8 mesiac tehotenstva. Už to asi nevydržím
ahojte baby,chcela by som tu zalozit taku diskusiu pre tie co su na to ako ja.som v 29 tyzdni,zacinam osmy mesiac.cakame chlapca,od zaciatku hrozne priberam aj ked som vzdy bola chuda,uz som pribrala 20kg aj ked mam pohyb a vela nejem.glukozovy test vysie velmi nizky takze sladke mi prikazali jest.zacali sa mi robit aj strie na zadku a stehnach.cele tehotenstvo dost zle prezivam,mam pocit ze to nevydrzim,je tu niekto ako ja?na zaciatku som nezvracala,ale zle mi byvalo,palila ma zaha,mavala som hrozne migreny.do toho stresy okolo svadby.teraz sa zasa ideme stahovat aby sme uz s malym boli vo svojom.mavam aj zapchy a hemeroidy ktore praskaju a krvacaju.tecie mi krv z nosa.v praci som uz nezvaldala a dva tyzdne som PN.27.11 idem na matersku.pripadam si velka,tazka,nepritazliva,som cela opuchnuta akoby sa vo mne vsetka voda zadrziavala.mavam depresie zo svojej vahy.mam pred sebou este skoro tri mesiace a neviem ako ich vydrzim.najhorsie su problemy s klbami,mam hypermobilny syndrom,moje klby asi nezvladaju tu vahu.velmi ma bolia ramena.zacalo to lavym,a uz boli aj prave.ledva zdvihnem ruky.je to asi kvoli spanku ze raz spim na jednom raz na druhom boku a som taka tazka.bola som aj u ortopeda,ale ze teraz nemozem nic uzivat,ani obstrek mi nemoze dat.len nejaky krem mi dal,ktory nepomaha a nahrievam sa vyhrevnym vankusom.posledne dni velmi zle spim,nemozem sa ulozit kvoli tym ramenam,velmi sa potim,som smadna stale,potom cikam stale,snivaju sa mi hovadiny a maly do toho stale kope,ma zo mna boxovaci mech.viem ze to vyzera ze sa len stazujem,ale ja uz neviem co so sebou a ako to mam vydrzat do konca....maleho moc lubime a tesime sa na neho.len mam hrozu ked zase pridem na poradnu a zase mi vynadaju ze som za mesiac pribrala 5kg a neviem ako to mozem ovplyvnit.a to este nespominam nalady,z nicoho nic placem,som smutna,nemozem sa uz na seba pozerat a tak.je to vsetko normalne?
@halahijka Dakujem za podporu, ved ja to vlastne aj tak beriem, nie rychlo, ale isto. Asi by som si este ani nevedela odopriet urcite jedla, a coskoro bude teplejsie, budeme stale vonku, aj pohybu bude viac...hlavne nech je v pohode moja mala. A na druhej strane, nikde nie je napisane, ze musim byt ako predtym, chudulinka.
Ja drzim palce aby ti porod prebehol v poriadku a v zdravi 😉
@maminalenka Presne tak, tak drzim palceky.....a dakujem....dufam, ze to bude rychle a bez komlikacii hoci mame este mesiac....Ale nenahnevam sa ak sa mala vypita trosku skor ;))) Netuzim prenasat....Pekny den
Pre halahijku...Prenasanie ti neprajem, ja som prenasala 7dni, museli mi pretrhnut plodovy vak, ci ako to mam nazvat a mala bola taka velka, vobec nechcela ist von, dvaja lekari mi tlacili na brusko aby sa dostala von...chuda male a teraz sa trapime s torticollis, cvicime vojtovku...tak nech sa ti teda vypyta malinka skor, nech si ju uz mozes drzat v naruci...pekny vecer
ak by ste mali záujem, tak seminár Zdravotnícke minimum pre súčasných aj budúcich rodičov sa koná 25.3., robí ho detská doktorka a bude v priestoroch čajovne na sokolskej 1 v bratislave
Ahojte zienky.Ja som prvykrat tehotna a mam pocit ze uz nevladzem.Strasne zle spim skoro vobec, mavam bolesti brucha nemozem sa zohnut uz mam niekedy pocit ze nic nezvladnem ani porod psychika mi odchadza mavam strasne depresie a velky strach z porodu skoro kazdy den sa citim ako po opici moja nalada je velmi zla citim sa uplne nepritazlivo stale podozrievam z niecoho partnera a on to uz chudak nezvlada a mna to mrzi ale neviem si pomoct neviem ako dalej..
@ewka0012 Ahoj, to si bola trosku mudrejsia ako ja mne ju bolo luto davat dole a teraz uz obrucku dole nedam, take mam opuchnute prsty a neboj niesi sama na tom s tymi kilami ja mam uz 22 kg navyse, nohy bolia ako blazonko, rada by som ta potesila ze bude lepsie, ale asi nie, teda az kym neporodime nase krasne babatka, ale stoji to za vsetko to trapenie. Inak mne dost pomohlo v tychto uprsanych dnoch si davam OMEGA 3 je tam ryby olej a zda sa mi ze mam lepsiu naladicku, tak skus snad to pomoze aj tebe 😉
@brusinkovci Ahoj, hlavne nebud zufala, to ti k nicomu nepomoze a skus OMEGA 3 mne pomohol, naladicka sa troska zlepsila 😉
Ja cakam chlapceka,no do 6.mesiaca som sa nemohla stazovat skoro na nic fakt.Az od 7.mesiaca prezivam bolesti klbov,zle sny asi kazde 2hod. v noci sa budim a musim ist na WC.Teraz som v 8.mesiaci zacina mi byt zle z jedla kyselinu mam hroznu.No a s vahou pribrala som asi 11kg nemozem sa stazovat.Mam 36rokov a prve babinko predomnou velmi sa na nho tesime naseho Maxika da sa to prezit treba len pozitivne myslet nic sa neda robit dakujme bohu ze mame to stastie a mohli sme otehotniet...........no mam termin 15.novembra tak mi drzte palce vsetky dufam ze to prebehne v poriadku tak sa majte pekne vsetky utrapene tehulky 😉
ahojte ja som v 32tt a sa citim hrozne najradsej by som mala uz vsetko za sebou nepribrala som vela za cele tehotenstvo cca 8kil ale nohy a nemozem spat poriadne bolia ma krize
Ja sa citim ako hrosica 🙂 tiez vazila som 46 a teraz som v osmom mesiaci a vazim 64 😅

@maminalenka Viem si predstavit ako si reagovala aj ako si sa asi citila...moja kamaratka zazila to iste, a ma z toho depresie doteraz, a pri tom jej mala ma uz rok...Tak rychlo sa schudnut da, ale nema to vyznam....moja mama je zdravotna sestra a prve co mi povedala, ze clovek tak dlho ako pribera, tak dlho by mal aj chudnut aby to malo nejaky efekt a aby to potom naspät nenabral...S chudnutim po porode si nerobim velku hlavu, pri synovi som nabrala 28 kg a davala som ich dole skoro 2 roky. Islo to sice pomalsie ale isto a nemalo to jojo efekt a aj ta koza sa pekne prisposobila chudnutiu, ziadne strie ani pri priberani ani pri chudnuti ;) Takze radsej pomalicky...drzim palceky 🙂