icon

Váha v 6. mesiaci tehotenstva

anna___1
30. dec 2016

Ahojte ženy, viem že táto téma je pomerné častá, pokiaľ vás to nezaujíma stačí to odignorovať 😂 Chcela som sa opýtať, budúcich mamičiek alebo už maminiek 😊 ako sú/boli na tom s váhou v 2. trimestri a či naozaj jedávajú 5x denne, musím sa priznať nie vždy to stíham tak aspoň sa snažím, čo najzdravšie 😊 My aktuálne vyzerame takto, vlastne som pribrala navyše 0,5kg a sme v 6. mesiaci. Pred otehotnením som mala 52,5 (zo zaciatku som mala nechut do jedla, stále som spala) a teraz 53 🙈 Lekárka hovorí že je to úplne normálne, hlavne ze rastie miminko ako má, no okolie stále do mňa "vŕta" ... preto ma zaujíma váš názor 😉 Mimochodom všetkým prajem pekny deň 🤗

Váha v 6. mesiaci tehotenstva
dominika6
30. dec 2016

@anna___1 máš divnú oosobnú váhu,je blbosť že si pribrala pol kila,lebo len dieťa v brušku váži viac+ plodová voda atd atd..
za celé tehotensto je v pohode pribrať cca 10kg...píšem cca lebo pol kila je podvýživa..

nivea777
30. dec 2016

@anna___1 ja som odzajtra 28tt a mam -4kg oproti povodnej vahe ale brusko uz je vidno,uz by sa mi patrilo :D

anna___1
autor
30. dec 2016

@nivea777 hlavne je, že miminko je v poriadku 😊 Tiež ti bruško vykuklo zo dňa na deň? My dlho nič a konečne nás je vidno 😍 Mám pocit, že teraz každým dňom viac 🤗 Glukozovy test máte za sebou?

nivea777
30. dec 2016

@dominika6 preco by mala mat divnu osobnu vahu? ja zajtra zacinam 28tt a mam -4kg oproti vahe spred tehu.. to potom mame obidve divnu vahu

anna___1
autor
30. dec 2016

@nivea777 a podvýživu? 😂

timea7
30. dec 2016

@anna___1 nič sa neboj, ja som polovicu tehotenstva strávila nad WC misou, v šiestom mesiaci som normálne oblieka nohavice, aj zapla, tiež mi bruško vyskočilo z večera do rána. Bábätko si vezme, čo potrebuje, ty sa nestresuj, užívaj si toto obdobie, nebudeš musieť zhadzovať. Dcéra mojej susedky mala na konci tehotenstva o 2 kg viac ako pred ním a má zdravé dievčatko, malo tri kg.

anna___1
autor
30. dec 2016

@timea7 PREDSA si to myslim i ja, len okolie človeka zneistí 😉🤔

timea7
30. dec 2016

@anna___1 okolie MUSÍ do všetkého kecať, to je už taký šport, aj okolo mňa lamentovali, že čo porodím a syn mal 3,80 kg. Veď nemusí byť každá tehotná ako slon. Sestrička od moje lekárky mala nevolnosti počas celých deväť mesiacov, neviem, koľko pribrala, ale asi minimum, nepoznala som ju ešte vtedy, keď bola tehotná, no hovorila mi to, keď som sa tak, ako ty obávala, či je dieťa OK. Chodíš predsa na prehliadky, myslím, že ani u lekára nie si raritou.

nivea777
30. dec 2016

@anna___1
@timea7 drahy mi vravi ze som "vychudnuta".. hej priznavam kedze som schudla za 2mesiace 5,5 kg tak islo aj z tvare prec,tak mi vidno licne kosti ale to je jedine take vyrazne kde vidno ze som schudla..jasne ze som schudla aj z noh trochu aj z ruk ved ale to je normalne pri -5,5.. bala som sa o maleho a lekar aj setricka mi povedali ze sa nemam coho bat,babo je taky maly parazit ktory si vezme vsetko co potrebuje a kedze mi byvalo zle(nezvracala som ale bolo mi fest zle) tak som ani vela nejedla a to co som zjedla islo do maleho,tak som nemala z coho priberat.. teraz uz jedavam viac o nieco tak priberam uz aj ja .. som aj rada ze som nepribrala 10 kg doteraz.. vela zien sa tym upokojuje ze su tehotne tak mozu priberat,ale podla mna to nie je zdrave :D

