icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

stani08
9. mar 2010

ahojte babulky,ja si myslim, ze na porodnickom su zvyknuti na slzicky stastia, no nie kazda mamina ich vie vyronit, tak snad sa na nas nebudu pozerat ako keby sme z inej planety.......mne isli slzy aj ked som na sono chodila 😀..........joj a dnes v noci sme mali prvy plany poplach, som myslela, ze mi plodova voda zacina odtekat, ale bol to len nejaky vodnaty vytok, potom som sa sama sebe rehnila, ze aka som ja "hrdinka", ale bolesti som nemala ziadne, len som mala strach aby sa nieco malej nestalo, mna nech to boli kolko chce, vydrzim

miska, lubka vitajte ;)

danula verim, ze to bol neskutocny pocit, ked si maleho prvykrat uvidela........a kedy Ti ho prilozili prvykrat k prsniku az ked ho skontrolovali?

matulienka tak Ti drzim palceeee, nech to vsetko hravo zvladnete 🙂

katka mala je krasnucka ako pekne drzi hlavicku, sikulka ;)

reni no proste co k tomu dodat......nase zdravotnictvo :(....dufam, ze sa z toho co najrychlejsie dostanes a zotavis ;)

janyka gratulujeeeeem k adriankovi a zelam vela zdravicka, stasticka, mliecka a lasky, pekne miery mal chlapina ;).......ty si sa trapila na porodnici a ja som cakala v rizikovke ;), ale dobreze to napriek komplikaciam dobre dopadlo....kto ta rodil?

tintiniacik
9. mar 2010

Stani som si myslela ze uz aj ty rodis ked si tu cely den nebola 🙂 No Matulienka to uz ma hadam aj za sebou ked sla rano na prijem.
Ja idem zajtra do poradne tak drzte palce aby som uz konecne mala ten tlak v pohode a aby bolo vsetko v poriadku.

vejula
9. mar 2010

janyka gratulujem... Tak už maš konečne drobca pri sebe 😵

No mna by tiež zaujimalo ako matulienka dnes jej u mali vyvolávať myslím. Tak možno už ma aj maličku na svete 😵

katka22r
10. mar 2010

dobre ranko kocky tak kto porodil???

danula.ch
10. mar 2010

Jani, blahozelam, Adrianko je este vacsi ako nas David 🙂
tesim sa na fotky

Barbinka, cim castejsie budes malinkeho prikladat, tym viac mliecka sa ti bude robit, organizmus je tak nastaveny. take ako sunar by sa mu mohlo zapacit, lebo je to sladke a z flese to ide lepsie ako z prsnika, tak aby nakoniec nezacal odmietat ten prsnik. ked som mala malo mliecka, tak som casto prikladala a ked nestacilo, dala som neochuteny cajik striekackou 😉
teraz s mlieckom problem nemame

Titiniackik, neboj, nie je to take hrozne prirodzene, hned po porode som povedala, ze ma to neodradilo mat este aspon jedno babo 😎

Matulienka drzim palce, aj ked teraz uz mas asi za tym 🙂

stani08
10. mar 2010

ahojte, ja uz navarene a mozem oddychovat 😉

katka ja som este neporodila 😝 😀 ........mm je v praci a povedal, ze od zajtra mozeme hocikedy len nie dnes 😀 .....ale nevyzera, ze by ma to malo dnes chytit.........zajtra idem do rizikovky, tak som zvedava co mi povedia noveho, kedze v nedelu mam termin a dufam, ze mi skontroluju krcok, aby som vedela co a ako, lebo mne ho naposledy kontroloval moj dr. pred mesiacom a vtedy bol zabetonovany 😀

