icon

Som v 24. týždni a stále fajčím. Ste na tom podobne?

nikuska0119
30. jan 2013

Ahojte som v 24. tyzdni tehotenstva a vobec sa mi nepodarilo prestat fajciť...... informovala som o tom aj gynekologicku a ta mi povedala ze ked vyfajcim tie 3 cigarety denne tak to nieje problem ze je horsie co dycham vonku (vzduch) ze to niekedy viac skodi ako ta cigareta...........co si o tom myslite je tu nejaka zena ktora ma pochopi ci ma vsetky odsudia?

gerci90
30. jan 2013

podla mna je toto tu cele smiešne naco tu poučujete cudziu osobu ktoru ani nepoznate.? nech si každy robí čo uzna za vhodne ...
a tebe draha by som len tolko k tomu ako čo chces teraz pocut že ANO su aj take ktore hulia v tehotenstve aj pocas kojenia takže pohodicka pokracuj alebo chces aby ti tu bolo vynadanych do najhoršich a potom prestaneš? pochybujem 🙂 ked ti to nedopalilo doteraz.? prajem ti krasny zadychany porod, hadam ti daju aj na sale potiahnut aby si nebola ukratena ani v ten den D 😵

tinaha85
30. jan 2013

a myslíš, že ten pôžitok z troch cigariet stojí za to ???!!! babatko v maternici je citlivejsie než si myslíme, a v postate bude zavislé od nikotínu...

ivka_666
30. jan 2013

Bože je mi zle z tých názorov ako nič sa nedeje keď fajčíš a 3 ti neublížia aj iné porodili zdravé deti.... Ja som tiež kedysi fajčila a dosť, potom som nemohla otehotnieť a keď som otehotnela, ani by ma nenapadlo si zapáliť cigaretu!!! Mimochodom aj keď som fajčila a o bábätku som ešte neuvažovala som videla pár žien, ktoré ako tehotné fajčili a vždy mi bolo zle z ich nezodpovednosti! Poznám veľa žien, ktoré dieťatku svojou sebeckosťou a nezodpovednosťou takto ublížili a je pravda, že fajčenie zvyšuje riziko SIDS! Videla som aj také - matka v strese, že bábätko pretalo dýchať, ale aby sa zamyslela načo fajčila to nie...... Detičky sa samozrejme narodia zdravé aj matkám fajčiarkam ale časom sa u nich môžu objaviť rôzne zdravotné problémy! Keď sa rovnaké problémy objavia dieťaťa kde matka nefajčila, aspoň si je istá, že za to nemôže ona!!!! Takže spamätajte sa!!!!

zuzanapp
30. jan 2013

ja so fajcila 10rokov, ale ked som zistila ze som tehotna tak som s tym sekla,niekedy mam velku chut na cigu,ale kvoli svoji m detom by som to uz neurobila, svokra fajcila pri oboch detoch aj tehotenstvach a obaja maju velmi silny ekzem a vwrim ze je to len kvoli tomu fajceniu. Nik iny ten ekzem nema, myslim rodicov, tak ak chces dalej ublizovat vedome svojmu dietatu tak v tom pokracuj a o par rokov mozno aj viac to isto olutujes

alena1808
30. jan 2013

ale ved v pohode prefajci celych 9 mesiacov tehotenstva, len potom jedneho dna neplac nad tym ked sa ti nejdajboze narodi poskodene dieta. A maj ho pred ocami cely zivot. Takze ja len tolko, rychlo sa uvedom, lebo radsej ozeliet cigarety 9 mesiacov a mat cely zivot stastne zdrave dieta, ako sa trapit cely zivot. Nikdy nevies co sa moze stat.

kacicka01
30. jan 2013

hori:
je to pekne, ze chces byt ohladuplna a chapava, ale predsa len mas skresleny pohlad na vec ako nefajciarka.. nikotin je sice navykova latka, ale zasa netreba to prehanat, clovek, ktory sa vie ovladat a ma stipku mozgu v hlavinke, tak nema problem si ho odpustit a to nehovorim o tom, ze v pripade takejto motivacie je to brnkacka..!!! Baby, ktore vedome otehotneju s tym, ze sa nehodlaju vzdat cigarety by podla mna nemali mat deti a mal by ich zakon za to nejako stihat, ked uz same nemaju rozum.. A to nepisem ako zaryta abstinetka, ale ako byvala fajciarka - fajcila som 15 rokov tak krabicku denne (20 kusovu) a ked mi vysiel pozitivne domaci tehu test, nemala som najmensi problem, v tom momente som vedela co je pre mna najdolezitejsie na svete a debilna cigareta to nebola ako u niektorych "mamiciek" ... Tieto temy o fajceni na konikovi, kde sa mamicky a tehule zavisle od cigariet vyplakavaju, ze ake nemozne je prestat fajcit, a ze keby prestali, tak utrpi ich dusevno su totalne smiesne... kazda jedna co take nieco vypoti musi byt potom logicky uplna nesvojpravna troska, ked pouziva taketo argumenty a tiez si vsimam, ze v tychto cigoskovych temach väcsinou najväcsie obhajkyne fajcenia, ktore poukazuju na svoje zname, ktore udajne porodili "zdrave" babätka su mlade 20rocne dievcata, ktore okrem ineho poriadne nepoznaju ani slovensky pravopis.. co viac dodat...

martinano
30. jan 2013

Tak ja som videla niekolko deti s abstinencnymi priznakmi hned po narodeni, nezelam nikomu ten pohlad.....

bibyke
30. jan 2013

moja kamarátka fajčila celé tehotenstvo,pretože nedokázala prestať a ,našťastie,ma zdravé dieťa už niekoľko rokov 🙂 ale ja osobne by som s fajčením počas tehortenstva prestala,predsa tam je vyššie riziko ochorenia dieťaťa!a myslím si,že jeho zdravie je pre teba dôležitejšie ako vyfajčiť 3cigarety denne,nie?a keď sa toho nedokážeš vzdať,kúp si žuvačky Nicorette,tie ti pomôžu určte,mám s tým skúsenosti..

gelinka75
30. jan 2013

na toto niet slov 😖

lilitela
30. jan 2013

Elektronicka ciga obsahuje predsa tiez nikotin. Co to tu radite?

sendy182
30. jan 2013

ja sa ťa opýtam ak si chorá napríklad chrípka......zápal priedušiek atď .......tak tiež fajčíš? ak nie tak skús vydržať nefajčiť...máš ohromnú príležitosť prečo prestať.........urobíš niečo pre tvoje dieťatko..........a to niečo sa volá mám ťa rada........akceptujem ťa......teším sa na teba........nevadí mi že som prestala fajčiť stojíš mi za to............držím palce........... 🙂

matya.b
30. jan 2013

Urcite by si mala prestat, uvidis ze sa budes potom aj z fyzickej aj z psychickej stranky citit lepsie a to nevravim ani o babetku. Drzim palce.

tinushka13
30. jan 2013

Ja som nedokázala prestať fajčiť aj keď som sa x- krát pokúšala. Ale zaprisahala som sa, že keď otehotniem tak nikdy nevezmem cigaretu do ruky. Akonáhle som na teste našla // tak som si od bratranca potiahla jediný a posledný raz. Celú krabičku čo som si práve kúpila som vyhodila.Bolo to také jednoduché! aj keď po 3 týž. prišiel stav, že by som si dala. Ale nikdy by som to svojej dcérke neurobila. Ani len predstaviť som si nevedela , že by som jej takto ublížila, ani len jeden ťah.. 😉 podľa mňa, každá jedna to dokáže ak miluje to drobátko v brušku a nemyslí na to aká je slabá a nehľadá výhovorky ako sa sama sebe ospravedlniť. a tri cigi za deň?aký je v tom rozdiel ci 3 alebo krabička? Ak sa bábatku čosi stane potom mu vysvetluj , že si fajčila IBA tri a choď za Dr. a reklamuj jej radu..bola to zlá odborná rada.. 😠

akitas
30. jan 2013

ja nerozumiem preco niekto vobec zacne fajcit????

amartina24
30. jan 2013

ja som tiez dlhe roky fajcila, ale ako nahle som zistila,ze som tehotna, tak v tej chvili som s tym skoncila - to bolo moje prve tehu 🙂 potom som zase zacala fajcit, manzel fajci, tak ma to tahalo a k tomu som este na vysku chodila, tak cez prestavky som si cigaretku nemohla odpustit 🙂 potom som otehotnela druhy krat a tiez v tej chvili som prestala, tiez ma to tahalo cez druhe tehu fajcit,vydrzala som 🙂......nikdy by som si neodpustila, keby ze babatko by sa narodilo chore, alebo predcasne alebo mala nejaku srdcovu chybu........takze radsej cim skôr prestan, aby si si nieco nevycitala.......urcite to dokazes!!!!!! ved budes mamickou a urcite chces pre svoje dietatko len to najlepsie.......drzim palce

