Ukončila som 20. týždeň a bábätko sa celý deň neozýva
Je to normálne, bolí ma pod bruškom....uz týždeň som aj 30x do dna vnímala, ze sa prevaluje, kope... A dnes cez den som. Nepostrehla sni raz.. A teraz ked lezim nic necítim, je to normálne? Väčšinou ked som ľahla som cítila to krásne plávanie,prebaľovanie najviac.... A teraz uz hodinu lezim a nič... Je to normálne? Bojím sa... Prvýkrát som tehotná... Dnes je to 2o tt +1
Ale samozrejme treba to sledovat ak by sa ti nieco nezdalo radsej si zajst k dr
Daj si nieco sladke, lahni si a troska babo postuchaj...ked sa stale nic, radsej by som zasla na pohotovost, ked oises ze cely den necitis pohyby
Daj si čokoládu ... ak nezaberie, smer pohotovosť.
Ja som teda cítila denne. Nikdy som nemala že neviem deň o dieťati ale švagrina mi hovorila že boli dni aj dva že vôbec necítila. Že bola veľmi z toho zneistena.
Takže je to možné. Ako ťa bolí? Ono zvykne sa stále aktívne rozťahovať maternica. Toto je ok
Ja mam dvojicky a boli dni, ze som ich citila az vecer, ked som si lahla 🤷♀️.
Ale toto by som nepodcenovala, sla by som sa dat ako skontrolovat.
@mima1 ďakujem...
ďakujem vám všetkým za odpovede ... Dufam, ze sa ozve... Ked nie, pôjdeme do lekára... Ale dnes som nic nerobila dokopy celý den, ani v práci som nebola, tak asi preto...
Od prveho pohybu som citila nieco kazdy den. Ale prvy krat som citila pohyb az v 22 tyzdni. Je mozne ze sa babo otocilo a teraz kope do placenty a tak to necitis, lebo je to akoby kopal do vankusa.
Ale kedze mas aj tie bolesti, ja by so radsej isla hned na pohotovost. Ak ti povedia ze je vsetko dobre, budes vediet do buducna ze tvoje babo si dava taketo dlhe pauzy.
Mne toto tiež robil, že keď som celý deň ležala, alebo proste nemala žiadnu činnosť, spal malý celý deň a musela som ho budiť. Ale ak máte pocit, že niečo nie je ok, bežte sa dať skontrolovať na urgent. Do rána dlho. A nie je to hanba, nechať sa tam upokojiť, aj keby just bol doktor alebo sestra nepríjemný.
Pri dcere som zazila, ze sa ohlasila az na treti den vecer. Celkom frustrujuce. Ale pri synovi som si radsej dala sladke a stuchala do neho, nech sa preberie, nech da o sebe vediet.
ja som vacsinu dni necitila nic. a nepomahala ani cokolada, ani stuchance. jednoducho stale spal
Radšej choď bábätko skontrolovať, ak si neistá. Niekedy to tak je, že bábätko vystrája, a potom nemusíš veľmi cítiť, ale aspoň jemnulinké náznaky by mali byť. A vlastne, čo je normál u vás je indivindi. Nabudúce čokoška a poloha, pošupkať do bobinka zavčasu a radšej stále kontrolovať a ubezpečiť sa. Možno, ako vravíš, má leháro dnik, ale vždy je lepšie vedieť to určite
Mne pomohlo vždy (ale vzdy) si ľahnúť na chrbát a behom pár sekúnd sa malá “ozvala”
🙂
... ďakujem este raz pekne všetkým za odpovede, uz možme ukončiť diskusiu... Bábätko sa ozvalo, ale len trosku... Asi aa mu nechce dnes.... Ale tak viac ako týždeň každý den islo aj ked v práci som si sadla a cez den vyložila nohy tak som cítila....a dnes som doma bola a celý den nič som nerobila, iba sedela, telku pozerala, kus poupratovala... A zaspala som kus poobede... Ale zlakla som sa lebo každý večer ked sme si ľahla s mužom pred telku tak 7 večere bum bum bac, plávanie, kotrmelce... A dnes nic cely den som nevnímala... No ale dakujem este raz vám... Asi to nemusí byť každý den intenzívne... Len gynekologicka mi povedala, že uz ked budem cítiť pohyb bábätká mala by som aspon raz za den cítiť niečo,ked som v kľude, v pokoji... A dnes ten kľud a pokoj bol cely den a nič.....no ale uz je to ok, ďakujem vám este raz a prepáčte, ze som vás otravovala s takou otázkou...
To sa stáva, deťúrence uz v bruchu majú "svoje dni" ešte budeš mat veľa takých dní, že bude vystrajat, a, aj dni, keď proste bude spať a hotovo 🙂. Presne ako ti vraví doktorka, stačí, ak cítiš raz do dňa niečo. Ono vždy lepšie ísť, keď si nie sú istá, ale priprav sa, že to bude rôzne🙂🙂🙂.Môj napríklad keď pršalo, spal a spal.Ja už v strese bola, že nehýbe sa. 😆😆😆A ostalo mu to aj teraz, keď už je "vonku" uprsany deň prespí ako dudok celý

Ja som to mala pri oboch tehotenstvach. Niekedy isli doslova rozkopat brucho a niekedy nic ani naznak ze tam boli. Kolko krat aj dva dni uplne ticho ale vela krat zabral cukor cokolada pripadne lezanie na boku a hned sa ohlasili