Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
miminkaa aj môj doki mi poradil isť rodiť do CA 🙂 On tam tiež niektoré dni rodí. A povedal že je to teraz lepšie tam. No ale aj čo som počula od kamarátok čo tam rodili tak boli spokojné...
V ZA su velmmi pekné nadštandardy ale 70Ečiek za noc to si nemôžem dovoli 😅 A v normálnych izbách je jedna sprcha na celú chodbu čiže na 24 žien. Chapeš po pôrode ked sa treba sprchovať každu chvílu jedna sprcha na 24 žien. A v CA je tam jedna sprcha pre dve izby čiže 5 žien. To je už uplne iná káva. Kebyže mám na to zaplatiť si nadštandard tak idem do Za ale na to nemám takže som to vyriešila takto. Navyše tam chodím na predpôrodnu prípravu a cvakla som za to 30 Eur ale zas muž mi môže isť zadarmo ku pôrodu, pričom lčn za to by sa platilo neviem či 20 či 30 Eur, a kedže mm ku pôrodu chce isť a ja tiež chcem aby išiel tak to máme takto asi výhodnejšie 😉 Aj ked je pravda že je to trochu od ruky, no nepočítam s tým že by som mala nejaký bleskurýchly pôrod, takže toho že v aute porodím sa nebojím 😀 😀 😀
matulienka....
sak aj som rada ty brdo sak ja si neviem predstavit co by som tam robila...a to preco az 4 dni si tam musela ostat?co ti tam vlastne robili za tie styry dni?
a inac ked som bola teraz v stredu a teraz by som chcela ist v pondelok mozem ist aj tak alebo uz ked som sla v stredu musim len v stredy chodit???
vejula,no jasne chapem....
😉
tak tam v tej ca to fakt vyzera byt prijemne,len neviem co tam budem robit ked nebudem mat mimi pri sebe,a nedajboze ak ma tam zavru skor...sak ja asi umriem od nudy,este nikdy som nelezala v nemocke,tak som zvedava ako rychlo mi to bude ubiehat....
Matulienka, a takže sama 😔 neboj mužíček sa čoskoro vráti 😉
No ja dufam že v tom 37tt mi už budu robiť aj prietoky, lebo ja som taká zvedavá a taký bojko všetko chcem vedieť...
Inač otázočka trocha od veci robili ste si počas tehu výplachy rosalginom? Mna teraz zo spodu trochu posvrbieva a doki povedal aby som robila tie výplachy, ale je to dosť komplikovaná operácia 😝 Ma to teda moc nebaví...
miminkaa, no čo ti budem hovoriť....nerobila som tam nič, len mi robili záznam niekedy aj 4krát za deň a potom som šla ešte na ultrazvuk kvôli prietokom a dvakrát za deň mi zmerali tlak a teplotu som si zmerala a to bolo všetko...potom som sa ponevierala po chodbách a obdivovala bábätka.... 😉
kľudne môžeš aj v pondelok, to nemusíš presne za týždeň, tam ide o to, aby si každý týždeň tam proste prišla a mala záznam.....minulý týždeň som bola v stredu a tento týždeň až v piatok lebo skôr mi to nevyhovovalo.... 😉
a nikto mi nič nepovedal.........
matulienka,tak to teda si sa musela riadne nudit...joooj
tak to je dobre ze mozem hoc kedy,tak pojdem teraz ten pondelok,lebo nechcem ist sama,a manzel ma nocnu ten buduci tyzden tak aspon v ten pondelok moze ist so mnou.... 😉
na bud. tyzden uz pojdes asi posledny krat nie... 😒
Nie zatial nemam ziadne pocity na porod Matulienka no len tak sa pytam ze ako to je. Ja budem urcite este prenasat v papieroch mam napisane ze otvorena na spic prsta takze to nevyzera ze by som sla v najblizsej dobe rodit
miminkaa, to budeš na záznamy chodiť až do pôrodu každý týždeň....
a nudila som sa veru riadne, to ti poviem...... 🙂
tintiniacik, tak to veru hej, ja som od pondelka na dva prsty a stále nič..... 😉
Včera mi prešiel prvý termín a v pondelok mám druhý, tak som zvedavá, ako to bude...... 😀
vejula, ja som žiaden výplach nerobila, všetko v pohodke, ani ma nič doteraz nesvrbilo, takže som nemala problémy, ale ak ty takéto máš, asi by som veru tie výplachy robila...........
