to pozre a tam pipinka ako vysita.....tak som sa aj potesila doma mam 6 rocneho synceka a 2rocnu dcerku,mne je to jedno co to je hlavne nech je zdrave.Po oznameny manzelovi som dostala studenu sprchu az mi bolo do placu a to je moj drahy velmi dobry chlap,ze nech si nerobim srandu a syn mi povedal,ze dievcatko nechce.svokor sa tiez tvaril odmerane....citim sa nechcena a nahnevana na nich....mate skusenosti

vejula
18. apr 2014

@vivika79
@charaka baby ja mam syna a dceru. A ako sa maju radi... Fakt, je to len obyčajný predsudok. Stískaju sa pusinkuju. Dominko je sestričkin velký ochranca. Nemôžem na malu ani zvyšiť hlas, lebo hned ma upozorni, že Kristinka sa bude báť. To su strašne nezmysli čo píšete. Čo sa týka surodeneckej lásky, tam na pohlaví nezaleží.

elna22
18. apr 2014

Neaktuálny úvodný príspevok, ale téma stále aktuálna a bohužiaľ v niektorých rodinách asi zaspali v inom storočí. Keď som oznámila svokrovcom pohlavie môjho dieťatka – dievčatko, tak sa svokor zatváril ako keby som mu to spravila náročky. Žeby sa dalo pohlavie dieťaťa objednať ... ? Ak áno, pošlite link 😀 Pri našom druhom dieťatku – zasa dievčatku sme sa museli rozhodnúť či mám ísť alebo nie na amniocentézu, hrozilo, že dieťatko bude postihnuté. Strach, bezmocnosť, úzkosť, obavy, čakanie až do pôrodu, lebo som na amniocentézu nešla, tak to by som nepriala nikomu zažiť a takým čo zbytočne riešia pohlavie dieťatka, alebo dokonca sa vedia kvôli tomu nahnevať, tak tí by potrebovali poriadnu facku od života aby sa prebrali a začali uvažovať normálne, reálne a bez predsudkov! Rada by som vedela, ako prijali dievčatko v rodine zakladateľky témy, dúfam, že ich malá princezná „prevalcovala“ svojou nádhernou detskou nevinnosťou a mužskú časť má omotanú okolo prsta 😉

aliza
18. apr 2014

@charaka ved ja to chapem, ako som pisala, tiez som chcela radsej dievca a to z tych istych dovodov, ako ty. Ale ked mi povedali, ze chlapec, bola som sice trosku zaskocena z toho neznama, ale automaticky som to prijala. Vies, tym, ze veris, ze este stale aj napriek ultrazvuku to moze byt dievca, tym vlastne pripadneho syna neprijimas. On uz je v tebe, zije, uz je to on, jedinecna osobnost, tvoj maly, krasny syncek a nie je celkom fer dufat, ze to nie je on, ze je niekto iny. Vies, ako to myslim, nie? proste na tvojom mieste by som pohlavie neriesila, bude ako bude, neupieraj sa na myslienky o pohlavi, aj tak nic nezmenis, ale tvoje babatko si zasluzi pocit, ze je prijimane, nech je akehokolvek pohlavia. a nie je pravda, ze iba deti rovnakeho pohlavia maju dobre vztahy, ja tiez poznam prave opak, kde dve sestry su tak strasne odlisne, ze sa vobec nehraju, vobec nie su si blizke a podobne. Ja mam dievca a chlapca, ale vekovy rozdiel je dost velky a aj napriek tomu sa navzajom obohacuju, tahaju, doplnaju a ucia sa navzajom a strasne sa lubia 😉.

kabelkynet
19. apr 2014

milá barborka088 nechcela by som byť na mieste toho ešte nenarodeného dieťaťa, ešte tu nie je a už má nepriateľov. Zbav sa obáv z toho uspokojiť všetkých, pretože mu tvoje pocity zapisuješ do jeho podvedomia.
Buď len a len pozitívna.

vejula
19. apr 2014

@charaka
@vivika79 a ešte jedna výhoda, že čakáte chlapčekov. JE pre deti super, ked môžu od malička sledovať ten svet druhého pohlavia. Ja som napríklad rada, že som mala bratov, lebo som nemala problém prijať za fakt to, že ten mužský svet je trocha iný. Vedela som, že uvažovanie a vnímanie chalanov sa v niečom líši od uvažovania nas dievčat. Tým, že som v tom žila od malička, bolo to pre mna normálne. Je rozdiel vnímať otca, ktorý je akoby pre teba autorita a brata, ktorý je tvoj parťák. Navyše som sa cítíla medzi bratmi ochranovaná a milovaná. Takže snažte sa vo svojej situacii hladať najmä tie pozitíva a neupriamovať sa na tie pseudonegatíva, ktoré podla mna ani nemaju žiaden realny základ.