nivea777
30. dec 2016

@anna___1 svedci ti to a podla mna si pekna ( nie som lesba neboj :D ),mne tiez okolie hovori ze by som mala pribrat a ze male nebude zdrave ked nebudem priberat,ale ked mi lekar povedal ze to je ok tak verim jemu.. moj lekar ani nema rad ked baba velmi priberie.. co budete mat?

timea7
30. dec 2016

@nivea777 mne lekárka povedala, že aj v koncentráku sa rodili deti a boli zdravé, ja som tiež prvú polovicu tehotenstva vyzerala, akoby ma práve z toho koncentráku pustili, ešte aj tvár taká do bledozelena....neboj nič, veď chodíš na prehliadky, ja som mala tiež prvé mesiace na váhe mínus, ale už si nepamätám koľko.

nivea777
30. dec 2016

@timea7 ja sa uz nebojim..ked mi povedal sam lekar ze to je normalne tak som spokojna.. uprimne,neviem si predstavit ze by som vyzerala ako niektore zeny ze maju velke zadky,uz teraz sa zacinam citit nepohodlne a nevladzem tolko.. co by bolo keby mam +10 alebo 15 kg v tomto tyzdni

dominika6
30. dec 2016

@nivea777 - 4kg? to prečo?
nemyslím že je to úplne ok,ved sa najedz 😀 😀..

timea7
30. dec 2016

@dominika6 ja som jedla a všetko šlo von, kým som v sebe udržala vodu, infúzky nutné neboli. Prvých päť mesiacov som jedla minimum.

sykorkauhliarka
30. dec 2016

bud rada ze si nepribrala viac ..najviac sa ma pribrat v poslednych tyzdnoh...ja som pribrala 30 kg a to sa uz na mna skaredo pozerali...naschval som sa nevypchavala ...len som nemala pohyb a ukladalo sa to vsetko

maminuska
30. dec 2016

Ja som pri štvrtej dcére schudla v prvých 3 mesiacoch 12,5 kg, rodiť som išla o 4 kg menej ako pôvodná váha , beriem to tak že som v podstate od schudnutia pribrala potom asi 7 kg. Z pôrodnice som odchádzala -8 od pôvodnej váhy s opaskom na pôvodných rifliach .

mimkus
30. dec 2016

Ahojte, ja som v piatom mesiaci a mam plus 10kg, zacinala som na 53. Zas ja mam niekedy pochybnosti, ze ci je v poriadku tolko pribrat. Ale objektivne, vraj nevyzeram nejak zle, niekedy ludia ani nepostrehnu v bunde, ze som tehotna (to ma potom asi povazuju za prirodzeny knedlik 🙂 ). Tiez som sa pytala doktorky, ci je to ok a ona, ze vsetko je tak, ako to ma byt. Chodim na rozne tehotenske cvicenia, nech mam pocit, ze som aktivna a precvicim to, co mozem, napriek tomu trosku zavidim jemnejsie priberajucim stvoreniam 🙂

anna___1
autor
30. dec 2016

@maminuska Ďakujem za vyjadrenie 😉

anna___1
autor
30. dec 2016

@sykorkauhliarka prave teraz uz nemam ani ja pohyb, pretoze som doma ... ked som chodila do prace tak som nemala sancu pribrat aj ked som pracovala v zamestnani kde si vsetci myslia ze "nic" nerobis, no ked clovek pride domov je vycerpany a akurat spi... tak mozno za chvilu aj ja viac priberiem.. chapem ze ani vela nieje dobre, urcite je to zataz pre organizmus...

