icon

Strašne sa bojím nástrihu

kriketa
30. dec 2012

Ahojte,
dnes v noci nechápem prečo, vôbec nemyslím na pôrod, ale sa mi o ňom snívalo a normálne mi je z toho celý deň divne. Začala som sa ho strašne báť a neviem sa tohto strachu zbaviť. Dá sa povedať, že viac sa možno bojím nástrihu, ja ho nechcem, čo som študovala, tak niekedy ho vôbec nie je treba, nastrihávajú len preventívne. Máte niekto skúsenosti s tým, že vás nenastrihli? Veľmi sa mi to prieči a budem sa cítiť zmrzačená a to nevravím o tom, že sa bojím bolesti zo zašívania, nechcem to! Keď budem na tom trvať, ale naozaj že prísne, vyjdú mi v ústrety? Ako samozrejme, keby videli, že bez nástrihu to nepôjde, tak čo mi ostáva, ale nechcem to len tak preventívne, keď to možno ani nebude treba. Neskutočne sa toho bojím a dnes celý deň na nič iné nemyslím. Aj som sa o tom bavila s mamou, ale nepomohlo, ja ten nástrih proste nechcem. Inak budem rodiť doma.

liza2222
12. jan 2013

@hajajanka poviete že som sebecka ale po tom zažitku čo som zažila mi bolo fuk či zomriem ja alebo dieťa nastrih som razne odmietla a nepotrhala som sa ani pri 4kilovom decku ,,prve malo 2.70a lekara preklinam odvtedy

namarie
12. jan 2013

@liza2222 moja malá mala zle hlavičku , tlačila som dva krát, raz jej napraval hlávku a potom ma poslal ešte do sprchy a na fitloptu a o 20 min sa malá narodila po dlhom tlačení a p tom, čo mi dve pôrodné asistentky tlačili zvrchu brucho a priateľ mi držal hlavu hore a vyslobodil ma až nástrih... Je to individuálne, no ja som zaň vdacna...

kakajka
12. jan 2013

ja som sa tiež straašne bála nástrihu keď som čakala prvé dieťa.. nakoniec som to tiež viac počula ako cítila 😀 a zašívanie bolelo dosť, no so mnou tak lomcovali hormóny, bola som šťastná, že to mám za sebou, že dieťatko sa narodilo v poriadku.. jednoducho som to vydržala, celý čas som sa rehotala a žartovala s doktorom, z celého pôrodu si najviac pamätám práve na to zašívanie, ale spomínam na tom s úsmevom na tvári 🙂 pri druhom nástrih nebol nutný...

hajajanka
12. jan 2013

@liza2222 Presne tento "zazitok" mala aj moja sestra. Ja som mala miesto znecitlivene, takze som nic necitila. Mne stacilo, ked mi bez umrtvenia sili nohu. Odvtedy sa vzdy uistujem, ze mi miesto znecitliveju 🙂 Moj chirurg si uz zo mna robi srandu, ale ked som tam bola minule, tak sitie zaziva total odsudil ako hnusne barbarstvo.

liza2222
12. jan 2013

@namarie ved pišem ak treba ok ale nech to pri šití umrtvia a nie za živa ja prve som rodila 30minut šitie vyše hodiny masaker nikdy viac že mam dieťa a radosť z nej až na izbe sa konala a vtedy som povedala nik ma už šiť nebude nikdy

nams
12. jan 2013

Tak ja si myslim ze ten nastrih vobec neboli aspon ja som to necitila a nevedela by som o to kym to nepovedal doktor vtedy vtej chvili myslis na nieco uplne ine ako to ci robia nastrih alebo nie niet sa coho bat

liza2222
12. jan 2013

@nams ved nastrih nebolí ale bolí šitie a hojenie

nams
12. jan 2013

A šitie je už ina kapitola sama o sebe jednoducho sa musí a hotovo

lenkalis
12. jan 2013

Nasťrihnúť sa teda nedaj, keď si myslíš a čitala si, že je to lepšie. Ja som si vyslovene žiadala, aby ma nenastrihovali, malá išla ťažko, ale roztrhla som sa toľko, koľko bolo treba, hlavne vo vnútri, vôbec som to necítila. A tu zašívanie skoro vôbec necítiť a vonku mi na tie dva stehy dali umŕtvenie. (Malú som mala počas šitia na sebe) Zrástla som sa dobre, gyn. si po šestonedelí ani nevšimla, že som bola šitá. Kamarátka bola nastrihnutá vonku, roztrhla sa vo vnútri a nástrih sa jej ešte viac roztrhol a mesiac nemohla sedieť.

nams
12. jan 2013

Ja som pri hojeni použivala ROSALGIN a išlo to krasne samozrejme že aj bolelo pri každom spchovani som pouzila Rosalgin mala so 12 stehov

liza2222
12. jan 2013

@nams nemusi bolieť ked lekar nie je bezcitny hajzel a umrtvi to ale im na ženach užť nezaleži ked je deckook ty možeš aj zdochnuť od bolesti a preto som proti nastrihu aj dcere poviem nech si teda rozmyslí či chcew deti

nams
12. jan 2013

Tak OK

katecameron
12. jan 2013

ja som necitala celu diskusiu ale nastrih som ja osobne dvakrat vobec necítila ale sitie bolo horor teda upresním len pri prvom babatku pri druhom som nemala ziadne problemy ani so sitím

kriketa
autor
12. jan 2013

takže ma len uisťujete v tom, že si budem robiť masáž hrádze a trvať na tom, aby nestrihali, kým to nebude naozaj nevyhnutné. Ja proste ihly nemôžem.

mirkakab
12. jan 2013

@kriketa ahoj, ja ihly tiež nemusím, pri prvej dcere ma nastrihli ani neviem kedy a ked zošívaju tak to umrtvia (kolko tolko) a pri druhej dcere ma nenastrihli, takže bez zošívania. Lekár sám posúdi či to je treba, ale osobne by som sa velmi nebránila, lebo ked sa potrháš, tak zošívanie bude horšie. Poviem Ti že v čase môjho tehotenstva toto bol tiež môj najväčší problém ale zbytočný. V čase zošívania mi lekár vrazil do ruky mobil ....

spachtosko5
12. jan 2013

nemáš sa čoho báť🙂 dá sa to prežiť 🙂 hlavne že bude bábatko na svete a ty ani nebudeš cítiť že sa daťo s tebou deje 🙂

vefi89
12. jan 2013

@kriketa radšej nastrihnúť ako roztrhnúť 😉 ja osobne som vôbec nevedela, kedy ma nastrihli... viac by som sa bála šitia 😀 😀

lenkalis
12. jan 2013

Podľa odporúčaní WHO a iných štúdií sa ľahšie hojí prirodzené natrhnutie ako nástrih. Ale asi to chce šikovného lekára, ktorý to pekne zašije. Pri pôrode Bola malá zle zrotovaná a aj tak som nechcela nástrih, ale natrhla som sa, koľko bolo treba, aby prešla. A to som - proti mojej vôli - musela rodiť po ležiačky. Myslím si, že vo vhodnejšej pôrodnej polohe by sa to zaobišlo aj bez natrhnutia.

samantha223
12. jan 2013

Hlavne aby ste mali ZDRAVE deti!! V tom momente ked Vam umiera dieta, Vam to moze byt jedno! Viem ocom hovorim! Boli to jak svina, nehovorim, ale to pekne- zdrave babatko Vam pomoze nato zabudnut!

zeytin
12. jan 2013

@liza2222 Ja si stojim za svojim, co som napisla 🙂 Je mi luto, ze si mala zlu skusenost. Na toho lekara by som asi podala oficialnu staznost na Urad na dohlad... Kde si rodila a kedy? Nehovorim, ze sitie ma nebolelo, nemala som epi, takze mi to umrtvili, ale tiez som citila, ale v tele som mala tolko endorfinov, ze som sa uz iba tesila, ked mi donesu malicku... a povedala som si, ze to uz nejako musim vydrzat... Takze ano, podla mna hra psychika buducej maminky pri porode veeeeelmi dolezitu rolu 🙂

vierkasteffi
12. jan 2013

@kriketa neboj určite ho pri porode nebudeš ani citiť aj ja som sa bála a veľmi a je lepšie ked ta nastrihnu lebo potom može hroziť riziko že sa potrhaš a to bolí oveľa viac kamoška sa potrhala a mala zašivané až na stehne ...

