icon

Som v 20. týždni tehotenstva a necítim pohyby bábätka

7. nov 2021

Ahojte,
takže uz polovicu mám za sebou len ma znervoznuje fakt že este necítim pohyby, resp neviem čo by som mala. Niekedy zacitim take chvenie v brušku, ale neviem či to je ono. Dosť by ma to ukludnilo pretože v poslednej dobe som bola aj chorá.

dettilv
7. nov 2021

Hlavne kľud. Ja som pohyby začala cítiť v 24tyzdni. Presne som bola ako ty. Hlavne kľud😊bábätko je v poriadku 🥰

zanetakovacsova
7. nov 2021

Záleží aj od polohy bábätka možno kope smerom dozadu. A ja som tiež až po 20tt začala cítiť pohyby ako také. Najprv to bolo denne raz max 2 krát a potom sa to stupňovalo ale začalo to niečím takým ako keby pohyb čriev🙊😃

kkovacovak
7. nov 2021

Pohyby ešte nemusíš vôbec cítiť. Vplýva na to veľa faktorov. Nevieš v akej polohe je dieťa, môže tam byť placenta, tuk na bruchu atď. Bábätko môže byť skrátka lenivé a nemusí sa hýbať skoro vôbec celé tehotenstvo a aj tak môže byť všetko v poriadku. Ešte máš čas na prvé pohyby.

bolarazjedna
8. nov 2021

Moja mama je pôrodná asistentka, a už keď sme boli deti, nám vysvetľovala svoje poznatky zo školy :žena začína cítiť pohyby od 20.tyzdna. (tie, ktoré rodili už predtým, tak o niečo skôr).
Takze kľud, nech ta nestresuj mamičky, ktoré tie pohyby začali citit v 17. alebo dokonca v 13.tytdni (minule som to niekde čítala, ten 13.tyzden je isto kravina).
Najprv to aj tak necítiť, ako kopanie, ale presne ako opisuje, jemne chvenie, a zozaciatku presne je to tak, že ešte sama si neistá (ja som to ešte nezažila, ale mama ma tak učila).
Skús večer si ľahnúť, byt v kľude, a vtedy to pozorovať.
Ono to závisí aj od toho, či si stihla alebo silná, kde máš uloženú placentu, kde máš otočenu maternicu.

mariska1989
8. nov 2021

Presné ako píše
@bolarazjedna .hlavne prvé pohyby sú večer a závisí na tom či máš placentu v predu či v zadu .ja som dokonca prvé pohybu ako 3 rodička cítila až v prelome 21/22 tt ale to konečne hneď 3 deň už aj cez deň cítila pred tým len prvé dni večer potom až cez deň

jess_y
8. nov 2021

Ja ako prvorodička som ani v 24tt ,,necítila". Nevedela som vôbec, aké to má byť, ani som si nejako nevšímala nejaké chvenie.. Si pamätám ako sa ma sestrička v poradni pýtala na pohyby a ostala na mňa kukať jak puk, keď som jej povedala že asi nie.. Dr mi spravil sono a pri každom pohybe ma upozornil a až vtedy som si uvedomila, že toto som cítila už aj predtým sem-tam. Takže kľud 😊

luci_ba
8. nov 2021

vôbec sa nestresuj. Ja som začala citit pohyby v 21 týždni. A to som cely 19-20tt lezala v nemocnici a pýtali sa ma na to 100x za deň a ja že nieee, necitim 🤣 a oni že v pohode. Potom to začalo zo dňa na deň

izabela181
8. nov 2021

Presne takto som stresovala aj ja 🙈 prvé pohyby som cítila až okolo 24 tt keďže placentu som mala vpredu 😊 a teda až do pôrodu nebolo moje dieťa nejaké extra aktívne že by som cítila brutálne kopance 😅 mne pomáhalo na psychiku to že som používala AngelSound. Keď bol nejaký deň že som mala pocit že bábätko sa fakt nehýbe tak som počúvala srdiečko a hneď som bola kludnejsia 😊

svicinka
9. nov 2021

Aoj,mne veľmi pomohol Angelsound, stresovala som,lebo syn sa máličko hýbal a dva razy s skončila pre istotu v nemocnici. Myslím,že by ťa to upokojilo, je to ľahké na ovládanie a zoženies to na Bazoši 😀