anna___1
autor
30. dec 2016

@nivea777 jejj si mila, napisem ti IP ohladom dalsich veci 😊

maminuska
30. dec 2016

@anna___1 ja by som sa na tvojom mieste vôbec nestresovala. Mojich -12,5 kg hovorí za všetko , na konci tehotenstva som sa nedostala ani na pôvodnú váhu .
Prvé tri tehotenstvá ..1 dcéra +7 nad pôvodnú, druhé +19, tretie tehotenstvo +10, a štvrté tehotenstvo -8 pod pôvodnú .
Tak si vyber , deti donosené všetky v normálnej váhe . A tá posledná sa mi javí ako najšikovnejšia.

dominika_klara
30. dec 2016

6. mesiac je ešte malo hodnotit... je to strasne individualne. Niektore zeny naberaju pocas celeho tehotenstva, niektore vobec, niektore az neskor. Ak sa bojis ze malo priberas, neboj, vo vyssom stadiu to pojde hore ako po masle :D Vacsinou to zeny nestihaju odratavat :D

timea7
30. dec 2016

@mimkus možno tvoje telo zadržiava vodu, nemusí to byť hneď tuk, ja som to mala tak pri druhom a zrejme aj pri prvom, lebo sa mi veľmi nechcelo veriť, že 10 kg ostalo v pôrodnici. Aj s bábätkom, samozrejme.

timea7
30. dec 2016

@maminuska to sa ti ako podarilo? Nevoľnosti?

maminuska
30. dec 2016

@timea7 nevoľnosti ani nie, ani som nezvracala, prestalo mi chutiť jesť, mala som syndrom nervoznych nôh , aby som ich upokojila a večer zaspala chodila som všade pešo, denne som nachodila aj 7-8 km všetko sladké bolo pre mňa zrazu humus, vyprážané a mastné no fuj, z chleba ma pálila žáha a zrazu -12,5 kg po tretom mesiaci , tak ale ja som aj mala jemnulinku nadváhu takže mne to nejak neuškodilo . Brala som femibioon , tak tá najmenšia to čo nedostala v strave dostala takto .

anna___1
autor
30. dec 2016

@maminuska A mala si dostatok železa? .. Presne tiez nemám chuť ani na rezne alebo čokoľvek vyprážane, ten organizmus sám cíti čo potrebuje. Zdravo som pred tehu nejedla az tak ako teraz .. 😊

maminuska
30. dec 2016

@anna___1 ku koncu som bola jemne chudokrvná , predpísal mi nejaké železo a v pohode . Ale ja som fakt celé tehotenstvo max chodila, inak som tie hnusné nohy neunavila a večer to bola potom katastrofa, boli dni keď som prešla aj 15 km , ale tak v priemere to bolo 7-8 na deň . Myslím že to bol jeden z podstatných faktorov, pohyb a zmena stravy. Niektoré dni som bola ako zajac ...kaleráb, mrkva , šalát , cvikla, niektoré dni som zas preferovala vajíčka a hovädzie maso , musela som prestat s bielym chlebom ktorý inak miujem lebo ma pálila žáha a prdela som po ňom ako dostihová kobyla, banány mi nechutili boli moc sladké , osladená studená káva ....čistý humus pre mňa a to mi ostalo aj dodnes ..veľa vecí sa jednoducho zmenilo .

siska53
30. dec 2016

@anna___1 Poznam jednu mamicku,co mesiac po porode vyzerala akoby nikdy nerodila,resp.vobec nie tak,ze dietatko ma.len mesiac..aj pocas tehu na nej takmer nebolo vidno brusko veelmi dlho..az tiez v dakom 6.m.trosku.. Dietatko mala zdrave,vyse 3kg.. Lekar jej na to nic nehovoril,dolezite je prospievanie babatka. Ona pribrala 7kg,cize nic navyse,len vaha babatka,plodovka a placenta..
Ja som.pribrala normalne - prve cca 16 kg,druhe 12kg.. A vsetko som vzdy mala v bruchu a priberala som tak primerane ako sa "ma"..

andrejka1974
31. dec 2016

@anna___1 ja som pri starsej dcerke pribrala len 5 kga to preto, ze do 4 mesiaca mi bolo strasne zle za cele tehotenstvo a to dcerka mala 2800 g a hned po porode som zhodila 10 kg , zadarilo sa mi to len raz pri dalsich detoch to bolo od 10 do 15 kg , takze je to niekedy naozaj normalne 🙂