icon

Užívate niektorá v 2. trimestri Utrogestan?

janulla77
24. sep 2019

Ahojte je tu niekto kto užíval / užíva v druhom trimestri utrogestan. Ja som v 25tt a mi ho predpísali proti skracovaniu krčka ale čítala som že sa to len v prvom pouziva. Máte ktorá stým skúsenosť. Ďakujem

Strana
z2
magic08
14. okt 2019

@rebelka2014 Nie, nemyslím že to bude plodovka. Tiež beriem utrogestan, a zvykne ráno vyliezť to čo sa v noci roztopilo. Zajtra mám poradňu tak dom zvedavá ako to tam vyzerá. Aj chces mať istotu, zbehni s vložkou na pohotovosť. Oni zistia či je to plodová voda.

janulla77
autor
14. okt 2019

@rebelka2014 Ahoj oni aj tie čipky vytekaju možno to je aj to 🙂 a lepšie sú čipky ako užívať ústne ono to dráždi aj žalúdok ... Ja ich tiež užívam čipky

shee11
14. okt 2019
niky2515
14. okt 2019

Ja som ho užívala v 3 mesiaci 🙂 vysadila týždeň pred termínom a rodila som deň pred termínom 🙂

janulla77
autor
14. okt 2019

@niky2515 A pomohol ti zastavilo to ten krčok?

niky2515
14. okt 2019

@janulla77 áno ja som na začiatku 3 mesiaca mala otvorený na 1 a až do pôrodu vydržal rovnako.

era777
25. okt 2019

Utrogestan = progesteron = tehotensky hormon ... Takze nemoze nijako uskodit 😉 v zahranici, sa pouziva bezne, do 37tt. , Radsej necitajte letaky, ale pocuvajte doktora ... A ked tak si treba nastudovat zahranicne vyskumi, ktore boli uskutocnene a je ich mrte ... je dokazane, ze progesteron znizuje o 50% predcasny porod, dokonca ked zistovali ucinok zien, ktorym zasili krcok a tym ktore uzivali progesteron tak je to to iste ... Preto sa ustupuje od zasivania (podsivania ) ... A je preukazanych ovela viac pozitivnych ucinkoch progesteronu ... Napr.u matiek ktore ho uzivali pri skracovani kracka kde hrozy pred.porod deti mali lepsie vysledky prognozy aj ked boli skor narodene ako u matiek, ktore neuzivali ... Atd. Atd. 😉

juliet86
25. okt 2019

ahojte. beriem utrogestan vaginalne rano a vecer po dva. nosite intimnky ? mam pocit ze vacsina vytecie.. a este mozno divna otazka ale mavate s nim sex? ci uz normalny ci oralny?

janulla77
autor
25. okt 2019

@juliet86 no ja užívam večer 2 a áno vyteká to bo sa topí tá čipka a poviem ti pravdu že ja tu intimnku nenosím možno preto keď užívam večer pred spaním tak mi to moc nevyteka ale keď sa ráno zbudim tak samozrejme čosi stečie... Ja sa intimnky bojím nosiť keď sú parfumované až mikozu nedostanem.... A sex nemávam bojím sa síce mi doktorka nezakala mať ale možno záleží ako ho máš skrátený...

janulla77
autor
25. okt 2019

@era777 takže ten utrogestan teda pomáha hej môžem byť kludnejšia? Síce ho mám skrátený tak že som ešte v norme ale začal sa skôr skracovať.... Takže mohlo sa stať že by mi tie čipky to zastavili 🙂

era777
25. okt 2019

@janulla77 urcite pomaha 😉 ano mohlo sa stat, ze sa to zastavilo, samozrejme to nieje , ze dame 100 zenam a 100 zenam pomoze ... Ale ma velmi dobre vysledky, dokonca ma aj protizapalove ucinky, a aj tlmi krce , resp kontrakcie maternice ... Ako pisem v zahranici je to bezna prax, a je kvantum vyskumov, ktore preukazali, ze predlzuje tehu u rizikovych zien skrz krcka 😉 ak krcok tak je lepsie ho dat priamo, dole ako zjest ... Ak mozem poradit, tak ked sa da jedna az tak to nevyteka ako ked sa vlozia 2 naraz 🙂 tak da sa aj tak ze jednu zjem a jednu zavediem ... Ak niekto nechce intimky moc, treba oskusat 😉 taktiez vyskumy nepotvrdili, aby mohol nejako ublizit dietatku takze mozte byt kludne 😉 skor sme este niekde pozadu, a preto je v letaku, ze len do I.trimestra ....

era777
25. okt 2019

Posielam Vam jeden uryvok z odborneho clanku,ktorych je mnozstvo, aby ste si nemysleli, ze trepem : Zavedením transvaginálnej sonografie ako skríningovej metódy pri identifi kácii rizika predčasného pôrodu, bolo možné zaviesť aj koncepty sekundárnej prevencie predčasného pôrodu. Do úvahy prichádzajú tri možnosti, vagi- nálne podanie progesterónu, aplikácia pesaru alebo cerclage uterinného cervixu. Ženy s predčasným pôrodom často vykazujú znížené hladiny progesterónu, ktoré sa klinicky prejavia skracovaním krčka maternice v II. trimestri. Podanie antagonistu progesterónu (mifepriston) spôsobí dozrievanie krčka maternice a občas aj nástup kontrakcie. Vaginálna aplikácia progesterónu u žien so skráteným cervixom znižuje riziko predčasného pôrodu pred 33. týždňom o 45 % a celkovo zlepšuje perinatálny výsledok v liečenej skupine
Pri hodnotení cost benefit vaginálneho podania progesterónu u žien so skráteným cervixom v II. trimestri sa zistil pokles predčasných pôrodov v USA približne o 100 000 ročne, a to pri výraznej finančnej úspore. Vaginálne podanie progesterónu vykazuje rovnakú efektivitu ako cerclage, pri vylúčení rizika operačných a anestéziologických komplikácií. Vaginálny progesterón vykazuje vyššiu účinnosť ako parenterálne podanie 17 alfa OH progesterón kaproátu. Dôvodom je zrejme lokálny protizápalový efekt progesterónu, čím zabraňuje dozrievaniu cervixu spôsobeného endotoxínom.

micha444
6. nov 2019

Ahojte, ostali mi krabičky z Utrogestanu ak by niektora potrebovala, piste do spravy.

gigimi
6. nov 2019

@janulla77 dobry den mate zvysny utrogestan?

gigimi
6. nov 2019

@micha444 mam zaujem

janulla77
autor
7. nov 2019

@gigimi dobrý deň nie akurát včera som si bola dať predpísať ešte jednu krabičku a budúci týždeň mám poradu tak možno mi ho už budú vysádzať..

sandyka90
8. nov 2019

Ahojte,tak ja som bola dnes na poradni, 25tt a dr vravela že bábätko sa tlačí dole... neviem ktorou časťou telíčka... objednala som sa budúci týždeň na 4d...
Povedala ze sa neotváram a krcok mám tiež v poriadku...
Vypísala ma pre istotu lebo ze to mohlo spôsobiť 8hod sedenie za pc v práci...
Mam utrogestan rano a večer 1x vaginálne...
Ale zavadzam len pokial mi to dovoli,nie tak hlboko ako napr som zvykla tampon..to vadi?😔

janulla77
autor
9. nov 2019

@sandyka90 ahoj ja užívam dva večer a ani mne sa nezdá žeby som to až tak hlboko zavádzala .... Ja si myslím že keď sa to roztopí tak sa to tam dostane 🙂

sandyka90
9. nov 2019

@janulla77 v ktorom týždni si? Mna tato včerajšia sprava úplne vystrašila 😏😔

sandyka90
9. nov 2019

@janulla77 a este sa spýtam....teraz som zavadzala, samozrejme vždy po sprche....a na prste mi zostal hustý biely výtok..to mohlo byť uz z tych dvoch tabliet zo vcera nie?

pataja
9. okt 2021

Ahojte, beriem utrogestan 3 x oralne od zistenia tehot.kvoli hemat.Teraz som v 17tt. Pravdepodobne do 20tt ho budem brat ...Neskutocne ma uspava, dokážem prespať aj pol dňa. Co sa chcem ale spýtať...? V predchadz.dvoch tehot.som cítila pohyby dieťatka už v 15tt.Teraz nič, je možné že aj dieťa je z toho otapene a menej sa hýbe? Uvažujem, že si aspoň kúpim ten prístroj na zachytenie akcie srdiečka, no neviem, či je to dobrý nápad a nebudem ešte viac v strese ak sa mi to nebude dariť zachytiť. Ďakujem za vase postrehy s tými pohybmi dieťatka.

wlasticka
21. okt 2022

Dievčatá máte na predaj Utrogestan alebo Amelgen??
Ďakujem

rebelka2014
22. okt 2022

@pataja Ja som pohyby citila v oboch tehotenstvach az okolo 17-18.tt. Podla mna sa nestresuj, treba mysliet poztivne a stresom aj tak nic nevyriesis. Viem, ze sa to lahko hovori ale aspon sa o to pokus 🙂

rebelka2014
22. okt 2022

@wlasticka kolkatku beries? Mam jedno cele nenacate balenie 200mg, exp 1/24

13pipi13
5. dec 2025

@janulla77 ahoj 🙂 je to staršia téma ale rada by som sa spýtala, pomohol ti ten utrogestan? Ja som v 24tt a krčok mám tiež ešte v norme ale bábätko je na ňho natlačené, predpísali mi nospu a utrogestan. Bolo všetko po užívaní v poriadku? Ďakujem za odpoveď. 🙂

Strana
z2