Som v 20. týždni a pribrala som zatiaľ asi 2 - 3 kg
Lebo v rodine má strašia že keď nepriberam pojdem do nemocnice 🙈
@beatrixx123 ja som tak podobne.22t a pribrala som 3kila..v prvom tehu som uz mala +8 a ver ze 3 sa lahsie stratia po porode :D ak babo rastie tak pribrate kila nie su vobec smerodajne 🙂
Ja som 19tt a zatial ani kilo hore 🙂 neviem ale ja mam z toho radosť :D
zalezi na tom, kolko mas kil na aku vysku. Ked mas 40, tak je to asi malo. Ked mas 80, tak klud. Ja som pocas prveho tehotenstva isla rodit o kilo lahsia ako na zaciatku. Nikto neriesil, kedze som nemala ziadnu podvyzivu, ani nic podobne ;)
Ja som mala kolegyňu, ktorá počas tehotenstav schudla skoro 20 kíl. Mala cez 100 kíl, počas teho prestala jesť sladké a chleba. Dieťa malo bežnú novorodeneckú váhu, lekár to neriešil. Podstatné je, aby si prijímala stravu bohatú na vitamíny a minerály, dieťa si zoberie koľko potrebuje. A rodine povedz, že si neželáš, aby ťa strašili imbecilnými pripomienkami.
Ja som za cele tehotenstvo pribrala 8kg a dcera mala 3,55kg takze ich vobec nepocuvaj.Si v norme. Cim menej priberies tym lepsie.
@beatrixx123 ach tie rodinne poucania. Do 20tt pribrate 1kg, potom az od 25tt. Celkovo plus 9kg a syn mal 4100g
Ja som pri prvej dcére pribrala do 33 týždňa 4 kg...
@beatrixx123 Moja mama za celé tehotenstvo pribrala asi 5kg... Tak jej bolo zle a málo jedla... Som so sestrou zdravá ako ryba a v nemocnici nebola... Každá inak priberá, len je smutné, že všetci pozerajú na tabuľky a nie na zdravie dieťaťa...
ja som prvých 5 mesiacov chudla a potom som len pribrala 8 kg, menej, ako som predtým schudla,,,malý mi rástol, mal všetko čo mal mať a aj dobre sa mu v brušku darilo tak som to neriešila
@beatrixx123 som tiež toho názoru že priberám ako moje telo v tehu uznáva za vhodne, a tiež si myslím že neskôr to pôjde hore
@beatrixx123 A kto z rodiny? Nejaka starsia zena, ktora je tucna?
@beatrixx123 Tak pošli rodinu kade ľahšie. Ak lekár hodnotí, že je všetko v poriadku tak aj je. Pred tehotenstvom som mala 55 kg a rodiť som išla s 54 kg. Úplne zdravé a fyziologické tehotenstvo a pôrod presne na deň TP
@tulipanicek ved ja mám podobne kg mám 47
@beatrixx123 ja som za celé tehotenstvo pribrala 4 kg... Dieťa normalna pôrodná vaha. Otázka znie: a? Nechaj sa strašiť ďalej ak máš v rodine samých kvalifikovaných lekárov. ;) PS. Posielala by som ich tam, kde ti skutoční začínajú chýbať, keď tak dokonale vedia nech pomôžu kde treba. ;) Inak - mier. Som na takéto reči alergická.... Vety typu a kde si nechala bruško poprípade ty si iba v 4 mesiaci a ďalšia perla dieťatko nebude zdravé lebo malo ješ, skús si kúpiť vitamíny... Mi dvíhajú žlč ešte teraz!
