Horúčky v 6. týždni tehotenstva

molu12
27. okt 2022

Ahojte, prosím Vás boli ste niektoré choré takto na začiatku tehu? Som len v 6tt, začiatkom týždňa som mala 2 dni horúčky, musela som brať Paralen čo 4 hod.,aby som to ako tak udržala pod 38st.C, 1x som namerala aj 39st.C, neviem úplne z čoho, len trochu ma škriabe v krku, Covid negat., PL mi predpísal Zinnat, po ktorom to odoznelo.. Ale bojím sa následkov na plod takto skoro v tehotenstve také teploty, tolko paralenu a ešte aj ATB.. máte niektorá podobné skúsenosti, bolo potom všetko v poriadku?

e1i
27. okt 2022

@molu12 v tehotenstve by sa paralen mal max 3x denne. Standardne ked si chora a nestriedas ucinne latky tak kazdych 6h,určite nie kazde 4.a nasadzala by som ho nad 38 ked mam iba

llnzz
27. okt 2022

Ja som nebola sice v 6 týždni ale v 3 mesiaci som mala covid ktorý mal ťažší priebeh tiež velmi vysoké horúčky a v 4 mesiaci hneď aby nebolo málo som mala zápal na ladvine v bolestiach som bola na paralene a v horúčkach lebo mi najprv povedali že to nič nieje iba prechladnutie na kríže, až na pohotovosti kedy som mala fakt velmi vysoké horúčky mi zistili zápal brala som tiež zinat 5 dní potom to prešlo a všetko bolo v poriadku vďaka bohu.

lenuska9999
27. okt 2022

@molu12 ja som mala v tehu covid, síce nie v takom skorom štádiu, ale tiež som brala paralen a aj zinnat atb. Neboj nič sa ti nestane. Dr vie, že si tehotná a vie co ti môže predpísať, aby to neublizilo tebe , alebo bábätku.

karolinka1991
11. dec 2022

@llnzz ahoj, ako ti to prosim dopadlo? Co babo?

llnzz
13. dec 2022

@karolinka1991 babatko sa narodilo zdravé v 40tt takže všetko v poriadku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre