icon

Takto vyzerá moje tehotenstvo na PN. Chcem to zmeniť

2. nov 2020

Ahojte, som doma od kedy viem, že som tehotná, čiže už dva mesiace, momentálne som v 13tt. Konečne mi nieje až tak zle, je to oveľa lepšie. Ide o to, že skoro celé dva mesiace som prespala, nič také som v podstate nerobila, veľa ležala. Bola som strašne unavená a bývalo mi zle takže sa veľa ani nedalo.
Teraz by som sa chcela opäť dostať do formy som tip taky akčnejsi, teda bola som pred tehotenstvom 🙂
Ale dáko sa neviem rozhýbať, tak som si zvykla na to, že som len ležala, že teraz som nemožná. Nie som schopná sa prinútiť niečo robiť, vždy len ležím a zaspím a potom som len celý deň unavená.
Baby co vás nakoplo, aby ste sa prinútili vôbec niečo spraviť, ja cítim, že už by som to zvládla ale vždy si lahnem a som tam, kde som nechcela byť.

veronika_pb
2. nov 2020

gratulujem k tehotenstvu 🍀 ja som dnes v 14tt, na PN som od 9.tt ale tyzden predtym som skoncila v praci, takze cely oktober doma (od marca som bola na Home office cize aj tak stale doma) .. tiez mam dni, ze len sedim na ntb a kukam TV a potom si nadavam ze cely den nic neurobene ..

pomohlo mi napisat si zoznam, co take by som doma chcela urobit (vytriedit fotky, dat vytlacit, objednat darceky, vytriedit si skrinu, popredavat oblecenie a pod) .. ked pocasie dovoli, vzdy ma mamina vytiahne von na luku so psom, lebo ani to sa mi samej nechcelo sa kazdy den prechadzat po luke .. teraz asi zacnem cvicit nejaku tehotensku jogu (na jogu som chodila pred tehu) alebo nejake ine cvicenia pre tehotne aspon cez youtube

bohuzial su teraz moznosti vyzitia mimo domu obmedzenejsie takze kavicky, navstevy kamosiek, vecere, kino sa moc nekonaju, aj vzhladom na PN a vychadzky ..

mne pomaha aj taka blbost ako nezapnut rano TV ani ntb (max. hudba) lebo to jak k tomu sadnem, mam problem sa odlepit 😀

sissy27
2. nov 2020

ak si bola pn len kvôli nevoľnostiam a tie pominuli, tak byť tebou ukončím pn a vrátim sa do práce aj keby len na pár mesiacov. To ťa donúti mať nejaký režim.
Ak chceš / musíš naďalej zostať doma, tak je to jednoduché - buď chceš alebo nechceš sa pohnúť z postele, všetko ostatné sú len výhovorky. Variť, prať, žehliť, upratať, nakúpiť - všetko u vás robí za teba niekto iný? 🙂 Nie sú žiadne veci, ktoré už dlho odkladáš, lebo "nemám teraz čas" - vytriediť šatník, vymaľovať, naučiť sa cudzí jazyk alebo niečo iné ?

janka_266
2. nov 2020

@sissy27 ja by som sa tiež vrátila do prace, bola som doma týždeň a nevedela som čo so sebou, a teraz sa bojím, že budem musieť ostať doma, kvôli bolestiam chrbta. 😢

autor
2. nov 2020

@veronika_pb vieš čo s tým zoznamom je to super nápad, vyskúšam to. Tiež ti gratulujem k tehotenstvu. Ďakujem za typi 😊
@sissy27 jooj, sama som sa pýtala doktorky, či sa nemôžem vrátiť do prace, to bolo prvé, čo som chcela. Žiaľ, neodporúča mi to, tak to plne rešpektujem, raz som už o bábo prišla. Máš pravdu, všetko si len výhovorky, to ja viem. Také ako pranie, varenie jasne, ze robím aké to je nič, to ani nerátam. Presne sa potrebujem dokopať k tým veciam co mam v hlave ale stále si neviem odvyknut na tento komfort 😀

cimage
2. nov 2020

ja som prvy 3mester bola viac-menej nepouzitelna, velmi unavena, zle mi bolo. To uz som mala doma 6rocneho, ktory na stastie uz tolko pozornosti nepotreboval. Vela sme kreslili, citali, co sa da aj v potesli. Potom som sa pomaly rozhybavala. Malovali sme izbu, malovala som postielku, skrinku a nakoniec som bola nezastavitelna. Tolko energie som mala, az som sa cudovala. Vsetko som vylestila doma, veci pretriedila, nakupila, oprala malej. Este som aj zavarila a varila dzem. To sa mi odvtedy nepodarilo, lebo mala je akcny sibal a nenecha ma na pokoji ani chvilu.

sissy27
2. nov 2020

no tak keď už budeš na nohách a robiť čo musíš, tak si ku každej aktivite pridaj ešte jednu bonusovú - napr. k navarenému obedu upraceš špajzu. K opranému prádlu vytriediš jednu časť skrine. A za odmenu si večer prečítaš dlho odkladanú knihu.
Onedlho budeš mať iné starosti a potom to už fakt nespravíš.

veronika1234512345
2. nov 2020

Prvý trimester je taky. Veľká únava nič sa ti nechce.
V druhom väčšinou sa organizmus na kopne.
Ale vieš co? Spi kým sa dá. Oddychuj najviac ako môžeš. 😂
Ja by som spala ešte viac ako som spala 😀

mtoth
2. nov 2020

Ahoj, ja som PN od 7tt kvoli brutalnym nevolnostiam. Do cca 19-20tt som cele dni prespala a prevracala. Mozno raz za 2 tyzdne som bola schopna aspon oprat, alebo poskladat oprate pradlo. U nas doma to vyzeralo 🙈 Priatel sa snazil ale proste to nebolo tak ako keby upracem ja. Ani som nevarila. Smrdel mi cely svet. Nejedla som, ak som daco zjedla (jeden bebe keks za den) aj tak som ho sla vyvracat.
Medzitym som si dala nejake pobyty v nemocnici, infuzky a tak, ale vacsinou som vyvracala aj to co mi natieklo v infuzii. Vela som pre to plakala, aj ze nevladzem fyzicky, aj psychicky a ze neviem doma s nicim pomoct, ze nema priatel navarene, ze nemozem ist na nakup, povysavat..
A ono to prislo postupne same, to vratenie sa spat do zivota. Ale postupne. Teraz som v 27tt a fungujem v ramci moznosti, kedze mi tvrdne brusko atď.
Ale rano vstanem kedy ja chcem, vzdy si vecer pred spanim poviem co chcem druhy den spravit. Ked je nabordelene vysavam aj kazdy den. Stale je daco navarene - musi byt, citim to ako taku povinnost voci priatelovi ze dlllho si to musel riesit sám. A ked vladzem, tak nieco tvorim - teraz machove obrazy, predtym krabicky na caje, ikebany, alebo sa motam v kuchyni a skusam nove recepty. Ale su dni, ked sa mi nechce nic, alebo nevladzem a chcem iba lezat, max vypracem a nalozim umyvacku, alebo vyvesam pradlo. Nie kazdy den vladzem vsetko co si zaumienim. Treba vela oddychovat a robit take veci, co ta naplnaju. 😊

andreatytler
3. nov 2020

Ja by som pocuvala svoje telo. Tebe sa mozno zda ze nic nerobis, ale tvoje telo maka ako fretka, ved vyraba dieta. Nesil sa a nenut sa do nicoho na co sa necitis. Kedze si uz o jedno babo prisla, sustred sa teraz len a len na tehotenstvo. Ak sa ti to prirodzene upravi o tyzden alebo o mesiac a budes mat energiu a chut na extra pracu, tak super, ale ak mas byt leniva az do konca, tak kludne bud leniva. Po porode budes mat makacku tak oddychuj kym sa da.