V ktorom týždni vám prešli nevoľnosti?

dejna077
30. okt 2013

Ahojte chcela by som vediet co ma zhruba este caka som 13+5tt takze cerstvo v II.trimestri a od 6tt mi byva nevolno od 10tt vraciam. Teraz uz len tak 1x vecer ale tazko mi byva cely den po jedle. Kedy sa vam ulavilo presli nevolnosti prestali ste vracat. A bolo to pozvolna alebo zo dna na den?

ichbinich
30. okt 2013

@dejna077
Mne presli nevolnosti asi v 14-15 tyzdni. Mne zacalo byt zle v 8 tt, vracat som musela nastastie iba raz. Ale bolo mi furt zle, najviac vecer, ja som mala celodenne nevolnosti a nie ranne 😉
Ak sa dobre pamatam, bolo to v priebehu 2-3 dni, ze mi nebyvalo tak zle.
Asi tyzden-dva som mala pokoj, a prislo 24-hodinove palenie zahy 🙄 Ale ze aj zo zemle s maslom... Tak som potom na to kaslala, a jedla som aj u cinana, ale mala som vsade a vzdy pri sebe tabletky Rennie...

vivusika
30. okt 2013

mne bývalo zle iba ráno a to mi bolo ešte aj v pôrodnici 😀

dejna077
autor
30. okt 2013

@ichbinich najhorsie je ze nemozem varene jedlo len rozky jogurt cottage chease. Vecer ked sa vyvratim uz nedokazem jest a tak sa v noci budim na ukrutny hlad ten riesim aspon dvoma piskotami. Najhorsie je ze postupne chudnem a bojim sa aby som zs neskoncila v nemocke bola som uz 2tyzdne.

zuzi79
30. okt 2013

mne bolo zle asi tak od rána čo som vstala, a pozviechala som sa asi tak na obed, začalo to v 6.týždni a skončilo na začiatku piateho mesiaca, myslím, že tak pozvoľna.

ichbinich
30. okt 2013

@dejna077:
Ja som zila na bielom pecive a instantych kasiach pre babatka... Este sa dali suche zemiaky... Pestra strava vyzera inak 😉 😀
Ovocie, zelenina nehrozili. Zvlast paprika mi straasne smrdela...
Pomahali trosku triky ako: zazvorovy caj,ale studeny. Potom som nasla v DMke zeleny caj so zazvorom a citronom, en ma aspon kofeinom postavil na nohy... Jest malo, ale casto. Vzdy mat poruke nejaky keksik a pod. alebo aspon ryzovy chlebik. Ked som bola hladna, bolo mi este horsie.
Skus teda jest castejsie, ale menej, aby ti nebolo az tak zle. Ist este raz do nemocnice urcite nie je sranda. Inak jednu moju kamosku viac krat hospitalizovali, ona vygrcala vsetko ☹

dejna077
autor
30. okt 2013

@ichbinich ja cez den udrzim jedlo aj vodu zjem asi 5-6rozkov za den k tomu ten jogurt cottage alebo sunka v aspiku ale vecer ma zacne napinat a uz okolo 20:00 to neudrzim nie je toho vela co zo mna vyjde ale potom ten hlad. Snazim sa aj nejake hrozno a ananasovy dzus a dobre mi robi Fatra a Marka ale vecer uz nie to mi nerobi dobre nic... Zazvorovy caj raz a nikdy viac ten sa zle vracia strasne stipe.

ichbinich
30. okt 2013

@dejna077:
Tak aspon vies, ako je to s tymi zarucenymi tipmi 😀
Skus obycajny zeleny caj, ten mne robil celkom dobre. Mne ten zazvor tiez nerobil vzdy dobre...
Raz siel manzel vecer do lekarne pre protigrcajuci liek, co mi bolo tak zle...
Pytala si sa tvojho lekara? lebo oni pre zicher do letaka napisu, ze nie pre tehotne, ale ak ta to zachrani pred hospitalizaciou, preco nie? Treba uvazit pre a proti.
Tak dufam, ze to coskoro prejde!

