icon

Som v 20. týždni a pribrala som zatiaľ asi 2 - 3 kg

beatrixx123
3. jan 2021

Lebo v rodine má strašia že keď nepriberam pojdem do nemocnice 🙈

Strana
z2
deti95060810
3. jan 2021

🙄 ty sa dáš zastrašiť?
Si v polovici tehu, kľudne môžeš ešte pribrať do konca aj 10 kg.... Najväčšie priberanie ťa ešte len čaká...😉

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
lienka9
3. jan 2021

@beatrixx123 ja som tak podobne.22t a pribrala som 3kila..v prvom tehu som uz mala +8 a ver ze 3 sa lahsie stratia po porode :D ak babo rastie tak pribrate kila nie su vobec smerodajne 🙂

zojanka
3. jan 2021

Ja som 19tt a zatial ani kilo hore 🙂 neviem ale ja mam z toho radosť :D

qetka
3. jan 2021

zalezi na tom, kolko mas kil na aku vysku. Ked mas 40, tak je to asi malo. Ked mas 80, tak klud. Ja som pocas prveho tehotenstva isla rodit o kilo lahsia ako na zaciatku. Nikto neriesil, kedze som nemala ziadnu podvyzivu, ani nic podobne ;)

beata_k
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
3. jan 2021

Ja som mala kolegyňu, ktorá počas tehotenstav schudla skoro 20 kíl. Mala cez 100 kíl, počas teho prestala jesť sladké a chleba. Dieťa malo bežnú novorodeneckú váhu, lekár to neriešil. Podstatné je, aby si prijímala stravu bohatú na vitamíny a minerály, dieťa si zoberie koľko potrebuje. A rodine povedz, že si neželáš, aby ťa strašili imbecilnými pripomienkami.

renata1405
3. jan 2021

Ja som za cele tehotenstvo pribrala 8kg a dcera mala 3,55kg takze ich vobec nepocuvaj.Si v norme. Cim menej priberies tym lepsie.

zuzap33
3. jan 2021

@beatrixx123 ach tie rodinne poucania. Do 20tt pribrate 1kg, potom az od 25tt. Celkovo plus 9kg a syn mal 4100g

fantaghiro21
3. jan 2021

Ja som pri prvej dcére pribrala do 33 týždňa 4 kg...

katrin69
3. jan 2021

@beatrixx123 Moja mama za celé tehotenstvo pribrala asi 5kg... Tak jej bolo zle a málo jedla... Som so sestrou zdravá ako ryba a v nemocnici nebola... Každá inak priberá, len je smutné, že všetci pozerajú na tabuľky a nie na zdravie dieťaťa...

jabuducanevesta
3. jan 2021

ja som prvých 5 mesiacov chudla a potom som len pribrala 8 kg, menej, ako som predtým schudla,,,malý mi rástol, mal všetko čo mal mať a aj dobre sa mu v brušku darilo tak som to neriešila

suzitok
Autor odpoveď zmazal
beatrixx123
autor
3. jan 2021

@beatrixx123 som tiež toho názoru že priberám ako moje telo v tehu uznáva za vhodne, a tiež si myslím že neskôr to pôjde hore

nnnuuunnn
3. jan 2021

@beatrixx123 A kto z rodiny? Nejaka starsia zena, ktora je tucna?

tulipanicek
3. jan 2021

@beatrixx123 Tak pošli rodinu kade ľahšie. Ak lekár hodnotí, že je všetko v poriadku tak aj je. Pred tehotenstvom som mala 55 kg a rodiť som išla s 54 kg. Úplne zdravé a fyziologické tehotenstvo a pôrod presne na deň TP

beatrixx123
autor
3. jan 2021

@tulipanicek ved ja mám podobne kg mám 47

marlenka222
3. jan 2021

@beatrixx123 ja som za celé tehotenstvo pribrala 4 kg... Dieťa normalna pôrodná vaha. Otázka znie: a? Nechaj sa strašiť ďalej ak máš v rodine samých kvalifikovaných lekárov. ;) PS. Posielala by som ich tam, kde ti skutoční začínajú chýbať, keď tak dokonale vedia nech pomôžu kde treba. ;) Inak - mier. Som na takéto reči alergická.... Vety typu a kde si nechala bruško poprípade ty si iba v 4 mesiaci a ďalšia perla dieťatko nebude zdravé lebo malo ješ, skús si kúpiť vitamíny... Mi dvíhajú žlč ešte teraz!

tulipanicek
3. jan 2021

@beatrixx123 Neriešiť. Ja som tiež počúvala aké je to nezdravé nepriberat. Lekár vždy všetko zhodnotil že je v poriadku a aj bolo. Týždeň po pôrode som mala 45 kíl a cítila som sa dobre len všetci zhrození. A ja som sa konečne cítila fajn. Fakt buď povedať rázne rodine nech si dajú pohov alebo normálne teda že lekár povedal že je to v poriadku a zdravie dieťaťa nezávisí od pribratých kíl 🤦‍♀️

kristina0909
3. jan 2021

@beatrixx123 To ti hovorí určite nejaká čo pribrala v tehotenstve 20-30kil 😀😀
Zbytočne to nerieš , tam ide len o váhu bábätká keby ono nepriberalo a nerástlo ideš do nemocnice nie kôli svojej váhe 🙂

tulipanicek
3. jan 2021

@marlenka222 No presne. A ja keď som povedala že som v 6 mesiaci tak na mna pozerali či je to normálne že veď skoro nevidiet že som tehotná. No jasne, každá má pribrať 30 kíl 🤦‍♀️

jaskolka
3. jan 2021

Prečo by si mala ísť do nemocnice? Sú ženy, čo vôbec nič nepriberu a v treťom trimestri aj 10 kíl za krátky čas. Je to absolútne individuálne, niekto naberie 30 kíl, niekto sotva 7.Ja som do tretieho trimestri pribrala minimálne, v 7 mesiaci som mala plus 4 kg. A potom odrazu 4 kila boli za jeden mesiac, a to som len zadržiava la vodu, začali opuchat ruky, nohy. Po pôrode som v pôrodnici nechala 10 kíl, čiže som bola na predporodnej vahe a ešte mínus 2 kila. Vôbec take reči nepočúvaj, ak bábätko prospieva, absolútne nemusíš naberať nejako extra

patha155
3. jan 2021

Nestresuj. Ja som pri prvom zvracala vela, za prvy trimester som schudla 5kg a realne som zacala priberat az po 20t. Aj to som pribrala len 10kg. A pri druhom tiez tak. Takze pohoda, do ziadnej nemocnice nepojdes, ak nemas ine problemy

emuska72
3. jan 2021

@beatrixx123 ja som 25+5 a nepribrala som teoreticky nič. V prvých mesiacoch som schudla 7 kíl (z 63 na 56) aj bez vracania a momentálne stále nie som na pôvodnej váhe. Mám 58/59kg

beatrixx123
autor
3. jan 2021

@beatrixx123 žienky keď ste tak malo priberali počas tehu mali ste aj strie nejaké ?

nanka3
3. jan 2021

@beatrixx123 za 1. tehu som pribrala 5kg, za 2. 10 kg, nikdy nikto moju vahu neriesil, a strie nemam

c_est_la_vie
3. jan 2021

@beatrixx123 ja som do 22. Tyzdna nepribrala ani kilo. Ale dobehla som to a šla som rodiť s tabulkovymi 13 kilami navyše, gynekológ ma chválil že akurát váha ( 2 mesiace po pôrode mám navyše len pol kila). Ani tých 13 kíl na mne nebolo vidno, v 39 týždni mi jedna žena nadávala, či mi nezranie stojí za choré podvyživené dieťa. Malý mal 4,3 pôrodnú váhu 😏

Takže určite sa neboj, podľa mňa priberas zdravo.
Striu mám len jednu asi centimetrovu, aj to keď som po 7 týždňoch po pôrode začala cvičiť.

mima172
3. jan 2021

@beatrixx123 Ja som do 24tt chudla, dokopy 9kg a priberať som začala až potom a to 11kg, čiže 2kg v pluse od pôvodnej váhy. Prosím, len nepočúvaj tie premúdrelé reči okolia 🙂

jankaalaci
3. jan 2021

Určite to neznamená, že pôjdeš do nemocnice. Lekár vidí, či bábätko rastie a priberá ako má. Ja som počas prvého tehotenstva pribrala 3 kila za celé tehu a počas druhého som 8 kíl schudla. Obe deti mali pôrodnu váhu cez 3 kilá. Nepočúvajú rodinu, ak bude niečo zlé lekár ťa určite upozorní

nini1010
3. jan 2021

Primerane.Kolko ma dieta?200?300gramov?Je nepodstatne co hovori rodina ak je s tym lekar ok.A mimo toho toto je ok ak si stihla.Tucne baby nepriberaju alebo chudnu.A este si myslia ze su super ked 80 kilova priberie 7 kil a 50 kilova 15😂😂

Strana
z2