matulienka,hej ja viem ze budem chodit kazdy tyzden....ale ty ze uzz asi pojdes teraz posledny krat nie....
jaaaj, no ja dúfam, že už nepôjdem, keď v pondelok mám posledný termín a tak dúfam, že dovtedy už budem mať po všetkom ..... 😉 😉 😉
janyka
stani
kde ste??????????
dúfam, že ešte nerodíte.....až vpondelok.....xixixi
no matulienka asi ano, nech to tam je všetko fit ked pôjde tade bábatko 🙂
A kedy sa ti má vrátiť manželik???
no tak aj dve vedia tolko popisat pardon tri 😀
😀 😀 😀 veru vieme Katuška.....
vejula, mm príde na konci mesiaca....takže čo ti poviem.....tak skoro to nebude ☹ ak teda nezdrhne aspoň na jeden deň domov, tak ako teraz zdrhol na dva dni..... 😒 😒 😒
ahojte tehulky a maminky 🙂
kati mala je krasna, okana 🙂 a ake ma dlhe vlasiska... 😀
reni, aj tvoj drobcek je krasny, taky baculko 😀
ja som bola v pondelok na poradni, vsetko ok, aj prietoky, tlak a zatial sa ani neotvaram 🙂
ale my stale nevieme pohlavie drobceka, to budeme mat asi ozaj prekvapenie pri porode, hihi
raz mi povedal ze to vyzera na chlapceka, ale ze to mam brat s rezervou a teraz v pondelok mi povedal ze asi dievcatko, ale nemam sa na to spoliehat, tak supi, bude prekvapko 🙂)))
inac, dakujem vam za radu, ked ma bolela ta hlava, nevedela som ci si nieco mozem dat alebo nie, takze paralen moze byt, ok ale dufam ze ho uz nebudem musiet uzit, ze ma uz hlava nebude boliet 😅
čoooo????? Matula? To až do konca mesiaca? Ja som myslela že len na dnes musel odbehnuť. Fu a to si doma sama???? No to teraz musí byť dosť zlý pocit 😖 A to musel nutne odísť???? Ja by som mm priviazala o postel a nikam ho nepustila tak na dlho 😒
reni takže prekvapko??? A čo, tušaka máš že čo skôr bude?
Barbi, my mame tie iste problemy..pred tyzdnom sme od zufalstva tu s muzom plakali obaja...zelena stolica, maly stale plakal..ciastocne od hladu, ciastocne koliky...hlad sme museli zahnat UM zial, volali sme doktore, tak sme zacali prikrmovat, mne moje mliecko nestacilo..a stolica sa hned krasne zmenila na zltu prazenicovitu ako ma byt..a to dokrmujem len 1x denne zatial UM..koliky ale tiez mame, vela placka maly, v noci vstavame casto, sa puci, boli ho brusko..berieme teraz kvapky sap simplex, skusali sme aj espumisan, ale ten nepomohol..teraz je uz trosku lepsie, mozno zabeaju kvapky,mozno Beba sensitive, co je na koliky a ine problemy s travenim..toto si zial ale treba pretrpiet tie 3 mesiace , hlavne u chlapcekov...☹ Len sa neboj, podla mna to infekcia nie je..len mozno pije maly vela predneho mliecka a nedostane sa k zadnemu...z toho zelena stolica..
nuž vejula, presne tak.....ale tak ja ešte tajne dúfam,že príde aspoň nachvíľku.....to je tak, keď je mm živnostník a prácu má tak ďaleko momentálne....peniažky treba, obracať sa v dnešnej dobe...to ani nehovorím.... ☹
no matul s tými peniažkami to máš pravdu... To je fakt smutné že musíš byť pár dné pred pôrodom sama... Aspon ste stále v kontakte??? AOdvoz máš vybavený ako keby ťa chytili bolesti?
no ja som si už v podstate natoto zvykla, takto fungujeme už dlho,ale pravdu povediac, teraz pred termínom je mi fest clivo.... ☹
ale ja to zvládnem.....v kontakte sme stále spolu, každý deň, to nieje problém....a odvoz mám vybavený, mám 5 ľudí, ktorí sú dobrovoľne v pohotovosti.....takže sa nemám čoho obávať, len mi je smutno....a doma teraz sama nie som, bývame na chalupke a dole bývajú svokrovci.....a moja mamča to má tiež ku mne blízučko, takže aspoň v tom je výhoda...ako tako... 😉
inak babule, dnes mi strašne akosi tvrdne bruško.....myslíte, že by to mohol byť nejaký začiatočný priebeh pôrodu????????
