Zdravé dieťa aj napriek výsledku 1:20 na down syndróm ?
Ahojte zienky, chcem sa len spytat mali ste niektora zle vysledky z krvi? Povedali vam ze je predpoklad na DS a nakoniec ste mali zdrave dietatko? Budem rads ak odpisu tie co s tym maju skusenost. Dakujem
@soooza no vidis a mne zas riaditel novorodeneckeho oddelenia pre chore babatka a nejaka velka kapacita na amnio v kanade povedal ze este v celej severnej amerike Nebol jeden pripad kde by sa DNA panorama mylilo vo vysledkpch. Mozno tie trisomy na zaciatku pred 7-8r mali par much. Ale inak by malo byt tak isto presne ako amnio. Hoci nic nie je 100%
jednej znamej kamaratka ocakavala zdrave dieta a narodilo sa jej s dawn syndrom. takze aj opacne moze byt
@vera519 ja som mala teraz 1:150 plus ešte aj toxoplazmozu. Poslal ma môj gynekológ na gsnetiki, ale ja som si dala radšej spraviť trisomy testy, tam sa down vylúčil a bola som tiež teraz na morfologicke sono u Grochala v Martine a môžem len doporučiť. Nechcela som ísť na odber plodovej vody, preto som išla radšej na platené testy. Držím palce.
@alojzova este neviem ... nemam vysledky ... ale poviem ti ked som bola u lekarky tak kazdej jednej hovorila aby sla na tie trisomy testy skoro som odpadla a pochybujem ze kazda jedna do radu ma neaky problem alebo co ... neviem to je asi neaky trend teraz strasit buduce mamicky.
@vera519 pokial mas vysledky 1:20 tak to nie je o straseni, ale chcu sa ubezpecit, ze budes mat zdrave miminko. Robia to pre tvoje dobro - im to moze byt jedno.
@kittykat22 ja som mala 1:150 len hneď nútia ísť na amnio. Nechápem keď už máme trisomy testy ktoré sa bežne v zahraničí používajú ako hrade poisťovňou u nás stále robia len tieto štatistické nepresné Triple testy, inde ich už zrušili preto ze sú nepresné. Ja som si tiež teraz platila trisomy a tie vyšli negatívne.
@vera519 moj gynekolog mi po asi minutovom ultrazvukovom vysetreni v 12tt vytlacil fotku, posadil ma pred seba a povedal, ze uz videl zazraky, ale ze toto je jednoznacny Down. Nameral NT 4,2 a maly nemal nosovu kosticku. Nemusim ani pisat o tom, aky bol ten den s manzelom pre nas strasny...presondovala som vsetky diskusie na mk a hladala pozitivne skusenosti. V ten den vecer som bola este u inej gynekologicky, ktora ma najskor nechcela zobrat, pretoze ulz k skriningu robi az v 13tt, ked je babatko trosku vacsie. Namerala NT 2,9...na hranici normy. A dnes mam dvojrocneho zdraveho chlapca, ktory mi tu rozprava basnicky. Takze verim, ze aj v Tvojom pripade bude vsetko v poriadku. Viem, ako sa citis, ale snaz sa na to nemysliet do dalsich vysetreni...My sme sa s manzelom potom odstavili ok akychkolvek diskusii na tuto temu, len sme cakali a verili... 💪🤞
@vera519 ahoj, ja mám dve takeho detičky, dokonca ešte väčšia pravdepodobnost, syn 7 rokov zdravy, dcera 1,5 roka zdravá, obaja velmi sikovni, skoro rozpravali, ... je mi zahadou,prečo mi vždy vyšli pozitivne testy, treba zájsť na morfo ultrazvuk k odborníkom, nech to vylucia, dost to vždy vystrasi... ale vsetko bude ok 😉
@teuflerin ahoj, tak dopadlo mi to dobre uz aj viem co cakame tak sa mozme opat raz a znova tesit na ruzovu zaplavu uz po 3krat 😍 aj ked uz by to chcelo chlapca 😁 .. este pojdem ku grochalovi tak az to u mna bude 1000 000 % urcite vsetko ok 🙂 predsa len ked takto vyplasia buducu maminku tak stale sa aj tak trosku boji ...
Ahojte, mne dnes volal lekar ze down 1:45. Nastastie som mala uz vysledky z Trisomy kde vysiel negativne. Dufam ze im mozem verit 🍀💁♀️

@miadi no tak trisomy nie su take presne...moj doktor riesil pripad trisomy negativne a dieta s DS....