dejna077
autor
30. okt 2013

@ichbinich torecanove cipky som mala ale pomohli na dva dni. Mam nejake homeopatoka kupene ale nedala som si ich este bejake coculine ci ako sa to vola mam aj naramky sea band. Nemam pocit ze jem malo len ma desi to ze chudnem stale uz mam o 8kg menej ako na zaciatku tehu a od kedy mam tehu knizku tako -2 kg co vie zenska o tych zvysnych 5kg nevie.

cherry1981
30. okt 2013

@dejna077 Ahoj mne bolo zle cele tehotenstvo stale sa mi grgalo aj 30 krat denne,mozno aj 300😀 a zvracala som asi do 20 tt, ale cele tehu mi bolo priserne zle od zaludka nechutilo mi vobec jest. Este po porode asi tyzden som stale grgala 😝 😝 😝 Fuuuuuuuu uz je to zamnou len vydrzat 😅 😅

ichbinich
30. okt 2013

@dejna077:
Sea Bands som mala aj ja, nosila som ich nonstop.
Moja svagrina tiez schudla v tehotenstve, a ma zdrave dievcatko, takze pokial je babo dobre zasobene, na kilach nezalezi.
Bohuzial si to naozaj treba odtrpiet...
Napriek tomu vsetko dobre!

elenka6
30. okt 2013

Mne chutilo jest a bolo mi dobre len posledny mesiac.

dejna077
autor
30. okt 2013

@ichbinich ja ich davam dloe len ked sa kupem ale uz mi povolili gumicky trochu tak sa mi smykaju v nich aj spim.
Ze tehotenstvo najktajsi cas v zivote zeny to povedal isto nejaky chlap. 9 mesiacov si odtrpis zavrsenych ukrutnymi bolestami... Uz aby som mala babo v rukach.

jul11
30. okt 2013

@dejna077 kazdemu zaberie nieco ine,ale jest casto a malo,ked nie zazvor,tak este cola je dobra.mne to odporucila sestricka na gynekol. a zaberalo. niekomu prestanu nevolnosti v 2trimestri,niekomu az po porode.ja som teda vracala a priberala pritom 3kg mesacne 🙂 moja mama ked ma cakala,tak pribrala za cele tehotenstvo asi 3kg a ja som mala 2800. a vsetko bolo v poriadku.vela vody,tekutiny,to je najdolezitejsie

zuzkamacken
30. okt 2013

ja som bola KO do konca 5.mesiaca..

kazunomiya
30. okt 2013

Ja som sa zacala citit lepsie tak v 12tt, ale obcas som este zvracala, naposledy v 20tt, ale nie som si ista, ci za to nemozu tehotenske vitaminy, mam pocit, ze asi nie su najlahsie na zaludok. Celkovo mi to nepripadalo az take strasne, len niektore dni v prvom trimestri som mala dost zle. Ale inak si myslim, ze to ma kazda zena inak, hoci ti tu kazda mozeme napisat svoju skusenost, ta tvoja moze byt celkom ina.
Ozaj, vraj existuju nejake moznosti ako sa nevolnostiam da do velkej miery zabranit, tusim ide o to, aby si pravidelne jedla a zaroven aby v strave bolo dost bielkovin, ktore zabranuju tomu, aby ti prilis kolisal cukor v krvi (co moze sposobit nevolnosti). A pomaha vraj zazvorovy caj. A este zevraj aj arasidove maslo (to bola rada z prostredia USA, tu sa tolko arasidoveho masla neje).

matula333
30. okt 2013

Ahoj mne presli pozvolna a trvalo to do 15-16tt,a myslela som ze to neskonci..zato teraz je to uzasne...ziadne nevolnosti, vela energie..len sem tam si musim poobede pospat, takze len vydrz zachvilku to prejde, teda drzim palce nech to prejde..🙂Citim sa ako by som ani nebola tehus..takze este vydrz..🙂

nefertitka
30. okt 2013

a pomahaju vam tie sea bands?

dejna077
autor
30. okt 2013

@nefertitka mozno len psychicky ale dole ich nedavam pre istotu je pravda ze ako ich mam mam nevolnosti o nieco miernejsie ale to moze byt aj tym ze som uz dalej. Ja ich mam asi dva a pol tyzdna.

