icon

Som v 24. týždni a stále fajčím. Ste na tom podobne?

nikuska0119
30. jan 2013

Ahojte som v 24. tyzdni tehotenstva a vobec sa mi nepodarilo prestat fajciť...... informovala som o tom aj gynekologicku a ta mi povedala ze ked vyfajcim tie 3 cigarety denne tak to nieje problem ze je horsie co dycham vonku (vzduch) ze to niekedy viac skodi ako ta cigareta...........co si o tom myslite je tu nejaka zena ktora ma pochopi ci ma vsetky odsudia?

iwka2
30. jan 2013

ahoooj,aj ja fajcim a som tehotna. a mam vela kamosiek ktore tiez fajcia a nie 3denne!

kubankakubanka
30. jan 2013

to zvládneš, kôli malému
a je aj pravda že vo vzduchu je iný bordel,,,,,držím palce

lucinocka
30. jan 2013

Na vlastne oci som videla ako reaguje srdiecko babatka po vyfajceni cigarety, kedze som bola v nemocke mesiac a baby so mnou na izbe fajcili dost..ako mu pulz vyletel hore a ake bolo nespokojne, kopalo vrtelo sa..ani sa necudujem, dychat ten smrad uz v brusku 🙄

dukokatka
30. jan 2013

nezodpovedna si,myslis na seba a nie na babo.

zuksa
30. jan 2013

hmmm ja toto uplne odsudzujem... je to maximalne nezodpovedne.. ja som nikdy nefajcila to je pravda ale ja to jednoducho nedokazem pochopit.. a netaraj ze nevies o tom ze cigarety skodia babatku v brusku... pise sa o tom hadam vsade este aj na tych krabickach to je napisane... ked to uz neurobis koli sebe tak aspon koli tomu babatku... je ocividne ze sa ti podarilo otehotniet hned a nikdy si nemala ziadne komplikacie... ja som o jedno babo prisla teraz cakam druhe a poviem ti ze aj kavu sa bojim vypit len aby som nahodou neohrozila svoje babo... a ty uplne vedome ohrozujes svoje babo.. moze sa narodit poskodene, moze mat abstinencne priznaky moze sa stat hocico... ja to nikdy nepochopim a vzdy budu take matky pre mna odsudeniahodne... a lutujem tvoje dieta.. predstav si ze ta zatvoria do uzavretej nadoby a tam ti pravidelne prichadza nieco co ta dusi a nerobi ti to dobre...

chymenitta33
30. jan 2013

Prepáč, ale si hlupana...ked už ten maličký tvor ktorý v tebe žije ta "nedonutil" sa zamyslieť nad tým...

@iwka2- to je slaba utecha, že maš v okolí také slabe jedince! tak sa utešuj s nimi dalej ☹

lenkakrcahova
30. jan 2013

Panebože,daj takýmto ženám rozum alebo im nedovoľ otehotnieť!!! Dieťatko nemôže za to,že sa narodí,tak prečo mu ubližovať hneď od prvých dní???Vstúp si do svedomia ☹ ☹ ☹

jankagun
30. jan 2013

ak si silná fajčiarka,tak ked zrazu prestanes,bude to este horsie.bohuzial aj babo je uz navyknute na nikotin..ked uz nedokazes prestat uplne,tak to aspon obmedz-ja si myslim ze 3cigy za den su vela!

mamainprogress
30. jan 2013

@nikuska0119 ked som bola v porodnici bola tam fajciarka s porodenym dietatom. dieta malo abstinencne priznaky, v kuse plakalo, zadusalo sa, napinalo sa. bol to hrozny zvuk, pohlad to musel byt este horsi, nastastie som ju nevidela.
predstav si ako mas pred tvarou male babo, a ako mu zblizka pomalicky vypustas cigaretovy dym rovno do tvare kym on ho vdychuje. presne toto robis teraz, len dieta nevidis.

a este...kazdy den sa dietatu vytvoria miliony novych buniek, nervov, tvoria sa organy, mozog, tvori sa jeho buducnost. a vobec nie je jedno, z coho je to tvorene...ci zo zdravych jedal, relaxu, pozitivnych veci...alebo z nikotinu, tabaku, dechtu, pridavnych chemikalii. chces mat zdrave a mudre dietatko? tak okamzite prestan fajcit.

zuzi0911
30. jan 2013

ani mne sa to nepodarilo prespat,male su v poriadku a som rada ze uz nefajcim vyse mesiaca a dufam ze sa k tomu nevratim

biancarv
30. jan 2013

Tak pre toto nemám pochopenie, chúďa to maličké, čo za nič nemôže. Ja keď som zistila , že som tehotná okamžite som prestala fajčiť, piť kávu, čierny čaj a vyvarovala som sa všetkému čo by mohlo akokoľvek škodiť. Do dnes nefajčím a už ani nechcem. Takto vedome škodiť bábätku, môžeš sa hanbiť. Aj moja mama so mnou fajčila a narodila som sa predčasne v 7.mesiaci a manželova mama, tiež s ním fajčila počas tehotenstva a narodil sa s ťažkou astmou. Verím tomu, že keby to naše matky nerobili, tak by sme sa obaja narodili v poriadku. Dodnes sa ňu za to hnevám, že ako mi to mohla urobiť, myslím, že ani tvoje dieťa nebude nadšené, keď sa to dozvie, keď bude veľké.

jasmika
30. jan 2013

Mám kamarátku ktorá chodí za mnou vyplakávať čo má robiť..že malý stále kašle..nevedia mu prísť na to čo mu je..Aby som jej poradila nejaký prírodný liek... No koľko razy som ju videla s bruchom veľkým a fajčila...Tu už ide o to že tvoje pohodlie ti je prednejšie ako dieťa...Ale ked sa to dieťatko narodí a bude ti všetkým na svete..budeš ho milovať viac ako čokoľvek...a to dieťa ti bude choré, alebo zomrie ... potom si hlavu otrepeš o múr..to mi ver....

lenkab1984
30. jan 2013

Uz som to do podobnej temy raz pisala.. fajcila som dlhe roky a nie malo.aj skatulku denne.pri prvom tehu som si do 4.mesiaca raz za cas zapalila, nie vsak denne !! potom som s tym sekla.dcera sa narodila o 6tyzdnov skor a doteraz si to vycitam, mozno to bolo tym fajcenim,mozno nie, ale mrzi ma to stale aj ked nastastie okrem silneho refluxu nemala ine tazkosti.po ukonceni dojcenia som znova zacala fajcit a znova skatulu denne no odkedy viem ze cakam druhe babo stopla som fajcenie zo dna na den.chyba mi to,ide ma porazit aj sa mi sniva o tom,ale nebudem nic riskovat.chce to len vela vela pevnej vole a mysliet na to babo a potom sa da prestat nech uz je tvoja zavislost akokolvek silna.

lejluska
30. jan 2013

Nechcem ťa odsudzovať ani posudzovať ale spamätaj sa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...ved ide o TVOJE dieťatko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...nedokážeš si ani predstaviť ako mu ubližuješ...

florio
30. jan 2013

divná doktorka...práve preto, že dýchame toľko svinstva, si nemusíme ešte priťažovať..teraz tvoje pĺúca odfiltrujú smog, ale...po prvé, fajčením sa rozširujú cievy v mozgu, ale zužujú cievy v tele, čiže aj tie k placente, ďalej v cigaretovom dyme vdychuješ CO a CO2, ktoré vytláčajú kyslík z krvi, ty to nepocítiš, ale de facto svoje dieťa každou cigaretou tak trochu pridusíš..mne už len táto predstava robila zle. No a nikotín je návykový, teraz dostáva tvoje bábo pravidelnú dávku a čo bude, keď porodíš? No bude mať absťák, a asi ani tebe nerobí absťák dobre,ked stále fajčíš. No a to, že mu nepridávaš ani na zdraví, to snáď vie aj malé dieťa...sama som kedysi fajčila, a dokonca počas tehu mi dym neskutočne voňal, ale prečo robiť vlastnému dieťaťu zbytočne zle?V živote stretnú naše decká kopec zlého, nemusíme im ešte pridávať...

ladyka8
30. jan 2013

je to tvoja vec, ale mala by si si v hlave urobiť rebríček hodnôt čo je pre teba dôležitejšie. Nehovor že sa nedá prestať, všetko sa dá len treba chcieť. Vieš koľko matiek túži po dieťati a nemôžu ho mať zo zdravotných alebo iných dôvodov? Verím že daktoré by urobili všetko preto aby sa im to podarilo... a ty takto vedome škodíš tomu malému ktoré je už teraz závislé len a len na tebe. Prepáč ale je mi zle, do plaču keď vidím tehotnú ženu s cigaretou v ruke, alebo keď vidím matku tlačiacu kočík čo fajčí. je to veľmi škaredé, sebecké a nezodpovedné. nikdy som nefajčila a nikdy ani nebudem, mám voči tomu odpor. vadí mi ten dym, smrdí to a hlavne to stojí kopu peňazí ktoré by si radšej mala míňať na svoje baby ktoré je to najdôležitejšie a najcennejšie čo máš. ale ako vravím, JE TO TVOJA VEC, TVOJE SVEDOMIE. len aby si neľutovala.... veľa šťastia

1ivanka1
30. jan 2013

Akoze tvoja vec ale az sa ti to male krasne stvorenie narodi tak budes neskutcne banovat ze ty ako MATKA si mu dopriala pocas tehu jedy do tela vo forme nikotinu..vies ak sa nahodou u neho objavi nejaka choroba, dokazes s tym potom zit ze MOZNO je to z cigariet?lebo ja by som s tym zit nedokazala...nastuduj si trosku o tom nieco ze vlastne VSETKO co mama konzumuje aj cim sa natiera ide k babatku!!!!a ono chuda nema na vyber, len dychat tie sproste cigarety... ☹ je to ozaj nerozumne, ty mu nedavas sancu na zdravy vyvoj v tvojom tele....mozno si povies milion zien fajcilo a im detom nic nie je...ale to neznamena ze to tak bude vzdy...
Ja pocas tehu som sa bala zjext kusocek nivy, strasne som si davala pozor jedlo, psikov hladila so xtrachom ci jej neublizujem...
A co to mas za dr.prosim ta? Co ma vystudovane?snad nie doktorinu....lebo ak hej tak tedadakujem za taku lekarku..este nech ti povie ze ty zijes zdravsie ako nefajciar lebo aj take som uz pocula... 😠
Vazne 🙂amysli sa nad sebou, nieco si pre itaj o babatkach namiesto tych troch cig denne...

