Zdravé dieťa aj napriek výsledku 1:20 na down syndróm ?
Ahojte zienky, chcem sa len spytat mali ste niektora zle vysledky z krvi? Povedali vam ze je predpoklad na DS a nakoniec ste mali zdrave dietatko? Budem rads ak odpisu tie co s tym maju skusenost. Dakujem
ja som mala pri prvej dcere 1:80, pri druhom synovi 1:60...pri synovi som sa rozhodla pre odber plodovej vody a nelutujem, lebo do porodu by som rozmyslala co a ako...a takto 5 minutovy zakrok a priplatila som si vysledky do 24 hodin....a potom som sa uz len tesila
moja známa pred pol rokom mala zle vysledky išla do martina na specialne sono a tam im povedal že majú krásne zdrave babatko a aj tak sa narodil.Takze z tých krvných testov by som este nepanikarila ale je to iste ťažké...vyskusat treba vsetky ostatné metódy zistenia a tym si to vyvratit alebo potvrdit a potom robiť zavery
Mne povedal môj dr., že tieto testy nie sú vôbec presné a že najlepšie je sa riadiť sonom.
@vera519 ano.. Plakala som dlho, lekar debil sa pytal, ci chcem ist na interupciu.. U ineho lekara a na specializovanom sone som sa dozvedela, ze sa to vypociava podla poslednej ms a velkosti plodu... Kazda nema pravidelnu ms a nemusi sediet datum pocatia... A mam krasnu zdravu babu
Sestra mala 1:5 a má zdravého syna. Jej doktor povedal, že by tie testy zakázal, lebo sú veľmi nepresné a len stresujú mamičky.
@mmoonna tiež som toho názoru. Ja som ich odmietla. Zbytočný stres pre výsledok ktorý je štatistický.
Áno, mala som tak isto ako ty, potom ma poslali do genetickej ambulancie, kde mi opäť zobrali krv a ten druhy výsledok sa mi ešte zhoršil na 1:16. Napriek tomu sa mi narodil zdravý syn. Je to už 10 rokov, ale doteraz mam na tie testy nervy a už aj vlastný názor. Je to biznis so strachom matiek, tie si potom radšej zaplatia všetko možné. Určite skúsený lekár ako napr. Grochal ma určite lepšiu výpovednú hodnotu ako tie testy. Tie sú len čistá štatistika. A ešte malé zamyslenie na záver, majú slúžiť na odhalenie len niektorých chorôb, ale existuje množstvo iných chorôb a tie sa tam neurcuju. Dávajú falošný pocit, že dieťatko bude zdravé, v prípade, že vyjdu negatívne. Ale stat sa v živote môže hocičo. Takže hlavu hore, možno čakáš malého genia 😉
ja som mala vysledok viac ako 1:2 a mala je zdrava 🙂
To mi len dnes volala lekarka s tymto vyjadrenim tak jasne ze som vystresovana tiez mi vravela o odbere krvi, amniocenteze a ze ked nahodou tak mozem aj potrat zvazit .... zajtra ma objednala hned na sono ze sa nato pozrie tak som zvedava. Ano chcem sa Dr.Grochalovi objednat hned zajtra tam volam .... len som chcela vediet ako ste na tom boli vy ostatne .... lebo mi to do telefonu vravela ako keby to bolo naozaj tak co teda vediet nemoze tak ma to zosokovalo ...
@soooza Ja viem o pripade, kde specialne sono dopadlo dobre a testy z krvi ukazali 1:3. Po odobrati plodovej vody sa down potvrdil. Takze tak, ja by som uz ani sonam neverila a to bol odbornik v ziline. Ale to dietatko proste nemalo ziadne viditelne fyzicke priznaky.
@vera519 ahoj, áno mala som, tiež ma poslali na genetickú do BA a odber plodovej vody, ktorý sme s manželom odmietli, neviem, či to bolo znamenie, v ten deň sa malý vo mne prvýkrát pohol. Narodil sa zdravý, už má 13 rokov. Držím palce, aby to aj u teba dopadlo takto šťastne 😊💖
@vera519 1:2 ds 1:5 Edwards isli sme ku geneticke a na NIPT test ten potvrdil DS je na 96% presny chcela som este amnio no vravel dr tam ze este nikdy Nebolo amnio ine ako vysledky DNA testov.. no drobatku uz nebilo srdiecko. Pitva placenty potvrdila ds.
@soooza To je uplne ina info ako mam ja. Este k tomu ze 90% potvrdenych diagnoz sa rozhodne pre umele prerušenie a z tych co ostanu teho 1/3 ds deticiek sa nedožije 3 trimestra. Priroda sa naopak snazi take plody eliminovat. Sono nie je 100% poznam jeden pripad kde sono vyzeralo ok a dievcatko sa narodilo a ds
@vera519
@vera519
Ja som mala tie DNA testy hradene zdravotnu kartou kde zijem no na tvojom mieste si to radsej zaplatim nech mam istotu a klud . Volaju to trisomy testy stoji to okolo 350e na SK vysledky mas za tyzden dva. Ak sa bojiš amnio. 1:20 znamena ze 1 z 20 teho s takymi vysledkami ako mas ty mà DS.
@vera519 to mas len z krvi ci uz aj zo sona?ja som mala z krvi 1:160 a potom sme sli na sono k odbornikovi kde ked to spojil s krvou vyslo 1:566.len nesli mu zmerat vsetky udaje. Na amnio som nesla bala som sa a tie trisomy su drahe ale aj nepresne. Neskor sme isli este na sono k inemu problemu a sme sa spytali ci nieje vidno ci mame ds povedal ze 90 percent deti s ds ma.problem so srdieckom a naša ho nema. A nenasvedcuje nic ze by mala mat ds. Porod mam 2.3.2020 a dufam ze bude zdrava.
poznám pár prípadov, ked sa tie testy mýlili, preto som ich pri prvých dvoch deťoch odmietla, pri tretom mi ich urobili, ale to si sestricka zle pozrela v karte a ja som zase nevedela, ze cast tej krvi, co mi berie je na to... pre mna boli smerodajne sona u grochala...tak ci tak by som si dieta nechala....
Musis si vyriesit zakladnu otazku. Chces si babatko nechat aj za cenu down. syndromu? Tak potom nepotrebujes doplnujuce testy a sona. Lebo ako sama pises, bojis sa, ze sono nemusi stacit. Ak vsak nevies, ako by si sa zachovala, kym sa nedozvies uplnu pravdu, objednaj sa na sono a kludne si zaplat aj drahe testy z krvi.
ahoj, ja som mala zo skriningu zvysene riziko cca 1:50, potom sa to spojilo s vysledkom triple testu a vysiel DS 3:4. Sla som na odber plodovej vody, ktory podtvrdil zdrave dieta, uz ma 8 rokov. drzim palce!
Znama mala 1:60 z krvy sono bolo ok mà krasne dievcatko s ds ona uz ine testy nechcela. Je uzasna Mamina a jej dcerka je rozkosna hoci je to narocne uz ako babo mala par operacii srdiecka a uši. Chodi teraz do skolky.

@vera519 ja nie ale naj kamarátka áno. Ona mala 1:6. Syna ma zdravého