Strašne sa bojím nástrihu
Ahojte,
dnes v noci nechápem prečo, vôbec nemyslím na pôrod, ale sa mi o ňom snívalo a normálne mi je z toho celý deň divne. Začala som sa ho strašne báť a neviem sa tohto strachu zbaviť. Dá sa povedať, že viac sa možno bojím nástrihu, ja ho nechcem, čo som študovala, tak niekedy ho vôbec nie je treba, nastrihávajú len preventívne. Máte niekto skúsenosti s tým, že vás nenastrihli? Veľmi sa mi to prieči a budem sa cítiť zmrzačená a to nevravím o tom, že sa bojím bolesti zo zašívania, nechcem to! Keď budem na tom trvať, ale naozaj že prísne, vyjdú mi v ústrety? Ako samozrejme, keby videli, že bez nástrihu to nepôjde, tak čo mi ostáva, ale nechcem to len tak preventívne, keď to možno ani nebude treba. Neskutočne sa toho bojím a dnes celý deň na nič iné nemyslím. Aj som sa o tom bavila s mamou, ale nepomohlo, ja ten nástrih proste nechcem. Inak budem rodiť doma.
@velkacica asi,z je to lepsie ako pred tym, lebo ich zosili pevnejsie ako pred tym, 😝 / aj toto som si uz na Mk precitala v neakej disusii o nastrihoch/ neviem preco si zeny myslia,ze nastrih je normalna sucast porodu,ked to vobec nie je pravda, moja mamka vravi, ze citi jazvy pri kazdej zmene pocasia, rodila *3x a za kazdym mala nastrih, ja som stastna , ze som mala uplne prirozeny porod bez nasrihu 😉
ja skúsim tú masáž hrádze, ten balónik môže byť síce dobrá vec, ale fakt je drahý... ako, keby som na neho mala, tak si ho kúpim... ale fakt mi to pomohlo a som rada, že vás toľko napísalo svoje skúsenosti... skúsim na to nemyslieť, ale ja budem trvať na tom, že ak nebude treba nástrih urobiť, nech mi ho neurobia... ale samozrejme, keby videli, žeby som sa mohla riadne dotrhať, tak im to povolím 🙂 Hádam to nebude treba 🙂
nemáte sa čoho bať, ja som porodila 3 deti a bola som nastrihnutá,nikto sa Vás nebude pýtať,pri tých bolestiach nebudete vedieť či Vás nastrihlí a budete rada,že to bude te máť za sebou a budete držať dieťatko v náruči,zabudnete na všetko
dotrhanie je najhoršie potom si ani nesadnete
nechapem tie, co tu pisu, ze nastrih nic nie je, no je, vykonava sa iba u nas, len tak, aby si lekari ulahcili porod, a nie aby ho ulahcili matke( nevravim, niekedy ho treba), ale nie len tak, ze aha prvorodicka, nastrihneme ju, mna nastrihli a do toho som sa tak dotrhala az ku konecniku, ze som dva mesiace nemohla sediet a prvy mesiac som myslela, ze tu bolest ani nevydrzim a moje dieta vazilo 2300g, tak naco bol ten nastrih dobry? a vraj ked ta nastrihnu, tak sa neroztrhnes? neviem, kde ste toto poculi, asi u lekarov, ze?to je ich vyhovorka. Bojim sa druheho porodu hlavne kvoli tomuto zas a mienim ho odmietnut, dufam, ze mi vyjdu v ustrety. A tie co tu pisete, ze zasivanie neboli, asi ste mali epidural, ze?ja som ho nemala a bolelo to strasne! hodina sitia a bolesti ako fras.
@kriketa tym som ta nechcela vystrasit, len tym chcem povedat, ze nastrih tvrdo odmietaj. ja to mam citlive doteraz a hlavne ked mam menzes, tak to citim
@nefertitka Suhlasim!!!
@kriketa mas stastie ze zijeme v dobe ked uz sa nerobi kazdej a nie stale nastrih,ja som ich zazila 2x ale nebolo to nic co by sa nedalo vydrzat.Verim ze sa bojis,aj ja sa som pocas tehotenstva myslela na vselico a robila sa krasne scenare ako porodim,dokonca doma,ved uz som nieco prezila,ale ked prisli komplikacie tak by som sa upisala aj diablovi len nech sa moje dieta narodi zdrave a bolo mi jedno ci ma budu stihat,sit ci rezat pri cisarskom pri vedomi.
ja mam opacny problem, dvarat som rodila s nastrihom,o ktorom som v danej chvili ani nevedela a zasivanie nebolelo,len mato tahalo...a teraz pri tretiom,zijeme v zahranici a tu nic tae nerobia a ja sa bojim,ze ma dotrha,lebo jazvy po nastrihu su stvrdnute a ze tie nepovolia (toto mi povedaal doktorka na SR) od vtedy mam paniku a to moje deti mali 4,5g a5,5kg
mna nastrihli pri prvom a pre mna šitie bolo horšie ako cely pôrod ,pri druhom som sa len toho bala ničoho ineho ale som prosila PA a ta ma odrodila bez nastrihu ja na nastrih mam brutalne spomienky nechcem strašiť ale nič horšie som nezažila nikdy
tiez som sa bala nastrihu, preto som si zaobstarala epi-no, poctivo som cvicila, a porod prebehol bez nastrihu ci potrhania 🙂 vrelo odporucam
@gabika_tkacikova nesuhlasim lepšie sa nechať natrhnuť ako strihať ,,,,natrhnes sa na povrchu kože kym strihaju aj svalstvo a nervove zakončenia ja mam vdaka tomu oveľa menej citlivu pošvui a sex na houby
panecku ked toto citam tak mam dost ☹
ja sa nemam na co stazovat, netusim ani kedy ma nastrihli, ani sitie nebolo tak hrozne... vdaka tomu som mala rychly a krasny porod. Ozaj som cakala od toho vsetkeho nieco hrozostrasne, ale nic take sa nekonalo, prijemne sme este s lekarom srandovali... vsetko je aj o psychike, ja mam fajn spomienky na porod, asi aj preto ze to bola strasna rychlovka... za 3,5 hod od prvej kontrakcie ako prvorodicka... len sa baby, hybte cele tehotenstvo a hlavne hlboko dychajte pri porode... vsetko sa da 🙂
Ja som ani nevedela čo robí, keby mi priateľ nepovedal tak ani neviem, ze ma nastrihli a šitie nebolo tak hrozné, asi tri vpichy zaboleli, inak som o tom ani nevedela.....
Ja z nastrihu nemam ziadnu traumu. Pred prvym porodom som sa toho velmi bala, lebo moju sestru nastrihavali a urobili to dost zle, necitlivo, nesetrne, ze dva tyzdne si nesadla. Ja som mala preto hrozny strach.
Pri prvom porode ma lekar upozornil, ze ma ide nastrihnut a ze zacitim stipnutie. Nezacitila som nic, nastrih sa robi pocas kontrakcie a vtedy cloveka vsetko boli ooooovela menej ako ta kontrakcia 🙂 Nastrih bol nevyhnutny, pretoze maly bol na tom velmi zle a musel byt pouzity vakuumextraktor. Moje hojenie bolo bez komplikacii a uplne v pohode.
Pri druhom porode som sa musela doslova po porode pytat lekara, ci ma nastrihol. Ked mi povedal, ze ano a aky je rozsah, tak som len zostala v nemom uzase, pretoze som nic necitila. Aj tu bol nastrih nevyhnutny, pretoze dcerka sa rodila s velmi velkym bruskom kvoli cyste cez cele brusko, takze kvoli lahsiemu porodu pre nu to bolo nutne. Hojenie prebiehalo bez problemov, len na 4. den po porode ma to na par hodin zacalo stipat, ze som ledva sedela. Toto trvalo jedno poobedie a do rana bola vsetka bolest prec. Neviem, co to malo znamenat, kedze som ani potom uz nemala ziadne problemy a vsetko sa hojilo, ako sa malo.
Ja poznam kocku, ktora sa pri prvom porode tak dotrhala, ze bola zosita odpredu dozadu. A poznam aj baby, ktore rodili bez nastrihu a vsetko bolo o.k. Ono je asi tazko rozhodnut, ci ano alebo nie. Je to velmi individualne. Kazdopadne pre mna nastrih nebol ziadna trauma a vsetko funguje tak ako ma 🙂
nastrih je podla mna obyčajný barbarizmus a keby ma v živote čo i len na milimeter niekto nastrihne, ja to originál neprežijem.... fakt neprežijem!!!!!!!!!!!!! ja som mala 2x sekciu a som za nu najvdačnejšia na svete... ja neviem či som na tu ,,moju,, taka citlivá, ale predstava, že do mna niekto strihne nožnicami a potom mi to tam šije... brrrrrr.... čistá stredoveká mučiaren...