janaalzbeta
30. jan 2013

Nechcem sa do nikoho starať je to osobná vec čo robí a ako................Včera som videla ako dala matka 2 ročného chlapčeka tetovaťa. Zostalo mi z toho špatne 😠 😠 😠 😠 😠 .........To,že fajčíš no zamysli sa. Zdá sa mi nefér,že mamky čo o seba a svoje nenarodené dieťa nedbajú majú krásne zdravé deti...........Ktorákoľvek iná maminka by sa vymenila, aby mohla mať dieťatko, či zdravé mimi...............Výrok doktorky je na hlavu.........je zaujímavé, že má diplom.....Proste tvoje dieťatko je vyživované jedmi.............Určite vieš čo to znamená netreba ti to písať. No dieťa po narodení môže mať abstinenčné príznaky......Aspoň počas tehu si sa mohla pokúsiť prestať............. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

anjelik2509
30. jan 2013

ja tiež nikoho nesúdim, ale toto je nezodpovednosť ako....Po prvé, nechápem, ako niekto môže začať fajčiť, po druhé, ak chcem dieťa, alebo nedajbože už tehotná som, tak prestanem, je veľa prostriedkov, ako prestať, ale najdôležitejší je zdravie nenarodeného dieťaťa, ktoré za nič nemôže.. A po tretie, ak som tehotná a fajčím, určite to tu nebudem vypisovať, aby ma tu všetky udupali pod zem..Na tvojom mieste sa nad sebou zamyslím, čo je pre mňa prvoradé....Asi toľko...

andrejta
30. jan 2013

pozri, nebudem ťa odsudzovať. ja som síce prestala, ale keď vidím niekoho s cigou, hneď by som si dala úplne s pôžitkom, ale vzhľadom k tomu, že sme sa dlho mordovali, kým som otehotnela, tak nebudem pokúšať osud. a stať sa môže hocičo aj ženám, ktoré žijú ultrazdravo. si dospelá a plnoletá, takže zodpovednosť za tvoje rozhodnutia si nesieš len a len ty 😉 . držím palce a želám ti, aby sa ti narodilo zdravé bábo

kvetinka211
30. jan 2013

@nikuska0119 zabudla doktorka povedat, ze ty dychas ten vzduch vonku + fajcis, cize ten argument je dost onicom. treba prestat ... myslim ze porod aj co sa bude diat po nom ta bude stat este viac sebazaprenia nez vzdat sa 3 cigariet ...

dai
30. jan 2013

Hm... Ako baby pisali - ked sa ti babo narodi a budes normalnou matkou tak by si zsn dala aj zivot... A cigarety nie? Ja som nefajciarka ale teda nenormalna milovnicka sladkosti - v oboch teju som mala tehotensku cukrovku. Tym cukrom by som sebe uskodila trosku , babu som ale mohla vazne poskodit zdravie.
amatam si ze ked som si isla pre vyslddky testov tak som si kupila v nemocnicnom bufete velku studentsku pecat - po obdrzani vysledkov a konzultacii s lekarkou putovala do kosa - aby zbytocne neprovokovala😀
Ty sa spravas velmi nezodpovedne a sebecky a je dobre ze si tu baby nedavaju servitku pred usta - mozno sa uvedomis - ber to ze tvoje dietatko prijima vsetko co ty - neviem ci by si mesacnemu dietatku zapalila 3 cigarety denne - skus to tak vnimat - naozaj si myslis ze mu neskodis?☹

zuzana581
30. jan 2013

Občas človek fakt nechápe.. 19 a 21 ročné budúce matky tu píšu, aké sú tuhé fajčiarky a nemôžu s tým už prestať.. ja keď som otehotnela, fajčila som už 9 rokov a prestala som zo dňa na deň.. Nie je to absolútne žiadny problém.. ak chcete fajčiť z frajeriny, tak začnite neskôr znovu, ale kým ste tehotné a kojíte, tak si odrieknite.. Budete matky.. Budete musieť vela vecí v živote odrieknuť, prispôsobiť dieťaťu a čo potom?? Potom poviete dieťaťu, že neplač, nakojím ťa až dofajčím? ..
A keď chcete fajčiť a ste o tom presvedčené, tak načo to píšete na forum plné matiek a podaktorých fakt takých, ktoré nemôžu dieťaťko mať už dlhé roky.. snažia sa a snažia a dali by čokolvek za dieťa, odriekli by si snáď aj vzduch ktorí dýchajú, len aby to dieťa mohli mať.. Nepripadá vam ani trochu nevhodné riešiť tu to, že fajčíte rok aj s cestou a už sa hráte na nenapravitelné fajčiarky,????