@beatrixx123 Neriešiť. Ja som tiež počúvala aké je to nezdravé nepriberat. Lekár vždy všetko zhodnotil že je v poriadku a aj bolo. Týždeň po pôrode som mala 45 kíl a cítila som sa dobre len všetci zhrození. A ja som sa konečne cítila fajn. Fakt buď povedať rázne rodine nech si dajú pohov alebo normálne teda že lekár povedal že je to v poriadku a zdravie dieťaťa nezávisí od pribratých kíl 🤦♀️
@beatrixx123 To ti hovorí určite nejaká čo pribrala v tehotenstve 20-30kil 😀😀
Zbytočne to nerieš , tam ide len o váhu bábätká keby ono nepriberalo a nerástlo ideš do nemocnice nie kôli svojej váhe 🙂
@marlenka222 No presne. A ja keď som povedala že som v 6 mesiaci tak na mna pozerali či je to normálne že veď skoro nevidiet že som tehotná. No jasne, každá má pribrať 30 kíl 🤦♀️
Prečo by si mala ísť do nemocnice? Sú ženy, čo vôbec nič nepriberu a v treťom trimestri aj 10 kíl za krátky čas. Je to absolútne individuálne, niekto naberie 30 kíl, niekto sotva 7.Ja som do tretieho trimestri pribrala minimálne, v 7 mesiaci som mala plus 4 kg. A potom odrazu 4 kila boli za jeden mesiac, a to som len zadržiava la vodu, začali opuchat ruky, nohy. Po pôrode som v pôrodnici nechala 10 kíl, čiže som bola na predporodnej vahe a ešte mínus 2 kila. Vôbec take reči nepočúvaj, ak bábätko prospieva, absolútne nemusíš naberať nejako extra
Nestresuj. Ja som pri prvom zvracala vela, za prvy trimester som schudla 5kg a realne som zacala priberat az po 20t. Aj to som pribrala len 10kg. A pri druhom tiez tak. Takze pohoda, do ziadnej nemocnice nepojdes, ak nemas ine problemy
@beatrixx123 ja som 25+5 a nepribrala som teoreticky nič. V prvých mesiacoch som schudla 7 kíl (z 63 na 56) aj bez vracania a momentálne stále nie som na pôvodnej váhe. Mám 58/59kg
@beatrixx123 žienky keď ste tak malo priberali počas tehu mali ste aj strie nejaké ?
@beatrixx123 za 1. tehu som pribrala 5kg, za 2. 10 kg, nikdy nikto moju vahu neriesil, a strie nemam
@beatrixx123 ja som do 22. Tyzdna nepribrala ani kilo. Ale dobehla som to a šla som rodiť s tabulkovymi 13 kilami navyše, gynekológ ma chválil že akurát váha ( 2 mesiace po pôrode mám navyše len pol kila). Ani tých 13 kíl na mne nebolo vidno, v 39 týždni mi jedna žena nadávala, či mi nezranie stojí za choré podvyživené dieťa. Malý mal 4,3 pôrodnú váhu 😏
Takže určite sa neboj, podľa mňa priberas zdravo.
Striu mám len jednu asi centimetrovu, aj to keď som po 7 týždňoch po pôrode začala cvičiť.
@beatrixx123 Ja som do 24tt chudla, dokopy 9kg a priberať som začala až potom a to 11kg, čiže 2kg v pluse od pôvodnej váhy. Prosím, len nepočúvaj tie premúdrelé reči okolia 🙂
Určite to neznamená, že pôjdeš do nemocnice. Lekár vidí, či bábätko rastie a priberá ako má. Ja som počas prvého tehotenstva pribrala 3 kila za celé tehu a počas druhého som 8 kíl schudla. Obe deti mali pôrodnu váhu cez 3 kilá. Nepočúvajú rodinu, ak bude niečo zlé lekár ťa určite upozorní
Primerane.Kolko ma dieta?200?300gramov?Je nepodstatne co hovori rodina ak je s tym lekar ok.A mimo toho toto je ok ak si stihla.Tucne baby nepriberaju alebo chudnu.A este si myslia ze su super ked 80 kilova priberie 7 kil a 50 kilova 15😂😂

🙄 ty sa dáš zastrašiť?
Si v polovici tehu, kľudne môžeš ešte pribrať do konca aj 10 kg.... Najväčšie priberanie ťa ešte len čaká...😉