V 20. týždni dieťa vyzerá ako na 18. týždni
ahojte... mate niektora skusenost ze ste bola na 2 screeningu cca v 20 tyzdni a dieta je male a vyzera ako keby meskalo dva tyzdne pozadu? na zaciatku som mala slabe priezoky odvtedy beriem aspirin mam ho brat do 36tt zaujimalo by ma ake sa narodili tie deti potom ci bolo vsetko fajn a podobne dakujem za kazdu skusenost
Moja bola o 3tyzdne menšia..neboj
Vieš ako sa počita vaha? Že sa vyrata pomer obvodu hlavy, obvodu hrudnika a dlžka stehennej kosti a z toho vyjde približna vaha. Ak lekar uplne nepresnym ultrazvukom niekde nameria o 0,4cm menej tak vyjde dieťa zaostavajuce o dva tyždne v raste. Takže vyrata vahu napriklad 2900g a dieťa sa narodi s vahou 3400g. Je to fakt len orientačne a navyše nemusia sa všetky deti rodiť štvorkilove. Je to uplne v poriadku. Nebrala by som do uvahy celkove hodnotenie ale určite maš v papieroch konkretne udaje ac, bpd, … z toho by sa dalo možno nirčo vyčitať.
Ja už si presne nepamätám ako to bolo okolo toho 20tt ale mne niekde okolo 35tt vyšlo že je bábätko trochu pozadu, vraj bola menšia ako bola spodná hranica na daný týždeň tak som bola v strese a až do pôrodu som bola v tom že budem mat drobne dieťa ... a v pôrodnici mi spravili sono a že 4010g, som sa hneď zas opustila že take veľké dieťa neporodim že má roztrhne😅 a nakoniec sa narodila a mala 3490g ... ono fakt každý to odmera inak a stačí kúsok iný uhol pri meraní, dieťa sa otočí a už vidu iné hodnoty 🤷♀️ Relaxuj, užívaj si to a neboj, keby bolo niečo v neporiadku doktori by ta hneď hnali na ďalšie vyšetrenia a riesili by to
@dominika_sk tak mne vysiel aj slo syndrom pozitivny 1v30 bola som na amnioncenteze aj na genetike cakam za vysledkami plus som v 19+2tt a podla ultrazvuku 17+2tt mam obavvy co to bude no dufam ze to dobre dopadne niekde som citala ze mali zeny aj horsie vysledky 1v5 a nakoniec zdrave deti dufam ze to tak bude aj u mna 🙏🏻
Ja mám tiež zle prietoky, beriem anopyrin od 13. týždňa. Na morfologickom ultrazvuku v 20. týždni tiež babo zaostávalo, bolo menšie. Teraz v 3. trimestri je o 3 týždne väčší.
@mimi2120 tiez vam napisali do spravy ze vyzera napriklad na 17tt? a ako dopadli tripple testy aj prvy screening? ja som mala prvy screening pozitivny na down 1:40 zaplatila som 400€ na testy z krvy ktore boli vsetky negativne a teraz zas tripple test vysiel pozitivny na slo syndrom 1v30 bola som na amnio uz nato nemam nervy kazdy lekar nieco ine mi povie uz som zazila tolko stresu a to aom len v polovici
Moja bola cele tehotenstvo vzdy o nieco mensia a stale sa ten rozdiel zvacsoval. Na konci tehotenstva o 3 tyzdne. Narodila sa tak ako ja s vahou 2600g, 48cm. Velmi rychlo vsetko dobehla a ma idealnu vahu a vysku na svoj vek. A je uplne zdrava. Urcite vsetko konzultujes s lekarom.

2 tyzdne rozdiel nieje nic hrozne 🙂 ono to dobehne neboj sa.. moja bola doteraz stale vacsia o tie 2tt a teraz na poslednom usg uz bola taka akurat na dany tyzden 🤷 nie kazde babo musi byt presne podla tabuliek neboj sa 🍀