danula.ch
10. mar 2010

stani, hned po tom, ako ho vysetrili mi ho ukazali, len som si ho nevladala prilozit, bola som totalne vycerpana, potom mi ho este prinieslií na izbu hned ako ma tam previezli, to som uz skusila prilozit, samozrejme nic z toho nebolo 😀
a rano o stvrtej mi ho uz dali definitivne, bol cely moj a aj prvy krat papal 🙂
inak doktori, sestricky vsetci boli zlati ale ked chces nieco vediet, musis sa pytat. mne napriklad ani neukazali ako maleho prebalit, som v tom cisty samouk, mojej spolubyvajucej to sestricka hned pukazala, aj kopu rad jej dala. mne sestricka maleho priviezla a bezala prec. hned zacal plakat, nevedela som co s nim a potom som ho skusila prebalit, bol pokakany.....co dodat, musis sa pytat

stani08
10. mar 2010

dani diky moc za odpoved 😉, takze len sa pytat a pytat, dufam ze budu mat aj cas na mna 😀, ale na to ze Ti nic neukazali si to bravurne zvladla, sikulka 😉

tintiniacik
10. mar 2010

Ahojte babulky.
Tak akurat som sa vratila z poradne ☹ Co Vam poviem v piatok musim znova koli tomu hlupemu tlaku a ze ma mozno prijmu skor takze som si na 100% ista ze v piatok tam ostanem kedze sa mi doteraz ten tlak neupravil tak za dva dni sa zazrak nestane ale tak co uz. Tak si tam asi polezim ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

barbina182
autor
10. mar 2010

ahojtebaby

janyka blahoželam,,a prajem veelaaa zdravicka,,

mojmu malemu som sunar uz nedavala,,pogrckal sa asi preto ze sa vela napapal papal aj prsnik aj sunar tak preto asi,,lebo sunar mu sadol papal ho 2dni ked som nemala mliecko a dobre mu robil dnes bude musiet zase vypit jednu davku lebo musim odbehnut do mesta,,
a cajik davam aj ja raz denne,,bylinkovy a vy ake..?

inak tie bradavky bolia stale masrticku kupim dnes,,

stani08 mne plodovka odisla pred porodom o 4rano a o 7-35som poodila, 😨

vefi89
10. mar 2010

barbi ako sa máte???a daj fotky málého nech sa pokocháme 😉

katka22r
10. mar 2010

vefi ajoooj..ako sa mas ty???

barbi aj nedavam cajik skoro vobec len raz do tyzdna a to caj fenikel

danula.ch
10. mar 2010

stani, no davala som pozor ako to ma ked som ho rozbalovala a potom som ho tak zase zabalila 😀

ja som cajik davala prve dni, nas smolko malo cural a mal prepadnutu fondanelu na hlavicke, tak som musela, ale len neochuteny, leros detsky, pediatricka nam ho doporucila

stani, titiniacik, vam sa to uz tiez blizi 😉

danula.ch
10. mar 2010

Renatka, uz som to tu pisala, ale ak si nahodou nepostrehla - Lukasko a Davidko sa narodili pol hodiny po sebe, v ten isty den. mne sa davidko narodil 17:15
mrzi ma co sa ti stalo s tou placentou, niekedy ani najlepsia starostlivost nie je zarukou, ze bude vsetko bez komplikacii ☹ , dufam ze sa cim skor z toho dostanes. injekcie do brucha brrrrr, no citim s tebou

vefi89
10. mar 2010

jeeej katka, no ty už máš riadne veľkú babu..a ešte kukám, že je celkom spokojná pri kúpaní. 🙂
ja sa mám super, pôrod podľa predstáv, takže som rada že to takto dopadlo. malinký je úžastný, len nás často bolieva bruško ☹ moja mama hovorí, že to tak u chlapcov býva, ale mne sa to nepáči...a čajík mi vyplúva 😠

katka22r
10. mar 2010

vefi no uz sa rada kupka

vefi89
10. mar 2010

no tomu môjmu sa to raz nepáči 😅 teda páči, pokiaľ mu nemývam tváričku a chrbátik 😀 😀 😀
inak máš krásnu babu 😉
vedela by si mi poradiť s tými bolesťami bruška?? 😒

