Som v 20. týždni tehotenstva a necítim pohyby bábätka
Ahojte,
takže uz polovicu mám za sebou len ma znervoznuje fakt že este necítim pohyby, resp neviem čo by som mala. Niekedy zacitim take chvenie v brušku, ale neviem či to je ono. Dosť by ma to ukludnilo pretože v poslednej dobe som bola aj chorá.
Záleží aj od polohy bábätka možno kope smerom dozadu. A ja som tiež až po 20tt začala cítiť pohyby ako také. Najprv to bolo denne raz max 2 krát a potom sa to stupňovalo ale začalo to niečím takým ako keby pohyb čriev🙊😃
Pohyby ešte nemusíš vôbec cítiť. Vplýva na to veľa faktorov. Nevieš v akej polohe je dieťa, môže tam byť placenta, tuk na bruchu atď. Bábätko môže byť skrátka lenivé a nemusí sa hýbať skoro vôbec celé tehotenstvo a aj tak môže byť všetko v poriadku. Ešte máš čas na prvé pohyby.
Moja mama je pôrodná asistentka, a už keď sme boli deti, nám vysvetľovala svoje poznatky zo školy :žena začína cítiť pohyby od 20.tyzdna. (tie, ktoré rodili už predtým, tak o niečo skôr).
Takze kľud, nech ta nestresuj mamičky, ktoré tie pohyby začali citit v 17. alebo dokonca v 13.tytdni (minule som to niekde čítala, ten 13.tyzden je isto kravina).
Najprv to aj tak necítiť, ako kopanie, ale presne ako opisuje, jemne chvenie, a zozaciatku presne je to tak, že ešte sama si neistá (ja som to ešte nezažila, ale mama ma tak učila).
Skús večer si ľahnúť, byt v kľude, a vtedy to pozorovať.
Ono to závisí aj od toho, či si stihla alebo silná, kde máš uloženú placentu, kde máš otočenu maternicu.
Presné ako píše
@bolarazjedna .hlavne prvé pohyby sú večer a závisí na tom či máš placentu v predu či v zadu .ja som dokonca prvé pohybu ako 3 rodička cítila až v prelome 21/22 tt ale to konečne hneď 3 deň už aj cez deň cítila pred tým len prvé dni večer potom až cez deň
Ja ako prvorodička som ani v 24tt ,,necítila". Nevedela som vôbec, aké to má byť, ani som si nejako nevšímala nejaké chvenie.. Si pamätám ako sa ma sestrička v poradni pýtala na pohyby a ostala na mňa kukať jak puk, keď som jej povedala že asi nie.. Dr mi spravil sono a pri každom pohybe ma upozornil a až vtedy som si uvedomila, že toto som cítila už aj predtým sem-tam. Takže kľud 😊
vôbec sa nestresuj. Ja som začala citit pohyby v 21 týždni. A to som cely 19-20tt lezala v nemocnici a pýtali sa ma na to 100x za deň a ja že nieee, necitim 🤣 a oni že v pohode. Potom to začalo zo dňa na deň
Presne takto som stresovala aj ja 🙈 prvé pohyby som cítila až okolo 24 tt keďže placentu som mala vpredu 😊 a teda až do pôrodu nebolo moje dieťa nejaké extra aktívne že by som cítila brutálne kopance 😅 mne pomáhalo na psychiku to že som používala AngelSound. Keď bol nejaký deň že som mala pocit že bábätko sa fakt nehýbe tak som počúvala srdiečko a hneď som bola kludnejsia 😊
Aoj,mne veľmi pomohol Angelsound, stresovala som,lebo syn sa máličko hýbal a dva razy s skončila pre istotu v nemocnici. Myslím,že by ťa to upokojilo, je to ľahké na ovládanie a zoženies to na Bazoši 😀

Hlavne kľud. Ja som pohyby začala cítiť v 24tyzdni. Presne som bola ako ty. Hlavne kľud😊bábätko je v poriadku 🥰