icon

Strach z pôrodu

zuzka2103
20. jún 2018

Ahojte babulky, ako ste sa vedeli popasovat zo strachom z porodu ( o seba, dieta, bolesti) ? Vzdy sa najviac bojime toho co nepozname 😔

Strana
z2
jana_eyre
27. aug 2018

citam si len tak zbezne diskusiu a len tak dodam, ze baby, vsetko boli, (ci uz prirodzeny, alebo cs) ale ked sa niekto boji, tak mu to netreba tak farbisto opisovat, lebo sa bude bat este viac a to mu pomoct moc nemusi 😉

ja len dodam, ze ked som ja zvladla porodit trikrat dobrovolne, prirodzene a velke deti, tak tu bolest zvladne kazdy fakt.. boliet to boli, ale je to len par hodin, ktore urcite skoncia a nasleduje nieco, co zene zmeni zivot od zakladov a dovolim si tvrdit ze vacsinou v pozitivnom zmysle.. 😁 drzim palce..

zeytin
27. aug 2018

Tri krasne porody, na ktore rada spominam, bez nastrihu, bez epi, posielam vela sily a prianie, aby si aj ty mala take krasne 😊 vsetko je to v hlave...

sweetdreams
27. aug 2018

@zuzka2103 neviem, ci ti poradim, kedze som este nerodila, ale skusim.... ja som sa odmalicka bala bolelsti pri porode..... a teraz po dvoch potratoch si vzdy poviem, ze radsej rodit v bolestiach ako prezivat tu uzkost, ze nemozes mat babo.... az raz pojdem rodit (a verim, ze pojdem), tak si spomeniem na zeny, ktore nemozu mat deti a chceli by byt na mojom mieste...

majusska202
27. aug 2018

@zuzka2103 možno to znie blbo ale strach je len myšlienka.... Ja som sa na pôrod tešila (každý sa mi smial že nevieš do čoho ideš potom budeš hovoriť inak) no nie pre mňa bol pôrod vykúpenie. Ja som 9 mesiacov trpela bolo to asi najhoršie obdobie aké som kedy zažila celý čas om vracala bývalo mi zle otras vždy som si vravela ze nechápem čo je na tehotenstve pekne a nechápem to dodnes a som druhýkrat tehotná a znova sa teším na pôrod že toto cele skončí... Je mi rovnako zle a rovnako chudnem ako pri prvom.... Nesmieš si to tak pripúšťa si to bolesti ktoré raz skončia síce si povieš ze to bolo hrozne ale časom zabudneš.... Ako o príspevok vyšiel milión žien by všetko dalo zato aby mohlo ísť rodiť a nerobilo by si z toho ťažkú hlavu... Držím palce keď to príde 🙂

marvin1234
27. aug 2018

@zuzka2103 netreba sa bat nicoho. Ja som bola nastavena ze bolesti sa nebojim, len preboha nie cisarak. A mozes si tipnut ako som nakoniec dopadla. Sralo ma to, ale maly ma 3,5 mesiaca a uz je mi to jedno. Hlavne ze sme zdravi. A co som od znamych pocula vraj jak po sekcii hrozne bolesti, ale prd. Jeden den a to ti aj tak na to nieco daju. Kamoska zas roztrhana a tiez je v pohode. Ked ta chvila pride, nebudes mat cas na to ani mysliet. A po porode uz vobec nie lebo budes lietat okolo dietata 🙂

marvin1234
27. aug 2018

@zuzka2103 a inac po sekcii v horucavach nijaky problem ani s hojenim, doma pekne repikovy obklad na ranu a zahojila sa uplne tip top.

cialota
27. aug 2018

taktiez som sa bala porodu ale zvladla som to myslim si bravurne, myslela som ze to bude teda ovela horsie :D vsetko sa da zvladnut, len si netreba pripravovat dopredu hororove scenare :D

Strana
z2