jaj matulienka tak aspon že niesi celkom sama. Že ti svokrovci robbia spoločnosť 😉
No a s tým tvrdnutím uvidíme, či ešte nakoniec zajtra ráno nebudem čítať že tu máme na téme nové bábatko 😵
😉
heh, no uvidíme veru......ale nemám iné príznaky, ani bolesti....tak neviem.... 😉
no ved nechaj tomu čas možno že to ešte len začne... Ved už by bol aj čas 🙂
ahojte..
titinacika vejula aj ja som mala zvysenu bielkoviny a babo je v poriadku aj vsetko bolo ok....
vejula aj u nas sa platila izba za nastandard na den 20eur,,ale na taku izbu som sa nedostala normalne poradnovnik tam bol,,tolko zien,,ja som bola po 4dnoch dma,, 🙂 ale zo zlymi stychmi doteraz mam problemy a to som 2tyzdne po porode.. ☹
a Rosalgin som pouzivala teraz po porode na vlozku som si mala davat...pocas tehu nie,,
miri..
no vidis mozno mas pravdu mojma raz zelene a raz prazenicove zlte,,tak som kupila tiez sunar a dokrmujem raz denne vipil dnes o 5rano 70ml zatial cakame ci mu bude prospievať..
no maly ma dnes 2tyzdne..
Doktorka nam vravela ze je to dobre ze keby to mal castejsie zelene tak nech prideme ale ma to len raz denne,,a koliky mi nespominala vysetrila ho vraj vsetko v poriadku s nozkami nas este neposlala nikde..
Vy balite nasiroko..?
a pribral maly ma 3005g,,,sa tešim
🙂 🙂 🙂
matulienka držim ti palce nech vsetko dobre dopadne,,,daj vedieť,,,a drž saaaaaaaaaaaaa... 😉 🙂
dobré ránko...
vejula, no tak nič, som stále tu....som si ľahla a zaspala... 😀 😀 😀 ale aj v noci mi trošku tvrdlo a som sa nato aj zobudila, ale zasa som potom zaspala.... 😠
barbinka, no vidíš, tak dobre, že je to zatiaľ v poriadku, aj keď ti to veru s tými štychmi nezávidím.....a krásne ti priberá drobček.... 😉 😉 😉
ahoj matulienka co tu este robis??? 🙂
no nasa ma 4.4O taky papkac...ja este balim nasiroko a s nozkamy ideme o 2 tyzdne aj k v porodnici bolo vsetko oki tak sa chodi v 8 tyzdni ale nasej to velmi nevadi
Ahojte babele.
Tak ja uz mam poupratovane a aj okna som si stihla umyt a teraz mozem oddychovat. Priatel vari obedik tak to tu fajnovo rozvoniava mnam, mnam budeme mat gulas 😝 😝 😝

ahojte,
no ja som sa vrátila z CA....bola som na pásoch, našťastie všetko OK, aj keď by som možno už aj rada ostala v nemocke, keďže posledný termín mám vpondelok a mm musel dnes odísť do práce, takže som zasa ostala sama ☹ ☹ ☹ no čo už...... 😖
tintiniacik, tak to je super, že máš tu bielkovinu OK.... 😉 Nič sa neboj, ja si myslím, že sa k pôrodu ešte v tvojom prípade neschyľuje, alebo máš nejaký taký pociť????? Mne hovorili, že to bude určite do konca februára, no a vidíš, stále som tu aj napriek tlaku........... 😉
miminkaa buď rada, že ti ich robili dvakrát a potom si mohla domov, ja som tam hneď na prvýkrát musela ostať 4 dni a urobili mi ich len raz.......žiadne opakovanie...nič.... 😒
vejula, prietoky mne robí moja dr. na poradni vždy keď tam prídem......a keď som ležala v nemocke, tak som chodila na prietoky každý deň, ale keď som išla na záznam, ako aj dnes a bol v pohode, tak prietoky nerobia....len keď sa im niečo nepozdáva....ale tvoj dr. ti ich asi už bude robiť.........uvidíš..........