icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

tintiniacik
28. feb 2010

Juuuuj Katuska tak ty si ale sikovna ja som sa akurat zobudila a naranajkovala 😝

janyka
28. feb 2010

Katka, vy práve krstíte...je 10:00h 😵

Stani, jj máme novú dr., tak už budú dve 🙂 ale je veeeľmi mladučká a taká jemná, som ani nevedela, že ma vyšetruje 😀 ...tak my sa vidíme v porodke 😉

ja už chcem ísť...však na bábetku ma už marcovky popredbiehali....to je na porazenie. asi sa na to vykašlem a prestanem tak na to čakať a ono to príde....veď raz musí, nie? 😝

matulienka.d
28. feb 2010

Dobré ráničko.....
Ja som spala výborne dnes.....Práve som sa naraňajkovala a neviem čo so sebou....Leňošiť pri telke? To sa mi nechce, asi si prečítam nejakú knihu.... 🙂

Nooo, tak Katka s Laurinkou to budú mať čoskoro za sebou a už len hor sa na oslavu....... 😀 😀 😀 Joj, aj ja by som šla veru......... 😵

Janyka, no vidíš to???? Ja som tiež ešte tu a to nemáme termín zas tak ďaleko od seba, keď si vezmem do úvahy, že prvý mam v tehu knižke na 4.marca..... 😉 Asi bude fakt nato nemyslieť a uvidíš ako ťa to prekvapí... 😀

No Stani, u nás je to inak, ja si nemôžem presadiť iné meno u mm............. 😠 😠 😠

m.i.r.i
28. feb 2010

Kati ty toho stihas..aj kolko prispevkov 🙂 Tak uz krstite..
No mne maly celkovo vela nespinka..v noci ako tak..ale taha tak po 2-2.5 hodine, niekedy 3..potom nakrmim, ale dalsiu hodinu aj viac uspavam...potom zas spi zo 2 hodiny, nakrmim, dalsiu hodinu uspavam..takze dost tazko..a o 5 rano skonci so spanim uplne, to uz ho neuspim, to uz s muzom len nosime hore dole..uz ma rano..pritom drzime tmu, ticho..vsetko...no nic..ale aj cez den vela nespi...nie ako novorodenci co len je a spi..nas je casto hore, vela place..snazim sa ho brat aspon vonku, v kociku spinka dobre..takze som vdacna za kazdu hodinku co si pospinka..niekedy nas prekvapi a aj cez den 3 hodiny spi rano alebo poobede, ale to nikdy nevieme, lebo vacsinou je to plakanie a nosenie..takze vela casu prist na net nemam, lebo ledva stihnem uvarit..skor manzel vari, aby som ja aspon pozehlila...na upratovanie mi doteraz cas nezvysil 😉 a to som si vravela, ze niekedy si schrupnem cez den s malym..len to tak najst taku chvilku..nejako este nikdy nevysla..

renatkas
28. feb 2010

Ahojte,

Michaela je u mna tiez c.1 😀 keby som mala dcerku urcite by sa volala Michaela.

A baby nebojte sa toho porodu, ja ked som porodila tak som povedala ze rovno moze prist aj druhe 😉 Kontrakcie rozoznate urcite, je to v pravidelnych intervaloch, mna to nebolelo este ked boli 3 minutove, iba taky tlak na konecnik a pocit ako pri MS, ale to urcite zistite tym ze to bude stale pravidelne. A bolelo to az ked boli asi minutove, ale neni to taka strasna bolest, podla mna v pohode. Mne potom pichli epiduralku takze to uz som len prelezala a prekecala s manzelom 😀 Inac ta epiduralka je na nezaplatenie, kto moze urcite si to dajte, preco zbytocne trpiet niekolko hodin v bolestiach ked netreba.

Kati, miri, ako dlho zvyknete kojit vase slniecka? mne sa prisaje tak na 10 minut a potom uz je taky vysileny ze nevladze papat, zaspi a rucicky ma totalne nevladne.

renatkas
28. feb 2010

Kati uzite si krstinky.

Miri moj maly je ako medvedik, az mi to je divne ze stale spi, dufam ze nedostane zltacku lebo ze deticky so zltackou su strasne ospanlive, dnes dojde lekarka na neho pozriet tak uvidime.
Neboj toto je len prechodny stav, urcite sa to upravy. Nepapa nejak velmi hltavo ze by mal koliky? Existuju na to dobre kvapky Infacol.

vejula
28. feb 2010

čavte kočky...

Michaela je velmi pekné meno... Ale asi by ju všetci volali Miška a to už také super nieje... Hmmm tak neviem poradiť.

janyka maličký asi čaká na pekný dátum... e by 3.3.???? to by bolo fajn nie?

shaarka, ja neviem čím to je že sa nebojím aj napriek tomu, že mamina nemala najlahšie pôrody a ja som celá mamina aj čo sa postavy týka... Ale nejako sa fyzickej bolesti nedokážem až tak bát... Ja lepšie znášma fyzicku bolesť ako psychicku... Tá ma zabíja. No ale možno po pôrode budem hovoriť trochu ináč 😅 Však uvidíme. Ja sa skôr bojím aby som vládala tlačiť tak aby som maličkého vytlačila, aby nebol dlho v tých tlakoch a aby sa mu volačo nestalo, to je to jediné čoho sa fakt bojím 😖 No snad su to len plané obavy 😒

Katk ty dnes krstíš??? Jeeej, ako skoro, že? Tak nech vám to krásne výjde, počko máte super takže prajem drobčekovi vela trpezlivosti.

matulienka.d
28. feb 2010

ahoj rentka.....
tak som rada, že to vidíš nakoniec tak optimisticky, aj si mi zdvihla náladu a trošku ma upokojila......a čo prosím ťa teraz s tými zapalenými stehmi???? kúpeš sa v niečom alebo musíš užívať nejaké lieky????

vejula, no ja by som nebola proti Michaele, ale keď si predstavím, že jej niekto povie Miša alebo Miška tak ma trafí....veď ani ja neviem, ako by som jej povedala pekne....proste sa mi to meno zdá na skrátenú verziu nevhodné...... 😒 😒 😒

dnes je vonku naozaj kráááásne, asi si nachvíľku sadnem na balkon a vypijem bezkofeinovú kávičku..... 😉 😉 😉

matulienka.d
28. feb 2010

baby, no a čo tak

Lea alebo Livia alebo Olívia?????????????........... aj to by bolo celkom pekné meno nie???? musím dnes zasa pokecať s mm..... 😀 😀 😀
Som zvedavá čo mi povie............... Začínam byť zúfalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😖

tintiniacik
28. feb 2010

Fuuuuuu baby tak my sme uz zvladli aj prechadzku aj ked ja fucim ako keby som behala mnaraton 😀 😀
Ale ked je vonku tak krasne. Mati si mi urobila chute s tou kavickou tak si idem uvarit caro 😝

matulienka.d
28. feb 2010

😀

veru, urob si,....ja som práve dopila a tedaaaaaaaaaaaa...............úúúúúúúžas 😉

tintiniacik
28. feb 2010

uz aj ja mnaaaaaaaaaaaaaam 😝

katka22r
28. feb 2010

ajoj kocky tak my sme doma...u nas sa este pije o malu postarane kazdy ju mojka takze mam cas...zaliezla som do izby lebo sa necitim najlepsie,prisli mi kramy ☹ ...no ale nasa mala sa statocne drzala na krsinach vobec nezaplakala juuj jaka bola krasna...

dakujeme vsetkym co na nas mysleli 😀

renatka nooo aj moja tak zo zaciatku papala....troska vysala asi 7 min a hned zaspinkala...a nic jej nieeeje...ono vytaha tolko kolko mu treba 🙂

zajaciq
28. feb 2010

katka to tak skoro menstr ???? cosiiiii ja ze pol roka nebudem o tom vediet 😕

mat Olivia je krasne aj Lea, ale opat nejak moc caste na tuto dobu 😒 a co si cele tehotenstvo neriesila mena? ja som bola taka zufala v prvom trimestri ..potom som si povedala, ze to nema vyznam riesit.. a ked potvrdili dievcatko, zuzila som to na dve mena, a teraz nejak mi zostalo uz len jedno 😅

zanin
28. feb 2010

Katka to je fakt skoro. A este k tomu ked len kojis. Ja som mala prvu az po pol roku.

janyka
28. feb 2010

Katka, keď budeš mať čas, tak fotkyyyy. Nieje to nejako skoro na krámy? Ja by som radšej išla gynekológovi, lebo takto skoro to môže byť skôr z toho, že niečo zostalo v maternici a telo sa to snaží vylúčiť. Aj u mňa to tak bolo, ale chvalabohu, vyšlo to samé 😎

Matulienka, nezúfaj, určite niečo vyberiete. Nemaj obavy, manžel určite niektoré povyraďuje a hneď ich budeš mať menej. 😉

oliinka
28. feb 2010

ahojte baby.chcem sa vás spýtať mali ste posličkov?od kolkého týždna?mna vo štvrtok aj dnes už dve hodiny pobolieva v podbrušku,akoby také krče,začnu prestanu a tak dokola.pred dvoma týždnami na poradni som mala CS 2 to je zlé?

tintiniacik
1. mar 2010

Dobre ranko.
Tak a zacina sa nam marec som zvedava kto bude mat v tejto teme prve marcovciatko 🙂 🙂

matulienka.d
1. mar 2010

Čavte, čavte....

No zajko, to je tak, mali sme vybraté meno - jedno jediné a teraz dva týždne pre termínom sa mm rozhodol pre Michaelu a akosi ho nemôžem presvedčiť o inom mene.... ☹ tak som mu aj trošku nadala, že super, keď sa takto rozhodne o 5minút 12..... 😠 😠 😠

No a som sa rozhodla, že ktoré meno ma napadne, tak také pustím z úst a bude..... 😀

Tintiniaci, tak to som aj ja zvedavá veru....Janyka??? Stále nič? 😉
Ja som mala večer bolesti v podbrušku a šlo mi to až do mechúra a potom som si ľahla a prešlo to...no a celú noc ani teraz ráno nič.....Takže sa práve chystám do poradne.... 😉

tintiniacik
1. mar 2010

Ozaj so vam zabudla povedat vecer ked som lezala v posteli tak ma konecne prepadli aj pozitivne myslienky na to ze ake to bude krasne ked uz pojdeme z porodnice domkov juuuuuuuuuuj ako sa ja na to tesim 😵 😵

matulienka.d
1. mar 2010

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

no vidíš, tak si ich udržuj stále v čerstvej pamäti.... 😉

janyka
1. mar 2010

Olinka, CS2 na 34tt podľa mňa nieje až také zlé. Veď ak ti dr. na to nič nepovedal, tak je to ok 😉 ...môžu to byť aj poslíčkovia... 😵

tintiniačik, super, tak na to stále mysli 😵

Ja mám za sebou už všemožné babské recepty a nič. MM sa mi smeje, že ten malý bude taký pobosorovaný, čo na ňom všetko skúšam. Ani tá vaňa nepomáha, korenené nápoje tiež nie, pohyb nie, čo ešte??? Bože, ničomu z toho nedôverujem a aj tak zo zúfalstva skúšam 😅 ...dnes idem na poradňu, tak som zvedavá čo mi povie....a zajtra termín 😠

Barbi, ty si sa nám ešte neozvala, dúfam že ste v poriadku 😕

zajaciq
1. mar 2010

matulienka aha, cize mali ste meno, len to manzel zmenil 😠 no esteze aspon v tomto mam vyhodu, nemusim sa nikomu spovedat a vyber zostal len na mne 😀

a preco sa vsetky tak ponahlate porodit? ved vsade sa pise a je dokazane, ze rodi sa od 38tt do 42tt, za prenasanie sa povazuje az za 42tt a nie 40-42tt . 😕 babatkam je predsa v brusku tak dobre 😵 to sa mi asi pise, ked ja nemam zatial ziadne bolesti ani opuchy ani nic, aj spim relativne dobre. az na tlaky na mocovy mechur 🙄

janyka
1. mar 2010

Zajačik, to je super, keď máš voľnú ruku 😉
...no vieš, ale bábo nemôže zostávať v brušku viac ako 42tt, takže prenášaš už po 40tt, aj keď sa vraví, že bábo je 38tt-42tt v termíne.

zajaciq
1. mar 2010

no spravne by sa malo hovorit, ze prenasa sa az po 42tt. 38-42 je fyziologicke tehotenstvo. len dnesna rychla doba vsetko urychluje a zeny by uz rodili najradsej v 37tt, aby vela nepribrali, atd 🙄 to sa mi nepaci. mne povedali, ze nemozem po termine kvoli rh negativu, ale nejak si z toho hlavu nerobim. 2-3 dni sa hadam pocka 😵

mozno porodis uz zajtra, na termin 😉

janyka
1. mar 2010

Zajačik, máš pravdu, ale dnes už bábo nenechávajú tak dlho v brušku, lebo to prináša aj isté riziká, hlavne placenta už nemusí pracovať tak ako má, lebo už nerastie, je zrelá, príp. už prezretá. Ja sa bojím toho, o váhu mi nejde 😉 Žena je potom viac sledovaná. U nás v nemocke som stretala ženy, čo chodili po termíne každý deň na prietoky a pásy. A keďže tu nemáme lekárov, tak sa čaká aj pol dňa. No a predstav si to absolvovať každí deň 😝

stani08
1. mar 2010

ahojte babulky, ja mam tiez strach z toho prenasania......uz by som chcela mat malinku pri sebe 😉

janyka drzim palce dnes na poradni 😉 ......ozaj Ty mas kolko placentu uz 3? Teraz budes chodit castejsie do rizikovky?

matulienka mne sa velmi paci meno michaela 😉 ......moja susedka ma misku a teraz druhej dali meno saska 🙂

janyka
1. mar 2010

Stani, hej, už mám 3. No neviem ako často budem chodiť, uvidím, čo mi povie môj dr. Ale už ma to nebaví, chodím tam už asi od nejakého 33tt každý týždeň + k môjmu. Tak si vieš predstaviť 😖
...no veď môj malý čaká tvoju malú 😉

vejula
1. mar 2010

čavte kočky...

No nám na predpôrodnej príprave hovorili že dlho po 40tt nenechávaju prenášať tak max 4-5dní... Vraj ked sme sa už tolko natrápili tak nebudu predsa riskovať. Presne ako hovorí janyka aj tap lacenta už môže byť nie OK alebo sa maličké môže napiť skazenej plododvej vody 😖 Aj také sa už stalo

No ale janyka ty máš zajtra termín tak možno to bude fakt presne na den 🙂 Však tak by to bolo ideálne, aj ked ja by som možno tiež už rada porodila aj v 39 tt... Ale nie nech nepriberiem ale že už chcem mať táááák strašne drobca na rukách, moc sa na neho teším 😵

stani08
1. mar 2010

jani to chodis od 33 tt 😕 ......nejako skoro si zacala nie? ci si mala nejake trable? Ja uz chodim len do rizikovky, k mojmu dr. nie, ale radsej by som tam sla, teraz ma dovolenku a ked tento tyzden neporodim a vo stvrtok ma nepozru v rizikovke ci sa neotvaram, tak asi behnem buduci tyzden mojmu dr. nech ma kuki a urobi ten "chmat" co robia, aby sa rozbehol porod 😉 ........ked som bola vo stvrtok v rizikovke, tak tam bola jedna baba, ktora prenasla 7 dni a hned si ju tam nechali, uz ju ani nepustili domov 🙂. Jani, zeby bol tvoj maly taky gentlman a pockal si na nasu hviezdu? 😀

vejul v kazdej nemocke je to inak ...........a momentalne asi u nas aj zalezi ci maju volne miesto 😠