romanka123
30. jan 2013

ja som fajcila cele tehu a aj ked som kojila 🙂 a co tu som a mam zdrawu dceru 🙂 vravia ze tie co fajcia tak ich dati maju nizku porodnu hmotnost .. moja mala 3290 🙂 a hlavne ze tie co nefajcili mali ledwa 3 kila 🙂 je to individualne 🙂

stastnamamulka
30. jan 2013

@romanka123 to sa chvalis alebo stazujes? 😖

sisikejc
30. jan 2013

@romanka123...pises to tak ako keby si na to bola hrda.... 😕 😕 ja som bola tiez tuha fajciarka...fajcila som od svojich 15-tich rokov,ale akonahle som zistila,ze som tehu tak som prestala a nefajcim doteraz (3roky)takze ked sa chce a je to koli niekomu a ked je to hlavne pre dieta tak sa da vsetko... 🙂

hradnapani
30. jan 2013

99% percent zien ta (pravom) "odsudi". Ten zvysok ti da za pravdu. Ale na tvojom mieste by som sa takej lekarke radsej vyhla.

@romanka123 mas este velmi malicke 1-mesacne dietatko na to, aby si mohla sebavedome vyhlasit, ze mas plne zdrave dieta napriek fajceniu. Je dokazane, ze fajcenie rapidne zvysuje riziko astmy... a ta sa prejavuje v neskorsom veku. Ked budes mat doma dusiace sa dieta, ktore sa ti nevie nadychnut, spomen si...

mirkave
30. jan 2013

V pohode fajci,pi alkohol,sem-tam si k dacomu pricuchni,si v druhej polke tehu-to si mozes aj nieco slahnut do zily,chod skocit bungee jumping,v pohode absolvuj boxersky zapas.........sak mozes.ved si len tehotna,ved tehotenstvo neni choroba,tak preco sa obmedzovat? ked by dieta mohlo,tak by ti podakovalo,ze si super adrenalinova matka.to my,sucharske zeny,co sme prestali fajcit,sme padavky,ktore svojim potomkom nedopriali nikotinovu tehotensku nirvanu......

iviatko
31. jan 2013

Ak sa nieco stane? Nedajboze,sa nenarodi zive? Mysli na to. Tiez som fajcila aj 20 denne,hned som prestala pri oboch tyzden po najdeni //,nefajcila som ani pri dojceni a teraz dufam,ze uz ani nezacnem 🙂

nikol_
31. jan 2013

Fámy typu „ radšej si zapáliť jednu cigaretu ako byť celý deň nervózna“ je pre deti neprijateľná.
Čo spôsobuje ak žena počas tehotenstva fajčí (a to i malé množstvá)?
Fetálny tabakový syndróm
V preklade – spomalenie telesného vývoja, spojené so spomalením vývoja pľúc a mozgu.
Trojnásobne vyššie riziko náhleho úmrtia novorodenca
Väčší výskyt hyperaktivity u detí
Horšie výsledky pamäte a s tým spojené i horšie výsledky v škole
Vyššie riziko závažných psychiatrických ochorení
Riziko väčšieho vývoja závislosti na nikotíne v neskoršom veku
Zaujímavá je i informácia, že fajčiarkam sa rodí viac ľavákov. Samo o sebe to nie je veľký problém, avšak ukazuje sa, že ľaváci majú viac problémov s dyslexiou , dysgrafiou a pod.

tatanka1
31. jan 2013

Nikuska ja mam otazku na teba? ty si chcela mat dieta alebo si nahodne otehotnela? chces byt matkou? Vies ty vobec ake je zdravie krehke a ze casto nie je cesty spat. a tu nejde o tvoje zdravie a kvalitu zivota, ale zivota druhej osoby, ktora s tym co mu das, musi zit cely zivot!!!!svokra fajcila pocas tehotenstva obe jej deti maju silne alergie, svagrina ma aj obrovske migreny!!!
Ches sa polutovat? alebo realne prijmes fakt ze ublizujes a VEDOME svojmu dietatu? iste moze sa narodit "zdrave" co sa t bude javit, ale ked bude mat 3 roky bude choprlave budes nons top doma s respiracnymi chorobami, do skolky nebude moct chodit, bude musiet brat mnostvo liekov... ty budes na prasky z toho ze si furt doma zavreta a jasne budes sa hnevat ako to ze to dieta je tak chore, ved ty sa o neho tak poctivo staras... myslis, ze si spomenies na nejaku tu cigaretu v tehotenstve? no mala by si si.
ja to neprajem aby bolo tvoje dieta chore, ani v najmensom, ale neviem pochopit, a si sa raz rozhodla byt matkou, ze si ochotna co i len riskovat zdravie svojho dietata.. to ho v1-2-3 rokoch pustis same na cestu? cez prechod? ved nemusi sa mu nic stat a moze mat stastie... ale aj moze... budes riskovat jeho zivot a zdravie aj potom?