Strava počas tehotenstva
Ahojte 🙂
som trochu počudovaná informáciami ktoré dostávam z každej strany.
Doteraz som sa v jedle v tehotenstve ničomu nevyhýbala - okrem morských rýb (ťažké kovy) a alkoholu. Kávu nepijem. Nefajčím.
Čím som ale vo vyššom štádiu tehotenstva, viac ľudí dokáže rozpoznať že som tehotná, a snažia sa mi radiť vo výbere jedál.
Kamarátky mi radia:
nejesť chipsy, žiadne hranolky a smažené. Iné sú proti bielej múke. Ďalšie proti sladeným nápojom - coca cole, kofole, a iným. Vraj ich nemôžem vôbec. Jedna kamarátka mi povedala, že ak sa budem takto ďalej stravovať (jem všetko čo pred tehotenstvom, - ako som konkretizovala vyššie, okrem pár výnimiek), tak že sa mi narodí postihnuté dieťa, .. prípadne že bude mať pomalý vývoj a pod.
Je to fakt tak vážne, alebo len preháňajú? Už neviem čo si mám o tom myslieť :D
Jedli ste niektorá počas tehotenstva: chipsy, hranolky, vyprážané, coca colu, kofolu, alebo bielu múku - a stalo sa niečo vášmu dieťaťu ? Budem rada za odpovede :D
(a ešte pridám informáciu, že som pred tehu vážila 45kg, teraz cca o 8kg viac (26tt), takže nejako z toho smaženého nepriberám :D )
Okrem slaniny klobasy papriky a cibule som vygrcala vsetko co bolo tepelne upravene som drzala v sebe max polhodky a pila som cele tehu grapovy dzus a colu vsetko ostatne vratane cistej vody skoncilo vo wc pribrala so 9kg ktore pri odchode z porodnice uz boli fuc dveta je relativne zdrava ale alergiu zdedila po mne takze tak

kyselina fosforečná v cole oslabuje kosti (bráni vstrebávaniu vápnika)- to neznamená, že sa dieťatko narodí bez kostí, ale je dosť možné, že v puberte jeho odvápnené kosti nezvládnu prudký rast a celý život bude trpieť skoliozou,
či zvýšenou kazivosťou zubou
biela múka a cukor prudko narúšajú glykemickú rovnováhu,- dieťatku sa práve vytvára zásoba inzulínu na celý život ( telo si už po narodení inzulín nevyrobí)- možno ho odsudzujete na cukrovku druhého typu v 40-tke
vyprážané jedlá obsahujú karcinogen, takže je dosť možné, že ste práve svojej dcérke založili základ rakoviny prsníka v 50-tke
soľ (hranolky, čipsy) zadržujú vodu v organizme, tým sa preťažujú obličky, obličky čistia krv (ťažké kovy sa rozhodne nenachádzajú len v morských plodoch) a táto krv potom cez placentu vyživuje plod, ktorému sa práve vyvíjajú orgány- zvyšok si stačí domyslieť
možno sa nestane bič z toho a vaše dieťa sa dožije v zdraví plnohodnotnej staroby a keby aj ochorelo, môžete byť spokojné, lebo vtedy už nikto nebude zisťovať ako nezodpovedne ste sa v tehotenstve stravovali.