Ja mam taku skusenost: Ako prvorodicka som sa tiez velmi bala nastrihu, pozrela som si videa, ako sa robi nastrih, co mozem ocakavat a pod. Ked som vedela, co ma moze cakat, tak som sa ukludnila... Clovek sa mozno viac boji toho, ked nevie, do coho ide a pozna to iba zo strasidelneho rozpravania. Rodila som bez epiduralky, pred porodom som pouzivala olejcek na masaz hradze. Pri porode som mala doktorku starsiu a mladsiu, ktora sa zacvicovala. Tak som im povedala, ze ak nemusia, nech ma nestrihaju... Vraj ok, pokial bude vsetko fajn a budem spolupracovat, tak ma nebudu strihat... Pri porode ta mladsia uz brala do ruky noznice a ta starsia na nu skrikla, ze naco ide zbytocne strihat, ze nech mi radsej poriadne drzi hradzu... A naozaj. Porodila som uplne krasne bez nastrihu. Mala som sice sitie, ale nebolo to vobec take zle, vacsina stehov bola vnutornych, dcerka mala celkom slusnu vahu 3830 gr... Ale na druhy den som uplne bez problemov sedela... Ked to videli moje "spolubyvajuce" iba mi ticho zavideli, oni aj kojit museli poleziacky ☹ Vsetko to je o psychike, ako povedala aj @daduska8111. Ja som bola pred porodom aj po nom absolutne vyrovnana a v uplnej pohodicke. Mala som prekrasny porod... A druhy bol este lepsi, tam uz o nastrihu ani neuvazovali, porodila som do 1 hodiny od prichodu do porodnice, islo to krasne, rychlo... 3 male, esteticke stehy 🙂 Druha dcerka mala 3610 gr. Takze odporucam olejcek na masaz hradze, zbytocne sa nebat a nepanikarit. Jasne, ze pokial su komplikacie, nastrih je nevyhnutny, ale da sa to. Nebojte sa 🙂 Keby som verila na orgazmicky porod, tak tie moje by som urcite za take povazovala...
@kriketa zalezi aj na hlavicke dietata, moje deti mali velke, skor gulate hlavy, tazky by som ich asi bez nastrihu vytlacila. Sesternica nastrih nechcela a roztrhala sa az po konecnik, a 6 tyzdnov nevedela sedet, tak tazko sa to hojilo. aj ja som tazko sedela, ale len tyzden. niekedy je to lepsie. Nehovorim ze to plati pre kazdu. Je to individualne. Inak nastrih ako taky som ani neregistrovala, az ked manzel povedal ze to videl, nastrihnu vo faze napnutia, ked uz ide hlavicka von a vtedy to uz naozaj necitit. To sitite. To by bolo tiez super, ak by mi to umrtvili poriadne. Na jednej strane kde isla ihla dnu som nic necitila, ale kde isla ihla von, som nemala vobec znecitlivene, tam to bolelo priserne. Hovorila som to lekarovi, ale on ze vydrzat. Nemala som na vyber
@kriketa ahoj.Ja ani neviem ci nastrihavali aj tak som sa dost roztrhla a sili ma hodinu aj pol,mala som to umrtvene ale vsetko som citila ale vzdy ked som si pomyslela na nasu bambulku hned ma presla ta bolest.Inac ja som zasa na zaciatku tehotenstva panikarila strasne som sa bala musela som mat informacie o vsetkom videa som kukala 😀 ale ak som sa blizila porodu ma presiel strach vobec som sa nebala 🙂 A tebe vela stastia a sil do porodu prajem 😉
Ja som si ani neuvedomila ze ma nastrihli... necitila som to len to zasivanie bolo krute... :()
@zeytin nie nie je to o psychike nemaš pravdu ja som sa pôrodu nebala skoro vobec vedela som že si to proste musim pretrpieť a nebolo to vobec take strašne ako som čakala ,praveže mna šitie bolelo oveľa viac ako 2pôrody dokopy ,,je to o tom či sa hradza dobre umrtvi mne nedal žiadnu injekciu ,,dovod ked som tak ľahko porodila vraj šitie vydržim,,no pri druhom som sa šitia tak bala že som kričala nech radšej zomriem ale nechcem,nastrih nestrihli ma a dieta ovela vačšie bolo a nepotrhala som sa ako ma lekar strašil,že po druhom porode som sa citila akokeby som nerodila nemusim ani písať
nemáte príjemnú skúsenosť,záleži hodne na tom kde rodíte a akého lekára máte pri pôrode.Mne pri zošívani lekárka dala injekciu.Museli ma nastrihnúť,lebo som nebola dostatočne otvorená,aj ked hlavička prešla,ale ramienka boli široké. V tej chvýli mi bolo jedno,nemyslela som na seba ale na dieťa, aby sa mi nezadusilo.Najväčšiu podporu pri celom pôrode som mala svojho manžela 🙂
vravte si čo chcete ale ja už by som nastrih nedovolila radšej decko nechcem
@hajajanka nie jasne ak treba ok,,ale nech to počas šitia umrtvia riadne nie ako mna vraj lahky porod šitie cez hodinu a bez umrtvenia su to už roky no traumu mam dodnes,druhe som len koli tomu nechcela mať,tehotna som ostzala po7rokoch a nebala som sa ničoho len šitia,,,,často strihaju rutinne

vážené nastrihované, čo na nástrihy hovoria vaši manželia, či priatelia? 😉