liza2222
12. jan 2013

@zeytin ale čo ma psychika spoločne s bolesťou pri šití?ja som bola uplne v pohode počas porodu o 23h mi odtiekla voda doma,bolesti som nemala o 23,50hod,ma lekar vyšetril asi hamiltonov hmat a rodila som 00,25a bolo to davno 15r dozadu a keby nebolo šitia po pôrode bez injekcie tak spominam na to ako na prechazdku ,,druhy porod bol o 7rokov dieťa velke bolesti silnejšie a narodil sa po 4hod bez nastrihu a potrhania,no ale to som už riadne protestovala proti nastrihu len por,asistentka ma zachranila lebo lekar mi povedal vy mate tuhu hradzu bez nastrihu to nepojde,,šiel spať a ja porodila pri asistentke a bez nastrihu a potrhania preto neverim v to že bez nastrihu sa neda,zaleži od toho či vam ma kto pomosť aby ste sa nenatrhla ,lekar prišiel ked dieťa bolo na svete len povedal že nemam ani škrabanec

liza2222
12. jan 2013

@vefi89 ved ona sa bojí šitia po pôrode

oksi77
12. jan 2013

@kriketa nastrih neboli vobec nebudes ani vedet kedy ta nastrihnu a to sitie je neprijemne ale da sa to vydrzat 🙂 neboj sa ty nic 🙂 mna sili hodinu a tu som.ked uvidis malu tak sa zblaznis od radosti a vsetka bolest vyprcha 🙂 nech vsetko dobre dopadne 🙂

zeytin
12. jan 2013

@liza2222 Psychika suvisi s nastrihom, nie so sitim... ale defacto to na seba nadvazuje...Ak dobre citas, tak som to tak napisala... Pretoze ak prvorodicka je hysterka, tak radsej ju nastrihnu... alebo ked nespolupracuje s lekarmi, tlaci kedy nema a pod... aby sa jej neroztrhol zadok, tak ju radsej nastrihnu... Ja som spolupracovala, bola som kludna, nebala som sa a nebolo treba ani nastrih a upozornila som na to lekarov, rozpravala som sa s lekarkou pocas porodu, ze si neprajem nastrih, pokial to bude nevyhnutne. Je asi rozdiel, ked si rodila pred 15 rokmi a teraz... teraz ta uz nikto nebude sit zaziva...

tvks
12. jan 2013

ja som ho mala tiez 2krat a ani neviem kedy to spravili az ked povedali ze idu zasivat a to iba ako keby ma pozeral gynekolog na poradni a bolo po vsetkom.nieje to take strasne.nesmies si to predstavovat tak strasne zle vobec to take nieje

mataw
12. jan 2013

ja som ani nezbadala, kedy ma gynekolog nastrihol 😀 , ja som práve tak nasmiala. lebo mi rozprával samé vtipy 😀

liza2222
13. jan 2013

@zeytin Vtedy strihali každu ženu nebolo na porodnici nenastrihnutej baby

ivikuska28
13. jan 2013

@kriketa Ahoj, poviem ti že je asi lepšie nastrihnuť ako sa potrhať ako sa stalo mne. Nechcem ťa strašiť. Mala som pri porode 2 doktorov a nenastrihli ma lebo sa zdalo že malý prejde a neprešiel 🙂 .Necítila som že som sa potrhala a šitie vôbec nebolí. Mňa šil doktor skoro 45 minut a necítila som žiadnu bolesť. Rodila som bez EPI chcela som ju na poslednú chvíľu už ked som mala kontrakcie ale p. doktor povedal, že to zvládnem bez nej a mal pravdu zvládla som to aj bez nej. A to som mala vyvolaný pôrod. Tak žiadny strach. Stojí to za to.

maca1207
22. jan 2013

ja som pri malej tiez bola nadstrihnuta,nic som necitila,len sestra co mi bola pri porode,kedze moj manzel by odpadol 😉 ,vravela,ze som bola nadstrihnuta...a samozrejme,ze som to pochopila,ked ma sli sit,ale dali mi injekciu na umrtvenie,vnutorne absolutnes om necitila a vonkajsie len trolinku stipli,ale to uz som brala take steklenie ,napisem to sprosto,po klitorise 😀 ,bo tie porodne bolesti sa nicomu nevyrovnaju,a nadstrih a dalsie veci som vobec nevnimala..a euforia,ze som priviedla poklad na svet,tak u bolest hned zahojilo..takze sa neboj a nechaj si poradit od lekarov,veida co robia..nechcu uskodit,ale skor pomoct,ked uz mamicka nevladze,a nastrih je dobry hlavne,ked sa rodia vacsie deticky,moja mala 3700g,takze neviem,kebyze ma nenastrihnu,akoby tam dole to vypadalo 😉