tomiholjubavi
19. apr 2014

je mi do placu, ked vidim takuto temu ☹ ja by som brala hocico ☹ ☹

mircalla
19. apr 2014

@tomiholjubavi Suhlasim, kedze mam dieta asi po 10 rokoch cakania

zuzba
19. apr 2014

priznam sa ze tiez som bola chvilu smutna ze cakame chlapca, tuzila som po dievcatku,lebo som chcela mat spriaznenu dusu. A hanbim sa za to. Maly je na svete 4r. A nemenila by som ho! Je neskutocne pozorovat ten chlapcensky svet a naucila som sa aj par praktickych veci napr. Ako funguje zotrvacnik,ako poskladat robota, ako nabit pusku alebo postavit vesmirnu lod ci lietadlo. Lubim ho najviac na svete aj ked je to riadne certisko!

tomiholjubavi
19. apr 2014

@mircalla ktovie kolko este my budeme cakat ☹ moj mužik by bral dievcatko, chlapca...povedal, ze by sa zmieril aj malym gejom 😀 ale nie je nam Bohužial dopriate nič ☹

horana
19. apr 2014

@charaka ak to dobre chapem, uz mas dievca a chcela si druhe. ale cakas druheho chlapca a trapi ta to, lebo ze si spolu nebudu rozumiet. tak ti poviem ze 2 dievcata nie je absolutne zaruka ze si budu rozumiet. mam na okoli dost prikladov na to aby som to zodpovedne dovolila tvrdit. casto su si skor konkurencia, alebo ziju skor vedla seba, kazda svoj okruh kamosiek, kazda inu povahu, ich "dievcatkovstvo" ich nijak zvlast nespaja. su to realne priklady dlheho obdobia poznania tychto rodin.
NIKTO ti nezabezpeci ze si 2 baby budu rozumiet viac nez baba - chalan ci uz v detstve alebo v dospelosti.
Ja mam deti parik chalan - baba (nie dvojicky) a rozumeju si super. Neznamena ze sa neklbcia a nerobia si zle kazdy den. To nebudem zapierat ze toto by mozno medzi 2 babami nebolo. Ale zaroven je tam to lubenie sa a ked dojde na lamanie chleba v krizovej situacii on ju brani ako ochranca, ona zase ma po nom uzasnu schopnost rozumiet chalanskemu svetu a uz od skolky ma plno (aj) chalanskych kamosov, co jej nebrani byt zaroven aj "ruzovou princeznou". To obohatenie ktore by tam nebolo keby boli 2 baby, lebo by nemali pristup do sveta toho druheho pohlavia.
neodsudzujem ta za tvoje pocity, mas na ne plne pravo, len ta chcem utesit ze v reale mozno svoj nazor neskor prehodnotis a budes o par rokov pisat podobne prispevky na fora, ze je to vlastne super a ze nevies odkial sa brali tvoje obavy. moc ti to prajem, pretoze to je vysoko pravdepobne ze tak bude
Aj ty sama ako mama spoznas na vlastnej kozi vychovu oboch pohlavi, co je velky dar. Kazde ma totiz ako vyhody tak aj nevyhody. Sama by som po case nevedela povedat ktore sa mi viac paci, nakolko vsade su vyhody vyvazene nevyhodami. U chalana nepoznam umrncanost a take akoby afektivne dievcatkovske prejavy. Tak isto je tam isty druh odolnosti a toho ako byt nad vecou a mat plno veci "v pazi". Je to uzasne zazivat.
Ked citam prispevky typu: mam 2-3 dievcata a vyhovuje mi to, chalana by som nechcela, alebo to iste v obratenom garde, vzdy si poviem - len neviete o co prichadzate. Ty mas to stastie ze budes mat sen mnohych - parik.
Gratulujem Ti.

elissa123
19. apr 2014

nehnevaj sa ale takeho muza by som poslala vies kde ......nezasluzite si ani dievca ani chlapca

lyzzy
19. apr 2014

@sisinka78 ....prepac,ale pre mna su to matere.Sklamane z dietata este ked ani nie je na svete a za to,zaco nemoze.Proste,ake uvazovanie????
Nepochopim nikdy takychto ludi.....v dnesnej dobe ked je polovica ludstva vobec rado,ze moze mat deti,tak niekto pride ze on chcel mat dve princezne a jedneho pirata.Gratulujem tym ludom ze mozu riesit taketo hluposti a skutocne problemy ich obchadzaju.Lebo,ked uz niekto kvoli tomuto narieka tak to uz ano.

piacere
19. apr 2014

A ešte tým, ktoré sa nedokážu zmieriť s chlapcom dávam do pozornosti tento milý článok....

https://www.modrykonik.sk/blog/roka17/article/chlapcenska-mama-ggd7ji/

piacere
19. apr 2014

Pri tomto nedokážem neplakať... citujem z článku vyššie: "Keď sa po celom dni pritúlim k synovi a on mi povie, že si ma vezme za ženu...."