tintiniacik
10. mar 2010

danula nejak sa mi to nezda ze by sa to blizilo dnes som bola na poradni a nevyzera to vobec na porod no v piatok tam idem znovu koli tlaku a mozno si ma tam hned nechaju tak neviem co bude so mnou ☹

vefi89
10. mar 2010

tintiniacik, ja som tiež v sobotu bola u dr, povedala, že pôrod nerozí, lebo bol vysoko a zamknutá na 100 zámkov a v pondelok ľaľaho a už bol von....to príde nečakane 😉

tintiniacik
10. mar 2010

No ved uvidime kedy sa drobcovi zachce na svet. Len sa bojim ze si ma tam v piatok nechaju a budem tam musiet lezat az kym sa drobcovi nezachce na svet a on si zmysli ze tak skoro to nebude a ja tam budem trcat dva tyzdne ☹

renatkas
10. mar 2010

ahojte,

janyka este raz gratulujem, pekne miery 🙂

dani nepostrehla som to 🙂 no asi budu dost podobni, mali vodnarikovia 🙂

ja som si dnes pichla tu injekciu, som sa na to odhodlavala 2 hodiny, auuu.

renatkas
10. mar 2010

babulky a krstiny sa musia robit tak skoro? ja som myslela ze maleho pokrstime az tak ked bude mat cca 4 mesiace. Ked mala krstiny nasa mala - krsniatko, tak tam bolo asi 8 deti a vsetky mali okolo pol roka, ona tam bola najmladsia a to mala tiez nejake 3 mesiace. Preco sa tie krstiny robia tak skoro?

katka22r
11. mar 2010

dobre ranko vefi neviem ti poradit s bolestamy bruska..u mojej sa to objavilo len raz a to som jej masirovala brusko v smere hodinovych ruciciek,cvicila s nozkamy a polozila troska na brusko a tak som este dala cajik sebe harmancekovy pre deti a vypila a tak jej bolo dobre 🙂

renatka noo ved ty mozes krstit kedy si vyberies ja mam sestru v plzni a tam krstia 3 rocne deticky...u nas je to tak zauzivane ze sa krstia mesacne deticky tak aj my sme tak dali 🙂

vejula
11. mar 2010

čavte kočky, ja tu stále nakukam že či niečo nové s matulienkou ale akosi sa neozýva, ale myslím že maličku ma už na svete, len sa asi nevie dostať k netu, resp. má teraz iné starosti, dufam že sa čoskoro ozve aj s novým bábatkom 😵

katka22r
11. mar 2010

noo vejula dobry postreh ja som akosi ani nevsimla ze matka nam tu chyba som ja ale potvora co??? 😀 tak snad uz ma malu pri sebe a spolu sa teskaju

jooooj ta to strasne pocasie dneska u nas snezi a hned aj odmek nemam rada take pocasie...ale co uz

vejula
11. mar 2010

no kati to hej, včera už pekne slniečko, a dnes ma skoro drblo ked som kukla von z okna 😕 Dufam že apríl bude už lepší, že po snehu už ani stopy bo bude zle 😎

A matulienka išla v utorok už do nemocky, že asi jej budu vyvolávať tak preto myslím že maličká už je na svete 😉

katka22r
11. mar 2010

noo ten sneh dojal aj mna ale ja si myslim ze na velku noc este pojdeme v cizmach 😖

vefi89
11. mar 2010

alebo chytíme zápaly pľúc a priedušiek 😀 😀

vejula
11. mar 2010

uáíáá nestrašnte baby, ja už chcem prísť z porodky do krásneho slnečného počasia a zelenajucej sa trácičky 😅 A smalým pekne na prechádzky, joooj... No komu sa bude chcieť v tej kose 😖

vefi89
11. mar 2010

ja nestraším, to ty si s tým začala 😀 😀 😀
ale hádam už bude pekne, lebo aj mne je ľúto malého, keď sme poväčšine vnútri zavretý 🙄