Zdravé dieťa aj napriek výsledku 1:20 na down syndróm ?
Ahojte zienky, chcem sa len spytat mali ste niektora zle vysledky z krvi? Povedali vam ze je predpoklad na DS a nakoniec ste mali zdrave dietatko? Budem rads ak odpisu tie co s tym maju skusenost. Dakujem
@vera519 ja som bola na odbere plodovej vody aj keď z iného dôvodu. je bezbolestné podľa mňa. aj keď to v mojom prípade veľa neriešilo. priplatila som si výsledky hneď na druhý deň. do pôrodu som nevedela či bábu bude zdravé, či vôbec bude žiť a princezná má už 4 rôčky 🙂
Mne to tak vyslo a ties sa bojim co a ako
Celé tehotenstvo som mala pokazené , stále v strese. Lebo mi vyšli zlé výsledky . Stále som chodila po doktoroch. Mám zdravého syna . Až keď sa narodil som sa hneď pýtala či je zdravý , že áno ! prečo sa pýtam ? ! . . Hovorím lebo mi vyšli zlé výsledky ! .. sestrička NATO , že aj jááj. .. to každej druhej žene tak vychádza ! ..a majú zdravé deti .
Pri ďalšom tehotenstva tie testy odmietneme ak sa bude dať. Iba čo človeka vystresuju nič viac .
Potom som ešte zistila že stačí keď počas teho malo krvacaš a hneď ti to tie výsledky ovplyvní čo bol môj prípad !
@ruzasipova aj ja viem o takom pripade...vsak zato som bola na amniocenteze....diskutovala som z doktorom aj tie trisomy a on povedal ze mali teraz pripad ze trisomy ok a dieta s ds....tak som sa rozhodla pre amnio...a fakt uplna pohoda zakrok a priplatila som vysledok do 24 hodin
@denden77 prave preto som ani neriesila trisomy. Neslo tak o tie peniaze ako o to ze som nevedela co by som robila v pripade potvrdenia rizika. A aj tak nam na genetike odporucili amniocentezu, ze s rizikom 1:2 by sme trisomy testami len stracali cas. Trisomy su podla mna vhodne len pre zeny ktore su na 100% rozhodnute si dieta nechat za kazdu cenu, len chcu vediet na co sa pripravit.
@vaneska jasne pre ukoncenie z legalnych dovodou treba aj amnio ale o tom som uz nehovorila. To je dalsi krok. Ten trisomy sa da robit uz od 10tt a na amnio treba cakat do 18tt rozdiel je len v tom vediet skor na com clovek je. V pripade ze je vse ok clovek sa o par tyzdnov kratsie trapi. A na amnio nemusi ist ked su vysledky dobre.

@alojzova ahoj no bola som u svojej a ta mi zatial povedala ze podla nej vyzera dietatko v poriadku. Este som sa objednala na tie testy z krvy za tych 350e , do Martina na genetiku a este v 20tt som objednana k Dr Grochalovi. Tak verim ze bude vsetko v poriadku ale radsej este podstupim vsetky mozne testy aby sme vedeli nacom sme ...