Som v 17. týždni a zjedla som kúsok Nivy
dievcata,
Bila som dnes na slanej palacinke a ta pani mi tam omylom dala trochu Nivy aj ked to mal byt cheddar!! Mam uplne nervy, zjedla som len jedno susto kde ked som zacitila tu nivu tak som to dalej nejedla. Myslite ze moze takto jedna lyzica palacinky s nivou sposobit nejaku katastrofu?
Dala som si cierne uhlie pre istotu ale co ja viem co pomaha.
Prosim o skusenosti s listeriozou .
@babyttcirl 🤦 trochu zdravého rozumu by to chcelo. Ked ti babo zje vonku piesok, hlinu, kriedu alebo ako moja sestra jedla špačky 😂😂 co spravíš? Nepanikar pri takýchto veciach ako je kusok nivy, pre vlastné dobro.
@babyttcirl z maleho kuska nivy? ako pises? ved zaludocna kyselina si s tym hadam poradi.. ci?
@nikpa to uz bohuzial asi neovplyvnim 😂 co narobim.. ale tak prve baby a mierna hysteria tu asi je.. no tak snad to bude vsetko oki a ako ma byt..
@babyttcirl ahoj podaktore vymudrele si tu nevšímaj, tiež som tehotná a tiež si dávam pozor presne ako ty, tiež keby si dám nivu omylom, tak sa asi spýtam, preistotu. Viem ze veľa žien píše ze toto toto toto sa môže že to jedli v tehotenstve no ja radšej som opatrná a mam istotu ze nič s tým nepokazím😊 ale myslím si ze nemusíš sa báť
@noami12 dakujem vemi pekne, baby je vymodlene po IVFku takze som radsej opatrna.. dala som si cierne uhlie pre istotu - nech to ked tak zabije! 🙂
@babyttcirl Tu je dôkaz, že ľudia hlupnú. Čítať knihy namiesto sprostostí.
@babyttcirl 😂😂😂 Odteraz môžu v lekárni predávať živočíšne uhlie ako likvidovač listeriózy, plesne a pod. Im rapídne stúpne predaj obyčajného živočíšneho uhlia na trávenie.
@babyttcirl jedavala som plesnive syry cele tehotenstvo kazdy vecer a k tomu feferonky
@asia83 tak lepsie si dat aspon nieco co tie toxiny moze stiahnut .. napr. Pri salmonelle sa to dava tiez..
@babyttcirl juj moja ale to by si si mala nasadit aj kyslikovu masku, nakolko aj vo vzduchu je kopec bordelu 😎
@denden77 takze sa tu na celom MK nenasiel nikto kto by mal listeriozu v tehotenstve z jedla a potom mal kvoli tomu problemy? Vyskyt listeriozy je nizky ale zrovna sa nasiel predtym v syroch Niva , cize kauzy tam pekne su.. zrovna s tymto. Ale je pravda ze by to bolo fakt blbe stastie.m
No, Niva patri medzi syry, ktore nie su odporucane kvoli riziku listerie, ale zjedla si len kusok a bolo to trochu tepelne upravene, takze riziko je relativne nizke. Vies, na toto nikdy nenajdes pochopenia, pretoze vzdy budu ludia, ktori robili to aj to a vsetko dobre dopadlo... takze si myslia, ze prehanas. Na druhej strane, ak sa skutocne bojis, tak sa vyhybaj zariadeniam (restauracie, snacky, jedalne... atd) pretoze listeria sa kludne mohla preniest z eventualne kontaminovanej Nivy na cheddar, ktory by teoreticky mal byt ok. A tiez sa treba vyhybat krajanym udeninam a syrom, pretoze dosky/krajace v supermarketoch su zivnou plochou. Odporucaju sa len vakuovo balene udeniny... mimochodom, nie som si ista, ze cierne uhlie ma akykolvek realny efekt, ale ak Ta to ukludnilo, tak urcite neublizi
@babyttcirl - si tehotná, nie chorá 😉
Ročne je na SK do 30 prípadov listérie... štatisticky tu o trosku viac mamičiek prekonalo kliestovu encefalitidu, než listeriu...
Takze nestresuj, kľudne si nalož na tanier nivy koľko chceš ak máš chuť... riziko je nízke... aj manželka mala svoje obdobia, keď trojuholník nivy zajedla encianom a za tým krekry s bryndzou...
myslim ze ten stres a to cierne uhlie ti mohlo uskodit viac ako to susto nivy ☹ takze klud nestresuj to deculo!
@dskjhfdlkdjhl ...napríklad slimáka, Leno psie hovienko...
@miskooo1987 😂😂 no tak fajn!
@babyttcirl akoze je to riziko, ale malé... vyššie riziko máš že pôjdeš na čerstvý vzduch a chytíš kliešťa infikovaného ence...
Hlavne sa nestresuj... ten stres je horší ako to riziko s jedného hryzu neodporucanej potraviny..

@babyttcirl To vazne sa niekto takto stresuje kvoli kusku nivy? Dievca zlate, co Ty budes robit, ked Tvoje dieta zacne ochutnavat skalky a podobne chutovky?