cmulinko
19. apr 2014

@piacere je to neopisatelny pocit,ked mi vlastny syn povie,ze chce za zenu prave mna...aj ked kricim a hnevam sa na nich niekedy....oni ma napriek mojim nedostatkom a omylom miluju az tak,ze tuzia ma mat pri sebe cely zivot.to je najvyssia pocta aka sa matke ujde od syna a ja som tuto poctu uz zazila. 😵

diusik
19. apr 2014

Podla mna ani jedna taka tu nie,co sa nedokaze "zmierit"s chlapcom.to "sklamanie"urcite trvalo len chvilku,ked to dr vyslovil.nepochybujem o tom ze kazda z nas tu absolutne miluje svoje deti.nech su akeho kolvek pohlavia.

sisinka78
19. apr 2014

@diusik myslim ze presne takto to bolo cele myslene🙂

gabii83
19. apr 2014

u nas tatik bol a aj je sklamany ze mame dve baby, chcel syna... sice ich lubi, hra sa s nimi, ale ma obcs prejavy z kt. som smutna. aj dnes s chlapcami na dvore sa hra hokej s usmevom a veselo a s babami sedi v pieskovisku ako keby ho rezali, oni nechceli hrat hokej.... on tuzil po chlapcoch...
ale oni nechcu sa hrat take chlapcenske hry...
tak je to pre mna take ....
no co uu, uz si to nezmenime, samozrejme ja som rada, ja som chcela baby....

slniecko77
19. apr 2014

@cmulinko
@piacere a ked vam povie, ze ste jeho princezna a on vas rytier 😵 😵
Milujem chvile ked povie: maminka som sa zamiloval...a do koho?: do teba maminka a zoberiem si ta za zenu 😵 😵 😵

ivuska6
19. apr 2014

@smarianka su tomu roky co si to sem dala ale ako mozes napisat na seba ze mne sa to nepodarilo nie mi mame natom zasluhu co bude ale chlap lebo zena ma len xx a chlap aj xx aj xy spermie takze na chlapovi je co si spravi co skor dobije vajicko ci xx to je baba a ked xy tak chlapec

romanco
19. apr 2014

@slniecko77 krásne! Mňa zas môj módny guru zhodnotí: "Mami, ty si kočka, modelka a moderátorka..." 😀 A čo sa týka súrodeneckej lásky, tak teraz miluje a obdivuje aj svoju malú sestričku a nedal by ju za nič.

slniecko77
19. apr 2014

@romanco chlapci su uzasni 😵 ale urcite aj dievcata 😵 len s nimi nemam skusenost 🙂

smarianka
20. apr 2014

@ivuska6 Ahoj, tomu čo si napísala plne rozumiem tiež som sa to učila v škole.Nebolo to myslené tak, že ja za to môžem ,alebo môj partner- je to genetika( nie som nahnevaná,ani nešťastná) . Skôr som to myslela tak, že som túžila po dcérke a jednoducho mám troch synkov, napriek tomu ich všetkých troch neskutočne milujem bez rozdielu pohlavia. 🙂

xlucia
5. máj 2014

@barbara088 uz sa manzel s tym zmieril?

barbara088
autor
5. máj 2014

jasne,on sa mi aj potom ospravedlnil

havedka
16. máj 2014

to co mas za manzela??,hnus 🙄

mamulka211
31. máj 2014

@barbara088 😀 zlata si.Dievcatka su rozkosne babatka, aj v dospelosti skor dcera pomoze , ako syn, su pritulnejsie, neznejsie, chapavejsie, zato muzovi by som dala vyzrat, ako sa to sprava k svojej, este nenarodenej dcere, ze je to jeho dieta a tvar sa urazene aj dalej, nechaj ho vyzrat si to. 😀 Ja aj fenky mam radsej ako psikov, to darmo...zeny su zeny... 😀

ujo_bocian
7. feb 2015

Caute dievcence,

tak dnes sme boli s drahou na ultrazvuku (16 tyzden) a ujo doktor nam oznamil, ze na 70% bude chlapec. Obaja sme chceli dievcatko, ale tak whatever... Mne je jedno, hlavne, ze vyzera byt zdrave. Moja draha to ale nejak nevie rozdychat, roni krokodylie slzy a ja netusim, ako ju potesit. Neviete mi neikto poskytnut nejake rady, alebo aspon skusenosti dokumentujuce, ze aj so synom moze byt celkom sranda, a ze to nie je cesta do koncentracneho tabora? 🙂

Vdaka

david93
7. feb 2015

@ujo_bocian a prečo chcela dievčatko? skús sa jej popýtať

lubina
7. feb 2015

@ujo_bocian my sice mame dve baby, ale ja na tvojom mieste by som kupila nejake chlapcenske veci pre babatko aby sa potesila a zistila, ze aj pre chlapcov sa da nakupovat super, snad to by pomohlo 🙂