Strihanie v tehotenstve
Dobrý deň chcem sa spýtať som tehotná a chcela by som sa dať ostrihať ...len v mojom okoli mi kopec žien povedalo že v tehotenstve sa nemozem dávať strihať .Co si o tom myslite vy ?
@malinajahoda vraj to prináša smolu, poznám kopec žien ktoré do pôrodu nechcú mať kočík doma, že to prináša smolu. Ja na to neverím a ani ma to neovplyvňuje, nemala som vôbec chuť chodiť hore dolu po pôrode a zháňať veci. Všetko som mala nachystané,vyprate a uložené.
@pininka presne ako píšeš. Všetko nakupene, opraté, požehlené. A doteraz som nevedela ze sú takéto povery. Kukám ako puk.
@malinajahoda no buď rada, ja som sa musela hádať s vlastnou mamou a to v každom tehotenstve. Ešteže aspoň moja svokra je v tomto normálna.
@pininka To ste trochu prehnali, hovorí sa to najmä o začiatku tehotenstva, tie prvé 3-4 mesiace, že by sa nemalo nič kúpiť pre dieťa, prináša to smolu. Je v tom niečo pravdy. Poznám jednu, ktorá hneď ako sa dozvedela, že je tehotná, išla kúpiť bábätku topánočky a na druhý deň potratila. No nie u každej sa to stane, ale mne sa veľakrát potvrdil výrok: Nechváľ deň pred večerou.
@asia83 ale prosim Ta, nie je v tom ziadna pravda. potratit mozes vzdy. vobec ziadno to nesuvisi s nakupom veci, to je rovnaka blbost ako vyssie spominana povera.
ja som mala kocik aj komplet detsku izbu zariadenu v prvom tehotenstve uz v 10tt. len tak na okraj 🙂 a ani ma nenapadlo, ze by som z toho mala potratit 😂
a okrem toho, co matky, co maju viac deti? to maju vsetko vyhodit, a potom zas nakupit, alebo ako?
@asia83 ja viem že každý musí v niečo veriť, ty veríš na poveru, ďalšia verí v Boha, ďalšia verí že schudne, ale čo má nákup oblečenia a výbavy pre dieťa spoločne s pokorou to mi nejak hlava neberie. A keď som čakala malú a mala som doma kočík po synovi to som ho mala odniesť na tú dobu k susedom alebo ako som to mala riešiť? To by ma zaujímalo.
@kitkat0808 ja tieto otazky nechapem.. ze ci sa mozescdat strihat.. a nechty si strihas??? Je to to iste..🙈🙈🙈
@pininka to vážne? Naschvál sa opýtam dnes maminy. Lebo v živote som nič od nej také nepočula. A pritom sme celú vybavicku kupovali spolu.
@malinajahoda no vážne,ale ako píšem možno nie všade sa to tak traduje.
@pininka ja viem, iný kraj, iný mrav. Nevadí, aj tak sa opýtam. Alebo možno tu u nás sa vravievalo niečo iné.
@malinajahoda no uprimne ja moc povery neovladam. Moje deti naramok nemali, ale vacsina mamiciek ich dava, ja neviem, pred cim maju chranit. Pred urieknutim? Cosi take. Len som narazala na to, ze iste vela mamiciek,.co ju komentovalo za.strihanie vlasov, ten naramok davali. Netvrdim, ze vsetky.
@pininka 😂😂😂 tak ocot je tiez pecka. Mozno sa bala, aby sa plodova voda nezmenila na nejaky kysly nalev 🤔
@lindusss2016 červený náramok sa dáva proti urieknutiu? Neverím tomu, že to pomáha. Ale aspoň si niekto na týchto naramkoch zarobí.
@kitkat0808 odporúčam ti viac nechať rozhodnutia na vlastnú úvahu, a zdravý úsudok. Keď sa ti narodí dieťa, tak ak budeš počúvať všetky dobre mienené rady, tak si materstvo vôbec neužiješ, pretože sa budeš nonstop báť.
@malinajahoda neviem, ci urieknutiu alebo nejakej ochrane pred chorobami, cosi take. No myslim, ze tu by si strwtla kopec mamiciek, co ti budu tvrdit, ze ich diwtatko revslo kazdy vecer, kym mu nezacali robit nejake zocu a nekupili cerveny naramok 😀 ale tak kazdy nech veri, comu chce. Mna ciwrne macky neobmedzuju, ani tomu nerozumiem, ze niekto takym veciam veri, ale tak ich vec v kazdom pripade.
@lindusss2016 človek tu číta fakt zaujímavé veci, ale aby sa dospelé ženy pýtali či môžu byť pri krbe, alebo si dať trocha octu, to už je aj na mňa veľa.
@lindusss2016 moja mama verí na kopec týchto somarin, napríklad že keď sa rozsype soľ, tak bude v rodine hádka. A keď ju niekto náhodou rozsypal, toľko lamentoval až vždy tu hádku vyvolala. A o tom su všetky tie povery, že si ich privolavame a pretvárke podľa seba ako nám to vyhovuje.
@pininka 😂 som sa zasmiala.
Ja som zase pocula, ze tehotne by nemali chodit na zachod, aby si nevycikali plodovu vodu 🙈🙉 😂 😂 Ako ja chapem vsetky prvorodicky, ze su z mnohych veci vystrasene. Ale treba trosku vediet tie informacie z Googla selektovat, lebo to niekedy dost skodi psychike 😉

@kitkat0808 strihať môžeš v pohode, ale hovorí sa že nemalo by sa farbiť....na tom niečo môže byť, keď sa farbia korienky tak sa farba dostane aj na pokožku hlavy a predsa len je to chemikália....osobne si nemyslím že by to nejako mohlo uškodiť bábätku alebo mamine ale traduje sa to že račej nefarbiť