Som v 20 týždni a tvrdne mi bruško

veronikalukas
12. dec 2012

Ahojte chcem sa spytat ci niektora zvas ma to iste...pocas dna sa mi viac razi stane to ze mi stvrdne brusko pocitujem riadny tlak trva to cca pol minuty a potom to povoli...dakujem

cerez
12. dec 2012

Áno, ja som mala. Už okolo 17 tt až do pôrodu. Zvyšoval mi len dávky a prikázal mi kľud. Povedz to svojmu dr. predpíše ti magnézium.

veronikalukas
autor
12. dec 2012

Stredu idem na sono poviem mu to dakujem

cerez
12. dec 2012

@veronikalukas Tak nech je miminko v dobrej polohe, možno už bude vidieť aj pohlavie!

adelajda2012
12. dec 2012

Ja som to tiez mala uz okolo 20tt a vela som okolo toho googlila, pokial to nie je prilis caste, pravidelne a so zvysujucou intenzitou, tak sa nemas coho bat. Maternica sa pripravuje na porod. Citala som, ze zeny ktore to maju rodia lahsie. Akoby to ta maternica dopredu natrenovala ;). Neviem ci to plati vseobecne, ale ja som mala porod relativne lahky 🙂 Tak drzim palce!

jania023
12. dec 2012

@adelajda2012 ahoj ja som mala tie kontrakcie od cca 4 mesiaca priblizne od 15-17tt a poviem ti ze porod vobec nebol lahsi som myslella ze umrem az som dostala epilepsiu a to uz stopli a urobili cisarak ..bolesti som mala iba hodinu ale mala som dojem ze vecnost 😀

andrejka1978
12. dec 2012

Ahoj, ja som mala pri prvom aj druhom tehotenstve cca od 18tt tiez tvrdnutie. niekedy viac,inokedy menej. brala som vyssie davky magnezia a bola som PN s kludovym rezimom. ked bolo najhorsie dostala som magneziove infuzie v nemocnici. prve tehotenstvo skoncilo v 36tt a porod teda nebol vobec lahsi a teraz som v 27tt s tou istou diagnozou a verim, ze to dopadne tiez dobre. niekedy mi tvrdne brusko aj 2hodiny a poriadne intenzivne,ale vtedy si dam tabletku magnezia a postupne to prejde. neboj sa, pokial sa neotvara krcok, malo by to byt v poriadku. ale urcite sa nechaj castejsie sledovat v poradni, ja chodim kazde 2 tyzdne pre istotu.

clarissa
12. dec 2012

Mne dost tvrdlo od 15tt az po uplny koniec,sem tam som si dala magnezium a nakoniec som aj tak tyzden prenasala...pokial sa neotvaras,nemusis sa bat

srdiecko9
12. dec 2012

@veronikalukas Ahoj, urcite to povedz svojmu doktorovi co najskor. Mne to tiez zacalo okolo 20teho tyzdna. Ide o to, ze ked mavas tvrdnutie pocas dna castejsie, mozes sa zacat kludne aj otvarat, pretoze to tvrdnutie mozu postupne sposobovat povolovanie krcka. Treba ist k lekarovi, aby cim skor zistil, preco to tvrdnutie mas. Ci nemas nejaku vaginalnu infekciu, pri ktorej to byva najcastejsie a ktoru len treba preliecit. Radim ti nic nepodcenit. Ja som mala take silne tvrdnutie, ze na monitore ukazovalo kontrakcie silne ako pri porode. Mavala som to velmi casto pocas dna a ku koncu skoro cely den. Lezala som tri mesiace v nemocnici, kde som dostavala specialne lieky do infuzie, pretoze magnezko mi uz nepomahalo. Museli mi aj krcok zasivat, kedze som sa otvarala. Nakoniec som porodila v 36tt, za co som nesmierne vdacna, ze az tovtedy som vydrzala, kedze problemy som zacala mat naozaj uz okolo 20teho tyzdna. Drzim palce, aby bolo vsetko ok. Kym sa das vysetrit, troska spomal, daj si magnezko a vela oddychuj a pi tekutin.

moon1979
12. dec 2012

@veronikalukas mne tiež tvrdne od 20tt hlavne pri vyššej námahe, stačí keď aj dlhšie stojím v kuchyni pri sporáku a varím ... kúp si magne B6 a keď príde tvrdnutie bruška tak si jednoducho lahni a oddýchni si ... 🙂

alena0305
12. dec 2012

Treba ísť na PN, viac oddychovať a užívať magnézium.

veronikalukas
autor
12. dec 2012
veronikalukas
autor
12. dec 2012

@cerez nato sa tesim najviac 🙂

zuzi0911
12. dec 2012

@veronikalukas treba viac menej lezat a uzivat magnezium.ale treba ist k doktorovi aby si sa neotvarala.ja som to mala od 24 tyzdna.

veronikalukas
autor
12. dec 2012

@adelajda22 dakujem a neni to moc caste dneska napr len ra🙂z a slabunke

adelajda2012
12. dec 2012

@jania023 hmmm...tak to asi nebol dobry zazitok :(...Zovseobecnit sa to urcite neda.No snad aspon veronikalukas to vyjde.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre