icon

Som v 24. týždni a stále fajčím. Ste na tom podobne?

nikuska0119
30. jan 2013

Ahojte som v 24. tyzdni tehotenstva a vobec sa mi nepodarilo prestat fajciť...... informovala som o tom aj gynekologicku a ta mi povedala ze ked vyfajcim tie 3 cigarety denne tak to nieje problem ze je horsie co dycham vonku (vzduch) ze to niekedy viac skodi ako ta cigareta...........co si o tom myslite je tu nejaka zena ktora ma pochopi ci ma vsetky odsudia?

hadassah
31. jan 2013

nedávno som pozerala jednu reportáž, kde robili výskum, či človek pri športovaní v meste nadýcha do pľúc viac smogu, ako v lese. Chlapík bicykloval o dušu v meste, potom v lese (čiže pľúca intenzívne pracovali, nasávali...) a potom v labáku tesne po akcii dýchal do prístroja a merali splodiny. Výsledok? Absolútne mizivý rozdiel. Tak nech tvoja doktorka netrepe sprostosti, že dýchanie v meste je horšie, ako vybafnúť 3 cigarety !!! Tvoje dieťa bude mať akurát tak nábeh na astmu a alergie.

syrik
31. jan 2013

Že máš vôbec toľko guráže sem niečo také vôbec vycapiť...Nehnevaj sa, ale ženy, ako Ty, si deti nezaslúžia...Súdim, nesúdim, môžte sa tu všetci aj na hlavu postaviť. Koľké ženy sa snažia a nemôži otehotnieť, alebo prídu o bábo a Ty tu dobrovoľne hazarduješ s jeho zdravím..HANBI SA! Nikdy som nemala tendenciu na fórach do niekoho vyskakovať, ale toto je moc...FUJ

silvinka78
31. jan 2013

Ako byvala tuha fajciarka hovorim,ze vsetko je len v hlave....A nie,ze sa neda prestat...

sysa7779
31. jan 2013

Ta,ktora nikdy nefajcila,nevie pochopit ake je to tazke prestat. No TEHOTENSTVO by malo byt dostatocny dovod na to PRESTAT ! Ved si predstav to malicke v brusku. Ja som donedavna fajcila 15 cigariet denne. No ako sme sa s priatelom rozhodli, ze v kratkom case by sme chceli zapracovat na babatku, tak som davku znizila na 2-3 denne. Aj ked najradsej by som nefajcila vobec. No akonahle by som zistila,ze som tehotna,urcite by som sa cigarety ani nedotkla...brrr.A nie to este v takom vysokom stadiu. Zamysli sa nad tym, a prestan...najdi si nieco cim by si sa odputala od tych cigariet...mozno je to tazke,ale mysli na to babenko !

malinkaaninka
31. jan 2013

ako bývalá fajčiarka ti vravím,ak dokážeš vyfajčiť len tri cigy za deň,tak dokažeš prestať uplne.a najhoršie čo môžeš spraviť je uspokojovať sa útechou typu "aj tak je ozonova diera,kysle dažde,ečka v potravinach bla bla na dačo zomreť musim.pi o vina !!!!!!!

pastelka74
31. jan 2013

no ja si myslím že odsúdeniahodná je tá gynekologička....to čo je za trubku??...tri cigára denne??....mne je jedno ako zaobchádzaš zo svojím telom a buducím nevinným životom,ale čo si čakala ked to sem dáš?...že ťa tu budú tľapkať po pleci a radiť ti ako sa máš držať rady svoje doktorky????....................ja som fajčila niekoľko rokov,a súhlasím z názorom že všetko je v hlave,tak ako som dokázala schudnúť a tak ako som dokázala prestať fajčiť,tak dokážeš to aj TY.....len sa treba presvedčiť že to dokážeš......ja viem,nič ľahké....ale pomysli si že ked to dokázali tie druhé.....prečo nie ty???...........o čo si horšia??????...........................a nevšímaj si názory supermám a superžien......bolo od začiatku jasné že ťa udupú pod čiernu zem......miesto vypisovania sa sústred na seba a na dieťa.....to musí byť tvoja priorita a pani doktorke podakuj a hladaj inú/iného lekára,ktorý má zdravšie názory........ 😉

mamina2208
31. jan 2013

aj ja som kedysi fajčila a dlhé roky, ale keď som zistila že čakám bábo odvtedy som nemala ani jednu a je tomu už vyše roka čo nefajčím. Každá budúca mamina by sa mala nad tým zamyslieť či jej to stojí zato tomu dieťatku ubližovať pretože poznám prípad kedy žena fajčila a narodilo sa jej dieťatko ktoré zdravotne nebolo nič moc natom. Skús prestať s tým fajčením a možno tvoje dieťa ti raz zato poďakuje že sa narodilo zdravé. Inak neviem čo to máš za gynekologičku ale asi by si mala preštudovať nejaké záležitosti okolo fajčenia pretože je dokazané že pasívna fajčenie škodí rovnako možno aj viac ako aktívne. Nechcem ťa odsudzovať je to každeho sobná vec ale skús prosím prestať už len hlavne kvôli tomu bábu ak ho ľúbiš! držím palce

emakiki
31. jan 2013

ahoj, nic si z nich nerob!!! Poznám milión žien, ktoré fajčili a ti poviem fajčili viac ako tri cigy denne a nič sa nestalo( tým nechcem podporovať fajčenie v tehotenstve, ale niekedy to nejde)... Ja ťa plne chápem a tie ženy ktore ťa tu tak kritizujú neviedia v akej si situácii a keby to tiež nevzládli, tak by reagovali inak, každá sme iná a každá to inak zvládame a

MILÉ BÝVALÉ FAJČIARKY, NEMYSLITE SI, ŽE KEĎ PRESTANETE ZO DŇA NA DEŇ TAK SA TO HNEĎ STRATÍ, JE TO V NÁS MIN. 10 ROKOV..A KEĎ STE PLÁNOVALI BÁBATKO A NEPRESTALI STE....STE ROVNAKÉ, TO STE POTREBOVALI DVE ČIARKY? NESTAČILO VÁM, ŽE SA SNAŽÍTE?

tiež si zapálim, keby nie, prežívam hrozné hysáky, ktoré určite pre moje dieťa nie sú lepšie ako cigarety....
DAJTE SI POHOV A NEÚTOČTE, POKIAL SAMÉ NEVIETE AKÉ TO JE!!!!

maznacik007
31. jan 2013

Moja mama facila pocas tehotenstva so mnou a aj potom, ja som mala cele detstvo problemy s plucami, alergiami atd... ostalo mi to doteraz, ja som nikdy nefajcila a ani neplanujem

katche
31. jan 2013

Ja ked.som sa divala na dve ciarky na teste som drzala v ruke cigaretu...paradoxne som ju ale nezahodila, este asi dva tyzdne ma to drzalo, no moja mala mi dala dost najavo, ze mama dost, vadi mi to. Moj muz nemohol sediet vedla mna, co mi to tak vadilo. Vracala som.z toho smradu q dost dlho. Mavam chute, veď som fajcila od 14tich, nie je to take jednoduche vypnut to v hlave, ale to človek bez zavislosti nepochopi, no vzdy má chut na cigaretu prejde len co ten.smrad zacitim. Vadi mi to a dufam, že mi to uz bude vadit cely zivot...
Ale kazdy si je.strojcom vlastneho stastia, pokial su tu fakty ako fajcenie, ci alkohol v tehotenstve, nemozeme obvinivat nikoho ineho ako seba, pokial.sa.babo narodi chore, tu žiaden boh ani ine sily vinu nenesu, len sa treba pozriet dozrkadla a plakat nad vlastnou hlupostou, no moze sa stat zázrak.
Uvazuj a mysli, na to mame rozum.

zuzulica
31. jan 2013

Ja nefajčím vôbec a som proti fajčeniu všeobecne, ale myslím, že ak sa ti jednoducho nedá prestať, tak sú lepšie tie tri cigi denne, než absťák a doki má pravdu, ak budeš niekde stáť a bude na teba niekto vydychovať dym z cigarety máš to zajedno.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
helka193
Odpoveď bola odstránená
opica89
31. jan 2013

ahoj ja ked som sa dozvedela že som tehotna tak som este fajcila dofajcila som co som mala a viac som si cigy nekupovala. sem tam som si raz za cas jednu zapalila ale ani ma to dako netahalo velmi. horsie to bolo už potom 4mesiace po porode už som nevydrzala. len pozor na to mala by si to viac obmedzit alebo prestat lebo jedna znama fajcila pocas tehu a malicky mal problem z dýchanim prestal dýchat tak bol na kysliku asi 2mesacný a jej druhy syn to iste. je to len na tebe ty si matka a sama dobre vies že to skodí. staci ti aj jedna za den

sisaha
31. jan 2013
fijalenka
31. jan 2013

Ja som sice nikdy nefajcila, ale to je taky problem, vzdat sa 3 cigariet denne?

monqy
31. jan 2013

ja som fajčila krabičku denne niekedy aj viac, a ked mi doktor povedal, že čakáme mimčo, proste som si kupila cigarety R1 ,tri krabičky a povedala som si že ked ich vyfajčím tak dosť a už si nezapálim a tak aj je. aj ked niekedy mám strašnú chuť, tak si poviem nie,nechcem aby miminko malo nejaké problémy potom kvôli mne, vyčítala by som si to asi do konca života. Zapri sa, nezapáľ si a ono to pojde!! držím prsty 🙂

mamulienka77
31. jan 2013

Tak to je ale sila. Vedome ohrozovať život a zdravie svojho ešte nenarodeného dieťatka.

byvala
31. jan 2013

Že ste na tom podobne??????? no podobne čo si myslela hlupe,nerozvažne ci ake? No niektore sa určite najdu ale velka večšina NIE niesu podobne sprosté ked uvažuju takto ako ty!

ludmilaka
31. jan 2013

Ahojko,
nepýtala si si žiadnu radu ako prestať, chcela si vedieť názor. Napíšem ti ako to bolo so mnou. Fajčím cca 15 rokov a nebolo to málo, niekedy aj krabička denne. Keď sme plánovali bábo, prešla som na slimky a dala tak pol krabičky denne, niekedy aj menej, keďže v práci som fajčiť nechcela (robím s deťmi). Otehotnela som 1x, prišli sme o bábo, 2x prišli sme o bábo. Ale počas toho ako som vedela, že som tehu, nefajčila som. Keď sa nám podarilo 3x otehotnieť, tak by mi strach nedovolil fajčiť. Je to ťažké, lebo nikdy mi nebolo zle, chuť na cigu ma vôbec neprešla a mám ju stále.....A všetci v mojom okolí vedia, že sa teším na deň, keď si budem môcť tú cigu dať a ja si ju určite dám. Ale to už nebudem ani tehu, ani nebudem kojiť. Beriem to tak, že sme si už veľa vytrpeli a nechceme aby sa dieťatku niečo stalo a že je to raz za život, tak to dáko vydržím. Prajem ti veľa síl a nech je malé OK 😉

monikajaco
31. jan 2013

des a hruza ! ja som tiez kedysi fajcila a dost ,... ale hned ako som vedela ze som tehotna z dna na den som prestala ... da sa len treba naozaj chciet .. nieje nic horsie ako zavisla matka !!

obcansr
31. jan 2013

Ahoj no je to na tvojom uvážení či su ti drahšie cigy alebo zdravie tvojho bábetka. Ale byt tebou ak chceš mat zdravé dieta tak prestan. Moja mama tiež fajčila ked bola somnou tehtoná síce 3 mes ale potom prestala a odmalička som mala problémy s prieduškami stále zápaly. Pri mojich sestrách mama nefajčila vobec a nemajú problémy aké mám ja aj mojho bratranca žena fajčila celú tehu a dieta ma 3 roky a nevie ani poriadne rozprávat .Je to na tebe , len aby si si to potom nevičitala ked mu niečo bude. Len tolko

viiierka
31. jan 2013

Na konci mojho prispevku je na tuto temu dobry clanok. A vy megasuper matky, ja osobne som nefajciarka, ale ak vas ta zena poprosila o radu, mali ste jej poradit a nie ju tu osocovat, dokonca jedna inteligentna ju tu nazve hlupanou ???? TO COJE ??? Kolke z vas pocas tehu konzumovali veci, ktore babetku tiez dobre nerobia, kava, cola, sladkosti a, stres atd. Sa zamyslite nad sebou a ak zo seba neviete dat nic inteligentne a k veci, tak tu nemudrujte a neurazajte !!! A k tej doktorke, tato tema sa rozoberala aj v Damskom magazine na STV 1, tam sa vyjadroval gynekolog, ze pre tuhe fajciarky nieje dobre prestat zo dna na den, matka ma abstinencne priznaky, ktore rovnako skodia babetku, zena by mala cigarety obmedzit a pripadne postupnym znizovanim davky nikotinu prestat postupne. Kazda fajciarka , ktora otehotnie ma v sebe zvyskovy nikotin, ktory sa strasne dlho vylucuje z tela. Takze opat ste tu poniektore mudrejsie ako doktor, ktory ma 6 rocnu vysoku skolu a skusenosti a ak by o tom nebol presvedceny, tak neprezentuje verejne cez media Danej buducej mamicke silno drzim palce, prajem jej silnh volu a zdrave babetko a vela sily, nech s tym fajcenim, aj ked postupne prestane raz a navzdy. http://diva.aktuality.sk/clanok/21648/preco-nef...

hruska82
31. jan 2013

Nehnevaj sa, ale ja to tiez odsudzujem!!! A silno!!! Tolko parov sa pokusa o babatko...tuzia po tom, aby sa stali rodicmi zdraveho dietatka! Ty si ten dar dostala! Nebud sebecka! Aspon na tu chvilu! Moja krstna mama fajcila pocas tehotenstva (tiez LEN 2-3 cigarety denne) a k tomu este potajomky. No dnes tu je vysledok: bratranec sa narodil velmi malicky, od malicka trpi astmou a vselijakymi alergiami, jar a leto su pre neho trapenim! Blizkost zvieratiek tiez. Nosili ho zo sanatoria do sanatoria.....krstna tiez lutuje, ze bola sebecka! Zamysli sa nad sebou...a aspon kvoli mimi by si mohla prestat!

stanislavao
31. jan 2013

to k akej sprostej doktorke chodite, ze vam taky blud povedala. fajcenie ohrozuje zivot dietata a hlavne v prvom trimestri, ked sa vsekto vyvija je plod nachylny na vsekty negativne vplyvy prostredia. necudujte sa, ked budete mat postihnute dieta. vedome ublizovat svojmu dietatu by malo byt trestne.

andelok
31. jan 2013

@viiierka Pozri si este raz uvodny prispevok zakladatelky a ukaz mi, kde si tam od niekoho pyta radu. Jedine co sa pyta je, ci ju niekto pochopi alebo odsudi. Suhlasim s tebou v tom, ze nikto nema pravo jej tu nadavat do hlupani, ale trosku si o to aj koledovala tym, ako polozila tu otazku...keby sa pytala na nejake overene rady ako prestat fajcit, tak ok. Ale v podstate je toto tema o nicom...Je predsa jedno, ci ju my ostatne baby chapeme alebo odsudime, nas nazor je totalne nedolezity. Jedine, o co podla mna ide je zdravie toho babatka a zial, na jeho nazor sa nemoze spytat nikto. Moj nazor je taky, ako asi vsetky ostatne: snazit sa za kazdu cenu obmedzit a postupne prestat s fajcenim. Urcite to ide, motivacia je obrovska - zdrave babo.

wifina
31. jan 2013

Ja by som si na tvojom mieste k tomu dala každý deň pohárik vodky, večer tri poháre vína a ušúľaj si k tomu ešte jedného jointa. Neviem, čo čakáš na fóre plnom neplodných žien, potratov, nedonosených detí. Keď ti tu nestačia príklady chorých detí na pľúca fajčiacich matiek, tak si prepáč nezaslúšiš ten dar, že si počala dieťa. Prečítaj si všetky riziká od nedonosenia, nízkej pôrodnej váhy, komplikácií, nedovyvinutých pľúc, orgánov...Je síce pravda, že čo dýchaš a ješ tiež nie je bez toxínov, kovov a všetkého, ale ty k tomu naviac pridáš ešte cigarety. Aj tak si podľa všetkého rozhodnutá naďalej fajčiť, každý si vyberie z diskusie čo chce, ty jednu matku, ktorá fajčila a donosila dieťa, ďalších 99 chorých detí ťa netrápi. Tak ďalej pokračuj a good luck! Načo sa vlastne pýtaš, keď si už rozhodnutá?

mravvcek
31. jan 2013

Moja mamina fajcila pri kazdej v z nas,sme tri sestry,zial ☹ a poviem ti 6 rokov prazdnej tuzby u mna po dietati strasne bolelo.Narodila som sa s chybou maternice,mala som jeden potrat atd,slaba imunita..... nakoniec nam pan Boh doprial zdrave dietatko,ale je to zazrak moj,ktory ma presne 4 mesiace.Neohruzuj zivot,viem tuzba po cigarete je silna,ja som bola tiez silna,velmi silna fajciarka,ale ked som zistila,ze cakam babatko,prestala som,bolo to tazke,nebudem tvrdit,ze nie.... ale ked som si predstavila,ze ten uzlicek stastia vo mne mi nevie povedat z bruska,mama nefajci,nerobi mi to dobre ☹
ty sama vies,ci citis a ci by si to zvladla,ja verim,ze ano 🙂 a poviem ti mam straaaasne slabu volu,ale ten zazrak za to stal 😀

ivec16
31. jan 2013

hmm ja teraz uvazujem, ci moje problemy s vajecnikmi nie su spojene s tym, ze moja mama fajcila pocas tehotenstva... ak nechces aby raz tvoje dieta tiez takto uvazovalo, prestala by som na tvojom mieste fajcit... ono sa to dlho rokov nemusi prejavit, a moze sa zdat, ze mas zdrave dieta ale neskor mozu prist problemy, ktore s tym mozu suvisiet...

locko007
31. jan 2013

Môj otec fajčil 40 rokov a prestal zo dňa na deň, kvôli sebe - svojmu zdraviu. Pretože ho prestalo poslúchať srdce. To že ti na vlastnom zdraví nezáleží, to je len tvoja vec. Ale že ani na zdraví bábätka? To je naozaj veľmi smutné. Každá z nás by dala všetko na svete za to, aby sa im narodilo zdravé dieťa a zdravé aj zostalo. A veľa žien deti ani mať nemôže. Tak si prosím ťa vstúp do svedomia!!!