lubina
30. jan 2013

nikdy by som nefajcila, ani tehotna a ani netehotna. Je to metla ludstva a zbytocne na to minat peniaze.......nahladiac na svoje zdravie a zdravie babatka pripadne okolia.......brrrrrrrrr

beruska141
30. jan 2013

kto chce prestat, prestane. kto nechce, bude si hladat chodnicky a vyhovorky, preco to nejde. ked uz ani to ti za to nestoji, ze sa v tvojom tele stal zazrak, tak uz potom nic ti nepomoze....

danielita111
30. jan 2013

Nechapem nazor tvojej Dr.........jedna znama robila to iste co ty predcasne porodila dieta bolo resuscitovane ma tazku astmu a nehovorim o dalsich problemoch .....takze ak Ti za toto tie cigary stoja tak si kludne zapal dalsiu 😝

pet1308
30. jan 2013

Je dokázané, že fajčenie budúcich matiek vplýva najmä na rozumovú stránku dieťaťa, takže po fyzickej stránke sa detičky fajčiacich matiek môžu narodiť zdravé, ale všetko sa to odrazí v správaní, chápaní a učení dieťaťa, takže už teraz vytváraš pre svoje bábätko budúcnosť a zamyslí sa nad tým, aká bude.

katarina00100
30. jan 2013

nikoho neodsudzujem ale iba v skratke, niekto sa tu asi veľmi nudí, lebo tých tém o fajčení je tu akosi priveľa. každy musí vedieť čo chce a tak sa treba aj podľa svojho úsudku zariadiť a rozhodnuť. Keď fajčíš, tak je to tvoje rozhodnutie, načo tým zaťažuješ ostatných? chcela si počuť tie negatívne názory? Už ma to normálne unavuje, Môžem a nemôžem??? Ty si sa rozhodla byť matkou tak podľa toho sa aj správaj !!!

silvikaaa
30. jan 2013

Ahojj nechapem preco ta tu kazdy odzudzuje a strasi ta ,,,ja som ties v 24tt a fajcim zo zaciatku ked som zistila ze som tehotna som nefajcila lebo mi stoho bolo aj zle a nemohla som dym ani citit ,,, ale postupne som zacala znovu ,,, su take zeny ktore prestanu s jedneho dna na druhy , ale su aj take ktore su dlhodobe fajciarky a prestat sa us neda alebo niektorym pri tehotenste ciga aj chuti ! ano priznavam maju tu po niektore aj pravdu , ze to skodi babetku a ze neviem ake babetka sa potom narodili alebo mali potom niejake nasledky , ale su aj milion zien , ktore fajcili pocas prveho tehu aj druheho a maju zdrave deticky ,,, taze podla mna ked fajcis denne 3-4 je to v poho ja som natom tak isto a preto ta viem pochopit !!

miskakyska
30. jan 2013

😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 fajči,ked Ti to robí dobre.........ale sa tu s tým aspoň nechváľ a nedráždi 😝 😨

danjelca
30. jan 2013

jdu blejt velebnosti..... 😠

hori
30. jan 2013

ja som zas nefajciarka, ale viem pochopit, neodsudzujem ta... ze to nie je spravne, to vie kazdy... ale asi to nie je take lahke prestat, viem si predstavit tie stresy... pokus sa to eliminovat, ako len mozes.. na 2 cigy denne, potom len na jednu... a stanov si, ze ozaj nad limit pocas tehu nepojdes... a hlavne bud nad vecou, nenechaj si od dokiny ucicikat svedomie, ze co vsetko nam skodi, na druhej strane si ani nepripustaj tie emocionalne obvinovania o tom, ako ublizujes svojmu babatku, lebo to by sa jeden clovek mohol aj zblaznit...

vinifred
30. jan 2013

..však mne to nevadí,pokiaľ mi nehúliš do ksichtu..🙂čo sa malé naučí za mladi,na starobu ako by našlo a aspoň bude podporovať našu úbohú ekonomiku.. 😀

lienkabubu
30. jan 2013

och ako ja vobec nechapem ☹ , to uz na svete asi neexistuje ziadna zodpovednost :( mna len ked kamoska zavola von na pivo, tak mam vycitky, ze som sedela pol hodiny v zadymenom priestore...nie som nejaka precitlivena tehulka, ale pre drobca vsetko

cukor
30. jan 2013

....to si to tu len zo srandy napísala ?????????????????????????????????

cakemama
30. jan 2013

co tak elektronicka cigareta.