luciaq
30. okt 2013

v den porodu 😎

sybo5
30. okt 2013

mne nepomáhalo na nevoľnosti nič. na začiatku to boli celodenné nevoľnosti, vracala som aj 5x za deň. Potom neskôr tak 2x za deň. Vracala som až do konca tehotenstva. Potom ku koncu tehu prišla ešte aj žalúdočná kyselina a zvýšené slinenie. Všetko prešlo v pôrodný deň.

andrejka1974
30. okt 2013

tak ja som si nevolnosti uzila najviac pri Sinduske a to az do konca 16 tyzdna , vracala som od rana do vecera , jedine co som mohla zjest bol chleba so syrom, takze po 16 tyzdnoch som ho fakt znenavidela 😀 😀 😀 😀 😀 ine som jest nemohla, vsak preto som pribrala v tomto tehotenstve len 5 kg, treba len vydrzat 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 neboj sa zvladnes to 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

matozazzo
30. okt 2013

Mne pri 1.bolo zle do 12.tyzdna,ked mi Dr.povedal,kriticke obdobie mame za sebou,uz je to ok,rano som sa zobudila a jic mi nebolo :D Pri 2.dcerke mi bolo zle do 16.tyzdna,ale malo to suvis aj so zlcnikom,bolo mi tazko,hlavne vecee. Ked som vylucila vsetko mastne,tazke jedla,plnotucne syry,jogurty,mlieko a dokonca aj klasicke maslo,prestalo mi byt zle...

gitka55
30. okt 2013

Pri oboch som prestala vracat v 16tt 🙂 Rozdiel bol len v tom ze pri malej som vracala rano a pri malom len vecer. Ale rano s prazdnym zaludkom to bolo super....

uhnakova
30. okt 2013

Nevolnosti zacali ustupovat zhruba po prvom trimestri, od polovice tehotenstva uz bolo viacmenej dobre, ale uplne ma to preslo az po porode.

nelka341
30. okt 2013

@dejna077 az som porodila...

missska87
31. okt 2013

Ahoj, ja som pri mojich vracala skoro do 20 týždňa...bolo to hrozné, zaujímavé však bolo, že som vracala len vtedy keď som bola hladná, hocikedy aj počas dňa keď na mňa prišiel pocit hladu a nestihla som to do určitej doby, už som utekala vracať kyselinu..... ale ak som to stihla nevracala som.
Z čoho vyplýva, že som jedla každú chvíľu niečo, aby som nemala prázdny žalúdok.
Dosť veľa som aj pribrala,,,lenže to nikto neriešil, lebo som čakala dvojičky.
Už som sa bála, že ma to vracanie bude trápiť až dokonca, ale potom to zrazu prestalo...
Držím palce....aby to vracanie zmizlo úplne. Ja dúfam, že pri druhom tehotenstve to už nezažijem.

dejna077
autor
31. okt 2013

Baby ste strasne zlate ja zacinam mat aj viac energie cez den ale na vecer ma nafukne ako zabu a co vecer zjem to aj vyvratim chodimm spavat s prazdnym zaludkom asi si to malinke takto praje sa mu asi lepsie spi...

veronika141
10. mar 2016

Ahojte baby . ja mam neustale nevolnosti .musim stale papat aby mi nebolo zle uz neviem čo mam robit. Nemáte nejake skusenosti ? Som v 7 týždni

mirunkad
10. mar 2016

Ahoj, zle mi začalo byť zo dňa na deň, večer som jedla cibuľový kebab a ráno, keď som ucítila cibuľu som išla nad misu. Tam som strávila dosť času, od 6tt som vracala aj niekoľkokrát denne a nevoľno mi bolo celý deň. prvé zlepšenie prišlo v 14tt keď mi bývalo zle už len večer, alebo nalačno. Nevoľnosti úplne zmizli v 16tt a ako to prišlo, tak odišlo. Až som neverila.

martina27777
10. mar 2016
Používateľ martina27777 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od martina27777.

stale papat aby ti nebolo zle? :O

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre