icon

Ultrazvukové nezrovnalosti

eva2403
7. jún 2025

Ahojte chcem sa vám opýtať čo na to myslite snažím sa byt pozitívne a nestresovat mám svojho gynekológa stále ho opýtam či všetko v poriadku áno i testy že proste v poriadku a malo by byt 20 týždeň tehotná…. včera som bola na sono všetko pozeral že krásne všetko v poriadku srdiečko mozog všetko komplet akurát mu nesedelo nie 20 týždeň ale 19 týždeň lebo maličké že vraj zle popísané gynekológ aj ja si myslím gynekológ napísal priedbezne nie presne všetko dobre len sono povedal že všetko zle napísané alebo sa pomylil na sono neviem komu mám veriť. V pondelok mám svojho gynekológa na kontrolu. Lenže ja som mala naposledny menzes 6.1.-12.1. Každý mesiac mám nepravidelne lebo kvôli profesionálne športu raz skôr príde menzes aj neskôr a to iste aj ovulacia som mala veľmi neskoro a snažili sme sa o dieťa a našťastie nam podarilo. Len dúfajme že všetko v poriadku 🙏🏻 čo vy myslite že kde tá chyba 🤔

barka1
7. jún 2025

@eva2403 prosim ta, ide o týzden. A rozdiel može byt aj 18+6 vs 19+2.
A merania po 12tt už nie su smerodajne, iba ak by dieta výrazne zaostavalo. Preto sa trebars v 40tt narodí 3kg alebo 4kg dieta a obe su úplne v poriadku, donosene.

petamich
7. jún 2025

Absolutne zbytocne sa stresujes, posun tyzden hore dolu je nic (lebo ovulacia, lebo nepresne meranie...) a preto sa aj deti rodia 38-42. tyzden a je to v zasade v poriadku.

eva2403
autor
7. jún 2025

@eva2403 @barka1 a @petamich
Ďakujem vám za podporu ja sa snažím byt pozitívne nestresujem hlavne bábätko v poriadku všetko len mohol povedal vysvetlit sono inak pekne povedať a nie že všetko zle nesedi dátum mna sa pýtal ešte raz kedy naposledy som mala menzes proste nesedelo ja kukam každá žena má inakšie nemusí presný termín menzesu alebo ovulacia jak má vychádzať podľa mna každý má inak individualne.

zuzkaa1991
7. jún 2025
@eva2403

@eva2403 @barka1 a @petamich
Ďakujem vám za podporu ja sa snažím byt pozitívne nestresujem hlavne bábätko v poriadku všetko len mohol povedal vysvetlit sono inak pekne povedať a nie že všetko zle nesedi dátum mna sa pýtal ešte raz kedy naposledy som mala menzes proste nesedelo ja kukam každá žena má inakšie nemusí presný termín menzesu alebo ovulacia jak má vychádzať podľa mna každý má inak individualne.

@eva2403 mne od 20tt ci odkedy zacala zaostavat resp bola mensia....od.30tt.uz viac tyzdnov a 35tt ci ktorom ma zobrali do nemocnice na pozorovanie ci rastie kedze uz zaostavala 4tt....tak na nic neprisli kedze vsetko bolo v poriakduza týždeň pribrala ako mala v nemocnici.....narodila sa malička uzatvorili to s genetikou ze som.nizka aj manzel ;) ak je všetko na 3d v poriadku nemat stres ;)

selena_luna
7. jún 2025

Tyzden v merani hore dolu je normalna odchylka. Ako pisu baby, aj my dospeli sme kazdy iny - niekto je vysoky, iny nizky, chudy, tucny... aj babatka su rozne. Znepokojena by si mala byt az ked napriklad zacne vyrazne zaostavat - o dva tyzdne, alebo by v pomere k inym zaostaval iny organ - napriklad mozocek by bol mensi o 2 tyzdne ... navyse deti maju spurty aj v brusku, moja starsia raz za 4 tyzdne narastla ako o 5 tyzdnov... proste ak je dieta pekne proporcne a je len o tyzden plus minus mensie ci vacsie nic sa nedeje.

kiki68
7. jún 2025

Ved na dany tyzden su tam presne parametre. Podla toho sa lekar orientuje kedykolvek