icon

Som v 15. týždni tehotenstva a moje bruško je stále malé

adkajanova
25. okt 2021
nikol789
25. okt 2021

@adkajanova veľa záleží od postavy atd.
Ja som v 20tt a bruško mi zatiaľ skoro ani nevidiet 🙈
Väčšinou u silnejších žien sa ukáže neskôr ... je to veľmi individuálne...
Ja som bola pred tehu chuda a aj tak ho mám skoro neviditeľne na prvý pohľad...

nikha2809
25. okt 2021

Ja som v 7mom mesiaci šla s kamarátkou ktorú som dlho nevidela na kávu,nevedela že som tehotná a ani si nevšimla keby jej nepoviem,vyzerala som ako by som sa len lepšie najedla.pri druhom som už mala také brušisko že sa má suseda v júly pýtala že či už každú chvíľu mám rodiť a termín som mala až v novembri 😂

keksicok
Autor odpoveď zmazal
ivik4
25. okt 2021

No a? Ja som bola plocha jak doska do 6 mesiaca a v momente po porode mi rebra trcali

kkovacovak
25. okt 2021

@adkajanova kto ti povedal že má byť brucho veľké? Je úplne jedno aké máš brucho

elizabet173
26. okt 2021

@adkajanova v 15. týždni som nemala žiadne a to som bola štíhla, nestresuj zbytočne, nemusí byť každá tehotná žena ako vagón.

michaela789
26. okt 2021

@adkajanova buď rada, bude sa ti dobre chudnúť po pôrode 🙈 ak je bábo v poriadku tak ti brucho môže byť šumafuk.

nika_17
26. okt 2021

A pockaj,ake budes mat v 9-tom mesiaci

nellie_
26. okt 2021

Ja som skoro cele tehotenstvo nosila pôvodné oblečenie, bruško uplne malinke.. ked som uz bola prijata v pôrodnici po termíne, tak ma doktor z chodby vyhanal, ze co beham ked som na "udržiavani" a že či som 5-6 mesiac 😀 ked som povedala ze ja uz prenasam tak iba oči vypulil 😀 potom dosiel este raz, že kde som mala to 4 kg babatko v tom mini brusku 😀 A to som uplne štíhla..

zemiakovysalat
26. okt 2021

Pozri na instagrame Moniku Jakliovu tiež je v 15.tyzdni.
Ak nezeries rad radom všetko tak v 15.tyzdni nemáš mať prečo obrovské bruško lebo ešte dieťa nie je veľké.

queen_el
26. okt 2021

15 tt je este velmi skoro, vacsinou zacina byt vidno neskor okolo 20tt...ja som v 29tt a ludia si pomaly zacinaju vsimat ze som tehotna...nie kazda zena ma velke brusko, je to genetika + prvorodicky maju vacsinou mensie

moonlight1210
26. okt 2021

Tak jasne, ze si chces uzivat brusko a tesit sa (tipujem, ze si prvy raz tehotna). Ale mat male brusko (ak je dieta ok) je vyhra.
Mensia sanca na strie, na diastazu, vytahanu ovisajucu kozu a dalsie chutovky, ktore mozu byt s velkym bruchom spojene.

Pri dalsom tehotenstve bude uz telo pripravene, je teda vyssia pravdepodobnost, ze svaly rychlejsie poddaju a skor bude vsetko vidiet (a s tym stupne sanca aj na tie vyssie menovane nevyhody. Mozu byt a nemusia, zavisi od mnozstva faktorov.).

Znama sa pri prvom uz od cca desiateho tyzdna tesila, ze je vidno, ze je tehotna (pri prvom dietati). Robila si fotky, ako brusko pekne rastie, ale ku koncu ledva chodila a spala. Pri dalsich dvoch detoch sa uz tolko netesila (na dieta ano, ale na to brucho nie).
Nakoniec po tretom si povedali dost, dala si urobit sterilizaciu a odstranit prebytocnu znicenu kozu na bruchu. Lebo nech cvicila ako chcela, svaly dala dopriadku, diastazu tiez, ale koza sa uz spat nestiahla, len smutne ovisala ako prazdny sacok.
Dan za deti a velke brusko.

sofia1979
26. okt 2021

@adkajanova no však buďte rada mne bolo vidieť už veľmi skoro

foxyfox
26. okt 2021

Mňa sa v deň odchodu na materskú vzdialenejší kolegovia pýtali kam vlastne idem 😁 neboj nič, pokiaľ dieťa rastie ako má

viktorka93
26. okt 2021

@adkajanova ako pisu baby.nerob si z toho hlavu. Aj ja som teraz prvy raz tehu a som v 21tt a brusko mam uz sice viditelne, ale stale len ako po velkej večeri. V tom cca 15ttma trapilo tiez ze som plocha, ale babo je pekné velke a ozaj som si uvedomila, ze ja sa teraz dokazem pohodlne holit, stále da poskladam do akejkoľvek polohy (casto sedim v drepe poskladana s kolenami pri hrudi ked ma boli brucho z plynov), spavam pohodlne. A ostatne baby v tomto stadiu uz maju kadejake problémy a zavadzia im brusko. Hlavne ze su babatka v poriadku. Onedlho ho pocítis kopkat a vsetky stresy ohladom tohto ti opadnu. Aspon u mna to tak bolo. Uz ho budes citit a nebudes ho mat nutkanie vidiet 😊

bakyflaky
26. okt 2021

Ja sa teda neradím práve medzi štíhle ženy, ale pri všetkých 4 deťoch som mala bruško malé, pri všetkých deťoch som za tehotenstvo pribrala 3,5-6kg (upozorňujem, že som nikdy žiadne diéty nedržala) a všetky deti mali priemernú váhu, takže starosti by som si nerobila, veľa záleží od predispozícií 😉
Takto vyzeralo moje bruško 3 hodiny pred pôrodom pri odchode do pôrodnice 🙂

stevvvka
26. okt 2021

@bakyflaky to kde je babo? Ja mam take po porode uz😁

malinoismum
26. okt 2021

Boze to je diskusia… ja som v 22 tt … neriešim to absolútne a vyzerám takto - doplním že sa citim maximálne nafúknutá…
Ide o druhé tehotenstvo a veru ani pri prvom som nemala brusko.. takze kľud maminka 💋💗

michaela789
26. okt 2021

@malinoismum ty by si si mohla ešte predvádzaním plaviek privyrabať veru 👌 to bude postavička po pôrode! Veľa zdravia prajem 😊

malinoismum
26. okt 2021

@michaela789 ďakujem 🙂 - zdanie klame - som ako makkys !🙂))) ale veru keď som moju prvú porodila susedom sa to hneď nezdalo ☝🏼☝🏼😅😅🙈

mariska1989
26. okt 2021

@malinoismum to schovaš pod pazuchami 🤔😁.. och mať takéto bruško ani sa nesťažujem 😁

mariska1989
26. okt 2021

@bakyflaky to ja som takéto mala cca v 17 tt 🙈 jako len závidím tie schováte brušká 🙈 ja som mala veľké a to musím povedať teda že v niektorých prípadoch to dosť prekážalo

michaela789
26. okt 2021

@malinoismum tiež som mala takú susedu, že nik ani nevedel kedy bola tehotná len zrazu začala s kočíkom chodiť 😁 sme sa smiali, že jej ozaj musel doslova bocian doniesť 🤣

vinetuu
26. okt 2021

ja som mala brucho jak balon, bud rada, ze mas brusko male ...

ailiba
26. okt 2021

@adkajanova bud rada. Záleží, ako je bábätko položené. Moja kamarátka mala veľmi malé bruško v 4.mesiaci bola ako lata. V 9. Mesiaci mala bruško ako ja v 5. Mesiaci. A ma zdravého synčeka. Nie je to o veľkosti bruška. Aspoň budeš dlhsie ohybná. Veľké bruško je veľmi nepraktické.

ailiba
26. okt 2021

@bakyflaky tak to je sila. Ale je to oveľa lepšie... Ja som bola ako pavúk. Veľké okrúhle bruško a dlhé chudé ruky a nohy😁. Aspoň ta nebolelo chrbát.

nikoleta999
26. okt 2021

Ja som bola v 30tt na morfologickom sone a nezabudnem na výraz doktora, keď som si vyhrnula košeľu, aký pohľad hodil :D :D vraj kde mám bruško :D Nechápal a to malý je ešte o týždeň väčší 🙂 Začala som 8 mesiac a málokto mi to verí, bud rada aspoň je väčšia šanca, že nebudeš mať strie 🙂