Tlak do hlavy a zatmenie pred očami, 2. trimester

natalia2285
17. okt 2018

Ahojte. Je normálne že, som v 2trimestri a stále mám tlaky v hlave a úplne sa mi na pár sekúnd zatmie pred očami. Stáva sa mi to keď sa rýchlo pohnem a najčastejšie keď vsatanem z postele, zo stoličky.. Včera som to mala horšie lebo som stála a keď som rozsvietila svetlo tak som videla úplnú tmu hneď ako sa rozsvietilo. Stávalo sa mi to niekedy aj pred tehu. čiže nieje to žiadna novinka ale teraz to mám každý deň aj viac krát. Z čoho to môžem mať? ...Ďakujem za každú odpoveď.

babulka82
17. okt 2018

@natalia2285 podla mna to suvisi s tlakom.Bud nizky to je ten lepsi pripad.No mne prave toto co popisujes sposoboval prave vysoky tlak a este k tomu busenie srdca.Zmeraj si tlak.

pininka
17. okt 2018

Určite je to z tlaku, ja som bola kvôli tomu v druhom tehu na PN, lebo som to mala v kuse,ešte aj keď som sedela a veľakrát som odpadla

vierka_z
17. okt 2018

Nemavas problemy s tlakom? V tehotenstve je to dost casty problem a mamicky s nim dost bojuju. Uz si o tom vravela aj svojmu gynekologovi?

rybka16
17. okt 2018

Pravdepodobne nízky tlak, nestíha ti dokrviť mozog, keď sa prudko postavíš, preto aj tá tma pred očami. Ja to mávam celý život, v tehotenstve sa to zhoršilo. Do takého 22 tt som bola nemožná, tlak fakt strašný, 80/50, stále mi bolo mdlo. Teraz sa to už zlepšilo, mávam 100/60 😃. Hlavne treba vstávať pomaly, ráno si napr. chvíľku posedieť na posteli, až potom sa postaviť. Hlad a smäd to ešte zhoršujú, tak dbať na pitný režim a pravidelne jesť. A ak cítiš už trochu vopred, že to na teba ide (napr. ja cítim taký akoby tlak alebo ako to mám popísať zozadu na krku a na šiji), sadnúť si a napiť sa, aby si neodpadla. Ale ako píšu baby, môže to byť aj vysoký tlak, aj keď to je asi zriedkavejšie, takže základ je odmerať si tlak a budeš vedieť.

eba7
17. okt 2018

Tiez to mavam uz velmi dlho, je to z nizkeho tlaku. Ale zaujimave, ze v tehotenstve sa mi to tusim ani nestalo. K kazdom pripade si davaj pozor, vstavaj pomalsie, akonahle zacnes citit, ze sa to deje, cupni si, aby si neodpadla a nespadla.

natalia2285
autor
17. okt 2018

@eba7 dakujem za odpovede 🙂 nuz nemam doma tlakomer ale zajtra idem na skreening a potom k dr. ...pytala som sa hlavne kvoli tomu lebo gynekologicka mi povedala ze mi hrozí predcasny porod a vraj ma musi dat na rizikové ..vo februari som rodila v 34tt ..ak bude nieco zle na skreeningu vraj mi budú musiet babo vybrať.. hadam to dobre dopadne 🙂 totiž mám tretie skoré tehu dcerka 1rok 8m aa syn 8m narodeny v 34tt..mozno je to aj tým? Neviem dufam len ze mi nenavrhne hospitalizáciu :/ ..

eba7
17. okt 2018

@natalia2285 tak v tomto sa uz nevyznam, ale prajem nech vsetko dobre dopadne 🙂

tinka64
17. okt 2018

@babulka82 tiez to mavam a mam vysoky tlak

tatkasmolka
2. nov 2018

Ja to iste ..nízky tlak

natalia2285
autor
3. nov 2018

@tatkasmolka ja mávam dobrý vždy na poradni

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre