Tretia dávka vakcíny v tehotenstve - za a proti
Ahojte, som v 13.tt a zvazujem 3. davku očkovania. Ake mate prosim skusenosti? Ist, neist?
Bohuzial tieto temy su tu vzdy len zdrojom hadok. Ale ja napisem za seba - ja by som isla, pretoze covid vo vyssom stadiu tehotenstva je dost problematicky, velka zataz na srde a pluca je uz samotne tehotenstvo a moze to mat cele tazky priebeh, prakticky si ako tehotna v druhom a tretom trimestri - automaticky rizikovy pacient bez toho, aku prirodzenu imunitu dobru si mala predtym. Porozpravaj sa zo svojim gynekologom a podla toho sa rozhodni.
Odporúča sa. V tehotenstve máš oslabenú imunitu, preto obzvlášť tehotné by sa mali zaočkovať . Omikron je infekcnejsí, takže je možnosť, že aj tak sa nakazíš, ale s miernejším priebehom. Žiaľ, sú aj tehotné mamičky, ktoré zomreli na covid, alebo potrebovali umelú plucnu ventiláciu.
Ja som bola 13+6 na 3.davke, na ďalší deň iba únava, ale to občas také dni mám aj bez očkovania, takže ani to s tým nemuselo súvisieť. Už je tomu 10 dní, bábätko pekne rastie.
Tiež som váhala. Nakoniec som išla v 13tt a všetko ok, žiadne vedľajšie účinky.
najnovsie vyskumy hovoria, ze omikron ma az o 90 percent nizsiu smrtnost ako delta. cize je na urovni bezneho respiracneho ochorenia, podla toho co zatial pocut, hadam je aj slabsi ako chripka, a o chvilu tu bude prevladat. kvoli tomu by som seba ani svoje dieta neohrozovala tymto genetickym patokom.
@falbala132 neviem odkiaľ to berieš, že je to slabšie, ako chrípka. Moji kamaráti, 2x očkovaní(3.davku nestihli) ďakujú pekne, cítia sa mizerne, akurát majú covid, a mali aj prechodné sťažené dýchanie, 30 roční. Ako tehotná by som to určite zažiť nechcela. Samotný vedci upozorňujú, že správanie omikronu sledovali v krajinách, kde je miera zaockovanosti o dost vyssia, ako na Slovensku, takže pre neočkovaných to môže byť rovnako nebezpečné.
Samozrejme, aj doteraz niektorí prekonali covid so skoro žiadnymi príznakmi, lenže dopredu nevieš, aký priebeh bude mať u teba, keď az zdraví športovci mali ťažký priebeh. Je dobré, keď telo pripravíš dopredu vakcínou a bude sa lepšie chrániť, keď sa stretne s vírusom.
@bolarazjedna sama spolocnost ktora vyraba Modernu potvrdila, ze "iba" 2x zaockovani maju ovela vyssiu sancu chytit Omikron ako vobec neozaockovani. asi tolko.
@falbala132 môžeš mi na to poslať nejaký link? Je to zaujímavé a prekvapivé vyjadrenie, tak by som to chcela prečítať, čím to vysvetľujú, ďakujem.
@hanka1205 cokolvek by ti tu niekto napisal negativne admin to vymaze - tu nehladaj pravdu - hladaj na googlovi - zvysenie potratov vo svete za posledny rok a podobne - najlepsie v anglictine - vsetko dobre zelam
Ja osobne by som určite počas tehotenstva nešla. Doteraz sa tehotná žena očkovať nemala a týmto sa môže?Radsej by som počkala a išla po pôrode. Neriskovala by som a neohrozila očkovaním svoje dieťa. Áno, je mnoho názorov, covid niekoho chytí silno, iného slabo. Úprimne radšej by som sa v tehotenstve nedala očkovať
@renatka100 praveze tieto veci su doslova nevygooglitelne, google pracuje tak, ze tie informacie selektuje a na prve priecky ti dava len "provakcinacne" clanky, treba hladat vyslovene na zdravotnickych zahranicnych weboch manualne. napr. na stranke Instituru Roberta Kocha je dost objektivnych info.
@mata391 ja sa tu nechcem hádať, naozaj, to chcem zdôrazniť. Každá sa rozhodne ako chce, nikto nikoho nenúti, ale je to vrelo odporúčané.
Nie je pravda, že doteraz sa tehotné očkovať nemali/nemohli. Aj doteraz pred covidom bolo odporúčané tehotným ženám zaočkovať sa proti chrípke, dokonca preočkovať sa vakcínou proti čiernemu kašlu.
tuto je dobra tema, realne pripady ludi s problemami po ockovani, hlavne po 3. davke
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/vedlajsie-ucinky-booster-pfizer-2/?page=4#post-84485309
@falbala132 tieto informacie sa uz skryvat ani nedaju - uz je toho tolko, ze ani google nestiha mazat.
@akvi alebo v kanade…
mne je tych ludi, co sa chodia ako na povel ockovat hlavne uz aj luto a je mi z nich smutno. vobec si neuvedomuju, ze im to casom totalne odpali imunitu, ze si navodia zavislost na vakcine. imunitny system im nebude tie protilatky vyrabat donekonecna, bude sa neustale potrebovat zvysovat koncentracia vakciny, skracovat cas podania, aby to ako tak fungovalo a bola vyvolana imunitna reakcia. no a postupne sa tym narusi rovnovaha organizmu a organizmus skolabuje :(
ziarivy priklad ten predseda EP..
@hanka1205 otvorte vsetci oci - neustale ockovanie je cesta k zniceniu imunity - uvadza to uz aj institucia Europska liekova agentura!!!!
https://www.trend.sk/spravy/stvrta-davka-vakcin...
@azurova99 baby ved citajte https://www.hlavnespravy.sk/dr-sona-pekova-prve...
@renatka100 to je pre nicj konspiracny web, pre nich je smerodajne len to, co povie Sabaka s TYTULOM.
@hanka1205 určite ísť. Ja som v druhom semestri prekonala Covid ale mala som už dve dávky a len veľmi mierny priebeh. Teraz končím druhý semester a začínam tretí, v utorok idem na tretiu dávku. Poradia som sa predtým. so svojou gynekologickou, a tak ako verím právnikovi keď mám právny problém, stavbárovi keď prerabam kúpelnu, tak sa v prípade zdravia obraciam na lekárov namiesto hlavných správ
@sulejmanka velmi vela zahranicnych kapacit, vratane nositelov nobelovych cien to spochybnuje u dospelych, a u deti a tehotnych doslova neodporuca, ale tak hlavne, ze tvoja gynekologicka odporuca, no.
@bolarazjedna mam znamu, obaja chytili kovid - ona neockovana on ockovany 2 davkami, priebeh skoro rovnaky. Ono to vyzera ze ludia s oslabenou imunitou ci su ockovani alebo nie schytaju tazky covid napriek ockovaniu. (EHm podla Sabaku by uz boli v hrobe)
@sulejmanka ty veris stavbarovi? Asi si nestavala nedavno dom 🙈 Kolega staval a musel robit stavebny dozor, pretoze inac by to bolo dopadlo velmi neslavne ta stavba. A nas 16 rocny barak stale zateka, taky babraci su ti stavbari. A lekari? CO lekar to iny nazor, pri niektorych by si uz skoncila v hrobe. Tak si ver nadalej 😂
@falbala132 ešte raz - ja píšem o sebe, komu JA verím. Vy verte komu chcete vy. Aké jednoduché
@katulienkax ďakujem za cennú radu , neviem ako som bez nej doposiaľ mohla žiť. Môj muž je stavbár a áno, verím mu.
@sulejmanka ked uz tu teda operujes tymi lekarmi a pravnikmi. keby si spachala trestny cin, dala by si zastupovat pravnikom, ktory je expertom na rodinne pravo a rozvody? asi tolko k vedomostiam tvojej gynekologicky ohladom tejto novej genovej terapie.
@falbala132 ty si očividne lekárka a imunologocka však? 😂😂😂 apropos naozaj nemam potrebu tebe niečo vysvetľovať lebo pointa bola iná. Reagovala som na otázku autorky príspevku, a nejaká halabala , Katka, a iná svetová kapacita má naozaj nezaujíma. Ale ak cítiš mať potrebu posledného slova, kľudne pokračuj ❤️❤️

Ahoj pridaj sa do skupiny očkovanie covid - 19 tehotné , dojčiace, snažiace sa otehotnieť , tam sa to dosť rozoberá poradia ti tam aj odborníci 😊