Som v 14. týždni a stále nemám termín pôrodu
Ahojte, ja som v 14 týždni a stále nemám termín pôrodu 😞😞😞
Hore zadaj svoje údaje a zistíš 🙂
http://tehotenstvo.academy.sk/
To poznám ďakujem, ja som myslela, že v knižke nemám od Dr... Som čítala že Najlepšie je od 10 do 12 týždňa.. Už som presvihla... 😞
@aber nechapem cood 10-12 tt terminporodu sa vypocitava podla poslednej menstruacie v pripade ze nevies alebo extremne nepravidelna tak podla sona v 12 tt
vsak sa opytaj na najblizsej poradni. mne dr. tiez napisala do knizky az neviem kedy, nijako sa neponahlala.
termin porodu sa rata odo dna poslednej menstruacie, tym sa doktori vacsinou riadia, na ultrazvuku okolo 12.tt sa to upresnuje, ja som nikdy nemala presne v tomto tyzdni ultrazvuk a v pohode mi urcili termin podla rozmerov babatka, neskor sa este robi okolo 20.tt tusim a tam mam dalsi termin...
Ten podla PM som uz presvihla,,dalsie mam asi 3 terminy 😀, tak si staci "vybrat" 🙂
v knizke by to zapisane byt malo teda...ale sama pre seba si ho vies priblizne vyratat, tie podla sona su upresnujuce...
Ja som mala pri oboch v kniztehukninapisane ermin porodu podla poslednej mens.cudujem sa ze ti to doktor do knizky nenapisal pri dalsej poradni sa opytaj a nech ti to tam napise
Mne dal termine porodu s tehotenskym preukazom v ten den, ked sa konecne ukazalo fungujuce srdiecko, vypocital podla poslednej menstruacie. bolo to priblizne v 9 tyzdni.
@aber nie je to tak, ze len zabudol lekar zapisat? lebo predsa ked vies, ze si v 14tt, tak vies, ze mas este 26 tyzdnov pred sebou 🙂 okrem toho dok pisu prvy termin podla poslednej MS, a tiez v knizke sa pise tyzden tehotenstva pri kontrole ... okrem toho termin je vzdy len rientacny, ja som mala taky pekny, ze 1.10 - a rodila som 10.10 a maly ani nevyzeral ako prenasany 🙂
Ja som mala v knižke uvedené 2 termíny. Jeden podľa PM a druhý podľa sona. Rozdiel 2 týždne. ;) Treba sa pýtať...mali by ste to mať napísané. Ale poznám, tiež veľa vecí keď sa človek neopýta, tak nevie :(
Ďakujem vám pekne za odpovede, bola som v pomykove či som dačo nezmeskala, čítala som na nete, že by sa malo zo sona stihnúť do 12 týždňa, vtedy, že je najpresnejšie, do poradne idem až 8.9. Určite sa opýtam... Minulé tehotenstvo som dostala hneď, preto som nevedela
...síce dopadlo zle, tak preto Dr možno čakala, neviem...
@aber Môj píše hneď pri vystavení tehu knižky /cca 8-9 tt/ a potom ho upresňuje. Mne ho vždy posunul o týždeň - dva dozadu a baby sa aj tak narodili ešte pred pôvodným termínom 🙂
P.S. Možno len ozaj zabudol dopísať. Pokiaľ Ti povedal v koľkom si tt a podobné veci, tak ten TP vie, len nie je poznačení v tehu knižke. V jeho /teda v Tvojom/ spise asi je. Myslím, že @ukulela to vystihla - možno sa mu nezdá veľkosť a chce TP upraviť podľa sona. Dôležitejšie je, že robí všetky vyšetrenia. TP je orientačný a pred pôrodom ho "potrebuješ" len na výpočet nástupu na materskú.
@aber To bude najlepšie, keď sa spýtaš priamo jeho. Lebo ak ozaj urobil ostatné vyšetrenia a objednáva Ťa na poradne tak ako sa patrí, tak jeden chýbajúci údaj v tehu knižke nie je zasa tak veľký problém. Hlavne, že sa stará. Zabúdať je ľudské a stať sa to môže aj lekárovi.
P.S. U mojho tieto údaje vždy vypisuje jedna na to určená sestrička. Lekár moju tehu knižku tuším ani nevidel 😀
Asi tak, zabudol, nevadí, nezruti sa svet 🌍 😉
Určite len zabudol ,spýtaj sa ho pri najbližšej kontrole 🙂
Tehu mi zistili v 5-6 týždni a už vtedy som dostala termín pôrodu..Možno lekár zabudol 🙂 ale na nete je veľa kalkulačiek a dokonca som v mobile používala aplikáciu na mens. a ked som zadala že som tehotná, presne ten istý termín mi vypočítala aj apka ... 🙂
Ja som tiez dlho nevedela.Vedela som pravdepodobne kedy....ale presny datum ee.A naco?Datum sa bude x krat este posuvat.Ja som mavala nepravidelne cykli,oneskorenu ovulku,cysty,trva to kym sa to cca zisti.Nie je to len lusknutim prsta.Prajem vela trpezlivosti a urcite sa dozviete.Hlavne sa aj spytajte.

@aber ako to. Vsak si hod na nete termin mrchy a vypocita ti termin 🙂